Isusovo magare Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 4 минута, Ћириличар рече Насер Орић? Рамуш Харадинај? Анте Готовина? ( добро, за њега можда те и џабе питам ) Не бих рекао да је "сваком према заслузи" ипак. Zaboravi ti Šešelja a i Šljiva je dobro prošo.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 6 минута, Ћириличар рече Слоба још слао Аркановце, Шешељевце, Шкорпионе, и Хаг кае "Београд није ништа ту радио" Ljudi išli dobrovoljno da pomognu svojim sunarodnicima. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 5 минута, Isusovo magare рече Zaboravi ti Šešelja a i Šljiva je dobro prošo.. Шешељу ништа нису доказали, док је Готовина ослобођен на техникалије, а Харадинај је побио свједоке. Не могу се поредити Шешеља су још теретили за злочин јер је држао запаљиве говоре, а ови су идректно командовали војском која је чинила злочине. Шљиванчанин је осуђен, дакле небитан је у овом питању. Опет питам - шта са Орићем, Харадинајем и Готовином? Јесу ли они заслужили неосуђивање? Paradoksologija and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Ljudi išli dobrovoljno da pomognu svojim sunarodnicima. То је та спика... пре 5 минута, Кратос рече Брате, уђу ти у кућу војници са камерама у пратњи и питају те:"Је ли ми пљачкамо и обијамо куће?" и мислиш да ће неко рећи:"ЈЕсте, пљачкате"? Аљкав ПР. Реално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 4 минута, Ћириличар рече То је та спика... Брате, уђу ти у кућу војници са камерама у пратњи и питају те:"Је ли ми пљачкамо и обијамо куће?" и мислиш да ће неко рећи:"ЈЕсте, пљачкате"? Аљкав ПР. Реално. Nije bilo nikada bilo kakve optužnice za Arkana po pitanju ratnih zločina.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 4 минута, Ћириличар рече Додуше, ту се може рећи да су се тако поставили јер су генерално имали подршку Запада наспрам нас. Плус, Готовина се нпр. није скривао у Хрватској па нису ни могли трпјети притисак који је Србија трпјела за Караџића и Младића ( никад ми није јасно зашто просто нису запалили за Русију ). Од 90-их па наовамо, Хрвати су имали колективни успон у самопоуздању, док смо ми имали пад. Ми смо просто морали прегрмјети Милошевића и велику унутрашњу исполаризованост између ДОС-а и Радикала све до те 2010-е, убиство премијера, губитак територије... Хрватска је од 1991. по том питању била јединствена јер је била од почетка супротстављена само Србији, а ми нема коме нисмо. И нису имали никакву кризу попут Косова. Што неко рече на 4chan:"Serbs just went full retard" и од тога смо се тек недавно стабилизовали. Али и то захваљујући само разорености опозиције напуњеној будалама. Не знам одакле си тачно, али пређи преко Дрине и нећеш наћи неке значајне разлике између све три нације у погледу става ка рату. Нико не да своје ни милиметра. Херцеговци поготово. ЗАто ја не бих ово окарактерисао као "хрватско" дјело, него као "херцеговачко". Брдски менталитет и карактер не зна за вјеру. Ти ме, Ћиро, знаш и видим да се генерално капирамо на темама. Ја сматрам да Србија и Срби као народ немају већег непријатеља од Хрватске и да ће то тако бити докле год Србија и Срби постоје. И без обзира на међународну подршку, они константно играју паметно, а ми смо глупи. Не оно, глупи-наивни, него глупи у смислу будалетине која напада човека који га саветује на добро, а слуша онога због чијих савета не угрожава само себе, него и целу своју породицу. Хрвати имају вољу за зло, а ми немамо вољу за добро. И да смо се на ту вољу угледали на време, не бисмо пропали. Али је проблем кад ту вољу похвалиш, тројица ти скоче за врат уз оптужбе да "браниш Хрвате"... Ово је исто као и оно што су наши по Хрватској и Босни били најлуђи комунисти, толико луди да су их увозили у друге српске крајеве да утерују комунизам, псовали Бога и недељу, истребљивали четнике са већим жаром него усташе и потказивали своје сународнике, а после, као, "тако се морало". И одједном сазнаш да неко није морао, да није напуштао цркву због партијске књижице и да је све време сањао националну државу и васпитао децу да и ратују за њу ако буде требало, да је живео на маргини друштва јер није хтео да прода идеале у које је веровао и на крају је дочекао свој час. Зато ја питам данас, где је тај српски генерал, српски официр, коме официрска и људска част не дозвољавају да под именом ратног злочинца робијају по непријатељским казаматима, осрамоћени, док у име те пресуде легализују све злочине против Срба и Србије, чак иду и у нове притиске? Ја сам лично толико веровао у Караџића и Младића док су били у бекству, до те мере да бих и лично помогао без обзира на консеквенце... а да би их на крају изручила наша држава и наши безбедносни органи, а они тамо учествовали у некој својој "одбрани", а заправо играли улогу у унапред исценираној фарси. Они нису обични људи, они су ратне вође у које су људи веровали и премного људи је оставило своје кости на ратишту у њихово име да би за њих у време хапшења сопствени старачки живот имао већу цену. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Новембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2017 пре 15 минута, Кратос рече Nije bilo nikada bilo kakve optužnice za Arkana po pitanju ratnih zločina.... Није Хаг основан да суди кримосима који су убијали неког анонимног Ћамила или Хајрудина да би им из куће однели фрижидер и колор-телевизор и то вукли шлеперима у Србију, него да осуди целокупно српско политичко и војно руководство и тиме комплетну идеју. Београдски мафијаши и криминалци са том идејом немају везе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 21 минута, Кратос рече Nije bilo nikada bilo kakve optužnice za Arkana po pitanju ratnih zločina.... Па како да буде када нико није остао да посвједочи? Али небитно то, него ти само кажем конкретно за снимак - невалидан је. Поготово када знамо како је Бијељина очишћена од Бошњака ( само не сјећам се је ли Аркан ту учествовао или се одиграло након што је он само заузео Бијељину ). Руку на срце, 5000 их се вратило у Бијељину, од предратних 20.000, како гледах недавно. пре 22 минута, Дидим рече Ти ме, Ћиро, знаш и видим да се генерално капирамо на темама. Ја сматрам да Србија и Срби као народ немају већег непријатеља од Хрватске и да ће то тако бити докле год Србија и Срби постоје Гријешиш. Највећи непријатељи Срба су Срби. Кажем то и шаљиво али и озбиљно. Док сами не псознамо наше мане, нећемо схватити гдје гријешимо и како да поступамо са Хрватима и Бошњацима ( са Албанцима зна се - отвориш сладоледџиницу и истјераш га из бизниса - тј. преотмеш му посао шверца дроге ). пре 25 минута, Дидим рече Хрвати имају вољу за зло, а ми немамо вољу за добро. Амин петсто пута. А кад бисмо само схватили како нас ништа не би зауставило да се заиста држимо тог православља или "видовданског јунаштва" или о чему већ трубимо на сав глас, то би чудо било. Али ми смо научили само да трубимо и поносимо се дјелима наших предака и у том заносу у 90-им "we went full retard", јер то се дешава када се идеализује прошлост и не гледа садашњост. Без изузетка. пре 27 минута, Дидим рече Али је проблем кад ту вољу похвалиш, тројица ти скоче за врат уз оптужбе да "браниш Хрвате"... Мени причаш... Често помислим како би обданиште било разумније од српског колектива. Важније је Србину да му помилујеш его и крхка осјећања него да му у лице кажеш истину. И ако му кажеш истину, он те мрзи. А воли оног што га слатко лаже јер "макар му је срце на правом мјесту" ( суштина аргументације за подршку Милошевићу иначе ). Са непријатељем се бијеш, али непријатеља гледаш од неприајтеља учиш и непријатеља поштујеш када се има шта поштовати. А не сеирити се као сујетна тетка ( као што су се вала и сви меидји наслађивали Младићевом реакцијом. Ја сам прво помислио од наслова какве су постављали да је он тотално шенуо и запјенио на изрицању пресуде, а човјек само бацио слушалице на сто и викнуо "Лажете". Ујееееее... "срамотно" ). пре 32 минута, Дидим рече Ја сам лично толико веровао у Караџића и Младића док су били у бекству, до те мере да бих и лично помогао без обзира на консеквенце... а да би их на крају изручила наша држава и наши безбедносни органи, а они тамо учествовали у некој својој "одбрани", а заправо играли улогу у унапред исценираној фарси. Они нису обични људи, они су ратне вође у које су људи веровали и премного људи је оставило своје кости на ратишту у њихово име да би за њих у време хапшења сопствени старачки живот имао већу цену. Не знам... Мени и није толико и што их је Србија изручила, јер притисак је био на њу због тога. Али када их је већ изручила, да их не испомаже макар као Хрватска своје... то ми је најгоре. Додуше, није први пут у историји да је Србија под притиском који је просто превелик за њу, и опет није никад патила због тога. Увијек када би патила, патила би због својих грешки ( сјети се нпр. Аустроугарског ултиматума 1914 - ниједна државак оја држи до себе га не би прихватила, али Србија је морала да покаже дипломатичност јер је премала ). Крајина тако није пала због магичне хрвтаске војне надмоћи, него јер ју је Соба продао а заузврат је добио Српску у БиХ и мир на Балкану. Нико није крив за пад Крајине до нас самих - и то је само један од многих случајева нашег одбијања да признамо оно што нам не годи. Нико није крив за губитак Косова до нас самих што смо одабрали конфронтацију са Албанцима тиме оснажујући радикалне елементе код њих, јер су одједном они постали у праву. Нисмо изгубили Црну Гору ни због кога него због Ђукановића и његових конвертита доље - јер да народ није желио бити фукара, не би ни ЦИА ни ФСБ ни МОСАД ни МИ6 га могли натјерати на то. Али јок, што и причам. Ионако смо ти и ја "евроталибани" који "живе у свијету илузија" Па кад једном одем Богу на истину, ако Га има тј., па ме буде питао што да ме пусти у Рај, шта сам то добро урадио у животу пуно љубави, само ћу му рећи:"Као либерални Србин волио сам свој народ отворено". И онда ме сигурно неће пустити, јер ће ме зајебат неки Србо који је раније стигао па потплатио администрацију само зато Дидим је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 5 часа, Дидим рече "Усташа", "Геринг", "Што се није убио '93?" итд. Нека је најгори човек на свету, највећи ратни злочинац, највећа кукавица. Човек се поноси својим учешћем у рату, одбија квалификацију ратног злочинца и убио се, одбијајући да учествује у нечему што сматра фарсом против националних интереса његовог народа и његове државе. Народа и државе о којима имам најгоре могуће мишљење. И човек који је показао да има оно што је безобразно написати на форуму и који је своје име учинио бесмртним у свом народу, где га сви сматрају невиним. Нека ме осуди ко год хоће, ја сам се најежио кад сам видео његов снимак у вестима и Хрватима скинуо капу на оваквом човеку чији чин, упркос томе што је самоубиство по хришћанству грех, сматрам херојским. Ми у овој генерацији немамо вође, немамо војсковође, немамо хероје на битним позицијама. Дал ти стварно верујеш у ово што пишеш??? Праљак није никакав ,,херој",м него једна сујетна и острашћена особа која је својим чином хтела да испадне ,,херој". И испао је, можда ће га Хрвати сад прогласити и за ,,блаженог", али да ли то стварно значи да је његов поступак исправан? Не није. Ништа овде што је он урадио нути је за поштовање, нити за скидање каспе, итд. Манимо се демагогије. Исто то што си рекао за Праљка можеш да кажеш и за Геринга, Гебелса, Химлера и осталу екипу. За Геринга поготово, јер је његов случај потпуно исти као и Праљков. Дакле, да си принципијелан требало би да заступаш став да је и Херман Геринг био ,,велики херој" који је ,,одбио да учествује у нечему што сматра фарсом против националних интереса његовог народа и његове државе". Иста је прича. Друго, и Влајко Стојиљковић је извршио самоубиство да ли си и његов чин у то време сматрао ,,херојским делом"? Нешто баш нисам сигуран у то. Херојски чин није то што је урадио Праљак. Херојски чин је, за мене, оно што је урадио мајор Тепић. На бојном пољу, јуначки је и одважно поднео највећу жртву за свој народ, положио је свој живот. У одбрани свог народа. За тако нешто ниједна усташка скотина никада није и никада неће бити спремна. А како је Праљак ,,одбранио" свој народ? Никако. На крају ће остати упамћен ко осуђени ратни злочинац који је починио самоубиство. Него, шта мислиш шта жртве ,,хероја" Праљка мисле о његовом ,,херојском чину"? На крају си лепо рекао, самоубиство је грех по Хришћанству и то треба да нам буде једино мерило. На Праљково самоубиство је гледам као на потез очајника и несрећника који је хтео да уђе у истоеријуу као ,,херој". А не као некакав ,,херојски чин", нема ту никаквог ,,херојства". Снежана, Вилер Текс, Ivan Marković and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Овоме што је урадио Праљак се само црни ђаво радује...Бог да сачува. Православни Србин, Isusovo magare, Ivan Marković and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 1 hour ago, Дидим рече Да је жив, скинуо би капу како је овај Праљак пљунуо змију у лице. Несрећник Праљак је само својој души наштетио највише. Ником он није пљунуо у лице. Не заноси се. пре 1 сат, Дидим рече Док су нас згазили по лицу, Хрвате су очепили по ножном прсту и они се и ту не дају. Нас су згазили, нас су поклали, поубијали, ти исти ,,хероји" попут Праљка којему се дивиш, док ја читам и не верујем шта ти пишеш. Имамо ми многе мане, не спорим то, али да величаш усташке скотине насупрот Срба, то ти нећу дозволити. Треба да те је срамота због речи које изговараш! Срби су јуначки народ, добар народ, народ коме су се дивили сви велики и истински народи. Народ јунака, Светитеља, мученика. Народ који је грдно пострадао и који има своје мане, али који је прошао најгоре. Хрвати ништа од тога нису осетили, немају они појма шта значи бити частан и борити се за част и слободу. Улизице, кољачи, њихови ,,хероји" су онако ,,херојски" клали бебе у колевкама. Е Праљак је баштиник те идеологије која је то радила, а ти га овде хвалиш и величаш, а пљујеш Србе. Како те срамота само није? А онда два реда након тога замераш Србима да они то раде (пљују своје), а управо ти то радиш сво време. Срам те било да те буде! Лицемеран си до краја, није теби народ крив, гледај ти мало себе. Такви ,,критичари народа" ко ти пљују и вређају свој народ (сећам се ја врло добро твојих ранијих коментара), а не гледају себе и како они раде управо то што највише замерају свом народу. Срам те било опет! Српска историја је препуна јунака и хероја, дивних примера подвижништва, стратсвене жртве за веру, народ, Отаџбину. Најлепши примери којима се сваки непријатељ дивио. Један Свети ђакон Авакум, колико леп пример жртве за веру, народ свој. Или старац мученик Вукашин. Или Стеван Синђелић, пример стратственог и верног јунаштва. Хероји Великог рата којима се цео свет дивио. Или у овим последњим несрећним ратовима, дечак-ратник Споменко Гостић. Или мајор Тепић, који је уз Обилића и Синђелића раме уз раме стао. И ти из те прелепе галерије српских јунака ниси успео да нађеш узор, него га налазиш у неком тамо Праљку, убици и злочинцу који се убио у Хагу? То ти је ,,херојски чин" ком се дивиш? Јел те није срамота? Замераш нашима што су учествовали у хашком процесу, па и твој ,,херој" Праљак је учествовао? Али њему то не замераш. Не могу да верујем да тако нешто пишеш и још имаш образа да ти критикујеш Србе, а убицу величаш. Срамота стварно, срамота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 5 минута, Православни Србин рече Херојски чин није то што је урадио Праљак. Херојски чин је, за мене, оно што је урадио мајор Тепић. На бојном пољу, Какве то разлике има? У оба случаја људи су одлучили себи одузети живот у инат непријатељу и тиме му задати још понеки ударац. пре 5 минута, Православни Србин рече Не није. Ништа овде што је он урадио нути је за поштовање, нити за скидање каспе, итд. Манимо се демагогије. Исто то што си рекао за Праљка можеш да кажеш и за Геринга, Гебелса, Химлера и осталу екипу. Па и зликовци се могу понијети херојски, зар не? Том логиком се исто не смије признати Вермахту никакав војни успијех ни способност ни одважност, јер су били агресори на читаву Европу. Уосталом, не схватам како никоме не пада на памет сепуку, харакири. Људи се тим начином нису убијали безвезе, него да сачувају и оно мало што су они сматрали за част. Праљак је тако ваљда сматрао срамотним да живи са титулом ратног злочинца и одбио је такву судбину. И то нема везе са његовим жртвама или било чиме сличним већ је ријеч само и стриктно само о Праљковом односу према пресуди и вољи да "спаси своју част". Е сад, друга је већ прича да ли је часно то што је он урадио, да ли ту има мјеста концепту части итд итд. То је свакако валидна и занимљива расправа - али оно што јесте за респект је његова спремност да уради нешто поводом својих идеала, ко год он био. Или ако не за респект, онда је за наук какви људи могу бити. Најтврђи идеолози су способни за овакве ствари, дићи руку на себе "ради части" али и дићи руку и на друге. А с обзиром да је у питању Херцеговац, ово ми уопште није изненађујуће. Тврд карактер, тврда увјерења и може све да гори и пукне, али Еро гура по свом. Е сад, још је врх што је до сада Праљак генерално био анонимус у широј јавности, па могу тек мислити да је ово урадио неки од еминентнијих војсковођа са било које стране шта би било. И како би која страна реаговала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Новембар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 А шта мислите зашто је извршио самоубиство, каква су његова размишљања била, да ли је тиме хтио да на неки начин ''докаже'' невиност или ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 минута, Православни Србин рече Нас су згазили, нас су поклали, поубијали, ти исти ,,хероји" попут Праљка којему се дивиш, док ја читам и не верујем шта ти пишеш. Имамо ми многе мане, не спорим то, али да величаш усташке скотине насупрот Срба, то ти нећу дозволити. Треба да те је срамота због речи које изговараш! "Како се усуђујеш да кажеш нешто позитивно о непријатељу!?" пре 3 минута, Православни Србин рече Срби су јуначки народ, добар народ, народ коме су се дивили сви велики и истински народи. Народ јунака, Светитеља, мученика. Народ који је грдно пострадао и који има своје мане, али који је прошао најгоре. Хрвати ништа од тога нису осетили, немају они појма шта значи бити частан и борити се за част и слободу. Улизице, кољачи, њихови ,,хероји" су онако ,,херојски" клали бебе у колевкама. Е Праљак је баштиник те идеологије која је то радила, а ти га овде хвалиш и величаш, а пљујеш Србе. Како те срамота само није? А онда два реда након тога замераш Србима да они то раде (пљују своје), а управо ти то радиш сво време. Срам те било да те буде! Лицемеран си до краја, није теби народ крив, гледај ти мало себе. Такви ,,критичари народа" ко ти пљују и вређају свој народ (сећам се ја врло добро твојих ранијих коментара), а не гледају себе и како они раде управо то што највише замерају свом народу. Срам те било опет! "Непријатељ је најгори и не смијеш ништа о њему рећи добро. Ми имамо мане али смо добри и не смијеш нас критиковати. Шејм!" пре 4 минута, Православни Србин рече Српска историја је препуна јунака и хероја, дивних примера подвижништва, стратсвене жртве за веру, народ, Отаџбину. Најлепши примери којима се сваки непријатељ дивио. Један Свети ђакон Авакум, колико леп пример жртве за веру, народ свој. Или старац мученик Вукашин. Или Стеван Синђелић, пример стратственог и верног јунаштва. Хероји Великог рата којима се цео свет дивио. Или у овим последњим несрећним ратовима, дечак-ратник Споменко Гостић. Или мајор Тепић, који је уз Обилића и Синђелића раме уз раме стао. И ти из те прелепе галерије српских јунака ниси успео да нађеш узор, него га налазиш у неком тамо Праљку, убици и злочинцу који се убио у Хагу? То ти је ,,херојски чин" ком се дивиш? Јел те није срамота? "Ми смо добри, а овај непријатељ је зло. Не смијеш ништа добро о њему рећи, иако нема везе са његовим злодјелима уопште. О непријатељу само најгоре и ако га не кудиш и не осипаш дрвље и камење на њега, него кажеш нешто позитивно, онда га величаш." пре 5 минута, Православни Србин рече Замераш нашима што су учествовали у хашком процесу, па и твој ,,херој" Праљак је учествовао? Али њему то не замераш. Не могу да верујем да тако нешто пишеш и још имаш образа да ти критикујеш Србе, а убицу величаш. Ово ти је један огроман мач са двије оштрице... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука