Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Od kontroverznog reditelja Majkla Mura koji se ovoga puta bavi zdravstvom u Americi. Odličan film pod naslovom *Bolesnik*.

• Волим 1

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Na neviđeno ću da preporučim film. Svidela mi se tema kada sam pročitao u novinama, a nisam gledao film na TV, ne pamtim.

Večeras u 22.00 na Drugom programu RTS ide film SABAH.

http://www.imdb.com/title/tt0325191/

Film je iz Kanade, a radnja je ljubav sredovečne muslimanske žene strogog nazora, i hrišćanina. Ovako nešto je moguće u multikonfesionalnoj Kanadi, na Bliskom Istoku je naravno gotovo nemoguće, ali vredi pogledati i videti kako su ispeglali neke stereotipe.

MV5BMTc2MDI5OTUyM15BMl5BanBnXkFtZTcwMDQ2MzEzMQ@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Znači večeras u 10, isped malog ekrana a posle svi na konstruktivnu tribinu o filmu, na stranicama ŽRU.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

dobar, pogotovo što nije na engleskom.

http://www.imdb.com/title/tt0426155/

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

seeking-a-friend-for-the-end-of-the-world-2012-f.jpg

Sjajan film. Pored toga što je na neki način film katastrofe, i nagoni na razmišljanje, ovo je u suštini romantična komedija, sa najlepšim krajem na svetu. Poslednjih minut sam puštao 5x da bih uživao u prelepoj završnici.

Priča: Zemlji se približava kometa koja će je uništiti. Ostalo je još 3 nedelje do katastrofe. Glavnog junaka, napušta žena, i on besciljno provodi svoje poslednje dane. Tada upoznaje otkačenu komšinicu, sa kojom kreće u potragu za svojom starom školskom jubavlju.

I ako je ovo film katastrofe uslovno rečeno, nema nekih scena koje nagone da čovek otvori usta i oči širom. Znači ništa od nekih specijalnih efekata, eksplozija, ... To je ovom ostvarenju samo plus.

Ocena: 8 od 10

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

ovo sam odgledao i ODUŠEVLJEN sam... potpuno lično sam doživeo film jer sam u fazi da mi treba nešto kao njemu agencija i dekica

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=MtdENmR6jKw

evo i trejlera-odlična muzika

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...