grigorije22 Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Demoni imaju pravo da te plase na mitarsrvima, osim ako se ne pricestis pred smrt ili ispustis svoju plemenitu dusu u Nedelju tada im Andjeli to ne dozvoljavaju Значи, можеш да будеш најгора битанга, али ако умреш у недељу све је ок? Е Григорије, Григорије. Далеко је православље од тога, веруј ми. Ne moras da budes bitanga, eto recimo Blazenopocivsi Patrijarh Pavle koliko se ja secam umro bas unedelju i plus se pricestio pred smrt. To se ne daje svakome vec samo velikim pravednicima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Demoni imaju pravo da te plase na mitarsrvima, osim ako se ne pricestis pred smrt ili ispustis svoju plemenitu dusu u Nedelju tada im Andjeli to ne dozvoljavaju Значи, можеш да будеш најгора битанга, али ако умреш у недељу све је ок? Е Григорије, Григорије. Далеко је православље од тога, веруј ми. Ne moras da budes bitanga, eto recimo Blazenopocivsi Patrijarh Pavle koliko se ja secam umro bas unedelju i plus se pricestio pred smrt. To se ne daje svakome vec samo velikim pravednicima. Ја мислим да је много битнији његов целокупни живот и да је он управо због тога тамо где јесте - са Господом. Дан његовог упокојења може да буде само симболика у прилог томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Demoni imaju pravo da te plase na mitarsrvima, osim ako se ne pricestis pred smrt ili ispustis svoju plemenitu dusu u Nedelju tada im Andjeli to ne dozvoljavaju Brate Grigorije, ja sam propustio priliku pre 3 godine. Pricestio se na Vaskrs a u utorak zavrsio na klinici u komi posle udesa. A bio sam se i doterao, Levis jakna nova, pih, sve bilo po PS-u. Jesi imao neko iskustvo dok si bio u komi lebdenje iznad tela ili tako nesto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Jesi imao neko iskustvo dok si bio u komi lebdenje iznad tela ili tako nesto Posteno da ti kazem jesam. Ali ne lebdenje i slicno vec citav film. E sada , da li je to od narkotika, kome, Bog zna cega. Mada me ovo tvoje da ako se pricestis pred smrt ne mogu te plasiti demoni asociralo na nesto iz tof mog "filma". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Demoni imaju pravo da te plase na mitarsrvima, osim ako se ne pricestis pred smrt ili ispustis svoju plemenitu dusu u Nedelju tada im Andjeli to ne dozvoljavaju Значи, можеш да будеш најгора битанга, али ако умреш у недељу све је ок? Е Григорије, Григорије. Далеко је православље од тога, веруј ми. Ne moras da budes bitanga, eto recimo Blazenopocivsi Patrijarh Pavle koliko se ja secam umro bas unedelju i plus se pricestio pred smrt. To se ne daje svakome vec samo velikim pravednicima. Ја мислим да је много битнији његов целокупни живот и да је он управо због тога тамо где јесте - са Господом. Дан његовог упокојења може да буде само симболика у прилог томе. Zeljko koji film si imao bas me zanima, ako neces javno moze na privates catfight Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Zeljko koji film si imao bas me zanima, ako neces javno moze na privates :cheesy: Ma moglo bi i javno, nije to problem, samo sto bi mi trebalo vise od pola sata da to ispricam, mozda i sat a zamisli da otkuckam sve? Trebao bi mi mesec dana Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 a to je onda intimne prirode, ja sma mislio nesto tipa beli tunel i tako to :cheesy: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje. ma ,hm kako to jednostavno rece sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni zivot ,izvini na prekidu razgovora Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ... Čudno zar ne? I šta mu se dešava na sudu? Vera u Hrista podrazumeva i dela, tako da onaj koji je ubio, silovao, pljacakao a nije se za to pokajaoi dobio odgovarajucu kaznu ovde na zemlji nema veru u Hrista i dolazi pred sud. Znači došao si na sud a iako si činio nedjela vjerovao si u Isusa i ti opet u Raj , jeli tako? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 "Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje" - ово врло лако може да се погрешно схвати (да је довољно само да се верује у Господа Христа и ето нас у рају). Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот - Христове рећи из Јеванђеља. Овим речима Господ Исус Христос говори нам да је Он Живот и да само кроз њега имамо живот вечни. Помињање суда је у контексту осуде. Они који не верују у Господа неће имати чиме да се оправдају. Они који верују у Њега моћи ће да се оправдају вером и делима, односно ако су се покајали за своје грехе. Иначе ће њихова казна бити и већа него оних који не повероваше у Господа. Прешао из смрти у живот - до Христовог доласка цео род људски је пребивао у смрти. По телесној смрти сви су одлазили у ад, и грешници и праведници. Наравно да праведници нису били у истом стању као и грешници али су сви умрли морали отићи у ад. У Васкршњем слову се каже: Смрти, где ти је жалац? аде, где ти је победа? Јер је Васкрсењем Својим Христос отворио роду људском врата раја (искупио је род људски својом смрћу - умро је због наших греха), и смрт (телесна) је престала бити нешто страшно чега су се и највећи праведници плашили, јер је Христом смрт побеђена. "Ако је ко побожан и богољубив, нека се наслађује овим дивним и светлим слављем. Ако је ко благоразуман слуга, нека радујући се уђе у радост Господа свога. Ако се ко намучио постећи се, нека сада прими плату. Ако је ко од првог часа радио, нека данас прими праведни дуг. Ако је ко дошао после трећега часа, нека празнује са захвалношћу. Ако је ко стигао после шестога часа, нека нимало не сумња, јер ничим неће бити оштећен. Ако је ко пропустио и девети час, нека приступи не колебајући се нимало. Ако је ко стигао тек у једанаести час, нека се не плаши закашњења: јер овај дивни Господар прима последњег као и првог, одмара онога који је дошао у једанаести час, као и онога који је радио од првога часа. И последњег милује и првога двори; и ономе даје, и овоме дарује; и дела прима, и намеру целива; и делање цени, и принос хвали. Стога дакле, уђите сви у радост Господа свога; и први и други, плату примите; богати и убоги, једни с другима ликујте; уздржљивци и лењивци, дан поштујте; ви који сте постили и ви који нисте постили, веселите се данас! Трпеза је препуна, наслађујте се богато сви! Теле је угојено; нека нико не изиђе гладан; сви уживајте у богатству доброте! Нека нико не оплакује сиромаштину, јер се јави опште Царство. Нека нико не тугује због грехова, јер опроштај засија из гроба. Нека се нико не боји смрти, јер нас ослободи Спаситељева смрт: угаси је Онај кога је она држала, заплени ад Онај који сиђе у ад, угорча се ад окусивши тело Његово. И предвиђајући то, Исаија закликта: ад се угорча сусревши Те доле! Угорча се, јер опусти; угорча се, јер би исмејан; угорча се, јер се умртви; угорча се, јер би срушен; угорча се, јер би окован; прими тело Христово, а наиђе на Бога; прими земљу, а срете небо; прими оно што виде, а паде у оно што не виде. Смрти, где ти је жалац? Аде, где ти је победа? Васкрсе Христос, и ад се стропошта! Васкрсе Христос, и падоше демони. Васкрсе Христос, и радују се анђели! Васкрсе Христос, и живот живује! Васкрсе Христос, и ниједног мртвог у гробу! Јер Христос, уставши из мртвих, постаде првина преминулих. Њему слава и власт кроза све векове. Амин! Христос васкрсе" - Свети Јован Златоусти Васкршње слово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 a to je onda intimne prirode, ja sma mislio nesto tipa beli tunel i tako to :cheesy: Ma, intimne, mislim tice se mene ali u principu nema tu nista sto ne bih javno rekao. Nego to ti je citav film, ima "fabulu radnje", to traje, nizu se dogadjaji, ljudi, pravi film veruj mi. Nema tu nicega tipa tunel, lebdenje ali ima momenat kada mene neko ubija na primer. Ima laznih optuzbi da sam bio lopov, razbojnik, ubica i slicno i da se ja od toga branim. A podsetilo me ovo od Grigorija da demoni ne mogu da te plase ako se pricestis pre smrti na jedan momenat kada mi "onaj" koji me je ubio i ja oziveo nakon toga ,pokusava da mi preti ali mi ne moze nista i pretnju zavrasava sa recima " znama ja hrabrost vas koji imate dva zivota". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje. ma ,hm kako to jednostavno rece sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni zivot ,izvini na prekidu razgovora Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ... Čudno zar ne? I šta mu se dešava na sudu? Vera u Hrista podrazumeva i dela, tako da onaj koji je ubio, silovao, pljacakao a nije se za to pokajaoi dobio odgovarajucu kaznu ovde na zemlji nema veru u Hrista i dolazi pred sud. Znači došao si na sud a iako si činio nedjela vjerovao si u Isusa i ti opet u Raj , jeli tako? Није тако. Вера без дела је мртва. Веровати значи сведочити делима своју веру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Eh vidiš, kod vas se gubi mjesto savjesti.Vjeruj ti u Isusa i radi što hoš, a on je izgubio život zbog grijeha čovječanstva i sada vam je sve oprošteno!!! Zar u ovome nije smiraj za ločince, a u čemu je smiraj za žrtve, jadna li im majka!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje. ma ,hm kako to jednostavno rece sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni zivot ,izvini na prekidu razgovora Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ... Čudno zar ne? I šta mu se dešava na sudu? Vera u Hrista podrazumeva i dela, tako da onaj koji je ubio, silovao, pljacakao a nije se za to pokajaoi dobio odgovarajucu kaznu ovde na zemlji nema veru u Hrista i dolazi pred sud. Znači došao si na sud a iako si činio nedjela vjerovao si u Isusa i ti opet u Raj , jeli tako? Није тако. Вера без дела је мртва. Веровати значи сведочити делима своју веру. Opet pitanje: Ubio krščanin, silovo krščanin, opljačkao krščanin, nije se pokajao a vjeruje u Isusa da li će on u Raj ili pakao??? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje. ma ,hm kako to jednostavno rece sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni zivot ,izvini na prekidu razgovora Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ... Čudno zar ne? I šta mu se dešava na sudu? Vera u Hrista podrazumeva i dela, tako da onaj koji je ubio, silovao, pljacakao a nije se za to pokajaoi dobio odgovarajucu kaznu ovde na zemlji nema veru u Hrista i dolazi pred sud. Znači došao si na sud a iako si činio nedjela vjerovao si u Isusa i ti opet u Raj , jeli tako? Није тако. Вера без дела је мртва. Веровати значи сведочити делима своју веру. Opet pitanje: Ubio krščanin, silovo krščanin, opljačkao krščanin, nije se pokajao a vjeruje u Isusa da li će on u Raj ili pakao??? U pakao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Opet pitanje: Ubio krščanin, silovo krščanin, opljačkao krščanin, nije se pokajao a vjeruje u Isusa da li će on u Raj ili pakao??? A sada na mesto Hriscanina stavi Muslimana? I gde ce zavrsiti Musliman? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука