Jump to content

pitanje stradanja

Оцени ову тему

Ana B.

Препоручена порука

пре 6 минута, Драгана Милошевић рече

Млого смо везани за овоземаљска уживања. Барем ја.

Koja rijeka teče ispod savskog mosta? Od zemlje smo, na zemlji smo, zemljom smo oblikovani, i ljudski je da uzivamo u ovozemaljskom. E sad kad neko izgubi voljenu osobu, to ne može da se kaže da ima veze sa vezivanjem za zemaljsko (mada i to jeste također na biološkom planu). 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 54 минута, Ana B. рече

a i to mi se svidja sto si rekao previse sebe dajemo drugima, a malo Bogu

Ми и треба другима да се дајемо као хлеб!

Допадљивост и остали видови трговине себељубља ради нису давање другима!

Подели на овим сајтовима

Бог од нас не може да направи оно што треба да будемо ако најпре не постанемо мека земља у Његовим рукама коју он може да обликује. А то се постаје само на Крсту. За сваког од нас, на нашем Крсту. И он нам је то показао распевши своју Љубав за нас на Крсту. Тако је Бог благоизволео да нас уводи у вечна своја блага. Зато ми проповедамо Христа распетога, како каже Апостол, који је многима саблазан, а позванима Божија сила и Божија премудрост. И наша лична страдања не треба да нам буду саблазан него да у њима препознамо ту Божију силу и Божију премудрост, Христа Господа.

А то није лако постићи, али није ни тешко. Није лако зато што требамо најпре макар делимично да постигнемо то да будемо мека земља у Божијим рукама коју Бог може да обликује, а није тешко зато што када једном постанемо мека земља онда више ништа практично ми и не радимо јер све остало је дело Божије. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...