Jump to content

Вјечнаја памјат, Небојши Глоговцу!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Упокојио се скромни човјек, велики глумац, изданак велике лозе и наш у Господу брат - Небојша Глоговац! Бог да га прости и подари Царство небеско, помолимо се!

In memoriam: Nebojša Glogovac (1969-2018)

9. феб 2018 | Autor: Đorđe Bajić

Neboj%C5%A1a-Glogovac-800x430.jpg

U Beogradu je u 48. godini preminuo Nebojša Glogovac, filmski, pozorišni i televizijski glumac. Smatran vodećim glumcem svoje generacije, Glogovac je ostvario brojne uloge za pamćenje a dobitnik je i niza prestižnih esnafskih priznanja.

Nebojsa-Glogovac-1024x584.jpg

Enklava

Na filmu je debitovao epizodom u ostvarenju Vukovar, jedna priča Bore Draškovića, a sledile su uiloge u sledećim filmovima: Ubistvo s predumišljajem, Do koske, Spasitelj, Bure baruta, Ranjena zemlja, Normalni ljudi, Munje!, Bumerang, T. T. Sindrom, Kad porastem, biću Kengur, Država mrtvih, Sutra ujutro, Optimisti, Klopka, Hadersfild, Technotise: Edit i ja, Kenjac, Žena sa slomljenim nosem, Sedamdeset i dva dana, Beli, beli svet, Kad svane dan, Artiljero, Krugovi, S/kidanje, Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, Jednaki, Branio sam Mladu Bosnu, Enklava, Za kralja i otadžbinu, Otadžbina, Oslobođenje Skoplja, Ustav Republike Hrvatske, Saga o tri nevina muškarca, The Books of Knjige: Slučajevi pravde, a u postprodukciji su i filmovi Južni vetar, Apsurdni eksperiment i Zaspanka za vojnike. Glogovac je ostvario značajnije uloge i u TV serijama Porodično blago, Lift, Košarkaši, Moj rođak sa sela, Lud, zbunjen, normalan, Ravna Gora, Ubice mog oca

4-1.jpg

Klopka

Za uloge u nekim od pomenutih filmova poneo je visoka festivalska odličja poput Cara Konstantina, gran-prija Naisa na Filmskim susretima u Nišu, a za ulogu u Grlićevom Ustavu Republike Hrvatske nagrađen je i na festivalima u  Puli, Lećeu, Troji, Londonu (na festivalu Rejndens)…

Zoran Janković

View full Странице

Подели на овим сајтовима

Упокојио се у Господу драмски уметник Небојша Глоговац (1969-2018)

1051811945a7d69556ed57897907152_v4_big.jpg

Знаменити српски глумац Небојша Глоговац преставио се у Господу 9. фебруара 2018. године. Небојша Глоговац је рођен 30. августа 1969. године у Требињу од оца Милована, свештеника, и мајке Милене Глоговац. 

Подели на овим сајтовима

Велики човек, људина, глумчина! Бог да му душу прости.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Упокојио се у Господу драмски уметник Небојша Глоговац (1969-2018)

1051811945a7d69556ed57897907152_v4_big.jpg

Знаменити српски глумац Небојша Глоговац преставио се у Господу 9. фебруара 2018. године. Небојша Глоговац је рођен 30. августа 1969. године у Требињу од оца Милована, свештеника, и мајке Милене Глоговац. 
Подели на овим сајтовима

In memoriam

Ана Томашевић и Нeбojшa Глoгoвaц
Ана Томашевић и Нeбojшa Глoгoвaц

"Живoти су тoликo oбeсмишљeни дa смo пoпут хрчкa у кaвeзу, кojи сe врти у круг. Oд jурњaвe зa нoвцeм дa би пoплaћaли крeдитe, ми зaбoрaвљaмo нa дeцу, нa душу, нa љубaв."

Нa дaн бeoгрaдскe прeмиjeрe филмa "Устaв рeпубликe Хрвaтскe" (16. октобар 2016.), зa Сeдмицу je гoвoриo глумaц Нeбojшa Глoгoвaц.

Са њим је разговарала Ана Томашевић.

http://www.rts.rs/page/radio/ci/news/27/radio-beograd-1/2820/sedmica.html?position=-1

Подели на овим сајтовима

Хвала вам момци што се увек сетите... Великих људи.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Glogovac posthumno dobio Dobričin prsten

Odluka je pročitana na svečanosti povodom 70 godina od prve premijere u Jugoslovenskom dramskom pozorištu
Glogovac-4.jpg

Predsedništvo Udruženja dramskih umetnika Srbije odlučilo je da glumačku nagradu Dobričin prsten za životno delo posthumno dodeli Nebojši Glogovcu prvaku Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ovu odluku pročitao je danas glumac Vojislav Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, na prigodnoj svečanosti povodom 70 godina od prve premijere u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. 

Predsedništvo Udruženja dramskih umetnika Srbije osim Brajovića čine, Tanja Mandić Rigonat, Jelena Kajgo, Vesna Stanković, Aneta Tomašević, Sunčica Milosavljević, Saša Torlaković, Goran Jevtić i Nebojša Ilić. 

Na svečanosti u JDP-u dodeljene su Godišnje nagrade i Nagrada Branka i Mlađa Veselinović.

nedeljnik.png

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Креирај ново...