Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 8 минута, Avocado рече da je moj utisak da se u poslednje vreme pravi ova jednakost: "nisi konzervativac"="ti si SJW"... И обрнуто... "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 13 минута, cloudking рече Ne budi tako zatvoren i zadrt... taj "temelj" je ionako nokliko puta menjan dok nije dosao do staijuma koji se tebi svidja... ono sto ti se ne svidja je sto je temelj nastavio da se menja, al sad odjenom ti vise tu promenu ne priznajes... Antagonizam i kontrast dobra i zla, zivota i smrti, nikad nije zamenjen, tj. nestao iz knjizevnosti i umetnosti uopste. To je temelj na koji mislim. A danas imamo situaciju da pojedini upravo taj kontrast i jasno razgranicenje pokusavaju da razvodne i zamute, tj. da ga potpuno ukinu. Вилер Текс and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече И обрнуто... Daj jedan primer... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, Avocado рече Daj jedan primer... Ајде бре сад ћу баш да ти тражим примере. Немам шта да радим. Ниси ни ти дао примере. Не говорим о форуму, ако си на то мислио него уопштено. Ако мислиш да је једносмерно, није фрка, мисли како ти одговара... "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 20 минута, Ведран* рече Фејк њуз су ти увалили о Снежана без патуљака. Нису уопште прављена за децу ометену у развоју. па боље би било да јесу Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 25 минута, obi-wan рече Pa ne mora bas da se izricito pomene neko ili nesto po imenu, da bismo znali da se na to ili tog misli. Meni se u jednom momentu bas ucinilo da je tema krenula upravo u tom pravcu "opsteobaveznog". I meni se to učinilo, ali samo u smislu da postoji nekakva obaveza da svi roditelji svoj deci aktivno prenesu sve sadržaje koji spadaju u kanon književnosti za decu, i to u neizmenjenoj formi u odnosu na onu koju smo primili pre tridesetak godina. Ja se svuda zalažem za pravo roditelja da veoma malu decu upozna sa sadržajima koje smatra primerenim, čak i kad se ne slažem ili radim drugačije. Inače lično ne štitim previše decu od potencijalno zastrašujućih sadržaja niti imam razloga za to, ali osluškujem ovo jedno dete koje se rasplače od previše molske pesme... A prihvatam pravo svakog roditelja da veoma malom detetu ne iznosi sadržaje koje smatra neprimerenim po nekom osnovu (preterano tragično, nasilno, seksualno eksplicitno), mada smatram da dete u određenom trenutku ima pravo na životne činjenice. Branka62 and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 17 минута, obi-wan рече Antagonizam i kontrast dobra i zla, zivota i smrti, nikad nije zamenjen, tj. nestao iz knjizevnosti i umetnosti uopste. To je temelj na koji mislim. A danas imamo situaciju da pojedini upravo taj kontrast i jasno razgranicenje pokusavaju da razvodne i zamute, tj. da ga potpuno ukinu. Apsolutno si onda zalutao. Boris se protiv vetrenjaca jer to nikad niko nije ni tvrdio. Ja na primer ne kazem da treba izbaciti vesticu iz ivice i marice... ja samo kazem, izbaci koncpet ostavjanja u sumi. Za samu dramaturgiju takav pocetak nema nikakvu smisaonu tezinu. Sve i da su ih ostavili vanzemaljci u sred sume opet imas borbu dobra i zla kad dodju do vestice. Ili, niko ne kaze izbaciti vesticu iz uspavane lepotice... samo ne mora princ da joj pravi decu dok spava... mislim, ono... pliz. A ti se sad vatas za te sporedne stvari i od njih pravis sustinu... a te stvari zarpavo ne ometaju osnovnu dramaturgiju "borbe izmedju zla i dobra" Branka62 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 часа, Paradoksologija рече Oženjeni kralj koji napravi Uspavanoj Lepotici blizance ih na prevaru žene skoro pojede za ručak Грчка митологија је пуна оваквих болештина (Прокна и Филомела, Атреј и Тијест, Ликаон...). Avocado, obi-wan, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, GeniusAtWork рече Грчка митологија је пуна оваквих болештина (Прокна и Филомела, Атреј и Тијест, Ликаон...). Pa da. I tragedije, od antičkih do modernih. I sama sam napisala da mene ništa od toga ne sablažnjava, ali ima smisla što je vremenom izbačeno iz bajki za decu. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 45 минута, Ведран* рече Ајде бре сад ћу баш да ти тражим примере. Немам шта да радим. Ниси ни ти дао примере. Jel ovaj dovoljan ili treba da tražim još: LINK Цитат Не говорим о форуму, ако си на то мислио него уопштено. Na forum, odnosno konkretne sagovornike sam mislio. A uopšteno - pa sigurno ima i SJW koji će svakog ko se ne slaže sa njim proglasiti konzervativcem... taj će i mene da proglasi konzervativcem... ali kakve to ima veze sa bilo čime? Nije valjda da tražiš da potvrdim da niste gori od SJW? Pa mnogo ste bre bolji... nije uopšte ista ravan... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 минута, Avocado рече Na forum, odnosno konkretne sagovornike sam mislio. Па како си замишљао да то тражим на форуму кад овде бар на овој теми нема SJW-(а ни "конзервативаца" баш)? Са линком не знам шта доказујеш. У чуду сам. Аха. Ево га опет. @Bokisd да ми удараш рецке да после могу да имам статистике за доказивање нивоа који сам достигао у философији? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 8 минута, Avocado рече A uopšteno - pa sigurno ima i SJW koji će svakog ko se ne slaže sa njim proglasiti konzervativcem... taj će i mene da proglasi konzervativcem... ali kakve to ima veze sa bilo čime? Nije valjda da tražiš da potvrdim da niste gori od SJW? Pa mnogo ste bre bolji... nije uopšte ista ravan... Evo, i ja sam na tviteru na blok listi koju koriste progresivci da ne vide govor mržnje... Tako da sam zvanično em konzervativna, em opasna i mogu da trigerujem nekog, em koristim govor mržnje... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 8 минута, Ведран* рече Па како си замишљао да то тражим на форуму кад овде бар на овој теми нема SJW-(а ни "конзервативаца" баш)? Са линком не знам шта доказујеш. У чуду сам. "Dokazujem" ono o čemu sam pričao: пре 2 часа, Avocado рече svaku ideju i tezu koja izlazi iz konzervativnog vinkla automatski proglašavate za SJW ludilo uz naravno ogromne hiberbole i "duhovitosti" kako bi ono što sagovornik priča nekako predstavili kao to ludilo , А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 10 минута, Avocado рече ima i SJW koji će svakog ko se ne slaže sa njim proglasiti konzervativcem... taj će i mene da proglasi konzervativcem... ali kakve to ima veze sa bilo čime? Nije valjda da tražiš da potvrdim da niste gori od SJW? Дакле ти SJW раде нешто слично ономе што си ти управо урадио. Прогласио мене (нас) за конзервативце? Сад мени није јасно (Бокисде где си? ) да ли ти то дајеш пример како то раде SJW или се поистовећујш са њима? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 1 hour ago, ana čarnojević рече pa vidi, i sama znas da je bajka ozbiljno proucavana u nauci o knjizevnosti, antropologiji, psihologiji i ne samo u tim naukama. Da, ovo mi deluje kljucno. Naravno, kao i uvek svi mi svi kolege forumasi smo najveci eksperti u univerzumu za bilo koju oblast, ( ), pa, sad, i za teoriju i znacenju o bajkama. https://www.google.hr/search?source=hp&ei=QnT9WvH1NoORsAf22aSwDA&q=bajka+teorija&oq=bajka+teor&gs_l=psy-ab.1.0.33i22i29i30k1.3418.13506.0.14847.10.10.0.0.0.0.131.1097.0j10.10.0....0...1c.1j3j4.64.psy-ab..0.10.1093...0j0i131k1j0i22i30k1.0.cFrolPt-_e4 Gledam ovde, za knjigu Umjetničke bajke : teorija, pregled i interpretacije od Prof. dr. sc. Ana Pintarić ( profesor decje knjizevnosti ) stoji : " Ova je knjiga posvećena bajci - kraljici priča. U prvom dijelu govori se o bajci kao književnoj vrsti, o povijesti hrvatske i svjetske bajke, motivima, likovima, poučnosti, dobru i zlu u bajkama te o prerušavanju i nasilju u bajkama.... " Bajka - kraljica prica,..... motivi za pisanje bajki, likovi u bajkama, .... poucnost i primena prica u zivotu deteta,.... dobro i zlo, kao paradigme, ..... prerusavanje, koriscenje simvola i slika i metafora ,.....i nasilje u bajkama, koje sigurno ima neku svrhu i razlog zbog cega se pojavljuje ( u bajkama )... Meni deluje, da bajke nisu bas tako prosto knjizevno stivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука