Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Јој,  на  Фоксу  тренутно  дају  Исијавање... 4chsmu1 8086.gif 4chsmu1

The Best Part Of The Shining

Psihološki horor film "Isijavanje" (Shining) snimljen pod redateljskom palicom genijalnog Stanleyja Kubricka našao se na samom vrhu liste najstrašnijih filmova svih vremena. Film je snimljen 1980. godine po predlošku istoimene novele Stephena Kinga, a u glavnim ulogama su se našli Jack Nicholson kao  Jack Torrance, Shelley Duvall kao njegova žena Wendy i Danny Lloyd koji je glumio njihovog sina Dannyja.

"Gotovo trideset godina nakon prvog prikazivanja, 'Isijavanje' ostaje nepobjediv po pitanju izolacije, ludosti i paranoje kod samih likova filma. Nadrealne slike i neponovljiv nastup genijalnog Jacka Nicholsona dobitna je kombinacija koja je gledateljima ovog filma priuštila neprospavane noći", izjavio je Matt McAllister, urednik stranice na kojoj je provedena ova anketa.

"Rosemaryno dijete", u režiji Romana Polanskog i s Miom Farrow u glavnoj ulozi, zauzeo je drugo mjesto na ovoj ljestvici najstrašnijih filmova svih vremena, dok je britanski kultni klasik "Čovjek od pruća" zauzeo treće mjesto. Slijede ih "Frankensteinova nevjesta" iz 1935. godine, triler Alfreda Hitchcocka "Psiho" iz 1960. godine, zatim "Alien" iz 1979. godine, "Noć živih mrtvaca" iz 1968. godine, "Teksaški masakr motornom pilom" iz 1974. godine, "Noć vještica" Johna Carpentera iz 1978. godine, te "Ralje" iz 1977. godine.

http://mojtv.hr/magazin/2906/video-isijavanje-je-najstrasniji-film-svih-vremena.aspx

Подели на овим сајтовима

еееееееееееееееее, колико дуго нисам видео овај филм Медитеранео  0442_feel

филм је толико животан и просто генијалан  :) :cheesy2: :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

Цитат

a najjači je lik koji se zatvori sa prostitutkom i puca na ove ostale  :drugarstvo:

најјаче је што је они остали ''ослобађају'' од њега а сви је обожавају  whackado joooj joooj
Подели на овим сајтовима

Jedan dan života - Un dia da vida, 1950 - Mama Huanita

Priča o dva prijatelja od kojih je jedan osuđen na smrt streljanjem zato što nije želeo pucati u seljake. On moli svog prijatelja da mu omogući još jedan dan života kako bi svojoj majci čestitao rođendan.

СВЕТИ СВЕШТЕНОМУЧЕНИЧЕ ТЕОДОРЕ ВРШАЧКИ И ПРЕПОДОБНИ ОЧЕ РАФАИЛО БАНАТСКИ, МОЛИТЕ БОГА ЗА НАС

Подели на овим сајтовима

Ja gledao večeras, još sam pod utiskom... potpuno mi je razjurio moždane vijuge, moraću opet da ga gledam, al' me je podsetio na neka jako bitna filosofska pa i teološka razmišljanja, i mislim da će mi sva ta ujdurma u glavi dobro doći ubuduće s teologijom  0212_rolleyes (iako film nema veze s teologijom, da ne očekujete  4chsmu1 , al' ja povežem sve na kraju s teologijom  nasznak)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...