Lady Godiva Написано Јул 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2018 Не знам да ли је баш за тему Историја у слици, па нека их овде.. Густав Климт и Емили Флоге (како год се чита Flöge): Емилина сестра и Густавов брат су били у браку. Наком смрти свога брата (1901), он је почео да се брине о његовој породици. Емили и он тада постају нераздвојни, излазили су у позориште и оперу, лета су заједно проводили на језеру... Наредне године, 1902, Густав је насликао њен портрет. Ево их овде као два клошара.. Емили је била пословна жена, креаторка, боем. Волела је да експериментише, дизајнира и носи хаљине које су биле испред свог времена (удобна одећа, хаљине широких рукава, са карнерима које слободно падају). Њене креације су биле смеле, пркосиле су мејнстиму и рестриктивним хаљинама с корсетима. Стварала је одећу "рационалног стила" (за коју су се залагале феминисткиње првог таласа, и то је чинила то пре Коко Шанел) која наглашава слободу, елеганцију, природну лепоту и лепршавост. Њих двоје су некад сарађивали и заједно дизајнирали одећу коју је она касније шила. За неке комаде је тешко рећи ко је од њих двоје дизајнирао. Мотиви на њеној одећи веома личе на оне на оне на његовим сликама. Године 1908. насликао је чувени Пољубац, за који неки мисле да приказује њих двоје у љубавном заносу (други мисле да је у питању друга, риђа жена која је била модел за Данају). Иначе Климт се никада није женио, имао је четрнаесторо деце и живео је са мајком. Он и Емили су били нераздвојни пријатељи 27 година, до његове смрти. Сачувано је око 400 писама и разгледница које јој је слао са својих путовања. Наводно су му последње речи биле да доведу Емили. Alegzandar and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2018 Izvor Alegzandar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 "I do not believe in the art which is not the compulsive result of man's urge to open his heart." Edvard Munch Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 пре 17 минута, Lady Godiva рече "I do not believe in the art which is not the compulsive result of man's urge to open his heart." Edvard Munch Ovo je uskliknuo sa jakim norveskim akcentom, pretpostavljam. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 пре 3 минута, drvce рече Ovo je uskliknuo sa jakim norveskim akcentom, pretpostavljam. Није ускликнуо него промрмљао и то на лошем француском, пијан, у једном од париских бордела. Ово сам ја превела на новосрпски.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 пре 14 минута, Lady Godiva рече Није ускликнуо него промрмљао и то на лошем француском, пијан, у сред туче, у једном од париских бордела. Ово сам ја превела на новосрпски.. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 22, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2018 Sonnet XVII I do not love you as if you were salt-rose, or topaz, or the arrow of carnations the fire shoots off. I love you as certain dark things are to be loved, in secret, between the shadow and the soul. I love you as the plant that never blooms but carries in itself the light of hidden flowers; thanks to your love a certain solid fragrance, risen from the earth, lives darkly in my body. I love you without knowing how, or when, or from where. I love you straightforwardly, without complexities or pride; so I love you because I know no other way than this: where I does not exist, nor you, so close that your hand on my chest is my hand, so close that your eyes close as I fall asleep. Pablo Neruda NaŠpanskom Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2018 Драга љубави једина, с које си планете? Допусти ми да мало и ја с тобом будем дијете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2018 Будим се јутрос, погледам телефон, 6:19. Ау, успавах се! Требало је да устанем двадесет минута раније. Трка, фрка, спремим се за 10 мин и излетим из куће тачно на време да ме колеге покупе. Чекам минут, два, пет. Дај да их зовнем, можда иду раније/касније данас, па да трчим на бус. Звони неколико пута, јавља се колега. Питам га је ли ради данас, одговара сањивим гласом да ради, али од 8. И ту ми се упали лампица! Нисам се ја успавала, него ми аларм није уопште ни звонио. Ја све време мислим да је 7, а оно је 6. Е, мајко мила, не умем ни на сат да гледам.. Ништа, сад тако пијем кафу, развлачим се.. све лагано. Крећем на посао за пола сата. Имам времена колико хоћу. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 30, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2018 Заклињем вас, кћери јерусалимске, ако нађете драгог мог, шта ћете му казати? Да сам болна од љубави. Шта је твој драги бољи од других драгих, о најлепша међу женама? Шта је твој драги бољи од других драгих, те нас тако заклињеш? Драги је мој бео и румен, заставник између десет хиљада; Глава му је најбоље злато, коса му је кудрава, црна као гавран; Очи су му као у голуба на потоцима воденим, млеком умивене, и стоје у обиљу; Образи су му као лехе мирисног биља, као цвеће мирисно; усне су му као љиљан, с њих капље смирна житка; На рукама су му златни прстени, на којима су уковани вирили; трбух му је као светла слонова кост обложена сафирима. Гњати су му као ступови од мрамора, углављени на златном подножју; стас му је Ливан, красан као кедри. Уста су му слатка и сав је љубак. Такав је мој драги, такав је мој мили, кћери јерусалимске. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2018 Чарлика АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 2, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2018 Једна од најупечатљивијих фотографија које имам. Увек се замислим над њом. Не знам ко су ови људи и сваки пут им смишљам животне приче, откривам које мисли и осећања су се крили иза њихових израза лица... Alegzandar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2018 I'm a mess, I'm a loserI'm a hater, I'm a userI'm a mess for your love, it ain't newI'm obsessed, I'm embarrassedI don't trust no one around usI'm a mess for your love, it ain't new Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 6, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука