Jump to content

Такозвана "Мати" Борка из села Вучак

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Upravo sam se registrovala, kad sam nasla sasvim slucajno ovu temu na netu. Sada Vas molim za savet i pomoc sta da radimo. Naime, muka nas je snasla, i rodjaka nam je ispricala za doticnu i kakva cuda radi i koliko je ljudi izlecila i svasta jos. Ona kod te zene ide godinama vec i njena rodbina isto. Moram priznati da mi je sve to ulilo nadu, da ta zena radi cuda i tako leci ljude. Otisli smo tamo oko 3:30 je pocela ta molitva i ja sam bila zatecena kad sam to cula "seci, przi ovo, ono", i to je trajalo 45 'minuta. U dvoristu cesma sa koje se toci voda i stavlja bosiljak, ljudi dolaze sa svih strana dovode i decu, svasta se moze videti. I tako smo cekali nekih 5sati da dodjemo "na red". Ja kad sam videla tu zenu vec mi je bilo cudno, ne znam, ne mogu da objasnim to, oko nas svi ljudi koji je obozavaju, ljube...

I sad mene zanima sta sada, ne znam kako smo dozvolili da se to desi i ne znam zasto nisam ranije pretrazivala o tome, da li da odem u crkvu da ispricam sta se desilo

Možete li Vesna nešto konkretnije da ispričate i prepričate, obzirom da ste autentični svedok. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
Преузет текст са секташког јутјуб канала:

О СВЕТОЈ МАЈКИ БОРКИ.

Прво да је опишем како Духовно изгледа и где се Духовно налази. РАЈ НЕБЕСКИ је за људе који су прошли митарства где ђаволи људским душама суде двадесет њих од првога митарства многоречја до задњега милосрдних дела и на ваги СВЕТОГА АРХИСТРАТЕГА МИХАИЛА СТАШНОГА су превагнула њихова добра дела и покајање за грехе њихове, ТО ЈЕ РАЈ. ИЗНАД РАЈА ЈЕ НЕБЕСКИ ЈЕРУСАЛИМ У КОМЕ СУ СВЕЦИ СА ПРЕСВЕТОМ ЖИВОТВОРНОМ ТРОЈИЦОМ И МАЈКОМ БОГОРОДИЦОМ. 144 ХИЉАДЕ СВЕТИХ ИМА , ЧЕТИРИ ЖИВОТИЊЕ , ЈЕДАН ЈЕ ЛАВ БОЖАНСТВО ХРИСТОВО, ДРУГА ЈЕ ТЕЛЕ ЖРТВА ХРИСТОВА , ТРЕЋА ЈЕ ОРАО ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО А ЧЕТВРТА ЈЕ ЧОВЕК. ТУ СЕ НАЛАЗИ ЗАВЕСА БОЖИЈА , ИЗА КОЈЕ ЈЕ ТРОН И ПРЕСТО БОЖИЈИ, ИСПРЕД ЗАВЕСЕ СЕ КЛАЊАЈУ БОГУ СВИ АНЂЕЛИ И СВЕЦИ . ПОСТОЈЕ 24 ПРЕСТОЛА , ТАМО ИЗА ЗАВЕСЕ БОЖИЈЕ ПОСТОЈИ ПРЕСТО НА КОМЕ СЕДИ СВЕТА МАЈКА БОРКА У ЗЛАТНОЈ МАНТИЈИ СА ЗЛАТНОМ КРУНОМ НА ГЛАВИ И ТРИ АНЂЕЛА У БЕЛИМ МАНТИЈАМА ПОКРАЈ ЊЕ СЕДЕ. ЊЕНА БЛАГОДАТ ЈЕ ОГРОМНА. ОНА ЈЕ У 12 веку већ била СВЕТАЦ па је сад БОГ вратио пред расплет да спаси све оне Србе који се дају спасити. На месту где је њена кућа је Духовна Црква Светога Георгија и извор Свете Воде које БОГ довде из Манастира ОСТРОГ.  Исцелила је на десетине хиљада људи, помогла да се роди и зачне на хиљаде деце, стотинама хиљада људи је помогла да се Духовно спасу конкретно где имају Духовни проблем и као да га реше. Овакву БЛАГОДАТ , МОЋ ИСЦЕЉЕЊА, ПРОРИЦАЊА, нигде невидех ОСИМ У ОВОЈ БОЖИЈОЈ ЖЕНИ , ОНА од 1990 године је дан и ноћ са народом непрекидно , спава само 2 сата днево , једе шта јој дају док седи међ народом , невидех нигде оваку БЛАГОДАТ ДА БОГ НЕКОМЕ ДАДЕ ОСИМ ЊОЈ. ОНА је у селу Вучак 4 километра од Смедерева. За СПАСЕЊЕ И ИСЦЕЉЕЊЕ. Ово је за сведочанство јер БОГ тако хтеде. Овај видео никога не промовише нити је СВЕТОЈ МАЈЦИ БОРЦИ потребна реклама , то је најмање што сам могао да учиним из огромне захвалности ПРЕМА ТОЈ СВЕТОЈ ЖЕНИ за све што је учинила и помогла мојом грешној маленкости. Моја грешна маленкост није овде да уверавамо и разуверавамо него да указујемо и упућујемо , остало је на Вери оних који слушају ,по њиховој Вери и БОЖИЈЕМ допусту. ИСТИНА ЈЕ БОЖИЈА САМО ЈЕДНА И НЕЋЕ ОСТАТИ СКРИВЕНА !!!  Укоро ће велики крах и расплет У СРБИЈИ, усмртиће БОГ 2 милиона Срба јер СРБИ нису ни по делима ни по вери , јер је много злих и неверних и богохулних, потом следе времена БОЖИЈИХ. А у временима БОЖИЈИМ ће се видети и ко је ко и шта је шта , пројавиће БОГ свачију БОЖИЈУ ИСТИНУ. А сад слободно сви ви што оштрите своје зле језике раздерите своје хаљине као фарисејски првосвештеник кајафа што осуди СИНА БОЖИЈЕГА ЉУБЉУЕНОГА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА  без кривице и реците хула на БОГА, а сви ви који поверујте у речи ове БЛАГО вам, јер ове речи од мене нису!!! У незнању ко хули себи хули, каква вам је Вера таква су и дела.БЛАГОСЛОВОМ СВЕТЕ ЖИВОТВОРЕНЕ ТРОЈИЦЕ, МАЈКЕ БОГОРОДИЦЕ СВИХ СВЕТИХ И АНЂЕЛА НЕБЕСКИХ!!!! АМИН

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Преузет текст са секташког јутјуб канал:

srpski vitez 2 days ago (edited)

ГРЕХ КАО СЕ СКИДА

Купити златан крстић, бели пешкир и црвено вино. Ноћ пред одлазак у цркву крстић и пешкир ставити  испод јастука а црвено вино поред кревета или испод иконе да преноћи. У Недељу Свету то јест сутрадан ујутру , пошто је све ово урађено у суботу , однети све то у цркву и оставити испред иконе Пресвете Мајке Богородице и изговорити : ја па изговорити своје име , скидам  грех који нисам намерно учинио( учинила) . Док се то изговара златан крстић се спусти на икону Мајке Богородице, а пешкир и вино се оставе поред иконе. Када се све то заврши упали се свећа за здравље и напредак  породице. АМИН

БЕЛИ ПЕШКИР ПОКАЈАЊЕ ЗА СВА ЗЛОДЕЛА ПРЕДАКА

Купити један бео прешкир да преноћи испод ваше славске иконе једну ноћ у вашој кући. Пешкир носите у цркву  и ставите поред Иконе Господа Исуса Христа и изговорите следеће речи : молим Господа Исуса Христа и све Свеце у 12 месеци да овом белом стазом заштите мене и моју целу породицу од сва проклетства и зла , што су наши преци нанели другима. Три пута кажи ову молитву Господу нашем Исусу Христу .Својој Слави стави три жуте паре и својој Слави запали свећу само за здравље.Овај пешкир можете носити сваким даном осим суботе , јер субота прIпада дану мртвих. Пешкир остаје у цркви и невраћа се кући. Ово урадите само једном. АМИН

КАКО СЕ ПОПСТУПА СА ПОРОДИЧНИМ ЗЛОДЕЛИМА

Између 12:00 и 13:00 часова се неслужи у црквама и не приносе се молитве. У том временском периоду изаћи у двориште или улуцу , сагнути се и узети грумен земље левом руком , затим га пребацити у десну руку па затим опет у леву руку и изговорити : Сва зла које је моја породица нанела другима , шаљем дубоко, дубоко у земљу где никоме неће сметати . После изоворених ових речи пусти земљу из леве руке. АМИН

БЕЛИ ПЕШКИР , ПРЕДАВАЊЕ КОД МАЈКЕ БОГОРОДИЦЕ

Купити бео пешкир и ставити испод јастука са десне стране шест недеља а седму недељу да се ујутро рано умијеш и са тим пешкиом бришеш. Када се бришеш идеш прво на десну страну, па на чело, па на леву страну. Тако радити седам дана ујутру. Седми дан га опрати и осушити  пре заласка сунца, и чувати га у кући са седне стране, а може и да се врати испод јастукаса десне стране и да га чуваш стално да би и он тебе чувао од свага зла. АМИН 

ЗА АБОРТУС

Купити шарени пешкир у петак и ставити га испод  јастука да преноћи на коме спавате, сутрадан у суботу однети пешкир у цркву раширити га испред иконе МАЈКЕ БОГОРОДИЦЕ и рећи: „ ја (па рећи своје име) тражим и молим за опрост што сам абортирала ( па рећи колико деце и разлог што сте то урадили), замолити и помолити се СВЕТОЈ МАЈЦИ БОГОРОДИЦИ и свима СВЕТИМА да вам опросте.“ Анђели Божији ће преузети душе те деце са пешкира. Пешкир оставити у цркви. Запалите свеће за покој душе тој деци коју сте абортирали. АМИН 

ЗА РАЗДВАЈАЊЕ ДЕЦЕ КОЈА НОСЕ ИСТА ПОЧЕТНА СЛОВА 

Купити један бели пешкир, ставити једном детету испод јастука на коме спава једно вече, а сутра навече другом детету, једно вече, такође испод јастука на коме спава. Сутрадан мајка води децу у цркву, па стану испред иконе СВЕТЕ МАЈКЕ БОГОРОДИЦЕ старије дете стане мајци са десне стране, а млађе са леве стране. Затим стану испред и ухвате се за руке и изговори, драга МАЈКО БОГОРОДИЦЕ и сви СВЕЦИ клањам вам се и молим, опростите што нам деца носе исто почетно слово. Од данас па надаље раздвајам децу да би живели судбински. Хвала БОГУ за судбину, хвала свима ВАМА! Када се то изговори онда сви упале свеће за здравље. АМИН 

ЗА ЗЛАТНУ ВОДИЦУ 

Да се прекрстиш три пута, отвориш флашу са светом водом од СВЕТЕ МАЈКЕ БОРКЕ и прскаш над бунаром или чесмом у облику Крста и изговараш: „ молим Те Мајка Борка, очисти ми и заштити ми моју златну водицу коју пијемо ја и моја породица.“ Ово радиш седам дана, а седми дан правиш сипањем Крста над бунаром или чесмом, правиш три Крста. Ако остане воде, сипаш у саксију. АМИН 

ШТА УРАДИТИ СА СЛАВСКИМ СВЕЋАМА НЕДОГОРЕНИМ 

Славске свеће упалити да догоре  у току дана за Младенце 22. марта, восак који остане покупити у крпу и не бацати га , него га одложити у крпи и сачувати. АМИН 

СКИДАЊЕ ЗАКЛЕТВЕ КОЈИ КАЖУ ДА СЕ НЕЋЕ ОЖЕНИТИ ИЛИ УДАТИ 

Купити бели пешкир и ставити га испод јастука на коме спавате да преноћи једну ноћ. Сутрадан у недељу носити пешкир у цркву и ставити га испод иконе МАЈКЕ БОГОРОДИЦЕ и рећи: „ ја и ( кажеш име) скидам заклетву коју сам у љутини се таклео или заклела да се нећу удати или оженити. Молим вас да ми опростите и да ми скинете заклетву, и да ме изведете на судбински пут, молом вас да ми помогнете.“ Запалити свећу само за здравље. АМИН 

Подели на овим сајтовима

Могу да га схватим што треска вакве глупости, али не могу да схватим како је успео да уради јутјуб налоге са пола свеце из календара и да са свако од тих налога пише по један Амин испод ове глупосте.

Једино мало скупо ово скидање грехова... Није ефтино злато...

Подели на овим сајтовима

mislim da bi joj marketinški bilo mnogo bolje da promeni ime u - mati Vučka iz sela Borak

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Јуче сам био код те жене. Занимљиво је како сам сазнао за њу. Мој рођени ујак болује од рака желуца. Скинут је са хемотерапија, дакле за медицину отписан, доктор на ВМА ми је рекао да му медицина више не може помоћи. Прекјуче сам срео познаника после неколико година који ми је рекао да познаје неког човека који је био у истој ситуацији као и мој ујак и наводно га је излечила нека жена из околине Смедерева. Наравно да то нисам схватао озбиљно и нисам намеравао ништа да причам ујаку. Пар сати касније ми сестра каже да је срела неку другарицу која јој је испричала да је жена из села код Смедерева излечила неку девојку. Исте вечери долазим код ујака и он ми прича да му је телефонирао друг из гимназије са којим се није чуо ни видео 10-так година и рекао му да иде код мајке Борке у Вучак. Тврди да је дигла из коме сина од човека који ради код њега у фирми. Дакле у једном дану три информације о жени за коју нико од нас није чуо раније.
   Ујак и ја прелазимо пут од 180 км који је он једва поднео и долазимо код Борке. У дворишту затичемо три жене које нам објашњавају да њена молитва почиње у 16 часова. Мени све изгледа јако чудно и све време се осећам непријатно и узнемирено. Одлазим до оближње цркве са намером да чујем мишљење свештеника о тој жени. Свештеника у цркви није било, али ми је жена која продаје свеће рекла да њу не жели да коментарише и да ми свештеник сигурно не би дао благослов да идем код ње. 

Ипак сам био принуђен да крочим у њену кућу да бих помогао ујаку да уђе. У кући затичемо три жене од којих је Борка најкрупнија, има преко 100 кг сигурно. На први поглед видим да везе нема са православљем иако јој је кућа пуна икона. На столу стоји дрвени крст, књига о словенској митологији и нешто што личи на вуду лутку. Борка држи десну руку на стомаку мог ујака, а у левој јој гори цигара. Мало води аброве са оним женама па повремено изговара неке неразговетне речи. Ја се у себи молим Господу да нас заштити од враџбина. Једна од жена ме пита зашто сам нервозан и да ли хоћу да Борка и мени очита "молитву" што сам ја наравно категорички одбио. После 15 минутне сеансе уз неку глупу серију на огромном тву модерне производње Борка каже ујаку да је много отписаних људи вратила у живот и да дође кад му буде мало боље да преспава у њеној кући 2-3 дана. Дала му је флашу са водом и неки папир на коме су одштампане неке глупости које нисам хтео да читам.

Могу само да кажем да ми је јучерашње искуство било једно од непријатнијих у животу. Планирам што пре да одем у оближњи манастир да замолим оца да ми помогне да се спасим од тих вражбина.

Само још да додам да смо прошлог викенда били на Острогу и Куманици, па се надам да нас је Господ молитвама отаца заштитио од зла.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Хвала ти за ову исповест. Верујем да ће неким заблуделима да помогне.

Ово је мафија најгоре врсте, манипулисање људима на најбезобрзирнији начин.

А видех да на нету има неки лик "српски витез" који је у неком зилотско-артемијевском трипу и који промовише ову врачарку Борку. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево, пронађох овог типоса (иначе брише све коментаре који не подржавају "мати Борку", Артемија...)  https://www.youtube.com/channel/UCctHNaGkvpdW4JImBbwpwkQ , каква је ово психопатологија мајко мила...

ево неки од коментара...

iYA9VyseZQ2NI.JPG

а ово је слика канала на јутубу

ibivoJnxStgl3j.JPG

Врх реклама за Артемија и његову дружину (у егзилу и на интернету) :)

Подели на овим сајтовима

Овај "српски витез" ми више личи на муџахедина са блиског истока него на православног хришћанина. :)

Подели на овим сајтовима

Bila sam i ja jednom tamo (zbog mame), dok jos nisam zivela liturgijskim zivotom, svratili posto smo culi od par ljudi pricu da leci. Ta zena nije bila tu, hvala Bogu. Nista mi se nije svidelo: klupice, njena slika, ona cesma ispred, katastrofa... Jedva sam cekala da odemo. Moja mama je pitala coveka koji je tu usisavao za broj, da zakaze kad se ta zena vrati, ja jedva memorisala taj broj, ni dovidjenja nisam rekla. Bas mi je bilo odvratno... Jeza da te prodje i od ljudi koji tu zive. :O

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Bila sam i ja jednom tamo (zbog mame), dok jos nisam zivela liturgijskim zivotom, svratili posto smo culi od par ljudi pricu da leci. Ta zena nije bila tu, hvala Bogu. Nista mi se nije svidelo: klupice, njena slika, ona cesma ispred, katastrofa... Jedva sam cekala da odemo. Moja mama je pitala coveka koji je tu usisavao za broj, da zakaze kad se ta zena vrati, ja jedva memorisala taj broj, ni dovidjenja nisam rekla. Bas mi je bilo odvratno... Jeza da te prodje i od ljudi koji tu zive. :O

Mnogi u tom selu su upleteni u posao sa vracarom. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Још која реч о преваранту "Мати Борки" и њеној "духовној деци"

Прегледавам данас мој фејсбук зид и видим да неки људи деле клип са јутјуба "КАКО СЕ ПРАВИЛНО ПРЕКРСТИТИ"

Шта је чудно у томе, рекли би. Добро је да се неко сетио да направи такав клип. На видео снимку неки младић са дугом косом и брадом говори како треба на себе ставити крсни знак. Да, све би било добро и лепо да клип није повод за потурање једне квази-теолошке приче и потурање "кукавичијег јајета" онима који нису утврђени у Православној вери. Најпре, овај младић говори како је много цркава и манастира обишао, али ни од свештеника и монаха није научио како се правилно крсти. И, гле чуда, ту је " света мати Борка"! Она је та која га је научила! На снимку момче излаже квази-теолошку причицу о Крсту и крсном знаку, љубљењу прстију, додиривањем земље (у његовом случају етисона) и потпуно извитопереном понашању при стављању знака Крста на себе. Да не улазимо сада у то да уместо "Христос" каже "Христ", то вероватно њему ништа не значи. Оно што је битно јесте да је он један од промотера сатанизоване лажне вере лажне "мати Борке". Нисам био лењ па сам погледао и остале клипове на његовом каналу. Наравно, "Мати Борка" је опет ту, њено величање, називањем једне од "4 мајке" (лудак је упоређује са Богородицом), приказивање њене "иконе" итд... наравно, ту је и оно чувено "срБско", па то добија и на тежини код оних који се боре за "срБску" чисту веру, "срБско" православље... да није тужно било би смешно.

Ово је видео канал тог момчета http://www.youtube.c...Q?feature=watch

Ето браћо и сестре, не желим нешто пуно да вам пишем. Имао сам потребу да вас на тренутак упозорим на оне који се крију иза Цркве и играју се тако безобразно са душама људи.

Ми хришћани имамо Литургију у којој је сабрана наша Православна теологија. Ту је наш Бог, ту је наша Бања Витезда, наше лечилиште и душе и тела. Не идите на ове бљувотине и покушајте, ако сте у прилици, да својим пријатељима кажете да се окану оваквих духовних наказа.

Ако желите да прочитате о томе ко је ова сатанска служитељица "Мати Борка" можете погледати на теми:

https://www.pouke.org...-из-села-вучак/

1545012_10202105563913112_678006858_a.jp

Тзв"Мати Борка", чувени духовни преварант којој њена залуђена "деца" цртају и тзв. "иконе"

1521209_10202106153967863_1369780100_n.j

1620402_10202106159848010_813465766_n.jp

Подели на овим сајтовима

Pa citajuci sve ove vase komentare redom vidim da mnogo imate zamerke prema zeni za koju ili ne znate zasto radi sto radi ili ste u sukobu sa sobom u nekom verskom smislu pa njoj zamerate sto postoji.

Ovakvih zena je bilo po celoj nasoj Srpskoj zemlji hiljadama godina i tu ja ne vidim problem .

Uvek je neko lecio neke bolesti na neki nacin,mozda prost ,neuk i naravno bez diplome medicinskog fakulteta, ali ipak su u Srpskom korpusu postojali i postoje ljudi koji ljude lece van svega medicinski poznatog .

U principu slusajuci mnoge iz medicinskih krugova medicina se i zasniva na fabrikaciji biljaka i na dodacima umetnih komponenti .

Borka je u ovoj nasoj prici ona koja se drzi narodnih vrednosti od davnina ,nesto sto skoro svaka zena sa Srpskog sela zna ili je znala ali vremenom potisnula od zaborava jer lakse je kupiti pilulu ili tabletu u apoteci nego hodati po planinsklim livadama i skupljati trave pa ih onda susiti i koristiti .

Ja pripadam ovom nasem Srpskom narodu koji nastanjuje Balkansko poluostrvo i generacijski sam u pravoslavlju vec vekovima.

Sa molitvom ustajem i sa molitvom idem na pocinak.

Znaci ja sam sam gresan i za svoje grehe Bogu se obracam da mi sudi i da mi oprosti .

Ja drugima ne zelim da sudim jer ja nisam njihov sudac niti mi je Bog dao tu mogucnost da ja nekome sudim ili presudim i te cinejnice sam se drzao i u nasem zadnjem ratu u kome jesam pucao ali nikada u nameri da ubijem nego samo da ranim .

Dva puta sam ranjavan jednom lako i jednom tesko, a da postoji spomenica kao 1941 ja bi sada imao ovu iz zadnjeg rata, ali kako znate sve nase je propalo i vojnik koji je bio patriota je ostao bez casti i postovanja od onih za koje se borio za bolje sutra, za slobodu zivota .

Pravoslavlje i pravoslavna vera je nase nasledje koje smo preuzeli da bi prestali da budemo pagani i da se molimo Bogovima kojih smo imali mnogo.

Pravoslavlje je kao vera pokusalo da privoli ljude da se odreknu svega paganskog, ali je imalo mnogo otpora pa je cinilo ustupke ili neke obrede uvodila u svoje samo pod drugim nazivom .

Slavljenje Vidovdana po Bogu Vidu koji se nastavlja i dan danas i jako je prihvaceno kod Srba nema veze sa Hriscanstvom ili Biblijom nikakve, ali ima veze sa Srpskom tradicijom i kulturom .

Ima tu dakako mnogo takvih praznika samo kada malo udjete u dubinu materije.

Sta je Crkva ???

Crkva smo svi MI koji kao pravoslavni verujemo u Boga i Isusa kao njegovog sina .

A sta je Crkva danas ????

Uz veliko postovanje svetim starcima koji su nas poucavali ili jos uvek to cine i mnogim monasima koji istinski svakodnevno se mole Bogu i nekolicini svestenika koji u teskim vremenima opstaju na liniji iskonskog pravoslavlja velika vecina ljudi koji se nalazi u nasoj Crkvi se odrodio od vekovne Srpske tradicije i vekovnog puta pravoslavlja, a to je onda otvorilo put za mnoge ljude koji i ako neuki pokusavaju ljudima da vrate samopouzdanje i motiv za borbu za zivot.

E da sada ovo ne bude moja demagogija ja krenem sa primerima iz naseg zivota .

Rodjen u Slavoniji naucen sam da se u crkvu ulazi sa prilogom i sa molitvom svetcima za neke moje duhovne ili materijalne potrebe  .

Crkvi se daje od srca koliko imas ili mozes da das .

Sve usluge koje svestenik daje ili cini svojim parohijanima su bez licitiranja i one su koliko oni mogu da daju i tako je Crkva ustrojena vekovima .

Uostalom sve crkve je gradio narod da li direktnim sredstvima ili indirektno putem poreza .

Crkva je bila deo drzave u svim sistemima osim socijalistickog i donosila je odluke kao i sadasnja vlada i posedovala svoja materijalna dobra .

Crkveni velikodostojnici su prekoracili svoja data prava i jako negativno bili uzrok pojave i opstanka socijalisticke ideje kod svog naroda .

Pojavilo se drustvo u kome je narod dobio mogucnost da se skoluje i VI svi ste sada proizvod te revolucije, a Crkva je ostajala da postoji, ali je izgubila moc da vlada .

Dolazak devedesetih je Crkvu stavio u vlast barem je tako bilo u RS Krajini i Republici Srpskoj, a u Srbiji se to nije desilo ali jesu blizu onoga ko je na vlasti .

Crkva je uvela cenovnik u svoje crkve i sada imate sta i koliko kosta sto je u samoj suprotnosti sa samom crkvom i nasim verskim poimanjem stvari i tu se sada gubi ono vekovno nacelo "daj koliko ti je srcu drago" ili koliko mozes u datom trenu .

Moja jedna poznanica je patriotski, pravoslavno i patrijahalno odgojena i bila je kcerka od nekoliko brace i sestara .

U ratu je vidala rane borcima na prvim linijama . Rat se zavrsio, a politika je uradila sta je uradila i ona i njena familija se premestili u grad daleko od rodnog kraja .

Otac je umro i sva skrhana bolom otisla je u jedino razumno mesto za nju, a to je Crkva da se tamo pomoli i obratila se svesteniku da ju posavetuje ,

On je onako samo pogledao i rekao da on nije psihijatar da leci njen problem.  

Ja znam tog svestenika, a znam i da je od crkve napravio zdanje svo u zlatu u ratu i posle rata .

Za njega se vezuju mnogi seksualni skandali za vreme dok je vodio tu parohiju, a u penziju je usao sa nekoliko zgrada koje se sa izdaju kao poslovni lokali .

Poznajem i druge svestenike koji se ne ponasaju tako i kojima je vera na prvom mestu i koji dele stav prema religiji kao i ja .

Ali danas je mnogima svestenicima vazno da imaju luksuzne kuce,da svake dve godine vozaju novi auto mercedesa ili audija i da se letuje po Grckoj ili Turskoj obali .

Sluzenje na zadusnice se drzi 20 sekundi po grobu u cilju da se uzme od naroda sto vise para ,a to sto se molitva skratila prema dusi pokojnika je kao u redu .

Po meni sve ovo ide na dusu svakog tog svestenog lica a sudac je Bog ja ne. Ja samo negodujem takim ponasanjem prema zivucim i umrilima . 

Ja sam naucen da mi je crkva na selu otvorena ceo dan i da ja mogu kada mogu i imam vremena da se Bogu molim, a ne da kako narod kaze poljubim vrata odnosno ona su zatvorena jer nije dan kada je sluzba .

Crkva kao gradjevina i svestenstvo zajedno su SERVIS nasim dusama i samo zato su tu da SERVISIRAJU bolesti nase duse i da nam POMOGNU da iz te bolesti izadjemo.

Na Bogosloviji na teoloskom fakultetu se uci kako treba svestenik da pomogne verniku .

Uci se kako se vrsi Egzorcizam i kojim molitvama se to cini i kako .

Uci se koje molitve pomazu u ozdravljenju vernika .

Znaci postoji sve ,ali mnogima u pravoslavnoj veri nije stalo da POMOGNU i tu naravno onda dolazimo do MAJKE BORKE i slicnih zena koje pokusavaju na neuk nacin da pomognu ljudima koji su pokusali da se mole u Crkvi i da se njoj obracaju, ali koji nisu nasli utehu gde su ju trazili..

E sada postoje i Manastiri gde se moze otici ali i svaki bolje sredjen manastir ima svoju ekonomiju i prodaju koja pospesuje dohodak manastira.

Znam koliki je velik samo biznis nekih ljudi sa svecama koje se prave van manastirskog kruga a prodaju po crkvama i manastirima kao svete svece .

Sve ovo sto sam napisao NAROD SRPSKI gleda svojim ocima, neko podnosi ono sto vidi neko ne .

Jedne kasne jeseni sam stanovao kod pravoslavnih vlasnika smestaja i koji su me pozvali na Krsnu Slavu . Bile su tu komsije i prijatelji tih ljudi . Price kao na svakoj Slavi o svemu i svacemu . Jedna prica je bila kako od zene vlasnika smestaja otac se bavi sa zmijama ceo svoj zivot, a onda je vlasnik smestaja pitao svog druga kako se osecaa a ovaj odgovorio Hvala Bogu dobro . Potom su ga svi pitali da im objasni kako je uspeo da ozdravi, a ja sam tu bio zatecen svom tom diskusijom .

Covek je krenuo ovako nekako ." Radio je u jednoj fabrici ,ranjavan je u ratu i imao je neki laksi posao. U jednom trenu je imao jake napade bubrega pa je zavrsio u bolnici gde su rekli ne mogu nista mora za Beograd gde je i prevezen . Lezao je tamo izvesno vreme i dijagnoza je bila sasusena oba bubrega, a bez transplatacije sigurna smrt. Nakon nekog vremena glavni doktor savetuje da se otpusti kuci sa prognozom da, ako se drzi terapije maksimalno moze da pozivi 6 meseci . Istina nije laka nikome pa ni njemu bila .

Dok je tu lezao cuo je i prcu o MAJCI BORKI . Vratio se kuci, dan po dan tesko niti moze da radi niti da zivi, a ova prica je psiholoska pomoc i sto da ne pokusa .

Tako je on otisao u Vucak pored Smedereva i u nekoliko navrata dolazio i ostajao po nekoliko dana nekada i vise od deset i kada je doslo do tih 6 meseci pita njega MAJKA BORKA :kako se osecas ?,a on kaze odlicno .

Ona njemu tada rece- ajde sada ponovo kod doktora i neka ti uradi nalaze da vidis koliko je to dobro-. On ode .

Kada ga je doktor video koji je uzgred pred penzijom i celim svojim zivotom kako je svrsio skolu se bavi bubrezima zapita ga: otkud ti ?,(jer po njemu je on otpisan slucaj) ,a ovaj covek kaze pa dosao sam da mi uradite nalaze ,a doktor: ja sam tebi uradio sve sto je trebalo dijagnoza je smrt ,ali covek kaze: u redu doktore ali eto moja poslednja zelja .

Doktor kaze: u redu neka ti bude .

Uradili su sve pretrage i doktor je pozvao sve svoje kolege .

Kaze ovaj covek cela strka nastala .

Zovu oni njega na razgovor i pitaju sta se sa tobom desilo .

Kaze on sta je bilo i gde se lecio.

A oni kao I SVI VI OVDE STO PISETE to su gluposti ,vrazbine ,vesticarenje i slicni komentari .

Pita ovaj covek sve njih dobro rekli ste sta mislite, ali  kakvi su moji rezultati i tek onda doktor kaze po nalazima ti si 100 % zdrav i u mojoj karijeri i u mojoj praksi nikada se nije desilo da dva suva bubrega postanu dva potpuno zdrava bubrega .

Covek se zahvalio ljudima i izasao ."

Posle je jedan od tih doktora isao kod MAJKE BORKE jer nije imao dece sa zenom a oboje su doktori i celog zivota tragaju za nacinom kako da zacnu dete ali medicina ne da odgovor .

Zena je usla njegova na molbu moza kod majke Borke i pomislila o njoj kao o vestici a posle terapije su otisli i nakon dva meseca je taj doktor zvao da li mogu ponovo da dodju i mjak rekla naravno . Oni su dosli a zena sva ushicen akaze majko ja trudna .Majka Borka kaze pred svim  narodom ajde sada reci ovim ljudima sta si o meni pomislila kada si ovde bila zadnji puta ,a zena pocrveni kaze da si vestica to sam pomislila. A onda joj je majka rekla ne postoji lekar koji moze da resi problem koji je nastao u kanalu prema maternici zasto ,zato sto se nakon mnogo upala on uvrne i nije moguce da seme dodje do maternice da se oplodi i samo energija molitvi ili prirodni cajevi mogu da taj kanal ponovo isprave i onda je sve prirodna oplodnja, Iza ledja majke Borke su slike sve dece koje su rodjene uz njenu pomoc i svedoci su svi ti roditelji .   

Ja sam BIO 3 puta kod te zene i s obzirom da znam poprilican broj jako bogatih ljudi iz mog okruzenja a koji imaju i milione evra kapitala i kesa koji su bili kod nje i kojima je pomogla, a koji se boje javnosti da to kazu otvoreno, a i ne mali broj malih obicnih ljudi koji nemaju pare za skupe klinike, mogu da kazem da pomaze .

Nisam imao para u dzepu nesto mnogo pa sam stopirao ili isao zeleznicom u kombinaciji koliko sam mogao skoro 300 km.

Imao sam problema sa jakim bolovima u kicmi po celoj duzini koje nije mogla da resi mast niti tablete za jake bolove ,jak tinitis odnosno zujanje u usima kao posledica eksplozija u ratu i ceste glavobolje ,losi snovi iz rata .Da sam isaa kod doktora kao neki moji drugovi verovatno bi vec bio negde na psihijatriji. 

U tri dana terapije (koliko sam bio svaki puta kada sam isao) koja je bila putem grupnih molitvi ujutro i popodne ja sam kuci isao bez bolova .

I naravno ona je na kraju svake molitve drzala svoj dlan na bolnom mestu .

Ali secam se da sam prvi dan u popodnevnoj molitvi bio nemiran na stolici pa je ona to primetila i pitala me pred oko 70 ljudi koji tu moze da sedi na klupama: sta mi se desava? ,a ja sam uspeo samo da kazem "da mi ledja ili kicma kao gore kao da je vatra na njima ,a ona je rekla: to je znak da molitva pomaze .

Sa strane svakog psihologa ce vam reci da vasa autosugestija podpomognuta sa drugim ljudima u molitvi cini neverovatne efekte sto nije ne zamerljiv efekat koji ona verovatno zna kao sto znaju i mnogi na planeti i uspesno se praktikuje u mnogim grupama sirom planete i za borbu protiv rata i slicne grupne terapije .

Znaci kada sam ja bio terapija je podeljena u dve molitve ujutro i popodne i sa mnogo saveta koji datiraju iz vremena nasih baka i dedova kako se mozemo leciti na prirodan nacin bez lekova .

Recimo primer jedan .:

Ona tada kaze svi vi mozete da se posecete i da krv zaustavite svoju ako imate mogucnost da se pomokrite na tu ranu jer ce vas urin da momentalno zaustavi krvarenje ali podvlaci samo vas urin ne tudji .

Delovalo mi smesno, ali sam probao u praksi jedan dan kada sam bio kod jednog dede i sekao neke grane na drvetu pa i on dosao da mi pomogne.

Deda se zapricao i zaboravio da mu je prst ispod grane koju je rezao rucnom testerom i samo sam cuo jauk kada je grana pala i video zarezan palac kako jako krvari .

U tom momentu mu doviknuh sa drveta popisaj mesto i krv ce stati .

Deda Milorad je bio dugo godina sef smene u jednom velikom salonu namestaj u BG ,malo me cudno pogledao i otrcao u poljski WC i zajaukao .

Njegova zena brzo istrca u avliju, a on izlazi iz tog WC-a i smeje se u cudu kako je krv stala . Njih dvoje odose u kucu i zavise mu ranu .

On me kasnije pita kako znam za to i jamu kazem kao i vama sada pa mi onda on kaze znaci ja sam ti pokusni kunic i svi smo se smejali .

Znaci nesto sto sam cuo kod Majke Borke a pojma nisam imao o tome pre .

Ima tih saveta koliko hocete ali nema ovde mesta da se o tome pise .

Znaci grupna terapija svih tih ljudi od slovenije do makedonije ,od vojvodine do crne gore ima svoj efekat .

Majka Borka ima pletenu korpu od pruca koja stoji na stolu pored nje i u koju moze svako da stavi para koliko zeli ,nikome nije rekla koliko

Ljudi dovode decu kojima medicina nema leka ili je skup i nedostizan i Majka leci ,kako ?,verom roditelja eto kako i snagom grupne molitve i nekim svojim darom .

Kada sam bio jednom doveli su ljudi devojcicu od desetak godina koja je imala opsednutost drugom dusom .

Majka kaze prvi puta kada je citala molitvu za egzorcizam iz male je pricao demonski glas i jedan covek od dva metra koga malo ko moze pomaknuti sa mesta je poleteo nekoliko metara, a drzao je devojcicu za ruke ,roditelji su gledali vrata da izadju .

Drugi put sam se ja tamo desio i zamoljen sam sa jednim mladim momkom sa Bogoslovije (koji je sada vec zavrseni sevstenik) da ostanemo sa njom dok Majka cita molitvu jer smo stalno u molitvi nas dvojica i djavo nam ne moze nista.

Ne mogu vam opisati koju jezu sam osecao u tim momentima i koje sam glasove kao i ostali slusao iz tako malog krhkog bica.

Molitva je pobedila i dete je posle pitalo sta mi tu radimo, a roditelji su od srece plakali kao kisa.

Jedan covek koga znam, a koji zivi blizu mene u jednom selu je isao da okopa traktorom  neku kulturu i bilo leto pa se otusirao i seo da popije hladno pivo,  pa se momentalno slogirao i usta otisla u levu stranu na obraz .

Bioje  po raznim lekarima i kazu upalio se zivac i ne mogu da ga vrate.

Bio je na svoje priznaje kod majke Borke nekoliko puta u jednoj godini i usta se skoro vratila na svoje mesto i on mi kaze ona mu je pomogla molitvom . .

Pitao sam Majku jednom prilikom zasto ovo isterivanje djavola ili egzorcizam ne radi crkva a ona kaze nema mnogo svestenika u pravoslavlju koji zele to da rade i koji znaju iako su svi uceni koja molitva je za to i koliko je ona cula ima jedan stari svestenik u Banja Luci ili neposredna okolina koji hoce tako da pomogne jer je to jako opasno i kod nekih jakih i zlih dusa mogu da nastanu ozbiljna fizicka ostecenja objekta pa je kasnije tesko objasniti bilo kome zasto je recimo porazbijano svo staklo ili razvaljeni prozori ili vrata,  a sa druge strane u takoj molitvi mora da ucestvuje vise lica koji takodje trebaju da se mole kod vrata i pored osobe, a osoba tada ili demonski rusi ili lebdi iznad zemlje dok Bog ponovo ne pomogne da samo jedna dusa bude u telu a zao da izadje .

Svakome od vas je na izbor da trazite lek ili utehu gde zelite i da dozvolite da vi niko niste sudci nikome jer samo BOG moze da nama svima sudi i odredi kaznu i tako je bilo sve vekove od postanka sveta do danas .

Ako ona cini greh prema bilo kome Bog ce da razmerno grehu odredi njenoj dusi i kaznu a nama je da se ne ogresimo o sebi samima kao i o drugima i da kako je govorio Patrijarh Pavle "budemo ljudi "

Ja sam se iznenadio jednom u jednoj crkvi kada je na iznosenje svetog jevandjelja prisutno verno stanovnistvo kleknulo na pod i glavu pognulo a onda sam pitao starog svestanika koji je sada vec u penziji sta to bi jer i popadija je klecala ,a on mi odgovori to je Srpski obicaj u nas pravoslavaca koji izlazi iz mode a nasao sau Bibliji da ljudi pred BOGOM KLECE jer ko nama daje pravo da pred njim i njegovom reci mi stojimo NIKO.Svi nasi sveti starci od oca Gavrila ili Tadeja kazu da su pred Bogom klecali i molili za svoje grehe .

A ko od VAS ovde koji veruje od Boga kleci pred njim i njegovim slovom da vas ja pitam .

Jedan mali dodir sa Muslimanima koje postujem jer pred Bogom i u svakoj molitvi u kojoj se njemu mole klece i u hram koji je BOGU odredjen ulaze bez cipela jer nose prljavstinu i greh ili kada se licno mole peru noge i lice i ruke da cisti pred njega pridju da bi se molili .

Pa u nasim hramovima sada samo se malo glava pogne dole ,telefoni zvone za vreme sluzbe a zene ulaze bez marame na glavi ,u dekolteu gde je sve na izvolte i sa suknjama iznad koljena a trebaju da budu do clanaka i ko od ljudi ko se tako ponasa moze da sudi Borki koja sve to nema na takav nacin i koja svakome kaze :LJUDI MOLITE SE BOGU I U CRKVE IDITE I PRILOGE CRKVI DAJTE OD SRCA i BOG ce vas cuti i videti i pomoci vam . 

Ali crkva ima svoje radno vreme i ima svoj cenovnik i tu nastaje veliki problem a svestenici nisu psihijatri iako im je sva nauka o dusi koja nije materijalan pojam i narod mora negde da spas trazi . 

Lekari koriste sponzore fabrike lekova koje guraju svoje proizvode da bi oni zaradjivali ili da bi neki lobiji pobili sto vise ljudi jer im djavo tako rekao .

Sta mislim o lekarima moze da bude jedan moj vlastiti primer kao svedocanstvo.

Alergican sam na pcele od rodjenja, dobijem ubod tri pcele i na hitnu i jedva ostanem ziv ,Rezultat gubitak svih osetila kod unosenja hrane . Lekari ajde ovde ajde onde ,prodje godinu dana ja na tabletama koje kostaju dosta para i na testovima pozitivan na skoro svu hranu 90 % . 3 meseca sam bio na lebu i vodi i smrsao mnogo a sve pare sto sam imao potrosio na doktore i klinike .

Gledajuci na internetu nadjem sajt nutricionista gde savetuju kako se moze resiti svaka alergija .

Savet ne kosta nista a sredstva za resavanje alergije 5 evra i nalaze se u marketu meni pred nosom .

Ja probam i resim problem i extra zdrav bez tableta .

Odem jednom na hitnu jer sam posekao ruku u sumi i pitaju me jesam li alergican na sta i ja kazem bio sam, a oni svi kako mislis bio si ?. pa ja kazem kako sam to resio, a doktorica kaze latinski naziv za taj lek i kako medicina zna za taj nacin.

Ja onda sav u cudu pitam kada znate sto me maltretirate godinu dana, a ona onako ladno kaze pa kada bi mi tako lecili ljude ko bi nama u bolnicu dolazio.

Doslo mi da ju zadavim tada, ali pomislim ko sam ja da sudim Bog je cuo on ce to da resi ,greh je na njenu dusu ne na moju .    

Kako god gledali na sve ovo sto sam pisao, a imajuci u vidu sta se sve desilo sa nasom voljenom Pravoslavnom Crkvom i sta joj se sve desava i za sta sve ne optuzuju svestenike ili vladike koji su zgresili ovo ili ono, a sami su uveliko doprineli tom grehu pa onda sve sto se desava po bolnicama sa otimanjem dece tek rodjene ili ne briga prema ljudima koji nemaju socijalno placeno zasto VAS koji citate ovo cudi da neko pokusa da se leci ili da si nadje NADU tamo gde se ona nudi a niko VAM ne trazi pare vec je na vama koliko zelite od SRCA da date .

Kod Majke Borke ide ko ima problem i ako veruje u Boga putem kolektivne molitve pomaze sebi i drugima pored sebe da resi svoj problem bilo koje prirode i sta je tu greh neka BOG odredi svakome po na osob .

A ja sam posetio mnoge manastire i duhovne vrednosti od onih koji se istinski mole cuo i pravila koja za njih i nas vrede saznao kako trebaju da se primene ali i kod njih je revolucija priblizavanja katolickoj veri pa mi je stalna misao jedina da sam ja sam sebi crkva u kojoj se molim svaki dan pre svakog obroka i svakog rada i vera u Boga je stalna i postojana ,

Kada se post posti on ima svoj pocetni i zavrsni dan on nema kako se nekome milo prvu i zadnju sedmicu .A kada sam usao u crkvu ja sam tamo zbog spasenja moje duse a nisam tamo zbog ovog ili onog svestenika i nije me briga za njegove grehe nego za moje . 

Svako od nas ima svoju knjigu zivota u koju se upisuju sva dobra dela i svi nasi gresi,sva nasa pokajanja i sve nase molitve.

Pozdrav draga Braco i Sestre Srpkinje sjedinjeni u Gospodu Bogu jedinome i dozvolite da samo on sudi nemojte Vi.

Amin Boze daj . 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...