Trifke Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Radionica na nivou, kao prava. Sve Boschovo. Skrovište sa vinom, bife, ako može... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 1 сат, Trifke рече @ines Ovo nije tema da postavljas slike manastira vec je rec samo o manastiru u kome ja zivim. Oprostite, nisam detaljno čitala temu nego samo naslov.Pokušala sam ukloniti postavljeno, ali nije mi uspelo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 1 hour ago, Phoebe рече Skrovište sa vinom, bife, ako može... Da, to bi bilo lepo da vidimo ... a ako može i soba sa tehnikom, kompjuterima i drugim IT ludilima ... jel u svakoj keliji imate onaj mekić ekran od 2500e? Phoebe and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 @ines Reseno @Trifke Izvoli nastavi Trifke and ines је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 1 минут, Danijela рече @ines Reseno @Trifke Izvoli nastavi Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 5 часа, Trifke рече Ти живиш у рају а губиш време по овим форумима....... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Управо сада, Матусал рече Ти живиш у рају а губиш време по овим форумима....... Ko kaze da gubim vreme? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Новембар 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2018 @Zoran Đurović Evo ovde ima slika iz manastira. Danas si video samo spolja a ovde iams i iznutra. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Март 21, 2019 Пријави Подели Написано Март 21, 2019 ...druženje u manastiru nakon Liturgije...trenutno se freskopiše zimska kapelica posvećena Preobraženju Gospodnjem koja je takođe u sklopu manastira pa su tu i freskopisci na druženju s nama ....druženje je fotografisano nakon Pređeosvećene liturgije 20.3. Предраг М and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука