bosanac Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Shvatate li vi da vi ne živite na nebesima nego na zemlji.A na zemlji se ne živi od toga da se samo moli.Dobro, posao vjernika po tebi je da se moli.Ako je rješenje svih njegovih problema molba, zašto idete i radite da biste za hranu i životne potrebe zaradili.Reči ćeš pa mora se jesti da bi se živjelo.Ja ti kažem , moraju biti i zakoni da bi se život zaštitio, ali kome ja pišem!!! што вичеш. опусти се. нема љутиш. ти најбоље знаш, зар не? imaju zakoni bar to mozete tamo od zapada uzet za primjer da svak religija ili sta znam je zasticena ,nema religijskog posebno zakona -zakon ima za sve propisan i mislim da jos uvijeka jako cvrst za sve -demokratija jos uvijeka najbolja je jel stit svih gradjana je bar njemackoj tako -nema religiskog zakona koji drzavi odredjuje a ustrajavati u zlu pa nema to kako moze neko zakonska prava da krsi i neporimjeceno ----valjda ima svagdje za to policija Poštovana:Za mene je islam savršenstvo rješenja.A vjera koja ne uređuje život i ne štiti čovjeka i kao takva uzima zakone iz drugih izvora ona parazitira i ona je slabašna i kao takva nemože biti smiraj niti sigurnost čovjeku.A islam sve to nudi i pruža! dobro ,ovdjer smo se razisli,zakon je od mene misljeno bio drzave jedan zakon,a vjerski propisi tako da kazem u religijama ,ovdje se razislo nisam vas sve razumjela onda ,neznam kako koje religije al ovo licno mislim da neide da imaju zakone sto propisuje jedna drzava recimo jel ima toga i kod svake religije sto mozda nebi odgovaralo-svima-jasnije da kazem -pak treba religija biti religija za vjernike.a ne zakon drzavni Suzo ako u bibliji može bogu božje a caru carevo to kod nas ne može.Kod nas je i car božiji i njeogva carevina i svi su oni potčinjeni Bogu... Ona vjera koja nema zakone ona nemože da propisuje i njoj je potreban neko da bi opstala.Zato se u toj vjeri naslanjaju na sekularizam koji se savršeno uklapa u navedeni citat iz biblije Svako dobro! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Занимљиво би било прочитати vjerozakonsko тумачење турцизма - jagma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Занимљиво би било прочитати vjerozakonsko тумачење турцизма - jagma. Kakve ovo veze ima sa temom??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? 7896634 7896634 7896634 7896634 7896634 7896634 7896634 7896634 7896634 7896634 7896634 0442_feel 0442_feel slava3 srcee I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Suzo ako u bibliji može bogu božje a caru carevo to kod nas ne može.Kod nas je i car božiji i njeogva carevina i svi su oni potčinjeni Bogu... Ona vjera koja nema zakone ona nemože da propisuje i njoj je potreban neko da bi opstala.Zato se u toj vjeri naslanjaju na sekularizam koji se savršeno uklapa u navedeni citat iz biblije Svako dobro! Христос је заправо рекао да се мора поштовати закон државе у којој се налазимо. Богу Божије, цару царево може и код вас, Босанац. Сваки муслиман који живи у немуслиманској држави мора апсолутно поштовати законе те државе. Христове речи само показују свеобухватност Божје речи која није намењена само житељима хришћанских кибуца већ свим људима у свим друштвеним околностима. Секуларизам не извире из Светог писма. Секуларизам је потискивање истог. Први секуларистички режими успостављени су у револуцијама на рушевинама цркава и лешевима свештеника. Данас је тај модел наметнут не само хришћанским народима већ свима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Босанац под "секуларизам" подразумева све што није теократија. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Не знам шта би требало да буде теократија. Наводно, то је власт свештенства, али то би онда значило да је Црна Гора у време Његоша била теократска држава, а дефинитивно није. Чак ни сама теократија није обавезно нешто лоше. Наша вера би била иста и у теократији и у секуларизму као што је иста била у туркократији, фашизму и комунизму. Велики је испит за нас хришћане био губитак Византије и средњовековне Рашке па смо остали исти. Наравно, подразумева се да ово "исти" не значи да можемо да дигнемо све четири у вис. Вера нам је остала иста, а ми смо као личности нови и хришћани смо по први пут. Треба да учимо и трудимо се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Suzo ako u bibliji može bogu božje a caru carevo to kod nas ne može.Kod nas je i car božiji i njeogva carevina i svi su oni potčinjeni Bogu... Ona vjera koja nema zakone ona nemože da propisuje i njoj je potreban neko da bi opstala.Zato se u toj vjeri naslanjaju na sekularizam koji se savršeno uklapa u navedeni citat iz biblije Svako dobro! Христос је заправо рекао да се мора поштовати закон државе у којој се налазимо. Богу Божије, цару царево може и код вас, Босанац. Сваки муслиман који живи у немуслиманској држави мора апсолутно поштовати законе те државе. Vi danas poštovani sugovorniče živite u državama koje su preko 80 ili 90 posto hriščanske a sekularizam ste prihvatili i ne vidim nigdje truda da se to promijeni.Naprotiv, obzirom da zakoni koji su ljudi napisali određuju i status crkve koji je veoma visok, vi se nebunite protiv toga i živite u tim sistemima kao da su od Boga dati. a to što ste napisali da je tako isto i kod nas, uz dužno poštovanje prema vama, ne bih se složio iz jednog jasnog razloga.Musliman koji živi kao manjina u recimo hriščanskim državama on poštuje te zakone kojima se i njegova prava uređuju(pravo na vjeru, slobodu imetak), ali u islamskim državama, musliman nije zadovoljan zakonima koji nisu stoposto muslimanski i on za razliku od vas se bori da jednog dana ti zakoni zavladaju kao nekada... Христове речи само показују свеобухватност Божје речи која није намењена само житељима хришћанских кибуца већ свим људима у свим друштвеним околностима. Ovdje mi navedeni citati liće na trgovinu i udvoravanje vlastima a ne na sveobuhvatnost(što je široka tema). Međutim nećeš naći na sveobuhvatniji sistem života koji uređuje odnose svih prema svima bez obzira ko oni bili, od islamskog vjerozakona i kao takav zakon on je primjenjiv u svakom vremenu i svakom mjestu ... Секуларизам не извире из Светог писма. Секуларизам је потискивање истог. Први секуларистички режими успостављени су у револуцијама на рушевинама цркава и лешевима свештеника. Данас је тај модел наметнут не само хришћанским народима већ свима. Ali navedeni citat je temelj sekularizma čija je osnova potpuno odvajanje vjere od života a kud ćeš jasnijeg citata za podršku takve anomalije u društvu od :Bogu božije a caru carevo... Poštovani , ovdje obojica iznosimo naša razmišljanja i mislim da je daleko od obojice ponižavanje drugog i drugačijeg.. Svako dobro od Boga ti želim!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Енизе, Држава је инструмент силе, тј. једном малом броју људи дајемо право да користе силу да би спроводили закон. Ако државу не одвојиш од вере онда долазиш у ситуацију да та мала група људи може да чини и неправду у име вере, што је недопустиво. Зато држава и вера морају да буду одвојене. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Енизе, Држава је инструмент силе, тј. једном малом броју људи дајемо право да користе силу да би спроводили закон. Ако државу не одвојиш од вере онда долазиш у ситуацију да та мала група људи може да чини и неправду у име вере, што је недопустиво. Зато држава и вера морају да буду одвојене. Ali ako se taj instrument provodi od strane oni koji su vjernici onda nema potrebe da budu odvojeni.ali ako su odvojeni onda nešto neštima, onda vjera nije dala odgovore na sva pitanja? Vjera je i alfa i omega u svakom djelu i segmentu života!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 Обрисао сам две странице спама, безразложног и у вези са темом н е б и т н о г "разговора". Молим вас да обратите пажњу на наслов теме и да се исте придржавате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 26, 2011 Пријави Подели Написано Август 26, 2011 Босанац под "секуларизам" подразумева све што није теократија. Ne treba meni potparol, dobro ja znam šta je sekularizam i što je sekularističko. Ali bih volio da ti malo bolje se udubiš u svoju teokratiju i da malo ispeglaš te svoje stavove o sekularnim uređenjima... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 26, 2011 Пријави Подели Написано Август 26, 2011 У случају да откријеш нешто у вези тзв. Ислама а што ти раније није речено или ниси знао, а чујеш за Христову беседу на гори, те пожелиш бити следбеник такве вере а не више тзв.Ислама, питање: ШТА БИ УРАДИО? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 26, 2011 Пријави Подели Написано Август 26, 2011 У случају да откријеш нешто у вези тзв. Ислама а што ти раније није речено или ниси знао, а чујеш за Христову беседу на гори, те пожелиш бити следбеник такве вере а не више тзв.Ислама, питање: ШТА БИ УРАДИО? To je nemoguće da se desi, tako da je malo bezveze na takva pitanja bilokakav odgovor davati... a ti već kada takve teze postavljaš moj ti je savjet da razmisliš malo o islamu nebi li ti se srce uputom prosvijetlilo, šta misliš? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Август 26, 2011 Пријави Подели Написано Август 26, 2011 Босанац, јеси ли икад некога обратио на ислам (потурчио)? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 e sada obratio-pa netreba nikoga obracati u neke vjere -religije -da li su ljudi za druge odgovorni da ih obracaju u religije -vjere------------------------ Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука