Jump to content

Из Божићне посланице Александријског патријарха

Оцени ову тему


Препоручена порука

Његово Блаженство папа и патријарх александријски и све Африке Теодор II упутио је из Великог града Александрије  Божићну посланицу, у којој се, између осталог, каже:

„Порука празника Рождества Христовог упућена је свима нама, и то не само данас, него и сваког дана, сваког тренутка у нашем животу, и ми треба да је доживимо као правило вере, као безбедно уточиште у свима бродоломима нашег живота. Као никад раније, човечанство треба да држи своја срца отворена, да буду стално топла и чиста како би се у њима могао родити Исус. Не би требало да га потражимо у дворовима и луксузним собама. Довољна је мала врећа какве се свуда могу наћи у Африци. Он тражи топлину и утеху. Вечерас Бог куца на врата нашег срца. Хоћемо ли га оставити пред вратима?
 
Пренесимо се у мислима у напаћене крајеве Блиског истока, у искрајке Јудеје да бисмо видели где је Исус Христос рођен. Уђимо у пећину, поклонимо се пред Њим и рецимо Му: Господе Христе, људски род не ужива у врлинама мира онолико колико је пожељно. Он живи у ратовима који разарају радост и мир. Живи у очајању и у страху од неизвесне будућности. Овај свет подсећа на огромно стратиште где се човек окреће против своје браће. Упркос свима конференцијама и трагањима за миром, свет је већ дуже од 20 векова у неком туробну сну. Све то морамо превазићи. Оставимо пострани људске страсти и сузбијајмо сваки чин насиља. Размножавајмо оружје љубави, грлећи свако људско биће, па ћемо сваки пут доживети Рождество Христово!
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...