Драшко Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 On 28. 3. 2018. at 17:47, Djapa рече „Pisci George Orwell i Aldous Huxley imali su drugačije viđenje budućnosti. Svoje vizije opisali su u kultnim delima 1984 i Brave new world. Orvel se plašio da će zbog cenzure važne informacije biti nedostupne, a Huxley je smatrao da će se važne informacije izgubiti u okeanu besmislenih informacija koje nas zasipaju sa svih strana“. Ta buducnost je stigla i mi vec uveliko zivimo u njoj. Expand prije bih rekao da su imali oštro viđenje njihove sadašnjosti ili možda čak nekih vekovnih istina, jer konkretno Velikih Bratova je bilo i pre u nekim formama, to su neke arhetipske stvari mislim Лидија Миленковић and Djapa је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 On 29. 3. 2018. at 15:27, Џуманџи рече Слажем се у потпуности. Не ради се о типу информација (не знам одакле људима уопште идеја за то), зато је наслов теме "може ли се вера живети...". Става сам да не може. Не због попуштања "свету" или узмицања пред "световним", већ зато што дословно не може, ако прихватимо премису да је човек "мост" који повезује онострано и 'овострано'. Чак су и Амиши морали да изнедре став о 'паметним телефонима'. Expand Pa ne postoji formula koja kaze moze ili ne moze. Veru ili imas ili nemas, uvecavas ili gubis, zavisi kako je hranis i da li se tvojim zivotom priblizavas Bogu ili se udaljavas od njega. Ako bi trebao da odgovorim na pitanje "moze li se vera ziveti?" rekao bih moze, srazmerno stepenu tvoje vere, grub izraz ali ne mogu da se setim drugog, savrsena vera je nedostizna ali tu smo da se trudimo. Znas onu pricu o sejacu, mozda je ona odgovor na tvoje pitanje. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2018 On 29. 3. 2018. at 16:56, Djapa рече Pa ne postoji formula koja kaze moze ili ne moze. Expand Па да постоји "формула која каже" не бих отворила тему. On 29. 3. 2018. at 16:56, Djapa рече da li se tvojim zivotom priblizavas Bogu ili se udaljavas od njega Expand Па то је моје питање: да ли је могуће да се неко приближава Богу, а да притом игнорише (људска) сазнања о Његовој творевини. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 On 29. 3. 2018. at 17:16, Џуманџи рече Па да постоји "формула која каже" не бих отворила тему. Па то је моје питање: да ли је могуће да се неко приближава Богу, а да притом игнорише (људска) сазнања о Његовој творевини. Expand Pa da, bas glupa pitanja postavljam, strasno Sto je ljudima nemoguce, Bogu je moguce, Bozija promisao je nedokuciva, postoji savest sto je zakon u nama, i tako moze i onaj divljak iz amazona da se prblizava Bogu ako mu je srce cisto i ako slusa svoju savest, iako ne zna za njega, to je moje misljenje. Ako cinis dobro i ako si dobar priblizavas se ako si zao i los, udaljavas se. Mnogo duboko ides, stani! STOP Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2018 On 29. 3. 2018. at 17:31, Djapa рече Pa da, bas glupa pitanja postavljam, strasno Expand Нисам видела питање. On 29. 3. 2018. at 17:31, Djapa рече tako moze i onaj divljak iz amazona da se prblizava Bogu Expand То нико не спори. Зато је и кључ у игнорисању које сам навела. Једно је Амазонац, а друго је лик који има интернет конекцију, завршио неку школу и понаша се као да "световно" нема апсолутно никакав утицај на његову "духовност". Па како зове свештеника мобилним??? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 On 29. 3. 2018. at 17:37, Џуманџи рече Нисам видела питање. То нико не спори. Зато је и кључ у игнорисању које сам навела. Једно је Амазонац, а друго је лик који има интернет конекцију, завршио неку школу и понаша се као да "световно" нема апсолутно никакав утицај на његову "духовност". Па како зове свештеника мобилним??? Expand sve moze da koristi na dobro ili lose nemam pojma Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 On 29. 3. 2018. at 16:16, Драшко рече prije bih rekao da su imali oštro viđenje njihove sadašnjosti ili možda čak nekih vekovnih istina, jer konkretno Velikih Bratova je bilo i pre u nekim formama, to su neke arhetipske stvari mislim Expand Da li mi imamo ostro vidjenje nase sadasnjosti i da li smo zaboravili te vekovne istine, da li vise znanja gubimo nego sto sticemo i da li mozda imamo nerealna ocekivanja od sveta i ljudi koju su mozda oduvek bili i ostali isti? Da li bi umesto kritike i pokusaja da menjamo svet trebali zapravo da ga prihvatimo takvog kakav jeste i sve sto je u njemu? Šta je bilo to će biti, šta se činilo to će se činiti, i nema ništa novo pod suncem. (Knjiga Propovjednikova - 1,9) Tvoj komentar me asocirao na ovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 30, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2018 Помене се ТЕ и ништа. Чудна времена дошла... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 30, 2018 Пријави Подели Написано Март 30, 2018 Ja u opste ne uspeva da skapiram o cemu se radi ovde i sta je frka i zasto bi se vera zivela ispravno bez svetovnih saznanja, sta je problem u saznanjima ?? Dzule, prevedi svega ti Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 30, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2018 On 30. 3. 2018. at 17:52, Лапис Лазули рече Ja u opste ne uspeva da skapiram o cemu se radi ovde i sta je frka i zasto bi se vera zivela ispravno bez svetovnih saznanja, sta je problem u saznanjima ?? Dzule, prevedi svega ti Expand Па, знаш онај став "само је вера битна/важна, све остало су глупости, ми чекамо други живот (овај је небитан, у овом само треба да признајемо да смо грешни)... Иииии... једина "конекција" са светом треба да буде кад нас душмани нападају и кад бранимо своја Уставом загарантована права". Е, па то ме интересује, пошто смо позвани да сведочимо овом свету и у овом свету: може ли се инсистирати на мисионарењу које се своди на "само ти веруј у то и то!", без икаквог, усудићу се, интересовања за оне "ван" Цркве и уопште интересовања за исту ту творевину Божју коју приносимо Богу? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 30, 2018 Пријави Подели Написано Март 30, 2018 On 30. 3. 2018. at 18:08, Џуманџи рече Па, знаш онај став "само је вера битна/важна, све остало су глупости, ми чекамо други живот (овај је небитан, у овом само треба да признајемо да смо грешни)... Иииии... једина "конекција" са светом треба да буде кад нас душмани нападају и кад бранимо своја Уставом загарантована права". Е, па то ме интересује, пошто смо позвани да сведочимо овом свету и у овом свету: може ли се инсистирати на мисионарењу које се своди на "само ти веруј у то и то!", без икаквог, усудићу се, интересовања за оне "ван" Цркве и уопште интересовања за исту ту творевину Божју коју приносимо Богу? Expand Aha, kao da nazirem kroz maglu Mislim da se na to odnosi onaj deo kada apostol kaze da ce svakom pristupati u odnosu na njega(ne mogu da se setim citata) u smislu svakome prica na jeziku koji je slusaocu razumljiv a ne ono sto se njemu svidja. Tako isto poznavanje svetovnog moze da se upotrebi na dobro, i ni u cemu nas ono samo po sebi ne zagadjuje, vec treba da ga ko u borilackim vestinama kad se branimo snagom napadaca, uslovno govoreci, da ga upotrebimo da pokazemo gde koci , sta ne stima i td. Ako u opste shvatam pitanje... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 30, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2018 Да, и то међу осталом. Али мислила сам на иначе неку тенденцију да одбацујемо "световне науке" као ирелевантне. А имамо толико заједничких, глобалних проблема. Само глобално загревање је довољан пример. Да не помињемо ове трагедије о одбијању вакцина (а све под паролом "предајемо се у Божје руке". :-( "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 30, 2018 Пријави Подели Написано Март 30, 2018 Gospodnja je zemlja i sve sto je na njoj. Sta reci osim da je blesavo odbacivati tvar(pa i saznanje o tvari) kao gresnu, kad pogleda Bog na sve sto je stvorio i vide da je dobro veoma. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука