Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Цитат

Ne znam da li je neko stavio ranije, ali Skorsezeov Shutter Island (2010) mi je definitivno najbolji psiho-triler svih vremena  pravopop

шта ја знам, мени је скроз шупаљ филм и напола сам се сморио кад сам укапирао о чему се ради ... осталу поовину сам превртео буквално  pravopop
  Цитат

Ma,Dzarmus moze i reklamu za Pepsi da radi i bice remek delo.

Covek je prosto genijalan.

:)

царињо, арагорне ... сте гледали limits of control?

Подели на овим сајтовима

Цитат

i Medo, baš me zanima šta si ukapirao, o čemu se radi?! Film je fenomenalan.

теби да, мени је прозаика stadaradim

немам појма, мени се све повезало у глави, имајући нека претходна искуства са психологијом и одсуством логике код психички поремећених људи, тако да сам скапирао и крај ...

да не куцам превише на јавном, да људима не покварим угођај приче и краја.

остатак ти је на пп, објашњење ...

Подели на овим сајтовима

Цитат

stadaradim

Jeste, Medonjo, i ja sam se smorila skroz, daj breeee, to nije ONAJ Scorcese kog ja volim i znam.

ма добро, мени је прича пукла пред очима, па ми је одузето и уживање у филму ...

а лепота гледања у том филму не постоји, нема неких eye candy детаља па да због тога наставим да га гледам са пуном пажњом ...

и да, слажем се да је скорсезеу пао критеријум редитељства, почео је полако да понавља неке ствари које је пре радио ...

Подели на овим сајтовима

Цитат

E, pa eto, ispljuvao si ga brate Medo, a verujem da si ga površno gledao kad si već loše zaključio kod glavnog pitanja na koje nikako na polovini nisi mogao da znaš odgovor - da li je Teddy lud, nije lud ili nas Skorseze pravi ludacima joooj

не разумем како ти није јасно да сам укапирао на пола о чему се ради и да ми се не свиђа филм јер ми је прозаичан због тога ... прича ми је пукла на пола, филм ми је генерално визуелно нешто претерано неатрактиван и то је моје лично мишљење и критика.

не видим како ја теби скрнавим, или некоме другом, доживљај - јер је мој субјективан  stadaradim

а да сам га пљувао, знао би  joooj

а ти квариш људима доживљај који нису погледали филм, таквим инсинуацијама о главном лику ... могао си да напишеш пост који би био spoiler free joooj

Подели на овим сајтовима

Цитат

Pa reci brate šta si to onda ukapirao, gukni golube?! Više me interesuje da li si i na kraju filma provalio o čemu se radi?  stadaradim joooj

занимљиво како си лоше поставио трик питање:

да сам ти одговорио очигледним, ти би ми дао индиректну суштину филма која се протеже кроз цео филм и све време истим тоном - несакривеним.

да сам поступио обрнуто, немам представу шта би се десило, пошто те не познајем и не могу да знам колико би далеко ишао у инсистирању да је филм ''феноменалан'', вероватно и кроз примере.

тако да - да: укапирао сам и очигледно и метафорично, које и није баш метафорично joooj

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Pa reci brate šta si to onda ukapirao, gukni golube?! Više me interesuje da li si i na kraju filma provalio o čemu se radi?  stadaradim joooj

да сам ти одговорио очигледним, ти би ми дао индиректну суштину филма која се протеже кроз цео филм и све време истим тоном - несакривеним.

да сам поступио обрнуто, немам представу шта би се десило, пошто те не познајем и не могу да знам колико би далеко ишао у инсистирању да је филм ''феноменалан'', вероватно и кроз примере.

тако да - да: укапирао сам и очигледно и метафорично, које и није баш метафорично joooj

Možeš to dragi brate Medo i jednostavnije da kažeš - ne znam odgovor! Ali, znam da mi se film nije dopao greengrin Težak jeste, ali meni je fenomenalan. Ne znam da li znaš, ali na filozofskom u Beogradu, na psihologiji (na masteru) su ga proučavali eksperimentalno od januara i znam da su ga gledali barem pet puta. Zato me zaitrigirao tvoj komentar kako si na polovini shvatio poentu, što bi u prevodu značilo - Meda je Nostradamus joooj

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

тако да - да: укапирао сам и очигледно и метафорично, које и није баш метафорично greengrin

Možeš to dragi brate Medo i jednostavnije da kažeš - ne znam odgovor! Ali, znam da mi se film nije dopao :) Težak jeste, ali meni je fenomenalan. Ne znam da li znaš, ali na filozofskom u Beogradu, na psihologiji (na masteru) su ga proučavali eksperimentalno od januara i znam da su ga gledali barem pet puta. Zato me zaitrigirao tvoj komentar kako si na polovini shvatio poentu, što bi u prevodu značilo - Meda je Nostradamus joooj

немам коментара по питању контемплације на филм дуже од дуплог трајања филма, и то још пет пута гледања - дође ми да заплачем искрено.

понекад људи превише компликују нешто што је преједноставно. за мој појам то је као однос атеизма према вери - они би то сецирали, доказивали аргументовали, доказивали, преиспитивали, понављали у лабораторијским условима, вагали у доменима познатог и уклопивог - кад је уствари сувише једноставно да би могли да поверују.

е та вера/поверење је једна јако чудна ствар, и сумња коју пројектујемо на задат догађај је управо оно што нас спречава да прихватимо догађај онакав какав јесте - очигледан, једноставан и прихватљив.

нема магије, нема зачкољица, нема двосмислености - већ је оно што јесте, а човек му може дати милион значења али са свешћу да не мора нити једно да буде тачно - јер је само део истине.

ја те не бих више давио, а што се тиче мојег одговора - буди у уверењу којем год желиш да будеш, то ти је мој поклон  joooj

а сад да не спамујемо више тему, да могу људи од нас двојице да живе даље.  greengrin

Подели на овим сајтовима

Цитат

Све препоруке и од мене,треинспотинг је врх...обавезно обновите градиво ко је гледао,а ко није погледајте...

žešće je zeznuto adekvatno prevesti termin trainspotting na srpski...samim tim i nasziv filma  shuntavilo2

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Trainspotting

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Све препоруке и од мене,треинспотинг је врх...обавезно обновите градиво ко је гледао,а ко није погледајте...

žešće je zeznuto adekvatno prevesti termin trainspotting na srpski...samim tim i nasziv filma  shuntavilo2

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Trainspotting

да, неке речи су непреводиве, па су још и тотално уског и локалног карактера ... а неке и не треба преводити него приближити људима преко неких домаћих израза ...

можда би најблажи еуфемизам био ''згубидани'' или нешто локално као ''смоговци'' dada

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...