Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, Вилер Текс рече Мајсторе песма је о мачки и мишу. Игра, песма о животињама којима су неке дате људске особине. Шта је бре са тобом?! Ne znam šta bih ti napisao da nije u redu sa tom pesmom, a da to već ne piše u poruci na koju repliciraš. пре 1 минут, Вилер Текс рече Да можда и Бранко Ћопић са Јежевом кућицом није сумњив? Nije. Imam i to sve sa slikama... već čitao klincu i pokazivao slike... iako još uvek ništa ne razume... Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, Avocado рече Ne znam šta bih ti napisao da nije u redu sa tom pesmom, a da to već ne piše u poruci na koju repliciraš. Дедер разради...Шта је то опасно по развоје детета ако лукави "доктор" мачак (мачке не могу бити доктори јер су мачке а не људи) у овој бајковитој песми поједе "пацијента" миша (миш не може бити пацијет-осим ако није кућни љубимац а власник га води код ветреинара-човека)? Поклони се и почни Рапсоди and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 А шта кажете на песмицу " Мали Јују " ana čarnojević and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Mora mala sala, .....pa, zamisli, .... mis je seo u djip, .... i, prevali put dugacak,....da ga pregleda,...ko,....doktor macak... .... bas ce' lepo da ga pregleda,.... ... Bajke su ( valjda ) sve u metaforama i imaju skrivenu, neku podsvesnu i imaginarnu poruku za malu decu,.... Рапсоди and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Оно што бих свој деци овог света препоручила то је серијал ... Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Ne znam u kojoj meri postoji želja da se razgovara, a u kojoj da se iznose teorije zavere... Ali govorimo o maloj deci, pre nego što sama nauče da čitaju. Ja sam bila u fazonu sve zabavne kulturne artefakte da prenosim deci, i baš sam čitala Propa par godina pre no što sam prvom detetu čitala Ivicu i Maricu i shvatila iz prve ruke da nekoj deci baš šokantno dođe ta ideja da je uopšte moguće da roditelj ostavi dete. Strašnije od bilo koje veštice. I svakako će se susresti sa svim tim narativima. Ali ne mora svaki roditelj svako dete od 3-4 godine da aktivno izlaže svakom pojedinošću svake bajke. Može sam da odredi šta je primereno i korisno u datom trenutku. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, Paradoksologija рече Ne znam u kojoj meri postoji želja da se razgovara, a u kojoj da se iznose teorije zavere... Ali govorimo o maloj deci, pre nego što sama nauče da čitaju. Ja sam bila u fazonu sve zabavne kulturne artefakte da prenosim deci, i baš sam čitala Propa par godina pre no što sam prvom detetu čitala Ivicu i Maricu i shvatila iz prve ruke da nekoj deci baš šokantno dođe ta ideja da je uopšte moguće da roditelj ostavi dete. Strašnije od bilo koje veštice. I svakako će se susresti sa svim tim narativima. Ali ne mora svaki roditelj svako dete od 3-4 godine da aktivno izlaže svakom pojedinošću svake bajke. Može sam da odredi šta je primereno i korisno u datom trenutku. Претпостављам да ти је онда подјенако страшна и " Снежана и седам патуљака " као и Пепељуга .Обе без мајки и на неки начин злостављане ! Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 18 минута, ana čarnojević рече dobro, ne mora da ti se svidja, to je stvar ukusa, ali ti si rekao da je problem u tome što je napravio pesmicu u kojoj doktor pojede pacijenta. šta je tu problem ako su doktor i pacijent mis i mačka? ali nema veze. Pa zaista ne vidim ništa dobro ni lepo u toj pesmici... i tu onda postoje dve mogućnosti: - da sadržaj nema nikakve veze jer dete to ništa ne kapira i ne može ništa loše od toga da izvuče (u kom slučaju ne vidim što bih mu čitao tu pesmu, a ne članak iz Politike o proizvodnji uglja ), - da određene ideje mogu da utiču na to dete i dobro i loše (u kom slučaju ne vidim zašto ne bih probrao i čitao mu neke lepše i bolje pesme). Ono što Sneža napisa da ostaje samo dobro i ništa potencijalno loše ne utiče, u to ne verujem. (pri čemu ne vidim u ovoj pesmici ama baš ništa dobro) Samo negde da se ne zaboravi - nisam nikom rekao šta on treba da čita svojoj deci... vi ste ti koji bi izgleda da odredite šta ja moram da čitam svom sinu. Цитат a to da nesto nije dobro samo zato što je bilo...pa sta znam. ono što vredi traje kroz vreme. i vreme mu ne može ništa. Mnoge stvari su trajale vekovima, pa i milenijumima, pa smo na kraju zaključili da ne vrede Цитат ja sam svom detetu pokrivala oči kada na televiziji neko puca na čoveka. bolela me njegova nevinost u očima i to cemu je izložen i biće u životu izložen. a onda sam shvatila da ga možeš od sveta i nasilja braniti samo svojom ljubavlju. onda mu takve stvari ne mogu nauditi. naročito ne Ršumovic Ne mislim da mogu da ga od sveta i nasilja zaštitim... ali ne moram ja da mu čitam nešto što mislim da je loše... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, ana čarnojević рече znaš šta oni će taj separacioni strah imati čitala ti njima ili ne. sve dok ne prerastu taj strah i ne obrade ga. po meni to nema veze sa bajkama, to je razvojna faza. Ne govorim o separacionoj anksioznosti, već o šoku i plaču moje male devojčice kad je čula da su otac i maćeha ostavili decu u šumi. пре 2 минута, Рапсоди рече Претпостављам да ти је онда подјенако страшна и " Снежана и седам патуљака " као и Пепељуга .Обе без мајки и на неки начин злостављане ! Nije meni lično ništa strašno, ako mi veruješ. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 3 минута, Рапсоди рече " Снежана и седам патуљака " Вилер Текс and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, Рапсоди рече Конк.сам мислила на Авокадову забрану Ршумове песмице ( Миш је добио грип) Ja sam planirao ovih dana da je pustim deci. Kako moze da se skine ta zabrana? Jel treba neki zahtev opstinskom sudu ili se radi o republickom propisu: ) Рапсоди, Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 1 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, Paradoksologija рече Nije meni lično ništa strašno, ako mi veruješ. Ма добро није теби, али је твоја процена да деци јесте.Е сад откуд твоја процена да је деци страшнија бајка Ивица и Марица од Снежане или Пепељуге. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, cloudking рече Ja sam planirao ovih dana da je pustim deci. Kako moze da se skine ta zabrana? Jel treba neki zahtev opstinskom sudu ili se radi o republickom propisu: ) Скрати поступак....нека те Авокадо заступа... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 4 минута, ana čarnojević рече znaš šta oni će taj separacioni strah imati čitala ti njima ili ne. sve dok ne prerastu taj strah i ne obrade ga. po meni to nema veze sa bajkama, to je razvojna faza. ma oni pola ne razumeju. dete razume koncept smrti sa 9 godina (koliko se sećam,) ali bajke više deluju na nesvesno. i to pozitivno. Sad vidim da si dodala: smrt razumeju sa 5-6 godina. Tu ove bajke mogu da igraju pozitivnu emotivnu ulogu: i Crvenkapica i baka i Snežana i Ružica na svoj način 'vaskrsnu'. Управо сада, Рапсоди рече Ма добро није теби, али је твоја процена да деци јесте.Е сад откуд твоја процена да је деци страшнија бајка Ивица и Марица од Снежане или Пепељуге. Nije moja procena, već moje iskustvo sa prvim detetom. Moja pogrešna procena je bila da će uživati u bajci. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Управо сада, Paradoksologija рече Nije moja procena, već moje iskustvo sa prvim detetom. Moja pogrešna procena je bila da će uživati u bajci. Ок..онда је то друга прича. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука