Биљана Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Добро сте то рекли! Заиста јесте трагично! А и народ је као овце (Боже опрости)! Иду да ли из незнања или из радозналости! Све у свему; "онај ко са ђаволом тикве сади, о главу му се разбијају"! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 poznajem djevojku koja nije mogla da hoda. bila je kod te borke 3 dana i stvarno je prohodala. sad nisam siguran ali mislim da ponovo ima problema sa nogama. kad sam je upoznao ona se klela u borku jer je istina da je kod nje prohodala. posle toga je nisam vise vidio al cu se raspitam kako je ona sad Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Мислиш да јој је "мајка Борка" помогла? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 ja u mati boruku ne vjerujem. ali realnost je da je prohodala kad je bila kod nje. sad dal je to neka djavola rabota koja prividno pomogne ili sta li je vec Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ево видиш, овамо је жена '69 годиште умрла слушајући "мајку Борку"... А сад да ли је та стварно проходала или је проходала привремено да би се преварили и изабрани то је друга ствар. Испрати тему од почетка.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Кад би могли људи да се организују... али да то буде лаичка иницијатива, нико од клира да се не увлачи у то - да не би неко Цркву сутрадан за нешто теретио - па да почнемо сви да скупљамо податке о тој Мајки...Свако од нас да покуша да ишчачка нешто - или од људи који су код ње били (мада верујем да су дали завет ћутања, јер то је та болесна псеудомистичност... ко у Индијана Џонсу), или од родбине те вештице (сигурно има неког у родбини с ким не говори, ипак је ово Србија), па онда мора да је макар до четвртог разреда ишла у школу, да се нађу људи који су ишли с њом у школу... да се направи једна обједињена база података. Дође се лепо до њеног матичног броја (мора и она некад да извади потврду из пореске управе и извод МКР), па лепо полагано... све се пронађе. Ко, шта, с ким, како и зашто. Прво за њу, а после и за све остале видовњаке и гледаче, за све који причају са мртвима и завлаче живе. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 сигурно има неког у родбини с ким не говори, ипак је ово Србија Ахахахаха... navijanje Најсигурнији извор података. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Prvo ću da se izvinim svima, SPACE na tastaturi mi je malo zarđao, ako su neke reči spojene, ne zamerite. Moja ujna je bila kod borke. (namerno malo slovo) Tek pre 4-5 dana mi je to ispričala. Moja ujna je inače žena koja veruje u Boga, tačnije verujuća je, i mislim da je ona jedina osoba na svetu koju ja poznajem koja je apsulutno sve što joj je njen parohijski sveštenik rekao, posavetovao da uradi u nekim situacijama i sl. ispunila i poslušala. Međutim, pričala mi je da je tto tako nekih 10-15 godina, da pre nije bila takva. Nije bila ,,zainteresovana'' za veru. Međutim, pošto je moja ujna imala niz zdravstvenih problema (to je bilo pre više od 10 godina), njena zaova (muževa sestra, valjda sam potrefila naziv-koja ide po vračarama, hodžama islično) je navratila da ode kod te borke. Ujna mi priča: A ja muka, tek sam malo počela da oko vere, nemam pojma da to nije isto, još mi ova(zaova) predstavila tu Borku kao neku vernicu koja samo leči alternativnom medicinom, nisam imala pojma u šta se upuštam. Kad smo došli kod nje, u jednoj prostoriji u kojoj ima ikona više nego u crkvi je sedelo preko 100 ljudi. Onda je ona došla i rekla nam kako da namestimo ruke i da ponavljamo reči molitve za njom. Inače, borka je možda neobrazovana, ali ja i dan danas imam utisak da je celo Sveto Pismo znala napamet, ali sam pimetila da ga tumači na mnogo nakaradan način- čak i moj muž, koji ga nije ni pročitao je ukapirao da nešto nije u redu. Elem, kad je ona nama počela da priča neke stvari pre nego što je započela molitvu, ja sam počela da se osećam užasno. Kad je počela da se moli, a ljudi za njom(ta molitva nema ništa zajedničko sa bilo kakvom normalnom molitvom, spominju se stvari koje se ni ovako ne bi trebale pominjati, a kamoli u molitvi,), moj muž nije počeo da se moli za njom,ćutao je i nije hteo da izvrne ruke kako je ona rekla, a ja sam po prvi put u životu počela iskreno da se molim Isusu i Bogorodici.Bila sam jako uplašena kao da sam u smrtnoj opasnosti. Molila sam se u sebi, jako, maltene su mi suze išle, drugi ljudi oko mene su ponavljali borkinu molitvu a ja je nisam ni čula, i primetila sam da ona non stop gleda u mene. Ja sam se molila i molila i molila, a ona je par puta zastala, zbunila se, ne zna da nastavi, a sve vreme gleda u mene. Ja nisam prekinula molitvu. Ona se okrenula nakon par minuta i ignorisala me. Kad je objavila pauzu i muž i ja smo izleteli napolje i negde u selu na nekoj klupisačekali zaovu i njenog sina. Posle su nam oni rekli da idu kod nje nakon ,,molitve'', ispričaju problem i ona kaže šta da se radi. Svi dobiju jedan papirić, na kom postoji oko 10 stavki koje se rade, a ona u zavisnosti od slučaja zaokružuje one koje treba. Jedna od njih je: Uzeti zemlju sa groba nekoga čije se ime ne zna, rastvoriti u flaši vode i to piti svako jutro. (ujna mi je rekla još neke, ali ja stvarno nisam zapamtila) Evo, ovo je iskustvo moje ujne. Pisala sam u prvom licu, da se ne biste jurili sa tim ko je ko, ovako mi je bilo lakše. Ništa nisam slagala, možda sam nešto propustila,smetnula sa uma. Moja ujna mi je pričala da je nakon tog groznog iskustva nekoliko dana bila jako depresivna, otišla je kod svogsveštenika, ispovedila mu se, on joj je pomogao da promeni način razmišljanja i da postane prava Hrišćanka, prava Pravoslavka. Nadam se da sam ovim njenim iskustvom pomogla nekome ili bar vam predočila neke stvari koje se kod te borke rade. w.a.mozart and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Диана Ђорђевић Написано Јануар 9, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2014 Narod je glup ,otpao od crkve tj neide u crkvu nedeljom i praznicima,pa zato i nista nezna i vjeruju u ovakve gluposti!Sto je jos i gore ne poste i nepricescuju se . A i Drzava cuti ,crkva pogotovu ,na te kojekakve babe -trange... A kada bi znali da je to demonska sila onda bi drugacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Хришћанин012 Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Захваљујући једном пријатељу, пронашли смо и "икону" врачарице и преваранта "мати" Борке: А ово је реклама, на коју падају многи: ha ha ha , a ima i epitrahilj ?!, a u jednoj ruci gori vatra, a glava joj je ne pokrivena, trebali su da joj nacrtaju ruse kose rascupane.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Због чега ми је обрисан коментар? Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 uvredljiv je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 То је моје лично мишљење. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Боже сачувај. Ево класичног примера како смо, што из своје необавештености, незнања и невере, помрачени умом. На жалост многи су страдали. Многе сам и знао који су пали у ту работу. Хвала Богу, мени блиска особа се ослободила (од нечијег утицаја, дакле била жртва) и заштитила посветивши се Христу. Данас је редовна на литургијама, у посту је и молитви и њено искуство је и мени на неки начин помогло да се приближим Цркви. Кроз њено страдање, ако могу рећи тако, многи су се спашавали, укључујући њену породицу, пријатеље па и мене на крају... Уместо да се вратимо извору живота, да се обратимо једниној нади, вери и љубави, ми хитамо које куда и тек када осетимо пропаст и вапај у души, сетимо се (ако се сетимо) Христа. Лепо прочитах скоро у неком посту "Бог ће помоћи, ако има коме." Јанко and antics је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Mati Borka - ne gine joj ćorka! antics, ИгорМ, Мали Лазар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука