Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 10 минута, Mилена КШ рече

A sta na primer ako on/ona daje i vise nego sto treba a on /ona i pored toga hoce 'leba preko pogace?

Eto bzv pitam da i to razmotrimo:skidamkapu:  

То је онда нека патологија, зависност...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Mилена КШ рече

A sta na primer ako on/ona daje i vise nego sto treba a on /ona i pored toga hoce 'leba preko pogace?

Eto bzv pitam da i to razmotrimo:skidamkapu:  

Pa voli čovek leba

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

То је онда нека патологија, зависност...

To je Charlie Sheen way :smeh1:.

Šta ga briga, čovek zna zašta je živeo i zašto će da umre :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Juanito рече

Или можда само има “љубави” на претек. :ani_biggrin:

ма да, прелива на све стране :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Natasa. рече

To je Charlie Sheen way :smeh1:.

Šta ga briga, čovek zna zašta je živeo i zašto će da umre :smeh1:.

Kad umoran budem pao
ja sudbinu neću kleti
sa pesmom sam drugovao
sa pesmom sam tugovao
sa pesmom ću i umreti.

Nakuco se caša
napevo pesama
napio se nektar vina
sa rajskih usana. 2x

Najlepše sam ruže brao
lov lovio čarnom gorom
lepotice milovao
pesmom tugu razbijao
vraćao se kući zorom.

Gde sam naš’o strasti
tu i nisam prašto
pa sad kad mi duša gori
barem znadem zašto. 2x

Nagrijo se sunca žarka
nagledao svih lepota
naljubio devojaka
kao vila iz oblaka
šta bih više od života

Vreme nosi dane
krši boru grane
slomila se orlu krila
jedna mladost bila.  2x

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Juanito рече

Vreme nosi dane
krši boru grane
slomila se orlu krila
jedna mladost bila.  2x

Možemo da mu pljunemo pod prozor sa našim prosečnim životima :smeh1:

https://static01.nyt.com/images/2015/08/30/arts/30RICHARDS1/30RICHARDS1-master1050.jpg

30RICHARDS1-master1050.jpg

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

@obi-wan    Као прво, не тролам ....као друго мораш бити спреман и да чујеш другачије одговоре од оних које желиш чути. Као треће питање ти је врло непрецизно, односно ниси навео разлоге или узроке тог и таквог понашања охладнелих  супружника, то је врло, врло  битна ставка. Као ни године тих и таквих супружника...ако од 70 год  увиди да нешто 20 год није било у реду ....мало бесмислена прича. 

Ја прва не знам како бих сама поступила да дођем у сличну ситуацију, али не бих сигурно чекала 10,20 година. Мислим да бих дала све од себе да не дође до разлаза. Мислим да нема дилеме што се разлаза тиче  ни у Библији, ни код св.отаца. Само прељуба  ( а и то ко има љубави и срца ће да опрости ) долази у обзир за развод ( за мене и батине ) Сви остали разлози за мене лично су обична егоистична баљезгања.  

Питање ме мало подсећа на мушкарца у климаксу, пардон :smeh1: кризи средњег доба, када му жена после 10, 20 година досади, па бих поново са неком другом желео да доживи лептириће у стомаку  а  мушкарцу који кризира  увек требају изговори....:)))  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Рапсоди рече

односно ниси навео разлоге или узроке тог и таквог понашања охладнелих  супружника

Kad ljubav ohladni, koga briga za razloge? Vidis, to bi trebao da bude nepomerivi etalon - ne prosto spoljasnja "vernost", nego ona unutarnja, najzivlja, koja i cini osnovu svecelog zivota. Upravo, ovo sto ti pokusavas da odbranis je samo jedan vid farisejstva, drzanje puke spoljasnjosti bez obzira na unutrasnjost, i bas zato sam i postavio pitanje. I postavio sam ga vrlo jasno, al` ajd` jos jednom: kad ljubav kod jednog ohladni do neprepoznatljivosti, kad se ugasi plamen koji drzi dvoje zajedno, sta ona? Dao sam u pitanju sirinu za sve opcije, da vidim sta ljudi imaju da kazu, da i ja nesto naucim, a ne da me ti prosto bombardujes citatima.

Ја прва не знам како бих сама поступила да дођем у сличну ситуацију, али не бих сигурно чекала 10,20 година.

Imas ti sele jos veliku kilometrazu da predjes da bi uopste ukapirala ovo pitanje. Ne radi se tu o cekanju, to je proces koji se desava vremenom, ne preko noci.

Питање ме мало подсећа на мушкарца у климаксу, пардон :smeh1: кризи средњег доба, када му жена после 10, 20 година досади, па бих поново са неком другом желео да доживи лептириће у стомаку  а  мушкарцу који кризира  увек требају изговори....:)))  

E bravo ti ga, sad si pogodila...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

I postavio sam ga vrlo jasno, al` ajd` jos jednom: kad ljubav kod jednog ohladni do neprepoznatljivosti, kad se ugasi plamen koji drzi dvoje zajedno, sta ona? Dao sam u pitanju sirinu za sve opcije, da vidim sta ljudi imaju da kazu, da i ja nesto naucim, a ne da me ti prosto bombardujes citatima.

Ни један цитат нисам поставила. Кад љубав код једног охладни до непрепознатљивости , када се угаси пламен, који држи двоје  заједно ( ако се угаси код једног) а шта  ако код другога још гори (па и тиња) и тај један пламен може  да одржи  и да помогне другоме, па да га и разгори. 

пре 6 минута, obi-wan рече

Kad ljubav ohladni, koga briga za razloga?

Љубав никада не пролази, ако је била љубав.Може додуше да промени агрегатна стања, али не пролази. 

Страст може да охладни, али љубав не. Онај са леве стране може да ти дошапне свашта , нешто и да ти понуди примамљивије околности .         

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

"Duha ne gasite" - ovo je izuzetno vazna napomena iz Jevandjelja, o nju se verovatno najcesce gresimo svi mi.

To je ono sto drzi svaki brak zivim - ziva i neugasiva ljubav. Kad ljudi krenu da je zatrpavaju brigama, materijalizmom, ovim, onim..., onda je sama sustina te veze pomerena, i ja sam stoga pitao sve vas za misljenje: sta onda? Imate li i kakve ideje - pricamo, takva je tema - kako ljudi da ponovo nadju boju u svemu tome? Naravno, osnovno sredstvo je veza sa Nebom, tj. molitva; i sta (mozda) jos?

@Рапсоди Kad je ljubav zaista ziva i leprsava (a takva moze i treba da je u svim godinama starosti), onda nema dosade, nema monotonije. Monotonija nije posledica "krize srednjih godina" i slicnih izmisljotina, nego nedostatka zdravog jezgra u tom braku. Takodje, monotonija ("dosada je element pakla, sama njegova sustina, jer nema dubine ni oduska" - Pavle Evdokimov) je samo rezultat, nije i ne moze da bude uzrok.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Рапсоди рече

Ни један цитат нисам поставила.

Krenula si sa poslanicom Korincanima, ali u vidu neostvarene pretnje. :smeh1:

Кад љубав код једног охладни до непрепознатљивости , када се угаси пламен, који држи двоје  заједно ( ако се угаси код једног) а шта  ако код другога још гори (па и тиња) и тај један пламен може  да одржи  и да помогне другоме, па да га и разгори. 

E ja to i pitam. Moze li to jedno da ponese teret obadvoga? Od cega to sve zavisi? Itd, itd...

Љубав никада не пролази, ако је била љубав.Може додуше да промени агрегатна стања, али не пролази. 

Страст може да охладни, али љубав не. Онај са леве стране може да ти дошапне свашта , нешто и да ти понуди примамљивије околности .         

Naravno. Potpuno se slazem - prava ljubav ne prolazi, to znam iz licnog iskustva, ma kakvim iskusenjima i razdvajanjima bila podvrgnuta.

Medjutim, imas npr. dvoje koji su stupili u brak tako da je jedno ulozilo svu ljubav, a drugo bilo nekako na pola. I onda, to drugo vremenom izgubi taj edge, zanemari vaznost toga ostavljajuci vecinu paznje prakticnim zivotnim stvarima, tako da vremenom postane jednostavno bezbojni deo te veze. I to npr. traje 10-15 godina, da bi se konacno videlo da su oni dosli u corsokak. Naravno, osnovno resenje je da to drugo, kome je ljubav izmakla kroz prste, krene da se menja na bolje. Ali, lakse reci, nego uciniti.

I opet se tu vracamo na pitanje: sta, po vama ovde koji ucestvujete u razgovoru, sve moze da bude potencijalno resenje ovakvog problema?

...

`Naci, lepo me zabolese prsti od cukaranja, nadam se da ti je sad bar malo jasnije.

I mojne mi samo opet nesto onako suvo iz knjige, ako imas da prebacis ovde neku korisnu Otacku rec, molim te da to bude jasno povezano sa zivim zivotom.

:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...