Jump to content

Англиканци прославили Божић у Патријаршији: Колективни транс уз прапорце и хашиш

Препоручена порука

И ове године су секташи "славили Божић" у патријаршијској капели у Београду

dstl0022_0.jpg

Англиканска заједница у Београду традиционално, са благословом Патријарха српског, своју божићну и васкршњу службу савршава у капели Светог Симеона Мироточивог у Патријаршији. Богослужењу које је почело 24. децембра 2017. године у 22 часа, уочи самог празника Рождества Христовог по новом календару, присуствовао је велики број верника, иако чланови те црквене заједнице - углавном запослени у дипломатској служби при појединим амбасадама - поводом божићних и новогодишњих празника радо отпутују у своје земље.

dstl0063_0.jpg

Ипак, за ту прилику, пошто су англиканци отпутовали, а да се традиција не би прекидала, та протестантска заједница је ангажовала неке наше људе, те поједине познате личности како би се приказало да је било доста присутних на служби. Свечану мису је служио англикански капелан у Београду пречасни Роберт Фокс, заправо прерушени министар културе и информисања у Влади Србије (пречасни) Владан Вукосављевић.

dstl0024.jpg

Подсећамо православне Србе да су англиканци секта која благосиља хомосексуалне ''бракове'' и која у својим редовима има жене бискупине - ''епископе''. За ову прилику је, како би се "миси" дао и екуменистички тон, али и призрак древног црквеног наслеђа, као ђакониса и "чувар врата" била ангажована чувена руска геополитичарка и академик Јелена Гускова.

dstl0066.jpg

Ове језиве чињенице и поред свих огромних јереси англиканаца, патријарха Иринеја и остале екуменисте из Патријаршије не спречава да их зову ''Црквом'' и да их пуштају у православне храмове да бајају и служе демонима. Истине ради, иако је англиканска "миса" по форми слична нашој Литургији, ови секташи је додатно нагрђују изговарањем "молитвених" формула (ваљда за призивање демона) на само посвећенима познатом језику.

Такође, ради постизања атмосфере колективног транса, пошто англиканска (протестантска) кадионица нема прапорке (и краћа је), тај сасуд је позајмљен из скевофилакиона патријаршијске капеле. 

dstl0044.jpg

Као што се на слици да видети, пречасни Роберт Фокс (министар Владан Вукосављевић) у десној руци држи баш нашу православну кадионицу. Врхунац "Божићне мисе" ових секташа је био када је "пречасни" уместо тамјаном кадионицу напунио хашишом и почео њоме да "млати" по капели. То је служавни чин којим се врши призив Деда Мраза где звук прапораца подражава звончиће којима су ирваси украшени, а дим сагорелог хашиша којег ови отпадници користе уместо тамјана је само додатно подгрејао атмосферу, где је на врхунцу "мисе", у колективном трансу "ђакониса" Гускова почела да поје "Џингл Белс" на древном келтском језику, док су изасланик екуменисте Иринеја, владика Антоније и ђакони Ракић и Рапајић хорски уместо "Амин", изговарали "О-Хо-Хо".

dstl0042_0.jpg

У исто време, патријарх и српски екуменисти лицемерно кажу да су верници епархије Рашко-призренске у Егзилу ''секташи и расколници'', не признају нам Свете Тајне (поново ''крсте'' људе који су крштени први пут код нас и слично). ЈЕЗИВО ДА ЈЕЗИВИЈЕ НЕ МОЖЕ БИТИ!!!

02_22.jpg&key=3cce734ae114df1c74f96fdf79

На крају, иако списак непојамности учињених током ове "мисе" у сваком истинском Србину и православцу изазива непријатност у најмању руку, срећом овога пута се на тој "служби" није појавио познати лондонски рокер (извођач "ђаволске" рок музике - Сил). Тај "уметник" је наиме током прошлогодишње "Божићне мисе" англиканаца у Патријаршијској капели "проповедао" одржавши том приликом "рок концерт".

Још једаред-ЈЕЗИВО!!!

Подели на овим сајтовима

Иначе, "озбиљна" вест је, када и време јој беше, објављена на нашем Форуму

Подели на овим сајтовима

А ево како један од многих деривата покрета "Истина је само једна-владика Артемије" смућује људе по Фезбуку.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

Baš smo divni mi pravoslavci

Бивало је ономад када су скакали и њакали по покојном патријарху Павлу и протестовали и викали му да је издао православље пред Птаријаршијом када се имала одржати англиканска служба

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Бивало је ономад када су скакали и њакали по покојном патријарху Павлу и протестовали и викали му да је издао православље пред Птаријаршијом када се имала одржати англиканска служба

Bolje da ne kažem šta mislim

Pogotovu kad sam skoro bio na večernjoj službi u Westminsteru, da ne bismo platili kartu za ulaz naravno

Ali svejedno

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Kapa dole!

Nije lako ovih dana napraviti kvalitetnu satiru uz sve sto se realno servira, ali - uspeo si!

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

Bolje da ne kažem šta mislim

Pogotovu kad sam skoro bio na večernjoj službi u Westminsteru, da ne bismo platili kartu za ulaz naravno

Ali svejedno

Ja bejah u St. Paul's na misi pre jedno godinu dana, daj da razmenimo utiske :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Драшко рече

Управо сада, Paradoksologija рече

Ja bejah u St. Paul's na misi pre jedno godinu dana, daj da razmenimo utiske

Значи и вас двоје сте узвикивали "О-Хо-Хо" 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Ja bejah u St. Paul's na misi pre jedno godinu dana, daj da razmenimo utiske :)

Sad neka me gađaju ko hoće, ali manje mi je bilo "mučno, sablažnjivo itd,...." koji god hoćete izraz da vidim da teta-vikar, ili kako se već zove izadje i čita Jevanđelje nego da čitam ovakve pravo-pravoslavne utiske

Priznajem da bih radije da nisu uveli žene kao sveštenice, nemam nikakvo stručno objašnjenje ali prosto tako osećam, ali isto osećam da su tamo došli ljudi (ne mali broj) na večernju molitvu, ćute, prate, ne glume, poštuju svoju svetinju....moglo bi se naučiti dosta

A ako ništa, nama su dali njihove crkvene zgrade za naše crkve

Pa poštuj makar to

DA...radim za MI7

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Милан Ракић рече

"пречасни" уместо тамјаном кадионицу напунио хашишом

Хммм... :coolio::)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Драшко рече

Sad neka me gađaju ko hoće, ali manje mi je bilo "mučno, sablažnjivo itd,...." koji god hoćete izraz da vidim da teta-vikar, ili kako se već zove izadje i čita Jevanđelje nego da čitam ovakve pravo-pravoslavne utiske

Priznajem da bih radije da nisu uveli žene kao sveštenice, nemam nikakvo stručno objašnjenje ali prosto tako osećam, ali isto osećam da su tamo došli ljudi (ne mali broj) na večernju molitvu, ćute, prate, ne glume, poštuju svoju svetinju....moglo bi se naučiti dosta

A ako ništa, nama su dali njihove crkvene zgrade za naše crkve

Pa poštuj makar to

DA...radim za MI7

Pa to je bio i moj uisak, osim sto mi iskreno nije smetala svestenica, premda se u tu problematiku ne mesam.

(Moja prabaka je kao dete izlazila da cita Apostol, 19. vek, jer je bila medju retko pismenom decom, pa je zvali... Znam da nije isto, ali dosta toga je stvar navike, gde sad imas devojcice koje "ctecuju", koliko kod rudimentarno?)

Inace, meni na misi dosta toga fino i po redu bilo, samo dosadno i suvoparno u odnosu na liturgiju :D 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Хммм... :coolio::)

Па кад мож` гуштер римском папи диздаје задатке, што не може и ово :)))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

gde sad imas devojcice koje "ctecuju", koliko kod rudimentarno?

on treba da su sa leve strane, nose suknje, ćute i budu lepe

:)))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...