Jump to content

Svakodnevne eticke dileme i drugi ogledi

Препоручена порука

пре 41 минута, obi-wan рече

Ako pretpostavimo da ima ovakvu zaradu, onda je ovakav postupak jos manje jasan. Dakle, ima zaradu (petpostavljamo) koju ostvaruje brojem poseta. To znaci da je kanal vec dobro razradjen, i da mu ne fale klikovi, jer da nije - ne bi imao ni zaradu. Sta onda dobija jednim jedinim videom, ma koliko on bio senzacionalan?

Е, али ми не знамо да ли он константно има оволико прегледа. Сасвим је могуће да је добио пола милиона у задњих 30 дана баш због овог клипа. Пази, он постоји од јануара 2012. То је неких 78 месеци. Укупно до сада његов канал има мало више од 7 милиона прегледа. То је значи у просеку мање од 100.000 месечно. Са таквом посећеношћу, тешко да он може да живи само од адсенса. Нема шансе, у ствари.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Pa pod pretpostavkom da se ovde radi o odbacivanju ovog i ovakvog "sistema" u kome zivimo, da li je ovakav postupak dobar ili nije, zasto jeste, zasto nije?

Његов је ауто, може да ради шта хоће. Али ја немам симпатије према овако нечему. 

Имаш и овај случај од пре Линк.

пре 13 минута, obi-wan рече

Takodje, ako bi se ispostavilo da je u pitanju bas cisto samo-reklamerstvo - sta o tome mislite? Da li je takav nacin zarade po vama u redu, i opet - zasto jeste, a zasto nije?

Није у реду јер је кур*ањски као и лагање и продавање магле од стране политичара. Изигравање жртве ради остваривања користи је дно.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, АлександраВ рече

Васпитавам децу.

Da li se svaki cas zavrsava sa "Draga deco, o ovome sto smo danas pricali nikome ni reci."?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, drvce рече

Da li se svaki cas zavrsava sa "Draga deco, o ovome sto smo danas pricali nikome ni reci."?

:smeh1: Своју децу, заборавих да напишем. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, АлександраВ рече

:smeh1: Своју децу, заборавих да напишем. 

Поштујем, али сматрам да је то недовољно.

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, obi-wan рече

Takodje, ako bi se ispostavilo da je u pitanju bas cisto samo-reklamerstvo - sta o tome mislite? Da li je takav nacin zarade po vama u redu, i opet - zasto jeste, a zasto nije?

U oba slucaja ima dosta zanimljivih pitanja, na koja bi bilo dobro da vidimo vase odgovore. :)

Samo-reklamerstvo je OK samo ako je reklamerstvo OK. A reklamiranje je OK. Ja sve nesto mislim da ce jednog dana da me isplate za sve ove lajkmine sto sam iskamcio...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, drvce рече

Ja sve nesto mislim da ce jednog dana da me isplate za sve ove lajkmine sto sam iskamcio...

Ако ти ишта од њих остане.

Војвода је имао дил с админима да лупа минусе па му плате по минусу трећину онога што би теби за лајкмин. После му је прорадила савест (етика и ти бакрачи) па је починио форумски харакири.

Ја сам његов наследник, v2, унапређена верзија. Ефикаснија, бржа, немилосрднија. Без етичких дилема, емпатије и савести.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Lady Godiva рече

Ако ти ишта од њих остане.

Војвода је имао дил с админима да лупа минусе па му плате по минусу трећину онога што би теби за лајкмин. После му је прорадила савест (етика и ти бакрачи) па је починио форумски харакири.

Ја сам његов наследник, v2, унапређена верзија. Ефикаснија, бржа, немилосрднија. Без етичких дилема, емпатије и савести.

Veca se para vrti po dobijenom minusu nego po datom, tako da tvoja eticko-mentalna savrsenost meni samo uvecava kapital. Dodatni bonus ako neko povuce lajkmin.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, todor рече

Па шта је мали мислио, да га неко пусти да региструје ову рђаву канту? =Д

U sustini, problem se svodi na taj antilogicni antagonizam koji je nametnut svim ljudima ovde: evropski tehnicki i drugi standardi, a zarade i pogodosti - africke.

I u tom smislu je najnormalnije da ljudi otvoreno negoduju, nevezano za ovaj pojedinacni slucaj.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

U sustini, problem se svodi na taj antilogicni antagonizam koji je nametnut svim ljudima ovde: evropski tehnicki i drugi standardi, a zarade i pogodosti - africke.

I u tom smislu je najnormalnije da ljudi otvoreno negoduju, nevezano za ovaj pojedinacni slucaj.

У реду је свака нетрпељивост према ситему, нема појединца на свету коме нешто не смета, али мислим и да је важан начин на који се изражава бунт, да има бар неког смисла.

Конкретно ово је тргагикомично и ништа не мења. Осим броја прегледа, ако му то стварно нешто значи. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, todor рече

мислим и да је важан начин на који се изражава бунт, да има бар неког смисла

Da, o tome upravo i pricamo - da je koren samog negodovanja jasan i nedvosmislen, ali da je nacin ipak u najmanju ruku cudan i nejasan...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Razumem i podrzavam ovog decka i njegov postupak. Sigurno ima dosta ljudi koji ga osudjuju, to su oni isti koji omladinu teraju iz zemlje. Ja ne bih zapalio auto jer vise nemam zelju da bilo sta menjam i ne verujem u bolje sutra u srbiji, imam samo zelju da se sklonim i mozda sto pre odem zauvek, videcemo. I to je savet koji bih dao svakom mladom coveku. Kao sto kaze lik, "danke schoen Srbijoooo" hvala ti sto si nas naterala da postanemo ovakvi. 

Подели на овим сајтовима

Evo jedne ideje koju ne treba da primenjujemo:

Dakle, nemojte da lansirate kola na institucije ove drzave. Ponavljam, zapaljenim automobilima ili onima koji ne gore, ne treba da gadjate Vladu Republike Srbije! Autom u prozore ili krovnu konstrukciju Vlade NIKAKO!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...