Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352749174' post='744241]

заборављаш шта сам био.

према томе, реалност није ни романтична ни розе, а филм не може ни десети део да дочара неке ствари колико год да је сиров или бруталан. нити треба, људи би имали трауме а очигледно је да неки не умеју ни да угасе филм кад се згрозе и да схвате да не могу да поднесу неке ствари ни на екрану, а камоли уживо.

за мене су то слаби људи који не могу да поднесу, нити требају, сав пакао који постоји још овде, као што постоји и рај. ал барем требају да имају разума да се склоне, а не да се помраче или уведу себе у искушење да граде тешке предрасуде и патологије од доживљених траума за време гледања.

Који су то људи? Увек неки људи. Неки људи. Неки људи. Који?

Свако може да погледа сваки филм, ако хоће. Свако сваки.

Сад као постоје супер јаки и супер слаби. Сви смо исти. Постоје понеки изузеци, можда, негде, али углавном смо сви исти.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Ратко :(' timestamp='1352750634' post='744271]

Који су то људи? Увек неки људи. Неки људи. Неки људи. Који?

Свако може да погледа сваки филм, ако хоће. Свако сваки.

Сад као постоје супер јаки и супер слаби. Сви смо исти. Постоје понеки изузеци, можда, негде, али углавном смо сви исти.

мала деца имају разума да покрију очи на страшне сцене и да знају с ким да се не каче, а одрасли људи се напију својих уображених мисли па после умишљају да сви све могу и да су сви исти :D

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352750106' post='744260]

као што рекох, за неке људе није ни филм, а камоли реалност.

филм барем можеш да прекинеш притиском на стоп док је одређену реалност мало теже угасити.

Разлика је као 2д и 3д. Филм ти показује само мало парче, једну страну, ону коју режисер жели да видиш. Једно мало парченце, које није ни близу стварности. Не показујући излаз стварају утисак да га нема, приказујући само излаз дају утисак да га је лако наћи. Дистопијски филмови су исто онолико реални као и Дизни, само што имају за циљ да створе другачије расположење. Грешиш ако мислиш да су ишта бољи. Зато и гледам кунг фу филмове, не претендују на то да имају неку битну поруку, не покушавају да наметну неку своју визију стварности, већ просто и једноставно приказују вештину акробације уз неку штуру причу, обично потпуно наивну.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352751130' post='744279]

мала деца имају разума да покрију очи на страшне сцене и да знају с ким да се не каче, а одрасли људи се напију својих уображених мисли па после умишљају да сви све могу и да су сви исти :D

:rolleyes:

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nope. To nije moja realnost. Nije ni tvoja realnost. Po čemu je onda to moja, tvoja, naša realnost? Što neko želi da nas takve vidi, možda shodno onome da svako gleda svet kroz sebe? Dragi narkoman, Medo pedofil, Akvilijo silovatelj, Jeca kurva? Ne, to nismo mi. Ali eto, barem su zabranili te filmove tako da im je zabadava da nas kao takve prikazuju..

.mislise. OK, a sad da čujem iole smisleno objašnjenje za ovaj besmisao, ili ću u suprotnom početi da se ozbiljno brinem (za samog autora ovoga-ni-sam-ne-zna-šta-je ), odnosno šta je pisac hteo reći.

Подели на овим сајтовима

.mislise. OK, a sad da čujem iole smisleno objašnjenje za ovaj besmisao, ili ću u suprotnom početi da se ozbiljno brinem (za samog autora ovoga-ni-sam-ne-zna-šta-je ), odnosno šta je pisac hteo reći.

Писац је хтео рећи да у су неким филмовима, ( а чија се радња дешава и Србији), сви ликови прилично лабавог морала или дискутабилног психичког стања. Стога би неко ко није имао претходног искуства са српском популацијом могао помислити да је целокупна популација таква или сличних карактеристика.Тако сам ја барем схватио.

Подели на овим сајтовима

Разлика је као 2д и 3д. Филм ти показује само мало парче, једну страну, ону коју режисер жели да видиш. Једно мало парченце, које није ни близу стварности. Не показујући излаз стварају утисак да га нема, приказујући само излаз дају утисак да га је лако наћи. Дистопијски филмови су исто онолико реални као и Дизни, само што имају за циљ да створе другачије расположење. Грешиш ако мислиш да су ишта бољи. Зато и гледам кунг фу филмове, не претендују на то да имају неку битну поруку, не покушавају да наметну неку своју визију стварности, већ просто и једноставно приказују вештину акробације уз неку штуру причу, обично потпуно наивну.

рекох, за тебе бољи, не уопштено :)

а гледај шта волиш и шта ти прија, ал немој да се трауматизујеш па после да долазиш овде да кукаш како ти није добро ;)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Писац је хтео рећи да у су неким филмовима, ( а чија се радња дешава и Србији), сви ликови прилично лабавог морала или дискутабилног психичког стања. Стога би неко ко није имао претходног искуства са српском популацијом могао помислити да је целокупна популација таква или сличних карактеристика.Тако сам ја барем схватио.

Mislila sam isključivo na boldovani deo. Bojim se da tvoj odgovor uopšte nije odgovorio na moje pitanje. Mslm stvarno zar ne postoji drugačiji način da se kaže to što je on po tebi mislio. U tom slučaju, takav nedostatak takta, osećaja za druge i osećaja za izražavanje odavno nisam videla. I to nije sad da sam kao nešto super osetljiva.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Zar je moguće ovoliko usko posmatrati filmove? :10500:

Nije sve crno i belo. Ima i čitav spektar sive između :tv: ! :D

Подели на овим сајтовима

Nope. To nije moja realnost. Nije ni tvoja realnost. Po čemu je onda to moja, tvoja, naša realnost? Što neko želi da nas takve vidi, možda shodno onome da svako gleda svet kroz sebe? Dragi narkoman, Medo pedofil, Akvilijo silovatelj, Jeca kurva? Ne, to nismo mi. Ali eto, barem su zabranili te filmove tako da im je zabadava da nas kao takve prikazuju..

0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music

Jooooj pa to sto mi nismo nista od toga sto si nabrojao ne znaci da upravo sada medju nama neki tamo Gavrilo, Cubrilo, Stanojlo, Manojlo ne vrse bas ove aktivnosti koje si nabrojao. Ne samo da ne znaci nego je sigurno da to rade. A to jeste realnost a to ces

shvatiti samo kad ukapiras da nacije (Srbi, Hrvati, Francuzi) postoje taman koliko i Skorpije, Jarci, Lavovi i ostali zodijacki znakovi.

To jest teska su fantazmagorija. Postoje samo pojedinci sa svojim rodjacima, prijateljima sa onim kojma imaju ostvaren licni odnos.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Žao mi je ako si se našla uvređena. Sa obzirom da nisi jedina Jelena ovde a nadimak ti je Lela ;

Ali vidiš, mi nismo takvi, i o tome se radi. To sam hteo da kažem i dalje ne želim da se opravdavam. I ja sam samo čovek i može da se desi da neko primi jedan moj argument negativno iako to nije bila moja namera.

Ama nema ni veze sa imenom, mislila sam generalno na rečenicu. Samo mislim da si malo... znaš... razumeš?

E tako :).

Подели на овим сајтовима

• Гости

0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music 0503_music

Jooooj pa to sto mi nismo nista od toga sto si nabrojao ne znaci da upravo sada medju nama neki tamo Gavrilo, Cubrilo, Stanojlo, Manojlo ne vrse bas ove aktivnosti koje si nabrojao. Ne samo da ne znaci nego je sigurno da to rade. A to jeste realnost a to ces

shvatiti samo kad ukapiras da nacije (Srbi, Hrvati, Francuzi) postoje taman koliko i Skorpije, Jarci, Lavovi i ostali zodijacki znakovi.

To jest teska su fantazmagorija. Postoje samo pojedinci sa svojim rodjacima, prijateljima sa onim kojma imaju ostvaren licni odnos.

:291291291: 0403_feel

Ali ipak se slažem da ne treba generalizovati i u principu dobar čovek je dobar čovek i loš čovek je loš čovek bez obzira bio Srbin, Hrvat ili Francuz.

Подели на овим сајтовима

Za tebe neka ne postoje, ti si iznad svega, za mene i za nauku postoje.

Pa bas za nauku ne postoje! Nauka je odavno razoblicila univerzalizam i esencijalizam na cemu stoje te kojestarije u koje ti verujes. Nauka vec cc 800 godina, hvala Bejkonu i Okamskom, operisu unutar nominalizma i kako sada stojimo sa epistemoloski saznanjima van nominalizma nije moguce bilo kakvo saznanje. A nominalizam je smrt za svako verovanje koje ima te univerazlisticke besmilcie u sebi, nacije, zodijake, narode, narodne duse, alhemije i ostala strasila.

Ali bas tebe boli cosak od pisaceg stola za nauku i za tamo neko znanje ti imas naciju, narod, naCIIIonalni identitet sta ce tebi tamo

neko znanje.

Подели на овим сајтовима

:291291291: 0403_feel

Ali ipak se slažem da ne treba generalizovati i u principu dobar čovek je dobar čovek i loš čovek je loš čovek bez obzira bio Srbin, Hrvat ili Francuz.

Tacno samo to kad kazes taj je Spanac, Englez ima smisla kao kad kazes taj je Vaga, Strelac etc.

Подели на овим сајтовима

Да ми причамо рођачки , имамо појединачне обичаје , славимо пријатељску славу, носимо личну народну пардон породичну ношњу, и имамо лични однос само нас двоје троје , јер не излазимо из куће седећи на нету по вас дан , али то је наша нација брате пардон породица тј. родовска заједница.

:)

Ја сам мислио да наука људе води у будућност а не у прошлост ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...