Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

negdje sam procitao da je Muhamed rekao nekom covjeku da Allah ne voli da se lezi na stomaku. o cemu se radi?

i sta je/ ko je "mutavelija"??

To je pokuđeno u islamu zato što sotona tako leži..

Mutevelija je čovje koji je zadužen da vodi administrativnu brigu o vjerskom životu zajednice.On je kontakt između hodže i muslimana mjesta u kojem taj hodža radi.Jako fin i jako nezahvalan posao za čovjeka.Taj posao se ne plača.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

da li su ovo validni odgovori na pitanja o simbolima islama : polumesec i zvezda? Ako jesu, zamolila bih nekog ko zna više o tome da me uputi na neki sajt koji je izvor informacije, želim da podrobnije i sama pročitam, hvala unapred,,

Polumjesec i zvijezda nisu simbolike islama.To je ostavština Turske vladavine u BiH.

Svako dobro!

Подели на овим сајтовима

To je pokuđeno u islamu zato što sotona tako leži..

Mutevelija je čovje koji je zadužen da vodi administrativnu brigu o vjerskom životu zajednice.On je kontakt između hodže i muslimana mjesta u kojem taj hodža radi.Jako fin i jako nezahvalan posao za čovjeka.Taj posao se ne plača.

ma prije stari narod nije isto spavao na stomaku ,ne samo muslimani ,sjetila sam se toga kad su djeca bila mal, bebe i stavljali su na stomak da spavaju da se neuguse,jedno dijete nam nije stjelo spavati nikako dok god neokrenemo na ledja ,onda odma zaspi , tako odraslo

Подели на овим сајтовима

Kako vi muslimani tumacite ovaj klip ?

Što se tiče njega taj nije bio niti je okusio slast islama i vjerovanja.Ja lično sam izuzetno veliki kritičar Homeinija i Homeničevića.Čovjek je bio u jednoj zabludi(šiizmu )samo prešao u drugu, po meni manju, krščanstvo.

Подели на овим сајтовима

Što se tiče njega taj nije bio niti je okusio slast islama i vjerovanja.

Ma uopste samo je citao celi Kuran svakih deset dana,postio i molio se nekoliko puta dnevno,a i preci su mu bili medju velikim ucenjacima.

Kako tumacis njegova vidjenja,to me najvise interesuje,pa javio mu se sam Bog covece to je velika stvar,zasto Allah to nije sprecio i kakav je uopste smisao toga ako nije pomoc izgubljenom coveku.

Isus zaista zeli da muslimani shvate istinu o njemu.Kumranske spise koji dokazuju autenticnost Starog Zaveta u kojima se nalaze prorocanstva o buducem Mesiji,pronasao je musliman(mozda je to poruka muslimanima)

Takodje spasava muslimane i cini cuda http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.poskok.info%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D17803%3Aivo-zakopanu-djecu-spasio-ovjek-u-bijeloj-odjei-i-ranama-na-rukama%26catid%3D92%3Asvijet%26Itemid%3D2&ei=_bJcTr79G5L74QTY7aUI&usg=AFQjCNEHXM6Mf3w9KMNkQdC3vKrrv6e4Hw&sig2=0esGlgvKUXbEkULMU8vk4g

Kako muslimani gledaju na takve pojave i kako ih tumace ?

Подели на овим сајтовима

Ma uopste samo je citao celi Kuran svakih deset dana,postio i molio se nekoliko puta dnevno,a i preci su mu bili medju velikim ucenjacima.

Kako tumacis njegova vidjenja,to me najvise interesuje,pa javio mu se sam Bog covece to je velika stvar,zasto Allah to nije sprecio i kakav je uopste smisao toga ako nije pomoc izgubljenom coveku.

Isus zaista zeli da muslimani shvate istinu o njemu.Kumranske spise koji dokazuju autenticnost Starog Zaveta u kojima se nalaze prorocanstva o buducem Mesiji,pronasao je musliman(mozda je to poruka muslimanima)

Takodje spasava muslimane i cini cuda http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.poskok.info%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D17803%3Aivo-zakopanu-djecu-spasio-ovjek-u-bijeloj-odjei-i-ranama-na-rukama%26catid%3D92%3Asvijet%26Itemid%3D2&ei=_bJcTr79G5L74QTY7aUI&usg=AFQjCNEHXM6Mf3w9KMNkQdC3vKrrv6e4Hw&sig2=0esGlgvKUXbEkULMU8vk4g

Kako muslimani gledaju na takve pojave i kako ih tumace ?

Čitao?

ko će vjerovati u njeg priču?

Taman i da je čitao onda nije razumio!

Mi muslimani shvatamo istinu o njemu a ona je da je on Allahov rob i Allahov poslanik.

to je dokaz koliko muslimani su principijelni , a što se tiče autentičnosti starog zavjeta to je smiješno!Knjiga u kojoj Bog žrtvu šalje Sotoni lično, knjiga u kojoj se o Bogu na najnipodišavniji način govori, tvrditi da je autentična , oprostite meni je to neprihvatljivo.Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

Kako tumacite vidjenja koja je On imao i onu vest iz Egipta ?

Procitaj knjigu Kumranski spisi i videces da je Stari Zavet autentican:

http://www.cps.org.rs/Knjige/kumranski_spisi.zip

Pročitao sam i skinuo sam sebi tu knjigu.Zahvaljujem na savjetu da se ta knjiga pročita.

E sada nekoliko pitanja za tebe:

Prije koliko godina je Mojsije živio?

Zašto iako su ti spisi toliko stari-prastari zaista, što me je fasciniralo, nisu priznati svi kao dio starog zavjeta?

Kolika je vremenska distanca od smrti Mojsija pa do nastanka tih spisa?

Autor otvoreno navodi dešavanje grešaka u prepisivanju.Da li postoji mogučnost da ukoliko postoji greška na jednom dijelu da je greška i u drugim dijelovima starog zavjet napisana?

Ko su pisci tih spisa i stepen njihove naobrazbe i vjere i stepen njihove pouzdanosti u vjeri.Imenom i prezimenom, molim!

Da li posotji mogučnost zlonamjernog podvaljivanja tih spisa kao autentičnih a tamo neko koji je to pisao namjerno izvrnuo?

Koji su to narod koji su živjeli iza kojih su ostali ti spisi i da li su se oni razlikovali od ostalih jevreja tog vremena i u čemu?

Eto ti pitanja, željno čekam odgovor na njih.Ubjeđen sam da ćeš biti u stanju da odgovoriš.Pozdrav. dada dada :blink: :blink:

Подели на овим сајтовима

Pročitao sam i skinuo sam sebi tu knjigu.Zahvaljujem na savjetu da se ta knjiga pročita.

E sada nekoliko pitanja za tebe:

Prije koliko godina je Mojsije živio?

Zašto iako su ti spisi toliko stari-prastari zaista, što me je fasciniralo, nisu priznati svi kao dio starog zavjeta?

Kolika je vremenska distanca od smrti Mojsija pa do nastanka tih spisa?

Autor otvoreno navodi dešavanje grešaka u prepisivanju.Da li postoji mogučnost da ukoliko postoji greška na jednom dijelu da je greška i u drugim dijelovima starog zavjet napisana?

Ko su pisci tih spisa i stepen njihove naobrazbe i vjere i stepen njihove pouzdanosti u vjeri.Imenom i prezimenom, molim!

Da li posotji mogučnost zlonamjernog podvaljivanja tih spisa kao autentičnih a tamo neko koji je to pisao namjerno izvrnuo?

Koji su to narod koji su živjeli iza kojih su ostali ti spisi i da li su se oni razlikovali od ostalih jevreja tog vremena i u čemu?

Eto ti pitanja, željno čekam odgovor na njih.Ubjeđen sam da ćeš biti u stanju da odgovoriš.Pozdrav. dada dada :blink: :blink:

Mojsije je pisanje prve knjige Tore zavrsio oko 1513 godine,a poslednje oko 1473 godine pre n.e.

Od pisanja originala do tih spisa,mislim da je proslo 200 godina,ali nisam sasvim siguran.Greske koje se pojavljuju su minimalne i ne menjaju znacenje i sustinu teksta,sto i jeste glavna poenta.Pouke Starog Zaveta i prorocanstva su prenosena iz generacije u generaciju,kroz price i verske obrede,tako da cak da su svi spisi nestali glavne poruke o moralu i buducem Mesiji bi ostali u narodu.Cuo sam da su postojali i oni koji su napamet znali te spise 4chsmu1 .Ti spisi su provereni od strane naucnika i autenticni su,rekao sam ti da cak i da nisu tacni,ili kako ti kazes da su podmetnuti,sustina verovanja i obredi zrtvovanja,kao i praznici koje je narod praktikovao,ukazuju na buduceg spasitelja tj. Isusa Hrista, a ne na nekog drugog.

Bilo bi dobro da neki teolog koji ove stvari zna bolje napise nesto.

Bosanac,nisi mi odgovorio na prethodna pitanja.Da sam musliman bilo bi "oko za oko,zub za zub" tj,ne bih ti odgovorio dok ti ne odgovoris meni :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Što se tiče njega taj nije bio niti je okusio slast islama i vjerovanja.Ja lično sam izuzetno veliki kritičar Homeinija i Homeničevića.Čovjek je bio u jednoj zabludi(šiizmu )samo prešao u drugu, po meni manju, krščanstvo.

ovaj covjek prica o nekom pojavljenom duhu sto ga davio,nigdje price o isusu da je dosao i pokazao se ,dobro sada sta je taj covjek dobio sem sto je vjeru promjenuo,sta bi bilo da je rekao necu zvati isusa ,to je njegova volja valjda niko nemoze tu volju promjeniti ,dal bi ga taj duh udavio onda,pojavljivanje duhova ,kako islam na to gleda,isto hriscani kako na to gledate,ili da li vjerujete u duhove koji dave da su sveti ili tako nekako,ovo nije provokacija vec samo radoznalost

Подели на овим сајтовима

ovaj covjek prica o nekom pojavljenom duhu sto ga davio,nigdje price o isusu da je dosao i pokazao se ,dobro sada sta je taj covjek dobio sem sto je vjeru promjenuo,sta bi bilo da je rekao necu zvati isusa ,to je njegova volja valjda niko nemoze tu volju promjeniti ,dal bi ga taj duh udavio onda,pojavljivanje duhova ,kako islam na to gleda,isto hriscani kako na to gledate,ili da li vjerujete u duhove koji dave da su sveti ili tako nekako,ovo nije provokacija vec samo radoznalost

Treba pazljivije da pogledas taj video.On ne kaze da ga je davio Isus,vec da ga je neki duh davio i napao a on se uspeo osloboditi toga tek kada je prizvao Isusovo ime.Isus mu se pojavio posle toga.Isus ga nije prisilio da promeni veru nego mu je rekao da je On "put,istina i zivot"(to su reci iz Jevandjelja),nakon cega je musliman sam shvatio da je Isus Bog.

Pravoslavlje na pojavu duhova gleda sa opreznoscu i primenjuje tekst iz Biblije "ispitujte duhove jesu li od Boga";"jer se sam sotona pretvara u anđela svetla."

Подели на овим сајтовима

Ја имам једно питање чисто животно и народно.

Не желим причати о Курану, јер осим основних података,

које нуди опћа култура, не посједујем баш знања са тог подручја.

А да будем искрена није ме ни занимало да стекнем то знање.

Живјела сам и живим и радим међу римокатолицима, муслимана није било.

Не мрзим ни једне ни друге, јер сам искрена припадница Православне вјере.

А моје питање гласи:

"често пута сам чула, од особа које су ишле код ваших хоџа, да им да неки арапски запис,

да их прође нека мука, било болест, или да се допадну неком момку (јадна му мајка)!"

И да је било веома, успешно, чула сам, шта тај може несретном народу урадити са својим чаркама

да је Дејвид Коперфилд шегрт за њ.

И да ствар буде већа, највећи "подвиг" је тај, кад је једном брату рекао, па ви Православци, имате

великог свеца, коме треба да се молите за здравлје Св.Василија Острошког!"

Е онда је дефинитвно добио све поене у очима престрашеног јадног православног бића.

Јер ти моји несретни Православци, нису отишли својом вољом на поклоњење Св.Василију, него туђом.

носећи несретници у недрима, неки запис на арапском, који и не знају шта значи, али онај ко је писао, и те како добро зна.

Подели на овим сајтовима

Treba pazljivije da pogledas taj video.On ne kaze da ga je davio Isus,vec da ga je neki duh davio i napao a on se uspeo osloboditi toga tek kada je prizvao Isusovo ime.Isus mu se pojavio posle toga.Isus ga nije prisilio da promeni veru nego mu je rekao da je On "put,istina i zivot"(to su reci iz Jevandjelja),nakon cega je musliman sam shvatio da je Isus Bog.

Pravoslavlje na pojavu duhova gleda sa opreznoscu i primenjuje tekst iz Biblije "ispitujte duhove jesu li od Boga";"jer se sam sotona pretvara u anđela svetla."

dobro poslije ,ali taj duh ga davio i sta ono bi da zove isusa rekao il tak ,nest gledala sam ali nikako mi nije jasno sto se nije isus pojavio bez da ga zadavi neki duh ispred njega,sada da hriscani il crkva neznam sta uci i na koji nacin zna koji su duhovi cisti koji nisu ,al ostace to tajna dali je isusu ako je bog vazno da na taj nacin sebi privodi narod ,malo mi to sumnjivo sve ,nije provokacija ali pojave te su cisto laz sve sto se mog misljenja tice ,kako ko oce svima je slobodno

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...