Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

Писао сам већ али ћу свакако допунити. Може се доста написати пошто је ово доста другачији свет од нашег :)

Подели на овим сајтовима

Добродошлица свим новим члановима :) Да у здрављу и весељу боравите овде :)

Подели на овим сајтовима

Писао сам већ али ћу свакако допунити. Може се доста написати пошто је ово доста другачији свет од нашег :)

Мене то занима. :)

Скоро је мој млађи брат био на конгресу у Пекингу. Он се бави заштитом животне средине у склопу вода па је био прилично изненађен неким навикама Кинеза које код нас спадају, рецимо, у домен некултуре.

И хвала свима на добродошлици. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Тачно тако, и ја сам се изненадио кад сам дошао. Осећај за хигијену им је јако низак, а манири нула. Све то изгледа интересантно зато што се економски брзо развијају. Може се нпр. видети како женска особа у неком скупом аутомобилу у току вожње отвара прозор и пљује на улицу :)

Подели на овим сајтовима

Поздрав за нове чланове и добродошлица и са моје стране, иако сам и сам релативно нов (и на жалост, пропустио сам прилику да се представим овдје па да и мени пожелите добродошлицу :) )

Питање за Игора:
Како у свом тренутном мјесту боравка задовољаваш своје вјерске потрабе (да се тако секуларно изразим :) )?

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Поздрав за нове чланове и добродошлица и са моје стране, иако сам и сам релативно нов (и на жалост, пропустио сам прилику да се представим овдје па да и мени пожелите добродошлицу :) )

Питање за Игора:

Како у свом тренутном мјесту боравка задовољаваш своје вјерске потрабе (да се тако секуларно изразим :) )?

Добродошао Гоку, 

Обзиром да овде, а готово и у читавој Кини нема православне цркве у којој се служи литургија, молим се у својој соби. Постим, али ћу се причестити тек кад дођем у Србију.

Подели на овим сајтовима

Па и то је огроман подвиг, постити  у страној земљи гдје исхрана и кухиња нису прилагођени томе, свака част.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

@IGOR DOBRODOSAO :P

p.s. ima valjda tema za vas sto ste po belom svetu, da kacite slike mesta u kojima zivite.. pa okaci nes'

Ево за све чланове који налете, а имају нека искуства са светом. :)

https://www.pouke.org/forum/topic/17601-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D1%83-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%99%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81/

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Тачно тако, и ја сам се изненадио кад сам дошао. Осећај за хигијену им је јако низак, а манири нула. Све то изгледа интересантно зато што се економски брзо развијају. Може се нпр. видети како женска особа у неком скупом аутомобилу у току вожње отвара прозор и пљује на улицу :)

Управо је и брат помињао пљување као национални спорт. :)

Подели на овим сајтовима

То би заиста било лепо , да видимо како се Живи на другом крају наше планете .

Добродошли сви нови чланови.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 5 weeks later...

Evo kao nov da se predstavim. Ja sam Aleksandar Vasić, imam 37 godina i živim i radim u Kruševcu, oženjen. Inače sam unuk pokojnog prote Aleksandra Milojkovića, čije i ime nosim, a koji je bio đak prve posleratne generacije bogoslova prizrenske bogoslovije, imao je čast da mu blaženopočivši patrijarh Pavle bude profesor, a sadašnji patrijarh Irinej mu je bio školski drug (generacija posle njega) i bili su izuzetno dobri prijatelji. Drago mi je da sam postao deo ovako korisne zajednice.

Подели на овим сајтовима

Добро нам дошао на овај форум Александре  :pivo: .

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...