Jump to content

Препоручена порука

Цитат

Naime, kako je za „Alo!” ispričao Avdija Balija iz Novog Pazara, njemu je pre mesec dana stigao SMS, a kada ga je otvorio kako bi video o čemu se radi, pisalo je da se pretplatio na neke servise.

- Stigla mi je poruka sa broja 4444, a kada sam je otvorio, pisalo je: „Uspešno ste se pretplatili za našu uslugu u naredna tri dana”. Pisalo je i da ukoliko ne želim da koristim njihove usluge pošaljem „stop” na taj isti broj, što sam odmah i uradio. Ne znam o čemu se radi, niti kakve usluge nude. Međutim, tada sam dobio poruku da mi je ta usluga naplaćena 183 dinara! - rezignirano priča Balija.

. . . . .  .

http://www.alo.rs/varaju-nas-i-putem-poruka/135413

Ово се и мени десило прекјуче. Што је најјаче, користила сам (стандардно) Оперу за андорид и била на поукама. Затамнео ми екран и видела сам само нешто "package helper", што је нестало кад сам стиснула back. И стигне мени та иста порука и да траје 7 дана (нека услуга за игрице). Пошаљем стоп и искулирам. После пола сата стигне друга за неке апликације. Ту полудим и кренем да чачкам по фону. Нађем апликацију Package Helper и обришем је. Све кул до малопре кад ми стиже трећа порука о трећем сервису.

Ја ћу овима из мтс-а очи да извадим.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

А бре, то би бар требало да буде лако да се ухвати. Свако ко оће да наплаћује преко СМС-а мора да тражи од провајдера дозволу и приступ. Не могу да се узму паре другачије. Што значи да је њима тривијално да то спрече, тј. избаце и казне ко ради. Ако оће...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Grizzly Adams рече

А бре, то би бар требало да буде лако да се ухвати. Свако ко оће да наплаћује преко СМС-а мора да тражи од провајдера дозволу и приступ. Не могу да се узму паре другачије. Што значи да је њима тривијално да то спрече, тј. избаце и казне ко ради. Ако оће...

Те компаније имају договор са провајдерима.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Лапис Лазули рече

Ne kapiram kako se to treba odjaviti ako stigne takva poruka ili iskljuciti servis, gde to da ga iskljucim?

Ако је неко малициозан не можеш да се одјавиш. Они не могу да ти наплате поруку коју они шаљу, али ако те зезну да одговориш - онда твоју поруку могу да наплате. Значи, прво правило - не одговарај. Правио сам такве ствари (само поштене) па знам из прве руке.

Требало би да можеш такве бројеве да пријавиш провајдеру, они одмах знају која фирма то ради и блокирају их + би требало да их туже за прекршај.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Лапис Лазули рече

Ne kapiram kako se to treba odjaviti ako stigne takva poruka ili iskljuciti servis, gde to da ga iskljucim?

Ја ћу сутра у мтс пословницу, баш да видим како ће да га искључе. Даћу им телефон и рећи: "Извол'те", па да видимо те махере...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...