Jump to content

Такозвана "Мати" Борка из села Вучак

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Неко ко је у коми тешко да може да има свест о вери у било шта. Плашим се да је ту нечастиви умешао прсте.

Pa valjda ljudi koji se brinu i mole za tog u komi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Дечко је пао са висине од преко 10 метара, задобио тешке повреде и остао у коми. Његови родитељи одлазе сваки други дан код Борке. После неког времена Борка им каже да при следећој посети кажу сину да помери прсте десне руке што је дечак и урадио. Касније се тај дечак потпуно опоравио и сад је жив и здрав. Причу сам чуо из поузданог извора.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Дечко је пао са висине од преко 10 метара, задобио тешке повреде и остао у коми. Његови родитељи одлазе сваки други дан код Борке. После неког времена Борка им каже да при следећој посети кажу сину да помери прсте десне руке што је дечак и урадио. Касније се тај дечак потпуно опоравио и сад је жив и здрав. Причу сам чуо из поузданог извора.

А тај "поуздани извор" је? 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Пријатељ мог ујака. Човек је крајње добронамеран. Њему је причао отац од тог дечака.

Ево ја у то не верујем. Те причице круже око сваке врачаре јер је то најбоље за бизнис. Дакле, то су глупости. 

Друго, у Писму имамо случаја да је било врачара које су чиниле свашта и доносиле велики добитак својим господарима. Имамо и Симона мага. Симон маг је у својој гордости страдао а она ропкиња изгубила дар силом молитве светих апостола.

У сваком случају, ова назови сведочанства су потуна глупост, сатанска обмана и прелест јадних људи. Пријатељ Вашег ујака може да буде још један од пијуна Боркиних.

Подели на овим сајтовима

Тешко да је он један од њих. Истина да тај човек није нешто дубоко у вери, али се сигурно не бави промовисањем неких врачара. Зато кажем да је можда у питању пука случајност.

Подели на овим сајтовима

На жалост многи не виде посљедице оваквих посјета које обично наступају након привидног побољшања здравственог стања болесника. Духовна драма и промјена која се тада одиграва у људима који учествују у овом духовном експерименту је невидљива за материјалне очи, али њене посљедице су видљиве и живи су свједоци са каквог извора долазе сва та "изљечења".

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Тешко да је он један од њих. Истина да тај човек није нешто дубоко у вери, али се сигурно не бави промовисањем неких врачара. Зато кажем да је можда у питању пука случајност.

Познајем бар десет врачара и знам како раде. Веруј, све су то проверене психолошке игре у које људи, када су у великим невољама и мукама, верују. За огроман проценат се побрине сама ситуација, за један део се побрину они који су врачарини пијуни (као овај несрећник што је отворио 50 канала на јутјубу и промовише Борку и Артемија... како чудан спој зар не?), а за један део се побрине и сам ђаво који све то лепо замеси и обликује да узме душу човека.

А наравно да није један који тако прича као тај од ујака пријатељ. Има их колико хоћете. Такви и доводе људе код ове несрећнице. А то да тај "није баш побољан" (мислећи на ујкиног пријатеља) доста говори. Он је само још једна лака мета као и многи у овом нашем Србистану. 

Ја мислим да полиција треба ствари да узме у своје руке.

Подели на овим сајтовима

Полицаја ју је већ приводила, то ми је рекла жена у цркви поред Боркиног села. Вероватно их је баба подмазала па су је пустили. Морални ниво пандура није ништа већи од нивоа врачара.

Није ми јасно како одлазак тамо неком може да прија. Док сам био код ње осећао сам се као да сам болестан. Онакву нервозу и узнемиреност одавно нисам осетио. Што се тиче здраственог стања ујака после посете, нема неких промена. Од данас је поново у болници. Кад смо се враћали од ње рекао ми је да не очекује да поверујем у те ствари, али да он хоће и мора. Данас кад смо причали на ту тему рекао је да једну од флаша са водом коју му је дала Борка бацим негде далеко од куће, што ћу са великим задовољством да урадим већ сутра.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Borka radi sta radi i to vec desetak godina pored sveg sistema drzave ,pored svih koji su je prijavljivali i pored hapsenja policije i kao veliki donator Crkve .

Ako ona cini greh Bog ce da joj sudi kao i vama i meni nema izuzetaka .

Cinjenica je da je neko u drustvu napravio mnogo gresaka da narod nema mnogo vere u ljude oko sebe i sistem pa trazi utehu negde dalje kod nekoga ko pruza nadu bio on lazan ili pravi kako to neko tumacio.

Ljudi su vladali narodom u vreme iza nas, bili u politici ili crkvi vodjeni nekim svojim interesima, a ne zajednickim pa je to u narodu prepoznato kao pogresno i narod se od njih otudjivao . Nezamislivo je da vam je otac seljak koji vas odgoji kao obrazovanog i ucenog sina a da se vi onda sramite da kazete da ste sa sela i da negirate nasledje koje u sebi nosite i veru koju ste nasledili od svojih predaka .

Nase nasledje kaze da se na svetoj liturgiji u crkvi kleci i da rec Bozija kada se iznosi pred narod mora od naroda da bude docekana na kolenima a ne stojeci pognute glave .

Pred Bogom niko ne stoji svi moraju da klece i u zemlju gledaju i da se mole za grehe svoje koje stalno cine prema sebi i drugima .

Pitam ja Vas ko od Vas  u Crkvi na sluzbi kleci a koliko vas stoji i zar to nije napad na vlastitu veru i skrnavljenje pravoslavlja ???

Zasto zene u Crkvu pravoslavnu ulaze otkrivenih kolena i nepokrivene glave sa dekolteima da im sise skoro ispadnu ,nasminkane kao za vecernji izlazak ???????

Zasto svestinici,crkveni radnici i svi Vi koji kritikujete Borku ne ucinite da se pravoslavni po krstenju ponasaju u skladu sa tradicijom i nasim nasledjem u hramovima koji su zidani u cast Boga ????

U manastiru Ostrog jasno je napravljeno uputstvo kako se slikom i recju neko obratio narodu sta je kodeks ponasanja i oblacenja na tom svetom mestu .

Ako narod Crkva ne uci kako da se ponasa i sta je pravoslavno pravilo i ako duhovnik crkve ili manastira nema reci utehe za posrnulog vernika i jednostavno istoga upucuje psihijatru a ne recima utehe iz svete knjige onda je logicno da ce vernik da potrazi utehu na mestu koje nije pirlicno za takvu radnju ali je jedino dostupno .

Ako sluzbena medicina truje narod i stvara isti sve vise bolesnim i ne sprecava smrt logicno je da ce narod potraziti pomoc na strani u koju veruje da pomaze i posebno kada mu ljudi oko njega svedoce da je pomoc moguca da se ozdravi i da nije uslov materijalni status .

Postoje ljudi koji beru trave po planinama i prave lekove za narod i velika su pomoc ali oni su vec stari ljudi i malo mladih krece da se bavi tim zanimanjem.

Zelja da svako bude gospodin u nastalom drustvenom uredjenju narod upucuje na apoteku koja trenutno pomogne ali dugorocno odmogne pacijentu.

Caj koji leci postaje procedura od koje se bezi jer tabletu u trenu je lakse popiti i time pomisliti kako smo ucinili pametnu stvar . 

Jedemo hranu koja nas truje a ne ona koja nas drzi zdravima i vitalnima i svi tvrdimo da smo pametni u nasim postupcima i pisanjima i da samo nasa rec je jedino ispravna a sve druge su lazne i Bogohulne .

Bogu se ne molimo stalno i ne pominjemo ga redovno vec kada nam nesto treba ili kada nas bolest stigne ili neka nedaca pritisne nasa pleca .

Svestenik u crkvi ili onaj koji to treba tek da bude u novijoj pravoslavnoj istoriji masta o skupim crnim limuzinama ,udobnim stanovima ili kucama i o narodu koji mu se klanja do zemlje .

Zeli da letuje u Turskoj  ili Grckoj u luksuznim smestajima.

U crkvu je unesen cenovnik usluga i knjiga duznika i ona kao servis duse gradjana koji je bio besplatan postaje kao firma ili kompanija koja pocinje da pravi izvestaje da li posluje pozitivno ili negativno i medju mladima buducim kandidatima za svestenike igra vaznu ulogu u koju je eparhiju pozeljno da se ide na sluzbu a u koju nije.

Neko je u Crkvi sebi dozvolio da pogazi nasledje pravoslavnog pravila ponasanja i da ode nekim pravcem kojim nisu isli nasi pretci i da ucini veliki greh prema sebi samom i prema narodu kojemu uzor treba da bude .

Jako je porazavajuce da narod dozivi da se neki vladika rascini njegove titule i ukloni sa stolice na kojoj je sedelo stotinama godina pre njega mnogo vladika jer je ucinio greh prema sebi i drugome zbog raznih aktivnosti koje su problem za pojedinca u narodu a pogotovo za tako visokog svestenika .

Ako se u nekim hramovima  sluzba sluzi u nekom modernijoj varijanti a ne kako nam je nasledje nasih svetih otaca onda nije pozeljno da se neko laca maca i napada Borke ili Zorke a da nije prvo pocistio u svom dvoristu i samoga sebe doveo da bude bez greha pa tek onda gledao greh drugoga .

Meni je nezamislivo da se vekovima grade crkve i manastiri na Srpskoj zemlji sa zvonima koja izlivaju Srpske fabrike zvona, a da se najveci hram i najsvetiji u zemlji pravoslavnih Srba opremi sa zvonima iz katolicke fabrike ili ljevaonice zvona .

Srpsko zvono mora da se cuje 30 tak kilometara, a ova sa Hrama Sv,Save se ne cuju na Karaburmi zar to nije najveci greh koji je neko ucinio sebi i svom vernom narodu ???

Ako narod gleda sve sto sam napisao oko sebe svaki dan i ako niko ne cini nikakav napor da se proces koji je u crkvi pokrenut i koji cini greh ne menja onda on sam po sebi mora da se okrece alternativi kakva god ona bila pa i odlasci Borki i slicnima .

Citajuci komentare primetio sam da je odredjeni broj ljudi bio kod Borke i onda negativno komentarisao njen rad pa je moje logicno pitanje "a zasto si tamo isao ako znas da cinis greh i ako znas da je pogresno ?"

Ironicno je citirati njene reci i nacin kako se moli u negativnom smislu ako si tamo isao i u toj molitvi ucestvovao i pokazao svima da te je vukla radoznalost,a onda si nasao za svrhu da se pravdas svima koji uzgred i nisu znali da si tamo bio dok sam nisi rekao.

Moze svako od vas koji citaju ovaj tekst da ubije bilo kog coveka na planeti ali to vam nece pomoci da dobijete razresenje greha od ni jednog svestenika vec cete za taj greh da budete kaznjeni od Boga koji je jasno rekao "ne ubij" .

Mnogi od vas mogu da idu na Beogradske splavove i da uzivaju i vizualnom ugodjaju golih pravoslavnih devojaka i da onda posle pisu po forumima kako su religiozni .

Na jednom forumu intelektualaca koji je zvanicno engleski ali je tema pokrenuta namerno na Srbskom jedan je Poljak opomenuo jednog naseg intelekualca da pise engleski da bi on njega razumeo negirajuci da je tema namerno na nasem jeziku i onda su se mnogi nasi intelektualci stavili na stranu tog Poljaka a da nisu procitali uopste uvodnu rec autora teme da je tema na nasem jeziku .

Morao sam da se umesam i Poljaka zamolim da nauci nas jezik ako zeli da prati temu sto je neke iz vrha nase vlasti iritiralo pa su ga branili do momenta kada je autor svima jasno objasnio da je tema na Srbskom i da nema mesta za Engleski jezik i nebitno je pisete li privatno latinicu ili cirilicu tema je na nasem i gotovo .

Ovo samo pokazuje da nam je Pravoslavlje u velikoj krizi identiteta i nacina kako se treba moliti i na koji nacin liturgiju voditi i kojim jezikom se sluziti i kako odeven u crkvu ulaziti ,a sve to opet ukazuje na velike propuste u samoj crkvi i ljudima koji imaju veliki zadatak da narod obrazuju, svojim ponasanjem u njemu zasluze postovanje i na kraju svoj narod pomognu u nedacama bez mogucnosti da pomoc koja od pravoslavnih iz nekog dela sveta dodje ode u neke porodice koje od te pomoci trgovinu prave .

Ako Pravoslavna Crkva aktivno ucestvuje u zajednici sa kojom deli zajednicki zivotni prostor i vrednuje nasledje predaka onda ce jacanjem vere da bude i manje izleta Borki i slicnima koje samo popunjavaju prazninu u prostoru koji je svakim danom sve veci umesto da bude sve manji .

Ja znam da postoje molitve koje vode da telo coveka ozdravi ali to malo ili niko iz Crkve ne uci niti cini sa narodom nego se sve upucuje lekarima koji zanemaruju svoju zakletvu da ce leciti nego sve vise koriste zakletvu da ce svakim danom biti bogatiji a to onda narodu ne ostavlja bas neki izbor pred strahom od smrti nego da trazi pomoc gde moze a za koju ima potvrdu ljudi oko sebe da pomaze ......pa makar bio i greh u ocima drugih ljudi ....

Postoji molitva za egzorcizam i deo je nasledja nase crkve i vere ali koliko svestenika je u stanju da molitvu izvedu i nesretnu dusu oslobode necastivog ???????

Koliko svestenika ima uopste hrabrosti da se u tako nesto upuste ??ili je previse jednostavno dete ,mladu osobu ili odrasloga coveka lako predati medicini koja uzgred pod jakim drogama to ljudsko bice ostatak zivota tako drzi do nastanka smrti .

Срећни празници  свим мојим пријатељима и људима добре душе !

Подели на овим сајтовима

Pred Bogom niko ne stoji svi moraju da klece i u zemlju gledaju i da se mole za grehe svoje koje stalno cine prema sebi i drugima . Pitam ja Vas ko od Vas u Crkvi na sluzbi kleci a koliko vas stoji i zar to nije napad na vlastitu veru i skrnavljenje pravoslavlja ??? 

"Više vas ne zovem slugama, jer sluga nezna šta čini njegov gospodar. Nazvao sam vas prijateljima, jer sam vam obznanio sve što sam čuo od svog Oca" (Jv.15:15).

Zasto zene u Crkvu pravoslavnu ulaze otkrivenih kolena i nepokrivene glave sa dekolteima da im sise skoro ispadnu ,nasminkane kao za vecernji izlazak ??????? Zasto svestinici,crkveni radnici i svi Vi koji kritikujete Borku ne ucinite da se pravoslavni po krstenju ponasaju u skladu sa tradicijom i nasim nasledjem u hramovima koji su zidani u cast Boga ????

To sam i ja primetio ali nekrivim žene već sebe jer mi pogled zaluta i nisam sabran u molitvi. Ovo poslednje pitanje o periodu nakon krštenja ti je jdino na mestu a odgovor bi verovatno bio - zbog slabosti. Ipak, slabosti su jedno a jeres i bolest drugo.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Postoji molitva za egzorcizam i deo je nasledja nase crkve i vere ali koliko svestenika je u stanju da molitvu izvedu i nesretnu dusu oslobode necastivog ??????? Koliko svestenika ima uopste hrabrosti da se u tako nesto upuste ??ili je previse jednostavno dete ,mladu osobu ili odrasloga coveka lako predati medicini koja uzgred pod jakim drogama to ljudsko bice ostatak zivota tako drzi do nastanka smrti .

Sve zavisi od bolesti - iskreno se nadam da ne misliš da se prehlada i zubobolja npr. leče egzorcizmom.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sve zavisi od bolesti - iskreno se nadam da ne misliš da se prehlada i zubobolja npr. leče egzorcizmom.

Ja postujem zrelu diskusiju bez preterivanja i omalovazavanja sagovornika i tretiranja istog malim detetom ili retardom, a s obzirom da imam preko 40 godina i da sam u rat usao mlad i da sam isti izneo sa dva ranjavanja, a prosao sam zemlju nasu od Benkovca do Kosovske Mitrovice u sve godine koliko je sve trajalo braneci i crkve i manastire i nasa sela koja su domacini napustili ili su decu mojih godina u beograd ili novi sad ili podgoricu sklonili, hocu da kazem da imam sta da kazem jer me boli ponasanje odredjenih predstavnika nase populacije i vere koji svojim ponasanjem uveliko doprinose da narod posecuje i Borke i Zorke i slicne osobe .

Kacenje krsta oko vrata a ne moliti se svakodnevno je cisti marketing mnogih ,vikati na sva zvona kako je neko pravoslavan a krsiti pravila ponasanja pravoslavnih je takodje i greh i marketing samoga sebe .

Takodje ako zelite da nesto komentarisete i stojite iza toga stavite svoju sliku i priblizno ispisete svoje ime jer ako smo na pravoslavnom forumu pa red bi bio da koristimo svoj potpis a ne tudji pogotovo druge vere ,doduse i sam sam krenuo sa Balkan Warrior nikom ali sam to ispravio, a nik je nastao kao rezultat mojih vojevanja iz prethodnog perioda i koristim ga skoro na svim forumima gde pisem .

Mnogo godina koristim brojanicu na ruci ali sa 33 cvora u molitvi a ne onako da ju imam za reklamu.

Takodje mnogo sam do sada cuo ispovesti monaha i monahinja i saznao sta nam se svima desava a protivno je veri nasoj a svi na to samo gledamo,gledamo i ne reagujemo .

Sto se tice Borke ona je pravoslavna hriscanka i svesna je svega sto cini i glavni sud o njoj ce da donese Bog i niko vise isto tako i vama ili meni .

Ako neko ne prihvata nju kao osobu ili ne podrzava ono sto ona cini resenje je jednostavno NEMOJTE DA NJOJ IDETE i resena stvar .

Onoliko koliko ja vidim ljudi i dalje idu i onda placu sto su isli ,znaci radoznali ste i ne mozete da odolite a onda se kajete i kriva je ona jer vas je omadjijala ili privukla ili ko zna sta jos sto je veoma smesno .

Ja sam isao svesno,svesno sam sve napisao i svesno cu pred Bogom da primim kaznu i niko od ljudi mi ne moze pomoci da bude drugacije nego Bog i kako on odluci tako ce da bude, tako da je polemika ljudi nepotrebna .

Svesno sam isao u rat i koristio oruzje celo vreme rata iako je Bog rekao "ne ubij" moj izgovor je bio odbrana Srbskog naroda i njegovog ognjista ili hramova moje vere a za to mi Bog nije dao dozvolu u njegovim recima pisanim u svetim knjigama.

I da imam potrebu opet bi to cinio jer sam profesionalni vojnik i znam sto neko ko to nije, bolje i sa manje stete neke zadatke izvrsiti.

A vidite moja ketegorija ljudi koji su sve izneli sve na svojim mladim plecima za veru i naciju je ostavljena sama da se brine o sebi zaboravljena od svih cije smo glave sacuvali i slobodu obezbedili i omogucili da se novi hramovi zidaju i u zlatu slikaju .

Ja nisam bio kuvar ,niti kurir ,niti vezista bio sam oficir izvidjacko diverzantskih jedinica koji je neprijatelja u oci gledao svaki dan bez namere da ponizim ili umanjim vaznost predhodno nabrojanih vojnih duznosti ali sa namerom da istaknem sta sam sve video ili doziveo svo vreme,svaki dan u sve vreme trajanja oruzanog konflikta nas i njih .

Napadati nekoga kao sto su Borke i Zorke i razne sekte je znak da je nasa vera postala slaba pa "ovi" koji okupljaju svoje pristalice u sve vecem broju pocinju da nama smetaju a mi isti koji to gledamo cinimo malo ili nimalo da nasu veru menjamo u meri pristupa potrebama i uslovima u kojima se nas vernik nalazi .

Sta time zelim da kazem . Biti pravoslavni svestenik u nekoj zajednici znaci poznavati tu zajednicu temeljno i sve njene probleme i naci nacin da se ta zajednica objedini u veri i slozi .Biti pokretac promena i davati primere koji se mogu slediti da bi zajednica prepoznala duhovnika kao istinskog oca u veri .

Pronalaziti reci utehe u recima svetih otaca i njima hraniti zajednicu kako bi ona u svim svojim dobima i godistima konzumirala te reci svakodnevno i imala poptuni sklad sebe i vere .

Ako bi tako svaki svestenik u svojoj parohiji imao izgradjen odnos sa zajednicom u kojoj zivi i sa kojom zivi onda bi nasa vera i crkva bila snazna i smanjio bi nam se broj i sekti i Borki i Zorki i ne bi bilo potreba da se o tome pise na forumu kao sada .

Ja kao oficir vojni ne mogu da uredjujem pravila crkve i postavljam pravila kako ce njeni sluzbenici da se sa narodom ophode ali mogu da komentarisem i da iskazem svoj stav ili pogled .

Potpuno je izvesno da greske u ponasanju svestenih lica u komunikaciji sa vlastitim narodom imaju za posledicu da nam druge vere potpuno lako preuzimaju cela naselja i gradove a onda i teritorije jer narod nema osecaj i potrebu da brani sebe i veru od drugoga .

Narod je napustio i prodao svoja vekovna ognjista i ostavio crkve i manastire tudjinu na milost i nemilost jer nije imao slogu i jedinstvo i nije znao da se ponasa u datom vremenu .

Nekoliko godina vec igram igrice strategije i u njima ima jedno pravilo kada izgradim neko naselje trebam da izgradim i crkvu da bi stanovnici bili srecni ako ne razmisljam o njihovoj sreci oni se odseljavaju i moje naselje propada a bez naselja i stanovnika ne mogu da imam vojsku i tako me napadne i preuzme onaj ko je jaci od mene .

Dakle promatrajuci nas i nasu veru i sve teritorije koje smo izgubili mogu da povucem jednu paralelu sa programskom igrom koju velika vecina naseg naroda koristi svaki dan na internetu ili u svom racunaru .

Gledajuci sve okolnosti i dogadjaje oko sebe primecujem da je nasa pravoslavna vera gradila hramove svuda i jako je vazno bilo da sve ikone sijaju u zlatu i da ikonostasi imaju bogato rezbarene detalje a to sto sada u tim hramovima nema mladosti nego samo starci koji se boje smrti izgleda nikoga ne brine .

Kako ce to hramovi da opstanu u buducem vremenu ako njih ne bude posecivalo buduce pokolenje i zar oni opet nece da svojim sjajem privuku neke nove pljackase ili lovce na sve to zlato. Po ovome bi se reklo da je sve to uzalud bacen novac koji je mozda trebao da prvo jaca bazu i skolsko obrazovanje dece u veri i tek onda kada je "stado" veliko da se gradi objekat da se ima gde sve to objedinjeno slaviti i moliti .

Cinjenica je da nekoga ko je u komunizmu rodjen i sada na samom pragu smrti ne moze vera nauciti svim pravilima ali cinjenica je da ucenjem dece vera dolazi u duse i njihovih roditelja a onda i baka i dedova .

Katolicka vera se skoncentrisala na ZENU i njoj poklanja veliku paznju jer ona je stub svake porodice .Ona odgaja decu i ako je ona duboko u veri i deca su .Ona utice i na ponasanje muza i njegov odnos prema porodici ,a ona je takva i voljena cerka ocu i majci .

Ako nasa zena nema veru u svoju pravoslavnu veru i u zelji da se bori za svoje dete koje je bolesno ne nadje utehu i razumevanje svog duhovnika,a lecenje u zdravstvenoj ustanovi ne donese rezultat onda ce ona biti prva koja ce da sledi pricu i da potrazi i Borku i Zorku i slicne osobe a sve u nadi da svoje dete ne gleda vise bolesno . 

I upravo takve zene sam sreo kod Borke kada sam ja bio u tri navrata pre deset godina. A slusao sam bas od tih majki da su im deca dozivela velika poboljsanja boraveci na tim grupnim molitvama.

Ima sada jedna misao koja mi pada na pamet a to je kada neko dete place u crkvi svi zele da se ono stisa da bi culi sluzbu koju svestenik vodi pa se stice osecaj da taj plac smeta,a kod Borke svi su odmah prihvatili da je taj plac normalan. Sada sta je razlika izmedju ta dva mesta pa narod i razlicito reaguje nisam bas siguran .

Citajuci svoje komentare i kometare koji su dosli kao odgovor na moje pisanje stekao sam utisak da su mnogi prihvatili u svojim dusama da ja branim Borku ili nju promovisem, NE to mi nije bila namera vec je namera da kazem da nije ona kriva za njeno postojanje vec sistem u nasoj crkvi i veri koji je toliko oslabio u prethodnim vremenima da je napravio mesta da se mnogi pojave na nasoj sceni.

Znaci apsulutno ne osudjujem nikoga ko je na nas teritorij dosao i nesto ucinio nego sagledavam svoju ili nasu gresku zasto i kako je nasa vera pala u nama samima i stvorila ambijent da se taj neko pojavi i uradi ili stvori na ocigled nas svih.

Kada sam se vec ovoliko raspisao da vam kazem jos nesto a tice se brakova pravoslavnih Srpkinja iz Srbije koje u veliko uzlaznom trendu se udaju za katolike i muslimane kako u samoj Srbiji ,a tako i u Hrvatskoj i BIH ,a onda i za sve vojnike koji su imali misije u nasoj zemlji .

Imam primere u neposrednoj blizini mog zivljenja mnostva pravoslavnih Srbijanki udatih za tzv Hrvate ,bivse Bosanske Sokce koje su se u zadnjem popisu izjasnile kao Hrvatice i koje su pomogle da se katolicka vera prosiri i opstane na terenu gde je zamalo bila ugasena .

A takodje primera je mnogo da mnoge pravoslavne su postale zene muzeva koji su bili u Zlatnim Ljiljanima i sejali smrt po BIH .

One su potpuno prihvatile svoje muzeve i njihove vere i stvaraju nova pokolenja koja ce jurisati na nas pravoslavne kada odrastu i sada pitam ja Vas ko je za to sve kriv, ako nije odgoj roditelja i vera koja je ispustila kontakt sa njima ili sistem koji je njima pokazao da ako si katolik ili musliman mozes da koljes ,ubijas ,pljackas i ne budes kriv nizasta jer si kao takav pobednik u ratu .One se udaju za pobednike slobodnom voljom ..

Sve ovo sam namerno napisao da Vama svima skrenem paznju da nisu Borke i Zorke problem naseg drustva  nego nasa vera koja je izgubila snagu i koja se osipa a mi nedovoljno cinimo da ju snazimo osim sto svi komentarisu na profilima uzvikujuci parole u smislu kamenovanja ili spaljivanja na lomaci osoba koje nisu uzrok tog stanja drustva.

Срећни празници  свим мојим пријатељима и људима добре душе !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...