Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pomaze Bog svima!Ja sam slucajno pronasla sajt dok sam trazila odgovore na neka pitanja.Moje ime je Marijana,imam 24 godine i tri godine sam u divnom braku blagoslovenom u Pravoslavnoj Crkvi Sv.Prorok Ilija u Prijedoru(odakle smo rodom).Zivim u Svicarskoj sa muzem,a nadamo se da ce nam dragi Bog podariti porod!Svako dobro vam zelim i da Vas Bog dragi cuva!

Подели на овим сајтовима

Бог вам помогао и добро нам дошли на овај форум.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Dobroslica svim novim clanovima... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Поздрав свим добрим људима на овој мрежи, надам се лепом дружењу... :aplauz:

Подели на овим сајтовима

Dobrodosli da ste, clanovi-gusterovi! Persirajte starijim clanovima i lajkminujte im postove i dobro ce vam biti. Posto znam da zelite savet od mene, porucujem vam da se strpite! Redovno idite na moj profil, mnogo volim da vidim kako brojac pregleda nekontrolisano raste.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог свима!
Први пут сам овдје и не сналазим се баш најбоље. :-)
Ја сам 45 година млад и налазим се у Њемачкој, поријеклом Херцеговац.
Нормалног сам изгледа и просијечан вјерник - мало турбулентан живот је иза мене, те сам зато још увијек неожењен.
У принципу, ја хтједох да се пријавим на ону проводаџијску страну, али никако да је нађем...
Може ли ми ко помоћ?

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svima! Zovem se Snežana. Živim u Beogradu. Pretragom pravoslavnih sajtova, naišla sam i na ovaj forum. Odmah mi se svideo. Bogat sadržaj tema, kao i mnogobrojne duhovne pouke, uticale su na moju odluku da se priključim ovoj virtuelnoj zajednici. Nadam se da ćemo se lepo družiti, kao i da ću mnogo toga poučnog i korisnog naučiti.

Srdačan pozdrav!

Подели на овим сајтовима

Ništa mi nije jasno.Ako želimo da se predstavimo i upoznamo,čemu reči kao što je "nik"-što se sakrivam i od koga?

Volela bih da nađem srodnu dušu.Čoveka koji veruje u Boga.Smirenog.Plemenitog.

Kako zaviriti u nečiju dušu,ako ni fotografiju nemamo?

Puno toga ne znam.

NEKA BUDE BOŽIJA VOLJA!

Подели на овим сајтовима

Добро нам дошли Орионе и Весна :) 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Dobrodoslica svim novim clanovima... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pozdrav iz Zagreba!

Jedan pravoslavac mi je preporučio vaš sajt, pa već dugo ovamo dolazim i čitam vas... :) Ostali su mi u sjećanju postovi g. Ivana i člana koji ima u potpisu: Volim Sina Božjega...i još jedan svećenik koji ima ikonu Krista Pankratora na avataru.

Uglavnom, bilo je korisno za pročitati.

Sada sam se registrirala jer tražim pravoslavne odgovore na neka pitanja.

Naime, moderator sam na Religiji na jednom srpskom forumu, pa mi je to vrlo važno.

Zanima me isključivo službeni stav Pravoslavne Crkve, u prvom redu katekizam. Da li se može naći na internetu i gdje?

Zatim nauk o Bogorodici.

Da li pravoslavci vjeruju u Bezgreno Začeće BL. Djevice Marije ili ne?

Isto tako o uznesenju BDMarije na nebo.

Čula sam da vjerujete, ali nemate dogme o tome i da vaš stav nije definiran. Ali, voljela bih znati kakav je.

Dalje: o krštenju. Koliko mi je poznato neke pravoslavne crkve priznaju krštenje u Katoličkoj Crkvi, a druge ne.

Ima li službeni stav o tome?

Na "mom" forumu ima malo aktivnih pravoslavaca, večinom su adventisti, jehovci i neki koji su okrenuti istočnjačkim religijama.

Vidim da imate temu Pravoslavni odgovor braći protestantima.

Ukoliko netko zna za još koji link o protestanskom učenju gledano s pravoslavnim očima (ili srcem) bit ću vam zahvalna.

Zanima me također da li kod vas kršenje crkvenih zapovjedi/zapovesti obvezuje pod grijeh: ne odlaženje nedjeljom na Misu, tj. liturgiju, neobdržavanje posta itd.

Kad se govori o darovima Duha Svetoga, da li Pravoslavna Crkva posebno ističe sedam darova Duha Svetoga?

Uh, ima još pitanja, ali dobro, ako mi netko odgovori na ova, ostajem mu dužnik, ali dug ne mislim vratiti :D , osim molitvom.

Подели на овим сајтовима

Добродошли на сајт :)

Сајт је поприлично велик, све ове теме смо покретали и ту су негде :)

Имате опцију претраге , а такоше су многи уважени теолози активни на сајту па ће вам дати одговоре, какви су православни погледи на ваша питања :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...