Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Hm, mora da je dobra kritika kada je zabranjena npr. u Nemačkoj.. Pravo umetničko delo, da pojede govno isto mu dođe, samo ako voli da jede govno nije moja dužnost da i ja pojedem, te degustacije prepuštam rado njemu odn. takvim ljudima. Problem je samo ako nastane slika da sam i ja govnojelac zbog takvih idiota.

видиш, управо ти о томе и причам - сировост и бруталност филма ипак није ни принети реалности, па постоје различити разлози и мотиви цензуре овамо или онамо, а поготово критике.

с друге стране, упустио си се у критизерство, а не у критику филма ;)

Подели на овим сајтовима

Hm, mora da je dobra kritika kada je zabranjena npr. u Nemačkoj.. Pravo umetničko delo, da pojede govno isto mu dođe, samo ako voli da jede govno nije moja dužnost da i ja pojedem, te degustacije prepuštam rado njemu odn. takvim ljudima. Problem je samo ako nastane slika da sam i ja govnojelac zbog takvih idiota.

Sto se ti primas na tebe zabrane to je neverovatno. Kao da od toga zivis ili pronalazis smisao zivota u tome.

Подели на овим сајтовима

један од жешће добрих филмова, иако мега мучан за гледање ...
ето једног страног негативног, да не мислите да су само срби леминзи ;)

http://www.imdb.com/title/tt0113540/

Да гледао сам га давно. Сећам са да сам размишљао :"која су стока ови Амери", док сам га гледао.

Подели на овим сајтовима

Да гледао сам га давно. Сећам са да сам размишљао :"која су стока ови Амери", док сам га гледао.

фине су генерализације кад укапираш концепт птице - лети крилима и има перје - па онда прошириш на сваку животињу која се уклапа у исти концепт и кажеш - оно је птица.

ал су крајње негативне кад их примењујеш на људе, који су иста врста и не реазликују се нимало, а одсечеш их од себе по питању неког квази-аршина - националног, територијалног, боје коже/очију/косе/зуба/ноктију/итд, висине, лепоте/ружноће, тежине, пола, понашања, прошлости, итд и онда се још бусаш да немаш тешке предрасуде.

Подели на овим сајтовима

Stvar je da ono gore nije umetnost. Umetnost pokreće dušu, pokreće suze ili smeh a ponekad i oboje, pri tome umetnost ne mora da bude lepa, ili kičasta, umetnost je slobodna, umetnost jeste sloboda. Ono gore, pak, kad se predstavlja kao umetnost može da se shvati najpre kao grobnica umetnosti, i zato ne bi trebalo da se toleriše. Ono gore nije ni propaganda koja se ima prema neprijateljima, dakle nije ni nekakav agit prop... Pa dakle, šta je to? Ne li nečija lična nemoralna fantazija koja želi da se realizuje barem u filmu ako ne u realnom životu, kombinovano sa mržnjom na sebe jer se takav jeste i mržnjom na društvo koja sprečava realizaciju te fantazije?

видиш, лепо си је описао али је и даље не идентификујеш - уметност је управо то што те не оставља нимало равнодушним и што је приказана на такав начин да ти симулира реалност тако верно, а и не мора нужно бити лепа, похвална или пријатна да би била уметност ;)

ако ћемо конкретнији пример, хорори су такође уметност, а морал дефинитивно није граница филма.

пандан филму клип може бити и requiem for a dream или чак пејзажи у магли, ако знаш о чему причам.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Kod nas preveden kao Doba sreće, doba tuge. Jedan od mojih omiljenih indijskih filmova.

Jaka porodična priča- o poštovanju roditelja ali i traženju sopstvene sreće. Ipak na kraju sve je o/u ljubavi.

http://www.youtube.com/watch?v=4Mhr43_bqSQ

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352740663' post='744143]

фине су генерализације кад укапираш концепт птице - лети крилима и има перје - па онда прошириш на сваку животињу која се уклапа у исти концепт и кажеш - оно је птица.

ал су крајње негативне кад их примењујеш на људе, који су иста врста и не реазликују се нимало, а одсечеш их од себе по питању неког квази-аршина - националног, територијалног, боје коже/очију/косе/зуба/ноктију/итд, висине, лепоте/ружноће, тежине, пола, понашања, прошлости, итд и онда се још бусаш да немаш тешке предрасуде.

Благо теби што си се ти родио зрео и одговоран и никад ниси правио грешке у животу па сад можеш да погледаш уназад са осмехом и поносом. Шта ћеш, нисмо сви били те среће.

Рекао сам шта сам помислио јер ће многи то исто да помисле гледајући Клип, и један и други филм приказују реалност црно, без и тачкице белог.

Подели на овим сајтовима

Благо теби што си се ти родио зрео и одговоран и никад ниси правио грешке у животу па сад можеш да погледаш уназад са осмехом и поносом. Шта ћеш, нисмо сви били те среће.

Рекао сам шта сам помислио јер ће многи то исто да помисле гледајући Клип, и један и други филм приказују реалност црно, без и тачкице белог.

напротив, ја сам се родио у црнилу и живео црно до 21. године живота па сад могу да погледам уназад с поносом, ал због тога где сам стигао а не где сам био ;)

а у таквој реалности и нема наде нити белог, под условом да ти се тако не зове дилерка која продаје кокаин ...

на крају крајева, мислим да си сувише навикао на дизнија, утопију и хепиендове, гледај мало више дистопијске филмове - боље осликавају реалност.

Подели на овим сајтовима

Nope. To nije moja realnost. Nije ni tvoja realnost. Po čemu je onda to moja, tvoja, naša realnost? Što neko želi da nas takve vidi, možda shodno onome da svako gleda svet kroz sebe? Dragi narkoman, Medo pedofil, Akvilijo silovatelj, Jeca kurva? Ne, to nismo mi. Ali eto, barem su zabranili te filmove tako da im je zabadava da nas kao takve prikazuju..

заборављаш шта сам био.

према томе, реалност није ни романтична ни розе, а филм не може ни десети део да дочара неке ствари колико год да је сиров или бруталан. нити треба, људи би имали трауме а очигледно је да неки не умеју ни да угасе филм кад се згрозе и да схвате да не могу да поднесу неке ствари ни на екрану, а камоли уживо.

за мене су то слаби људи који не могу да поднесу, нити требају, сав пакао који постоји још овде, као што постоји и рај. ал барем требају да имају разума да се склоне, а не да се помраче или уведу себе у искушење да граде тешке предрасуде и патологије од доживљених траума за време гледања.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352749000' post='744238] гледај мало више дистопијске филмове

Не волим их, кад сам задњи пут гледао http://www.imdb.com/title/tt0300140/ три дана нисам мо'го да се смирим. Више волим кунг фу филмове, Џеки Чен и слично.

Подели на овим сајтовима

Не волим их, кад сам задњи пут гледао http://www.imdb.com/title/tt0300140/ три дана нисам мо'го да се смирим. Више волим кунг фу филмове, Џеки Чен и слично.

као што рекох, за неке људе није ни филм, а камоли реалност.

филм барем можеш да прекинеш притиском на стоп док је одређену реалност мало теже угасити.

Подели на овим сајтовима

Odgledala sam Srpski film (bez gledanja scene sa bebom, šta da radim); Klip nisam.

Mislim da nijedan od ta dva filma ne preteruje kada simbolizuje realnost. Naravno, način je izuzetno naglašen, i neke scene ne treba bukvalno tumačiti. Ustvari, baš one najjezivije nose jaku poruku i metaforično značenje, ali ne možemo da se otrgnemo od nivoa onoga što smo direktno videli.

Nemojmo biti naivci; realnost je toliko daleko od idealne, i mrak je često jedino što možemo da vidimo.

Dovoljno mi je bilo videti kako u dom za nezbrinutu decu dovode devojčicu od 11 godina koju su uhvatili dok se prostituisala, pa da uočim da mi jednostavno ne želimo da vidimo tuđu nesreću. Srce bi nam puklo...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...