Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Pa naša zemlja je bila naslednik vizantijske izvanredno napredne kulture i tradicije.

Najstariji univerzitet u Evropi je izgrađen u šestom veku u Carigradu tj. Konstantinopolju, to je pre nego što je Islam izmišljen. I naša zemlja je bila kulturno i intelektualno izuzetno napredna... Dok se Islam nije pojavio ovde.

I dok ti ljudi u ime svoje slavne religije mira nisu počeli da nabijaju decu i ljude na kolac, dok nisu počeli da uzimaju harač i danak u krvi, tad smo i mi napredovali i tad smo bili napredni i tad nam je bilo dobro.

Petsto godina pod time je ipak previše i ako je nešto krivo za to što smo inače uvek kaskali za ostatkom Evrope, kriva je Turska, i njena uprava i njen Islam. Pa ti ljudi su nabijali na kolac i one koji su hteli da unesu neke reforme...

Nema tu nikakvog napretka  ni u čemu.  Sve stagnira.

To je objektivno tako.

Ovo jesi stvarno preterao. Turska civilizacija je tada bila daleeeko ispred nas.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ако је ово из ваше ризнице мудрости, шта тек држите у остави????

Да ли ти стварно мислиш да ће ти данас иједан атеиста поставити питање, да ли је бог чврст попут челика или течан попут воде?

Izaslanik: Koje godine je vaš Gospodar rođen?

Ebu Hanife: Allah postoji prije datuma, vremena ili godina, (Njegovo postojanje je neograničeno).

Izaslanik: Mi želimo da nam doneseš dokaze iz naše stvarnosti.

Ebu Hanife: Šta je prije (broja) četiri?

Izaslanik: Tri.

Ebu Hanife: Šta je prije tri?

Izaslanik: Dva.

Ebu Hanife: Šta je prije dva?

Izaslanik: Jedan.

Ebu Hanife: Šta je prije jedan?

Izaslanik: Ništa.

Ebu Hanifa: Ako prije (statističkog) broja jedan nema ništa, šta je onda sa Istinskim Jednim, Allahom?! On je oduvijek i njegovo postojanje je neograničeno.

ХАХАХАХАХА!!!!! Ово је писано пре него што су откривени негативни бројеви!!!! Јооооој!!!! Не могу до даха да дођем!

Али ово је стандардан пример ''Исламске мудрости'' закључиш нешто за математички број један (и то погрешно), и онда то важи и за нешто сасвим невезано као нпр. за Алаха чија је једина веза са јединицом то што има само један Алах. Шаргарепа је жива, ти си жив, па према томе ти си наранџаст исто колико и шаргарепа, и био би савршен исецкан у некој салати.

Izaslanik: Na koju stranu je tvoj Gospodar?

Ebu Habnife: Ako doneseš lampu na mračno mjesto, na koju stranu ide svjetlost?

На ласере вероватно није мислио.

Izaslanik: Na sve strane.

Ebu Hanife: Kada je to slučaj sa vještačkom svjetlošću, šta je onda sa Svjetlom nebesa i Zemlje?!

????? Земља светли? Небо светли? А, пардон... Бог светли...

Izaslanik: Reci nešto o biti tvog Gospodara. Da li je On čvrst poput čelika, ili je tečan poput vode, ili možda gasovit poput dima i pare?

Ebu Hanife: Da li si ti sjedio pored osobe koja je na smrtničkoj postelji?

Izaslanik: Da.

Ebu Hanife: Da li je on ikada razgovarao sa tobom nakon što je umro?

Izaslanik: Zasigurno ne.

Ebu Hanife: Prije njegove smrti on je govorio i kretao se, ali nakon smrti, postao je nepokretan i ukočen. Ko je promijenio njegovo stanje?

Izaslanik: To je zbog toga što je njegova duša uzeta iz tijela.

Ebu Hanifa: Dakle, njegova duša je uzeta?

Izaslanik: Da.

Ebu Hanife: Opiši mi tu dušu, da li je ona čvrsta poput čelika, tečna poput vode ili gasovita poput dima i pare?

Izaslanik: Mi ništa ne znamo o tome.

Па наааравно! Вииш неке ствари су се промениле од средњег века, и сад се богами и зна доста шта се физички дешава са човеком док умире.

Izaslanik: Ako su stvari određene prije stvaranja univerzuma, šta je onda uloga tvog Gospodara?

Ebu Hanife: On određuje stvari. On neke ljude uzdiže a neke unizuje.

Јупииииии! Ми смо играчке у божијим рукама! И то је по теби морално? Куку леле.

Izaslanik: Ako ulazak u raj nema (???) početka, kako da za njega nema kraja, naime, njegovi stanovnici su zauvijek osuđeni.

Ebu Hanife: Statistički brojevi nemaju ni početak ni kraj.

Бројеви (временски) постоје вечно тј. немају ни почетак ни крај, ерго постојање у рају је вечно тј. има почетак али нема крај... стварно математички, нема шта!

Izaslanik: Kako to da ćemo jesti u raju a da nećemo urinirati niti obavljati veliku nuždu?

Ebu Hanife: Ti, i svako stvorenje, i ja smo stajali u utrobi naših majki devet mjeseci. Hranili smo se krvlju naših majki a nismo obavljali ni malu ni veliku nuždu.

ХАХАХАХАХАХАХА!!! Исламско знање науке опет у акцији!!! Нерођене бебе итекако врше малу нужду, пишке плодову воду коју су претходно прогутали, а богами деси се некада пред порођај што је врло лоше да плодова вода позелени... јел знаш зашто? У сваком случају бебе итекако и у нормалним околностима ''каке'' кроз пупчану врпцу која истовремено служи и за одвод штетних материја.

Izaslanik: Kako je moguće da se darežljivost raja uvećava jedući i trošeći njegove plodove, a da oni nemaju kraja ni isteka?

Ebu Hanife: Što se više znanja postigne, ono će više porasti.

Да знаш!!!

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Da bili ste napredni i u blatu se valjali.Da došla turska i izgradila mostove, hanove, tvrđave, kanalizacije, vodovode itd.Slabo čitaš historiju!Ovo što si ti napisao da je objektivnost , izvini jeli to prvoaprilska šala ili plod tvoje nezrelosti!

Из тог хришћанског блата се родила цела западна цивилизација, док је Турска до 20тог века остала на нивоу на ком је била 16тог века, а и ми заједно са Тусрком, тако да је врло лицемерно доћи овде на форум и солити Србима памет колико је дивно што су Турци дошли, покорили нас и држали нас у ропству читавих 400 и кусур година.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

@sqny

smej.gif

@Eniz i ostali kreacionisti

Ovaj svet u kome mi jesmo uopste nije uredjen niti je savrsen niti ocito ukazuje

na dizajn ili dizajnera.

Ovo su bukvalno najgori moguci nacini da se argumentuje sa ateistima jer to je

bukvalno njima poklonjen penal.

Tako je, tako je, tako je.  smej.gif

A kako ide u Islamu, isto ontologija ili šta?

Ili se i on bavi time kako je nastao svet? smej.gif

Ne poznajem Islam. A i ne zanima me.

Nema koncepta Bogocoveka i obozenja tako da sto se mene tice bezvredno je.

Ima tone morala i moralisanja, neke kosmicke pravde, hiljadu jedan zakon.

Sve u svemu po meni nesto sto se izbegava u sirokom luku.

Izvini, ja i ti se slažemo po pitanju da nema koncepta bogočovjeka, to je u hrišćanstvu kod nas je drugačije.Možda kada b pročitao zanimalo bi te!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

@sqny

smej.gif

Ovaj svet u kome mi jesmo uopste nije uredjen niti je savrsen niti ocito ukazuje

na dizajn ili dizajnera.

Tako je, tako je, tako je.  smej.gif

Ili se i on bavi time kako je nastao svet? smej.gif

Ne poznajem Islam. A i ne zanima me.

Nema koncepta Bogocoveka i obozenja tako da sto se mene tice bezvredno je.

Ima tone morala i moralisanja, neke kosmicke pravde, hiljadu jedan zakon.

Sve u svemu po meni nesto sto se izbegava u sirokom luku.

Izvini, ja i ti se slažemo po pitanju da nema koncepta bogočovjeka, to je u hrišćanstvu kod nas je drugačije.Možda kada b pročitao zanimalo bi te!

Bas zato sto nema koncepta Bogocoveka to jest covekovog obozenja, postajanja Bogom, u islamu je

to nesto sto me ne zanima i nesto sto se izbegava sto se mene tice.

Подели на овим сајтовима

Da bili ste napredni i u blatu se valjali.Da došla turska i izgradila mostove, hanove, tvrđave, kanalizacije, vodovode itd.Slabo čitaš historiju!Ovo što si ti napisao da je objektivnost , izvini jeli to prvoaprilska šala ili plod tvoje nezrelosti!

Из тог хришћанског блата се родила цела западна цивилизација, док је Турска до 20тог века остала на нивоу на ком је била 16тог века, а и ми заједно са Тусрком, тако да је врло лицемерно доћи овде на форум и солити Србима памет колико је дивно што су Турци дошли, покорили нас и држали нас у ропству читавих 400 и кусур година.

Kada je došao Kemal Ataturk, onda su pokupili neke stvari iz civilizacije i uznapredovali do sedamnaestog veka.

Danas samo znaju da igraju košarku. A to za licemerje potpisujem.

Savršeno bi lepo bilo da su ostali u svojoj pustinji.

Dok je Evropa cvetala, nove ideje svuda, NOVI IZUMI SVUDA, NOVA KULTURA SVUDA, NOVI PRAVCI U UMETNOSTI, NOVI POKRETI GRAĐANSTVA, NOVE POLITIKE, NOVI USTAVI, mi smo bili pod muslimanskim Turcima i davali im decu za vojsku da terorišu još nedužnih nacija. A napredak - toliko smo napredni bili... i pre nego što su oni došli.  Kao da nas je neko zamrznuo u vremenu.

A kada smo ih oterali iz naše divne zemlje 1913. ili 1918. , tek tada je ovde bilo dobro i lepo i ljudi su znali da cene tu slobodu za koju su njihovi preci ginuli. Danas su opet tu muslimani i opet uskraćuju slobodu ali sada na drugi način, ne jataganima kao pre, sada se sloboda ograničava u ime političke korektnosti, TOLERANCIJE, diverziteta i sličnih eufemizama. I još predstavljaju SEBE kao žrtve. 

Ljudi kojima je specijalnost još od pre  700 godina (a šta bi drugo moglo biti) nabijanje na kolac.

Pročitajte Na Drini ćuprija i vidite kako izgleda nabijanje na kolac kako to Andrić opisuje kada onaj Radisav ometa gradnju pa ga ubijaju.

Подели на овим сајтовима

@sqny

:cheesy:

na dizajn ili dizajnera.

Tako je, tako je, tako je.  4chsmu1

Ili se i on bavi time kako je nastao svet? :)

Postavio bih pitanje ateistima:

Koji je oblik zemlje?

Eto da li podržavata teoriju velikog praska?

Da li mjesec ima sopstveno svjetlo?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

@sqny

:cheesy:

na dizajn ili dizajnera.

Tako je, tako je, tako je.  4chsmu1

Ili se i on bavi time kako je nastao svet? :)

Koji je oblik zemlje?

Zemlja ima oblik kruške.

Ne znam za Big Bang, nisam upoznat sa time, verovatno je tačan.

A to da "Mesec sija pozajmljenom svetlošću" kao i da je Zemlja okrugla tj. slična okruglom to je sve otkrila jedna nacija koja nije živela ni u Mesopotamiji, ni u Avganistanu, ni u Saudijskoj Arabiji, ni u Bangladešu ni u Pakistanu već u Staroj Grčkoj.

Koja je tvoja poenta, Enize?

Подели на овим сајтовима

Pa naša zemlja je bila naslednik vizantijske izvanredno napredne kulture i tradicije.

Najstariji univerzitet u Evropi je izgrađen u šestom veku u Carigradu tj. Konstantinopolju, to je pre nego što je Islam izmišljen. I naša zemlja je bila kulturno i intelektualno izuzetno napredna... Dok se Islam nije pojavio ovde.

I dok ti ljudi u ime svoje slavne religije mira nisu počeli da nabijaju decu i ljude na kolac, dok nisu počeli da uzimaju harač i danak u krvi, tad smo i mi napredovali i tad smo bili napredni i tad nam je bilo dobro.

Petsto godina pod time je ipak previše i ako je nešto krivo za to što smo inače uvek kaskali za ostatkom Evrope, kriva je Turska, i njena uprava i njen Islam. Pa ti ljudi su nabijali na kolac i one koji su hteli da unesu neke reforme...

Nema tu nikakvog napretka  ni u čemu.  Sve stagnira.

To je objektivno tako.

Hvala im puno ali nisu trebali... milije mi je blato 100 puta  :cheesy:

Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava...

Подели на овим сајтовима

@sqny

stadaradim

na dizajn ili dizajnera.

Tako je, tako je, tako je.  stadaradim

Ili se i on bavi time kako je nastao svet? joooj

Koji je oblik zemlje?

Zemlja ima oblik kruške.

Ne znam za Big Bang, nisam upoznat sa time, verovatno je tačan.

A to da "Mesec sija pozajmljenom svetlošću" kao i da je Zemlja okrugla tj. slična okruglom to je sve otkrila jedna nacija koja nije živela ni u Mesopotamiji, ni u Avganistanu, ni u Saudijskoj Arabiji, ni u Bangladešu ni u Pakistanu već u Staroj Grčkoj.

Koja je tvoja poenta, Enize?

Čitajući Kuran, moći ćeš potvrdu o tome naći u Kuranskim ajetima!

Darko ja sam veliki pobornik nauke, neko veće jedan tim je se ismijavao nauci ja sam iz protesta ustao i digao svoj glas.

Još pitanja:Kada su otkriveni otisci prstiju, da su različiti?

Kada je otkriven način razvoja u utrobi majke?

Kada je otkriveno da je atmosfera u visini sve rijeđa?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ajet koji sam naveo govori da će u proživljenju se istim i jagodice prstiju stvoriti!Zašto je potencirano baš na taj dio ?Zar to ne upučuje da su one različite kod ljudi?

Meni to baš i nije ubedljivo.A sa druge strane,zar šejtan ne bi mogao da zna tako nešto?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ajet koji sam naveo govori da će u proživljenju se istim i jagodice prstiju stvoriti!Zašto je potencirano baš na taj dio ?Zar to ne upučuje da su one različite kod ljudi?

Meni to baš i nije ubedljivo.A sa druge strane,zar šejtan ne bi mogao da zna tako nešto?
To pokušavaš objavu Muhammeda dovesti u kontekst sa šejtanom?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

To pokušavaš objavu Muhammeda dovesti u kontekst sa šejtanom?
Ne,nego samo želim da ti ukažem da se to ne može koristiti kao dokaz da je Kuran Božija objava,jer i šejtan zna mnoge tajne koje nisu dostupne ljudima.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...