Mилена КШ Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 gadost neopisiva. antics је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Dušan Ladičorbić Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Student91 Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Za dotičnu sam čuo pre 5-6 godina, i to ni manje ni više nego od babe i dede, majčinih roditelja. Tada nisam baš najbolje razumevao celokupnu situaciju, ali vremenom sam shvatio da su njih dvoje duboko ušli u odnos sa njom. Otac (inače sveštenik) je dve godine pokušavao da ih odvrati od ideje da je posećuju, objašnjavajući im kolika je zabluda da je ona sveta, da je to nemoguće van Crkve i da ne može da poseduje moći koje tvrdi da ima, osim naravno ako one nisu date sa zle strane. Njihov argument je da ih ona nikada i nije odvraćala od Crkve, naprotiv, govorila je da bi što češće trbalo da je posećuju, da svešteniku daju najveću novčanicu kada im dođe u kuću i da oni rade svoj posao, a ona svoj. Pritom vrlo je izričita po pitanju osenjivanja krsnim znakom (videh na prethodnoj stranici da već ima onih koji uče kako bi to trebalo) i stajanja u Crkvi prilikom učestvovanja u bogosluženju. Iz razgovora sa njima primećujem da je ta Borka vrlo spretan manipulator i psiholog, koji dosta dobro zna da profiliše ljude, a onda im govori sve ono što oni žele da čuju. Ima veliki broj ljudi koji čak i iz inostranstva dolaze kod nje. Narod je veoma darežljiv prema njoj sa finansijske strane, takođe i moji deda i baba. Veoma loše utiče na ljude, posle određenog vremena oni se menjaju, razmišljanje im postaje čudno (prikladan je onaj termin "Ispan mozak") i unose nemir u ostale ljude koji dođu u kontakt sa njima. U njima se stvara osećaj samodovoljnosti, egocentričnosti, gordosti i svih onih mana koje ne bi trebalo da prate hrišćanski život. Nečisti duh ih obuzima, nemaju nikakav istinski osećaj autoriteta Crkve, Svetog Pisma, sveštenika, već je jedini i isključivi kriterijum Borka, kako i šta ona kaže. Inače, ujak, njegova supruga i dvoje njihove dece žive u istoj kući sa njima, i nebrojeno puta su došli u otvoren sukob zbog nje. Novac su joj davali i šakom i kapom, posećivali je kako god su mogli, iako su imali priličan put da pređu. Jednom su odveli i malog rođaka kod nje, pod izgovorom da ga vode da Zlatibor, da bi kada se vratio ujak primetio da se čudno ponaša. Shvatio je o čemu je reč i zapretio im da to više ne čine. Deda učestvuje u Liturgiji i pričešćuje se, što je za mene sablazan, ali nemoguće im je išta reći i ukazati na grešku. Po kanonima sveštenik bi morao da im zabrani prisupanje pričešću, da im da epitimiju i da čini sve što može ne bi li im skrenuo pažnju na njihovu zabludu i otpadništvo. Jedino što preostaje je molitva da one koji su zabludeli i nadanje u milost Gospodnju da ih vrati na pravi put. antics је реаговао/ла на ово 1 "Koji ne ljubi ne poznade Boga; jer Bog je ljubav" - 1Jn 4,8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Dušan Ladičorbić А он је ко ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica80 Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Према наслову теме помислила сам да се ради о некој доброј Борки ( јер раније нисам никад ни чула за ову жену) , али кад сам прочитала шта ова жена ради, згрозила сам се. Одавно нисам ништа ружније чула. Јасно ми је да нико од вјерника неће отићи код ње, нити код некога њој сличној, али ми је истински жао људи који иду тамо. Тешко, тешко људима! Вјероватно их мука натјера, али не знају у какву нову муку иду. Њима нека Бог опрости, јер они јадни и не знају шта чине, али она сигурно зна, и само се питам какво ли је црно и камено срце код те жене. О овоме треба писати што више и причати људима, па ако се макар један човјек спаси да не оде тамо, није узалудно. Student91 and *Blue* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Пецала људе на веру. Као све иконе, крст,света вода... а народ глуп к‘о говеда, па се неко упеца,па тај неко повуче још некога (па онда по оној народној куд сви турци ту и мали мујо)...и кад је неко нападне одмах крећу реакције: није она врачара! она то помоћу Бога лијечи , па она не гата и и баја....све је то камуфлажа. То је вук у јагњећој кожи... Само привидна камуфлажа да би људе који у том тренутку траже помоћ или су у неким проблемима упецали и одвели их са правог пута...Такав смо ми народ увијек на погрешна врата куцамо. antics је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 А он је ко ? Ovaj bradonja na klipu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 Bio jedan mlad covek, predstavljao se kao hadzi Stefan. Kao neki veliki duhovan covek, da mu Bog otkriva stvari, da vidi proslost i buducnost, i govorio je da mu se javila Majka Bozija, ide cesto u Svetu zemlju i predvodi ljude (koji sami za to placaju). Gledao je u horoskop, cak je nekim osobama pogadjao dogadjaje, jos je prodavao amajlije za srecu ljubav i novac, i to skupo. On je jedna obicna varalica jer covek Boziji nema veze sa gatanjem (horoskopom) i nema sujeverni "zastitni kamencic" za srecu. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 Страшно!!! Спаси,Боже и сачувај народ Твој од оваквих превара и обмана! Ненад Р., bgpj, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 Свашта има у народу . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna222 Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Upravo sam se registrovala, kad sam nasla sasvim slucajno ovu temu na netu. Sada Vas molim za savet i pomoc sta da radimo. Naime, muka nas je snasla, i rodjaka nam je ispricala za doticnu i kakva cuda radi i koliko je ljudi izlecila i svasta jos. Ona kod te zene ide godinama vec i njena rodbina isto. Moram priznati da mi je sve to ulilo nadu, da ta zena radi cuda i tako leci ljude. Otisli smo tamo oko 3:30 je pocela ta molitva i ja sam bila zatecena kad sam to cula "seci, przi ovo, ono", i to je trajalo 45 'minuta. U dvoristu cesma sa koje se toci voda i stavlja bosiljak, ljudi dolaze sa svih strana dovode i decu, svasta se moze videti. I tako smo cekali nekih 5sati da dodjemo "na red". Ja kad sam videla tu zenu vec mi je bilo cudno, ne znam, ne mogu da objasnim to, oko nas svi ljudi koji je obozavaju, ljube... I sad mene zanima sta sada, ne znam kako smo dozvolili da se to desi i ne znam zasto nisam ranije pretrazivala o tome, da li da odem u crkvu da ispricam sta se desilo w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Trebalo bi da odete u vaš parohiski hram i da porazogvarate sa vašim sveštenikom. obi-wan and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Ево нађох и молитву мајки Борки хахахахO, samohvalna i samoikonopisana, mati Borka, bajala si vracala si i u pasulj si gledala, pogledaj sada na nas gresne, i zaobidji nas u sirokom luku, jer kad odes gore kod Nebeskog tvorca ne bi se menjao sa tobom, nizasta na svetu.Aliluja. :fmqmtx: Volim_Sina_Bozjeg, *Blue*, Зорица Бубало and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Losma Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Svi odosmo u propast,zagarantovano! -.- Vece gluposti nisam vidjeo u svom zivotu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Upravo sam se registrovala, kad sam nasla sasvim slucajno ovu temu na netu. Sada Vas molim za savet i pomoc sta da radimo. Naime, muka nas je snasla, i rodjaka nam je ispricala za doticnu i kakva cuda radi i koliko je ljudi izlecila i svasta jos. Ona kod te zene ide godinama vec i njena rodbina isto. Moram priznati da mi je sve to ulilo nadu, da ta zena radi cuda i tako leci ljude. Otisli smo tamo oko 3:30 je pocela ta molitva i ja sam bila zatecena kad sam to cula "seci, przi ovo, ono", i to je trajalo 45 'minuta. U dvoristu cesma sa koje se toci voda i stavlja bosiljak, ljudi dolaze sa svih strana dovode i decu, svasta se moze videti. I tako smo cekali nekih 5sati da dodjemo "na red". Ja kad sam videla tu zenu vec mi je bilo cudno, ne znam, ne mogu da objasnim to, oko nas svi ljudi koji je obozavaju, ljube... I sad mene zanima sta sada, ne znam kako smo dozvolili da se to desi i ne znam zasto nisam ranije pretrazivala o tome, da li da odem u crkvu da ispricam sta se desilo Vesna, pre svega dobro nam dosla na forum. Sto se tice tvog pitanja - bilo sta bilo, ali ubuduce ovakvih varalica kao sto je "mati Borka" cuvaj se kao zive vatre i bezi od njih kao da nisi ni cula za njih. Evo brat Dejan ti je dao odlican savet - uputi se sa svojim svom parohijskom svesteniku. To bi bio prvi korak. Svaka muka koja nas snadje, u Bogu ima svoje razresenje i smisao. Kroz nevolje, Bog nas prakticno zove sebi, i ocekuje da bas od Njega, kao naseg nebeskog Roditelja, potrazimo resenje i utehu. Ne ocajavaj nikad, nego se ogradi strpljenjem, moli se Bogu, i postepeno resice se sve i bice dobro... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука