Вилер Текс Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 1 минут, Ћириличар рече А уосталом, суштина теме је расправа око квалитета Праљковог чина Не могу да верујем шта читам.... Ivan Marković, Православни Србин, Danijela and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 6 минута, Ћириличар рече На које мсе поставља брдо нехришћанских тема и који дозвољава представљање нехришћанских погледа на свијет. Да али то не значи да се пише без икакве одговорности и осећаја за место,време и простор и друге који то читају! Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 7 минута, Православни Србин рече Па да, измислил то Јевреји да би сваки аргумент за њихову геноцидну политику према Палестинцима прогласуили за Reductio ad Hitlerum. Паметне Јеше, само нема то везе са нашом причом. Јок ба, него се мало зезам. Ваљда је очигледно мајку му? пре 8 минута, Православни Србин рече За мене је то кукавички чин и неспремност Хитлера да се суочи са последицама својих дела. Није то за респект, него за жаљење. Онда се просто не слажемо у основама основа и то је то. Теби то никако не може бити чин за неко поштовање, мени може макар за минимално. пре 9 минута, Православни Србин рече Е сад ти много мутиш и увијаш. Иначе, ниси написао тако. Ти си написао следеће: ,,али оно што јесте за респект је његова спремност да уради нешто поводом својих идеала, ко год он био". Дакле, написао си ,,нешто", дакле ниси навео шта нешто, само си рекао да је за респект кад је неко спреман да учини нешто за своје идеале. И ја сам ти навео онда више примера оних који чине то ,,нешто" зарад својих идеала. Чини ми се да се сада мало извлачиш, пошто је очигледно да су ти тезе веома проблематичне, ти сад мало мењаш причу да испадне како ти у ствари ниси рекао то што си рекао. Али џабе, ја добро памћење још увек имам. Иначе, ако је то јер желиш да одбраниш твог земљака Херцеговца, нема потребе јер постоје и негативне стране херцеговачког карактера, а не само позитивне.- Херцеговачке усташе и овај Праљак су примери тога. Јој, ухвати се техникалје. Из контекста је јасно да сам мислио конкретно на "дизање руке на себе" које може имати нешто за респект, јер се расправа првобитно водила само о томе ( па се касније проширила и на све остало ). Чак сам у пар постова раније рекао да зло се такође може испољити и као убијање других, ил итако некако. Дакле охлади са праведничким гнијевом и "А-ХА" доскочицама. Само погледај уназад постове и наћи ћеш негдје и то што сам споменуо. Ништа се ја не извлачим, него си ти запео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 минута, Вилер Текс рече Да али то значи да се пише без икакве одговорности и осећаја за место,време и простор! Океј. Ово моје је савршено у склопу теме. Праљак се убио. Неко је рекао да је то за респект. Води се прича је ли то за респект. И теби смета просто излагање става са којим се не слажеш? Да сам нешто безобразно говорио, да сам величао, да самузносио у небеса, категорично говорио да ово Праљково може бити само херојски чин, да шта год, па да и разумијем... Али што сам само рекао да самоубиство у одређеном контексту се може сматрати респектабилним, у склопу расправе око тога може ли самобуиство бити респектабилно, потпуно неутралним тоном... и то ти смета? Толико ствари је на ЖРУ исписано што је нехришћанско, далеко запаљивијим тоном и теби баш ово смета? Мислим, реално :/ Брате, ако не можеш испратити расправу, или ако је превише за тебе, не читај, блокирај ме, шта да ти кажем Понављам, да сам макар величао га, да сам писао неким горућим тоном, па да и разумијем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 @Ћириличар само ме занима млади човече, колико си далеко спреман да одеш да би оправдао своје булажњење (да не кажем идеале), то што је ово хришћански форум не значи да је дозвољено либертаријанско, њуејџ просеравање, можда ти то пролази код некиг другог модератора, будеш ли још једном величао овог злочинца његов "херојски чин" добићеш опомену, па се жали. Милан Ракић, Danijela, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 6 минута, Ћириличар рече . Води се прича је ли то за респект. Е то јесте проблем, квази интелектуално форумско мудровање над самоубиством једног несрећног човека, који је на све грехове додао и овај. Хладно,мртво, стакленозвонско! Одвратно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 @Ћириличар Знам да овожаваш да се играш ђавољег адвоката, али овог пута стварно није ни време ни место. Значи нема код овог ничег херојског. Звер је био усташа и хладнокрвни високо-образовани (три факултета, инжењер, философ и режисер) психопата. И њега и целу ту екипу са све три стране треба што пре заборавити и послати на најсмрддљивије смтлиште историје. Какво црно херојство, какви бакрачи и твоје километарске анализе у овом случају. Милан Ракић, Paradoksologija, Danijela and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 1 минут, Снежана рече @Ћириличар само ме занима млади човече, колико си далеко спреман да одеш да би оправдао своје булажњење (да не кажем идеале), то што је ово хришћански форум не значи да је дозвољено либертаријанско, њуејџ просеравање, можда ти то пролази код некиг другог модератора, будеш ли још једном величао овог злочинца његов "херојски чин" добићеш опомену, па се жали. Никакво ово није "либертаријанско просеравање" "њуејџ" нити "величање" Праљка. Што Тексу рекох, да сам категорично рекао да је ово херојски чин ( а не као да сам Православном Србину рекао да ни сам лично не бих ово Праљково описао "херојским", али да разумијем зашто се може сматрати и које је моје виђење Дидимовог поста ), да сам га величао, да сам писао некаквим запаљивим тоном, шта год, па да разумијем. Али нисам. Лупите опомену, ако сматрате да је оправдано. Шта да радим? Па извол'те. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Управо сада, Ћириличар рече Шта да радим? Смири се и живи тебра. Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 24 минута, Ћириличар рече Да, само што је Праљак ипак га прескочио за љествицу. А и не могу се упоредити тренутно, јер Праљак је ово урадио на другостепеном поступку. Младићу се тек завршио првостепени и за њега ( макар формално ) има још наде. ПРаљак је буквално био на крају поступка. И шта са тим сад оћеш? Мислиш да ће да пусте Младића у неком каснијем поступку? пре 24 минута, Ћириличар рече И мени је драже Младићев поступак видјети, Е драго ми је због тога. пре 24 минута, Ћириличар рече али оно што је Дидим рекао ипак остаје истина - Хрвати су далеко спремнији нешто урадити него ми. Хрвати нису доживели три-четри геноцида, нису водили толико ратова, нису бомбардовани и тровани разним уранијумима, нису убијани колико Срби. Нису прошли кроз оно што смо ми прошли. И лако је њима да сад глуме спремност за било шта. Да су прошли кроз шта су Срби прошли, они данас ни постојали не би. Срби су скоро убијен народ, уморан од свега. То је последица наших буна, ратова, великих дела у прошлости. Зато смо ми данас неактивнији од њих, наша национална енергија је у великој мери потрошена. Али то не значи да ми нисмо спремни да нешто урадимо. У ствари, ми смо грдно страдали управо зато јер смо увек били спремни да нешто урадимо. Али увек, ко год је требо нешто- Србин је први био. Увек. Удри Швабу, Бугарина, Аустро-Угарску, Хитлеру реци не, са НАТО-пактом ратуј. Ми смо увек били спремни на деловање, устанци, буне, ратови за ослобођење. Па нико нема ту историју ко ми. Увек смо били спремни на све. Ми Срби. Али, то нас је коштало тога да смо десетковани као народ, да биолошки нестајемо данас. Али нема говора о нашој ,,некативности" и ,,неспремкности за деловање". Хрватска спремност новијег је века, а наша није, наша траје још од Цара Лазара. То је оно што ти Дидим испуштате из вида. И оћеш да ти кажем шта је одважно и шта је за респект? Милошевићева одлука да се супростави НАТО-пакту 90-тих. Иако сам противник тога и имао сам расправу дебелу са пијединим форумашима око тога, али то што су Срби и Слободан тада урадили- то је за респект и то је права одважност. Да ти сам ратујеш против најмоћније силе на свету, пружаш јој отпор, пуцаш на њу, у тренутку кад су и Руси подвили реп пред њима- то је бато мој за респект. Сама Србија против целог света, али буквално тако. То само Србин може, Хрват никада, ниједан Праљак ни данас нема спремност за то, и ни у ком случају. Хрват је увлаклуша, Србин је борац, упамти то. Србин је ратник, Хрват политичар. Е то што смо ми урадили 1999-те је за респект, то је одважност. А не ово што је урадио тај Праљак. пре 24 минута, Ћириличар рече ( хипотетички случај ) Усташа сатјеран у ћошак и сам се брани данима, убијајући при томе педесетак партизана сам... И не би му рекао макар:"Алал ти вера, ђубре усташко!"? Мислим, не видиш како му одузимаш било какву могућу позитивну карактеристику само зато је непријатељ. А то није исправно. Опет, натраг на Вермахт и сл. Наравно да му не би рекао. То што се тај усташа фанатично брани јер не жели да падне у руке гневних осветника јер су му руке пуне дечије крви- не ту нема места за никакав респект. Не зато што је он непријатељ, већ зато што је он крвник, убица. Немам никакав респект према таквима, без обзира са чије стране долазили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 3 минута, Juanito рече @Ћириличар Знам да овожаваш да се играш ђавољег адвоката, али овог пута стварно није ни време ни место. Значи нема код овог ничег херојског. Звер је био усташа и хладнокрвни високо-образовани (три факултета, инжењер, философ и режисер) психопата. И њега и целу ту екипу са све три стране треба што пре заборавити и послати на најсмрддљивије смтлиште историје. Какво црно херојство, какви бакрачи и твоје километарске анализе у овом случају. Све потписујем. Али кад се расправа повела око нечега, саблажњавање око нечега што је суштина расправе ми је неоправдано. Ајд, кад се стање усијало оволико, нема вајде ни настављати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 @Ћириличар не, и ти и Дидим машите суштину, ако немате респекта према преживелима имајте макар према жртвама, ово што пишете је срамно било ко да је у питању. Данче*, Православни Србин and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 16 минута, Ћириличар рече Брате, ако не можеш испратити расправу, или ако је превише за тебе, не читај, блокирај ме, шта да ти кажем Понављам, да сам макар величао га, да сам писао неким горућим тоном, па да и разумијем. Дидим га је величао, а ти си делимично бранио његов став. Додуше, ти ниси рекао да је то његово ,,херојски чин", али јеси да је за респект. Е па ја сам зато реаговао. Нити је херојски чин, нити је за респект. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 минута, Снежана рече @Ћириличар не, и ти и Дидим машите суштину, ако немате респекта према преживелима имајте макар према жртвама, ово што пишете је срамно било ко да је у питању. А тај исти Ћириличар је писао овде како Младић треба да се суочи са кривицом, блас,б ла, бла. А сад, одједном, други један који није хтео да се суочи са кривицом, него се уби, испаде неко ко је за респект. Ма да...у сваком случају, срамотни ставови, разочарао ме Ћириличар. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 3 минута, Православни Србин рече И шта са тим сад оћеш? Мислиш да ће да пусте Младића у неком каснијем поступку? Не мислим, нажалост. То је само Готовини пошло за руком, на техникалије и ако се добро сјећам оне "топничке дневнике" што их је ХРватска сакрила. А поврх тога, и сам видиш да Хаг суди по некој (гео)политичкој линији на коју се Хрватска жали сада. Оно "Србију је Хаг опрао све одговорности за БиХ а Загреб везао за Херцег-Босну. Није фер!". И изгледа да је тачно то што они тврде, да се жели сва кривица пребацити на босанске Србе, па сходно томе не мислим да Млади има икакве шансе. Осим ако не одради нешто на Шекијев фазон и разбије им оптужницу. Али, то је тешко опет. Шекиај су поврх тога теретили за свакакве небулозе, па је могао им доскакати онако стално. пре 7 минута, Православни Србин рече Е драго ми је због тога. Али знаш што ми је посебно драго? Јер сам на дан пресуде на телефону читао вијести и како уђох на хрватски портал читам "Четнички крвник урлао и бацао" ил итако нешто, други портал сличан назив итд. Ја помислио да је човјек био потпуно шенуо и направио лом како су писали. Дођем у стан, погледам снимак кад оно...ништа. Продерао се "Лажете!" и бацио слушалице. У јеееееее, "хаос". Него мора то мало сензације у новине, шта ћеш. Мислим се само како ли би Информер смислио наслов... пре 11 минута, Православни Србин рече Хрвати нису доживели три-четри геноцида, нису водили толико ратова, нису бомбардовани и тровани разним уранијумима, нису убијани колико Срби. Нису прошли кроз оно што смо ми прошли. И лако је њима да сад глуме спремност за било шта. Да су прошли кроз шта су Срби прошли, они данас ни постојали не би. Срби су скоро убијен народ, уморан од свега. То је последица наших буна, ратова, великих дела у прошлости. Зато смо ми данас неактивнији од њих, наша национална енергија је у великој мери потрошена. Али то не значи да ми нисмо спремни да нешто урадимо. У ствари, ми смо грдно страдали управо зато јер смо увек били спремни да нешто урадимо. Али увек, ко год је требо нешто- Србин је први био. Увек. Удри Швабу, Бугарина, Аустро-Угарску, Хитлеру реци не, са НАТО-пактом ратуј. Ми смо увек били спремни на деловање, устанци, буне, ратови за ослобођење. Па нико нема ту историју ко ми. Увек смо били спремни на све. Ми Срби. Али, то нас је коштало тога да смо десетковани као народ, да биолошки нестајемо данас. Али нема говора о нашој ,,некативности" и ,,неспремкности за деловање". Хрватска спремност новијег је века, а наша није, наша траје још од Цара Лазара. То је оно што ти Дидим испуштате из вида. То је све шири контекст. Али ајд, да не дужимо пошто је више штете него користи од ове наше расправе, као што видиш. пре 12 минута, Православни Србин рече И оћеш да ти кажем шта је одважно и шта је за респект? Милошевићева одлука да се супростави НАТО-пакту 90-тих. Је ли мислиш да се не слажем донекле са тим? Наравно. Јест да је себе довео у такву ситуацију својим потезима, али оно - што јес' јес'. пре 13 минута, Православни Србин рече Наравно да му не би рекао. То што се тај усташа фанатично брани јер не жели да падне у руке гневних осветника јер су му руке пуне дечије крви- не ту нема места за никакав респект. Не зато што је он непријатељ, већ зато што је он крвник, убица. Немам никакав респект према таквима, без обзира са чије стране долазили. Let's agree to disagree разумијем те, али као што већ све рекосмо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука