Jump to content

Slike iz mog manastira!

Оцени ову тему

Trifke

Препоручена порука

пре 1 минут, Sofija_ рече

malo vise, ali Bog oprasta svima koji se pokaju pa ce i tebi jer si vec priznao a verujem da ce ti i biti zao posle nekog vremena

ne daj se isprovocirati, zasto je tebe isprovocirao a mene nije, ja ne mislim da sam manje gresna od njega, a ti mozda mislis, znaci da je mozda u tebi problem, osim toga, sve se moze reci na lep nacin ako ti nesto smeta ili se ne slazes sa necim, nema potrebe osudjivati ili etiketirati

kako gde, ne znam koliko ti posecujes manastire ali nije svugde tako,negde gde su npr. samo dve monahinje/monaha, jednostavno ne stizu sve da postignu,a negde bas mozes u po noci pozvoniti..to znam iz licnog iskustva ali opet, svaki manastir svoja pravila i mogucnosti

Не знам због чега би ми било жао. Мислим да му може бити од користи ово што сам му написао. Нигде нисам написао да сам мање грешан од њега, само сам му указао на његова нехришћанска гледишта. Ово је форум, ако се већ укачио из манастира на исти, мора да очекује и критике, а не само чешкање по ушима. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 250
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 21 минута, Андреј Андрејевић рече

испровоцирао ме искушеник својим елитистичким ставом.

Reče da je manastir otvoren za posete subotom od 10-16. Nije to njegov stav, takav im je tipik. E sad, što neće da se zna koji je manastir, ko zna. Forum je ovo, svako može da pročita, možda napravi glupost, pa bolje da spreči na vreme. Pravila kuće, neobično, ali tako je.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече

То зависи од манастирског типика.

У неке манастире не можеш ни да уђеш, јер им је ограда подигнута много даље од зграда, ако имају места тј. велико земљиште. Капија се у таквим случајевима отвара само у време како им њихово правило налаже. Баш као и теби не пада на памет да држиш врата твог стана отворена или незакључана. Гостопримничар не стоји поред капије нон-стоп да би је отварао у свако доба дана и ноћи било коме ко би хтео да их посети, није он вратар хотела.

У књизи владике Тихона Шевкунова "Несвети а свети" има део када један митрополит на издисају каже: највише од свих послушања сам волео да будем дежурни на капији манастира...толико о томе.

Подели на овим сајтовима

@Андреј Андрејевић Sve je u redu mladicu! Oprostio sam ja tebi jos onda kada si mi to napisao. Odavno sam ja naucio da niko nemoze da mi recima opise koliko sam los , koliko sam ja zaista los. Egoista jesam i to nisi pogresio. Medjutim nisam egoista zbog toga sto ne zelim da se otrkije ime manastira vec zbog drugih stvari. Neko je ovde lepo kazao da je rec o skitu i da je ovaj skit vezan za jedan veci manastir. Pravilo ovog manastira je da ovde nemoze da boravi niko osim monaha i radnika manastira. Dozvoljano je da se ulazi u krug manastira samo subotom od 10-16. Cak ni Subotom nije dozvoljeno duze boravljanje u manastiru vec sto je moguce krace osim ako nije rec o poseti nekome od bratije. Nema vodica. Takav je tipik

Inace da znas mnogo vekova mije bio dozvoljen ulazak civila u manastire niti boravak. Cak je bilo zabranjeno deci i suprotnom polu da uazi u krug manastira. To mozes naci u zitijama i starim tipicima kao i u duhovnoj monaskoj  literaturi kao npr(Starecnik i td) Manastiri nisu bili predvidjeni za civile. Kako je doslo do toga da su se stvari izokrenule je duga prica. Neko ti je pomenuo da bi trebao da budes na liturgiji u svojoj parohijskoj crkvi a ne u manastiru i u pravu je. No to su sve stvari sa kojima se treba upoznati.

Inace ono kako si nastupio mi je prijalo jer sam mogao da izanaliziram sebe koliko sam gord. Zato ti hvala! :) Verujem ja da ti nisi nista zlo mislio! :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, ana čarnojević рече

mislim da je ovde ceo problem.

iskusenik, nas brat trifke, okupiran zenama. i u manastiru je neodoljiv, pa nekim muskima se to svidelo ili ne girl_smiley

Mlad nezan neizbezan! Sto kazati! ;)  :)):)):))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Trifke рече

@Андреј Андрејевић Sve je u redu mladicu! Oprostio sam ja tebi jos onda kada si mi to napisao. Odavno sam ja naucio da niko nemoze da mi recima opise koliko sam los , koliko sam ja zaista los. Egoista jesam i to nisi pogresio. Medjutim nisam egoista zbog toga sto ne zelim da se otrkije ime manastira vec zbog drugih stvari. Neko je ovde lepo kazao da je rec o skitu i da je ovaj skit vezan za jedan veci manastir. Pravilo ovog manastira je da ovde nemoze da boravi niko osim monaha i radnika manastira. Dozvoljano je da se ulazi u krug manastira samo subotom od 10-16. Cak ni Subotom nije dozvoljeno duze boravljanje u manastiru vec sto je moguce krace osim ako nije rec o poseti nekome od bratije. Nema vodica. Takav je tipik

Inace da znas mnogo vekova mije bio dozvoljen ulazak civila u manastire niti boravak. Cak je bilo zabranjeno deci i suprotnom polu da uazi u krug manastira. To mozes naci u zitijama i starim tipicima kao i u duhovnoj monaskoj  literaturi kao npr(Starecnik i td) Manastiri nisu bili predvidjeni za civile. Kako je doslo do toga da su se stvari izokrenule je duga prica. Neko ti je pomenuo da bi trebao da budes na liturgiji u svojoj parohijskoj crkvi a ne u manastiru i u pravu je. No to su sve stvari sa kojima se treba upoznati.

Inace ono kako si nastupio mi je prijalo jer sam mogao da izanaliziram sebe koliko sam gord. Zato ti hvala! :) Verujem ja da ti nisi nista zlo mislio! :) 

Па добро, зашто је било страшно да напишеш лепо на почетку о чему се ради, уместо да нагађамо, па да се чак и свађамо око тога дал је овако, ил' је онако?  

Где је то и када било забрањено "цивилима" да уђу у манастире и присуствују Богослужењима? Први пут чујем за то. Напиши где и када или ћу сматрати ову твоју изјаву као неистиниту.

Нема на чему.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, ana čarnojević рече

mislim da je ovde ceo problem.

iskusenik, nas brat trifke, okupiran zenama. i u manastiru je neodoljiv, pa nekim muskima se to svidelo ili ne girl_smiley

Овде, на форуму, имам чика Гризлија, тета Ајлу, Аурорче ми је млађи брат (иако је технички, старији који дан). Млађа је црна овца у фамилији, али га сви некако воле. :D Ћирилко је онај мали рођа по бабине линије што га без вујаклије ич не разумеш, али да се нађеш у неком квизу, њега би звао. Рођу Кратоса питаш кад ти треба добра ракија или улазница за дерби, не започињеш ратне теме с Викингом, јер има сикирче. Авокадо и Риле су зетови, влас' и опозиција, па кад почну за славу да дебатују, гости подремају, музика утихне, али их трпиш и трудиш се да будеш у добрим односима, злу не требало. :D

А Трифке.. е па он је свакој жени брат Триле и зато га све воле. Мени дође неки ујка са села ког, верујем, редовно живцирам, али ме ипак воли јер је добар. :)

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Андреј Андрејевић рече

Па добро, зашто је било страшно да напишеш лепо на почетку о чему се ради, уместо да нагађамо, па да се чак и свађамо око тога дал је овако, ил' је онако?  

Где је то и када било забрањено "цивилима" да уђу у манастире и присуствују Богослужењима? Први пут чујем за то. Напиши где и када или ћу сматрати ову твоју изјаву као неистиниту.

Нема на чему.

Uzmi pa citaj Veliki Starecnik pa ces dosta toga naci tu. Vidim da prvi put cujes. Problem je sto opet pogresno nastupas. Cemu to da dodmah dajes procenu izjave kao neistinite. Ne zelim diskusiju o toj temi na ovom postu.  

Nisi trebao da se pre svega svadjas nisakim jer to i nije tako bitno. 

Zelim ti svako dobro od Boga. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Lady Godiva рече

Овде, на форуму, имам чика Гризлија, тета Ајлу, Аурорче ми је млађи брат (иако је технички, старији који дан). Млађа је црна овца у фамилији, али га сви некако воле. :D Ћирилко је онај мали рођа по бабине линије што га без вујаклије ич не разумеш, али да се нађеш у неком квизу, њега би звао. Рођу Кратоса питаш кад ти треба добра ракија или улазница за дерби, не започињеш ратне теме с Викингом, јер има сикирче. Авокадо и Риле су зетови, влас' и опозиција, па кад почну за славу да дебатују, гости подремају, музика утихне, али их трпиш и трудиш се да будеш у добрим односима, злу не требало. :D

А Трифке.. е па он је свакој жени брат Триле и зато га све воле. Мени дође неки ујка са села ког, верујем, редовно живцирам, али ме ипак воли јер је добар. :)

Ti mene zivciras? :unbelieveble: Taman posla. Ti mi uvek dodjes kao slag na tortu. :sunce:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...