Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Ja pričam baš bezveze sa njima. Mogu da ne progovorim više sa njima i biće mi sjajno u svakom slučaju.

Jesi ti siguran da je to bilo tako sve?

Шта?

Ovi iz Obraza su očigledno ukapirali da je to tako nešto rekao.

Нисам те разумео ништа овде... Шта ћеш, затуцани верник не капира...  ;)

Rekoh da su Obrazovci tačno našli gde on kaže da pedere treba gađati kamenjem i da je Miroljub našao gde kaže da je evolucija laž. Mada nije on jedini.

Подели на овим сајтовима

Rekoh da su Obrazovci tačno našli gde on kaže da pedere treba gađati kamenjem i da je Miroljub našao gde kaže da je evolucija laž. Mada nije on jedini.

А, опет о еволуцији и педерима.

Еволуција је научно питање, Црква нема разлога да се по том питању изјашњава нити Христос било шта о томе говори.

За педере нас учи да сви ми имамо своје слабости и да се не служимо насиљем.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А, опет о еволуцији и педерима.

Еволуција је научно питање, Црква нема разлога да се по том питању изјашњава нити Христос било шта о томе говори.

За педере нас учи да сви ми имамо своје слабости и да се не служимо насиљем.

Pronašao sam talenta!

Ti se slažeš da se religija bavi ontologijom?

Подели на овим сајтовима

Ако је Хришћанство одбацило неке постулате Јудаизма значи да се одвојило! Нема ту врдања! Или јесте Јудаизам или није!

Мораш прво мало боље да проучиш Јудаизам - њихова основна "доктрина" јесте очекивање Месије (грчки: Христос). Дакле, Хришћанство није ништа "одбацило", нити се "одвојило", већ представља испуњење онога што је Јудаизам читаво време пре тога исчекивао.

А односи се и на шта је Јустинијан написао:

Да ли Хришћани не раде на сабат? Да ли се обрезују? Да ли верују у ЈЕДНОГ ЈЕДИНСТВЕНОГ Бога а не у некакво ''тројство''? Ко то од Јевреја верује да је Бог икад имао икакав план да поприми људски облик, и да иједнан човек може бити проглашен богом? Где се то у Јудаизму спомиње свети дух?

5. Мојсијева 13:1-3

Ako ustane među vama prorok ili koji sne sanja, i kaže ti znak ili čudo,

Pa se zbude taj znak ili čudo koje ti reče, i on ti kaže: Hajde da idemo za drugim bogovima kojih ne znaš, i njima da služimо, Nemoj poslušati šta ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog vaš da bi se znalo ljubite li Gospoda Boga svog iz sveg srca svog i sve duše svoje.

О, Хришћанство се итекако одвојило од Јудаизма...

Да је бројчани однос између Јевреја и Хришћана обрнут, Јевреји би итекако прогањали Хришћане током свих ових миленијума као тешке и непоправљиве јеретике! Хришћани су једни друге прогањали и за МНОГО мање разлике од тoга!

А што се тиче ''основне доктрине'' па концепт месије у Хришћанству НЕМА БЛАГЕ ВЕЗЕ са концептом месије у Јудаизму, тако да је цела расправа у вези месије у Хришћанству беспредметна. Са становишта Јевреја, идеја да би Исус могао бити месија је више него смејурија, то би отприлике исто било као кад би ти прихватио да се бог јавио Џозефу Смиту преко оних чувених златних таблица. Више основа Бенјамин Нетанјаху има да се прогласи месијом ако му успеју преговори са Палестинцима неголи Исус.

Пост скриптум... и још једна велика комедија у целој ствари... свако признаје само оне ''пророке'' који су до његове вере били, али нипошто оне следеће! СВИ ДО ЈЕДНОГ!

Ти упореди животе Христа и Мухамеда па нам реци кога је боље следити.

Ни један ни други нису никакав добар пример. А кад смо већ код тога, нити је сам Исус по опису из јеванђеља нарочито мирољубива личност, нити је религија која је проистекла из њега нарочито мирољубива.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Ако је Хришћанство одбацило неке постулате Јудаизма значи да се одвојило! Нема ту врдања! Или јесте Јудаизам или није!

Мораш прво мало боље да проучиш Јудаизам - њихова основна "доктрина" јесте очекивање Месије (грчки: Христос). Дакле, Хришћанство није ништа "одбацило", нити се "одвојило", већ представља испуњење онога што је Јудаизам читаво време пре тога исчекивао.

А односи се и на шта је Јустинијан написао:

Да ли Хришћани не раде на сабат?

Као што ти рекох брате - мораш мало боље да проучиш те ствари, не може да се пише напамет. Ништа ми не смета твоје мишљење, али се базира на незнању.

Ево прочитај, на пример овде како Јудаизам тумачи суботу:

http://www.ou.org/publications/kaplan/shabbat/rest.htm

Посебно ово:

The great hope of the Jewish people is the Messianic Age which will be followed by a time of universal harmony. It will be a time when man will learn to live at peace, both with his fellows and with nature. It will mark the end of all war, injustice and exploitation.

In the Talmud 14 the Messianic Age is called Yom SheKulo Shabbos ---the day when all will be Sabbath.

...

On every Sabbath, we partake of the Future world ---of the peace and harmony of the Messianic Age. The Jew who keeps Shabbos knows the meaning of true harmony and tranquility. He knows how to use it and how to elevate himself with it.

А онда прочитај шта о томе кажу хришћански аутори, почев од апостола Павла у Јеврејима 4, ранохришћанских аутора, па до данас. Видећеш да је хришћанско тумачење суботе у потпуном складу са очекивањима Јудаизма.

Слично важи и за остале твоје "примедбе".

Пост скриптум... и још једна велика комедија у целој ствари... свако признаје само оне ''пророке'' који су до његове вере били, али нипошто оне следеће! СВИ ДО ЈЕДНОГ!

Ти упореди животе Христа и Мухамеда па нам реци кога је боље следити.

Ни један ни други нису никакав добар пример. А кад смо већ код тога, нити је сам Исус по опису из јеванђеља нарочито мирољубива личност, нити је религија која је проистекла из њега нарочито мирољубива.

Чак и најватренији атеиста мора да призна да је Христова наука савршена - љубав, праштање, милосрђе итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости

Par pitanja:

1.Koliko ste otvoreni javno u vezi svoje religije?

2.Da li vecina vasih poznanika zna da ste religiozni?

3.Da li to pokazujete kad komunicirate i upoznajete se sa ljudima i da li imate potrebu da stavite do znanja sagovorniku?

4.Koliko vam je stalo da znate dal' sagovornik deli vasu religiju i da li to smatrate bitnim?

5.Da li su vecina vasih prijatelja vernici?

6.Da li ste nekad imali problema zbog svoje vere - neprijatne situacije ili slicno?

7.Da li smatrate da su vam neka religijska prave uskracena i koja?

1. немам потребу да кријем али немам потребу да показујем јавно

2. да

3. не

4. кад људи постану довољно блиски логично је да сазнају и такве ствари о другом

5. 50-50

6. да

7. да

Подели на овим сајтовима

• Гости

Учење да кад те неко удари окренеш други образ није довољно мирољубиво за тебе?

Знаш за неко човекољубивије и мирољубивије учење? Реци, молим те.

Подели на овим сајтовима

:)

Par pitanja:

3.Da li to pokazujete kad komunicirate i upoznajete se sa ljudima i da li imate potrebu da stavite do znanja sagovorniku?

4.Koliko vam je stalo da znate dal' sagovornik deli vasu religiju i da li to smatrate bitnim?

6.Da li ste nekad imali problema zbog svoje vere - neprijatne situacije ili slicno?

1. немам потребу да кријем али немам потребу да показујем јавно

2. да

3. не

4. кад људи постану довољно блиски логично је да сазнају и такве ствари о другом

5. 50-50

6. да

7. да

Подели на овим сајтовима

Imam ja jos jedno pitanje ali pre toga... da sumiramo...

Od vasih odgovora ( i iskljucivo VASIH odgovora) sam dosao do sledecih saznanja:

1. Bog nije odgovran za ljudsko ponasanje jer je ljudima dao slobodnu volju

2. Bog nije odgovran za zlo u svetu, jer njega cine ljudi.

3. Bog nije odgovoran za prirodne katastrofe koje odnose milione zivota (cunami, tornado, uragan, vulkan, kliziste u donjem pecenjevcu...)

Izvinte... a sta onda bog radi uopste? Za sta je on odgovoran? Sta je njegov zadatak u celoj ovoj prici?

Ili jos bolje, ako vec znate da se bog ne mesa u nase ponasanje ili situacije koje nas okruzuju, cemu sluzi molitva u kojoj ga molimo za ovo ili ono?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Par pitanja:

1. ne želim se isticati ali uvijek sam za prijatan i konstruktivan razgovor

2. nisam razmišljao o tome

3. to mi je nebitno!

4. nije ključno ali nije ni nebitno!

5.ne znam jer vjera je stvar srca

6. да, umalo ne pogidoh zbog toga

7. da, nemogu imati četiri žene :drugarstvo: 4chsmu1 smiley-dance007 smiley-dance007(Ali evo da ih bar nacrtam)

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...