Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Френк и Ејприл су одувек себе видели као посебне, другачије и спремне да живе живот заснован на већим идеалима. Тако су, чим су се доселили у своју нову кућу на Револуционарном путу, поносно објавили своју независност од инертности предграђа која их окружује и одлучили да никада неће бити заробљени у друштвене стеге свог доба. И поред свог шарма, лепоте и непоштовања норми, Вилерови схватају да су постали управо оно што нису очекивали: добар човек са стабилним послом и без петље, не баш срећна домаћица гладна испуњења и страсти, америчка породица с изгубљеним сновима, попут свих других. Вођена жељом да промени судбину, Ејприл смишља пустолован план да почну из почетка, да напусте удобност Конектиката зарад велике непознанице Париза. Али када план почне да се остварује, сваки од супружника буде гурнут у екстреме – једно жели да побегне по сваку цену, а друго жели да сачува све што имају, без обзира на то какве компромисе треба начинити.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Ovaj vam film stvarno preporucujem da pogledate.

http://www.youtube.com/watch?v=ujRpxcnwDqo

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Odličan naučnofantastični film o prvoj ljudskoj ekspediciji na Evropu, Jupiterov satelit. Šestočlani tim je poslat da proveri mogućnost da na Evropi ima života u ogromnim okeanima ispod ledenog pokrivača. Prikazana tehnologija je vrlo realistična, tj. kako bi izgledala takva misija kada bi se desila danas, ili u bliskoj budućnosti (npr. put traje dve godine u jednom smeru, astronauti koriste filterovanu i prečišćenu mokraću umesto vode (*bljak!*) jer ne mogu da ponesu dovoljno pijaće vode, itd. Nema fensi hibernacije, teleportacije, zlih vanzemalja i ostalih sci-fi klišea).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa morali su nešto da ubace na kraju, nema smisla :i6d1r8:

Film jeste sa malo sporijim ritmom, ali zato deluje realistično. Ono, kao laiku mi deluje da bi takvo putovanje stvarno tako izgledalo, manje-više...

:takeoff:

Подели на овим сајтовима

Donnie Darko, одличан. 

http://www.imdb.com/title/tt0246578/

Donnie_Darko.jpg

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...