Jump to content

Pobijanje ljevicarskih naglabanja o nejednakosti:-)

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 6 минута, Млађони рече

Nivo egomanije i neznanja

Čini mi se da ti pojma nemaš šta pišeš, bar kada se, u ovom slučaju, obraćaš meni.

Gde sam napisala, makar implicitno, da sam ja Muramasi ( ili bilo kome ) platila školovanje?

Ovo je klasičan pseudo ( pa dodaj šta hoćeš ) način obraćanja - imputiraj osobi( sa čijim se pisanjem ne slažeš ) šta tebi odgovara i teraj dalje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

Čini mi se da ti pojma nemaš šta pišeš, bar kada se, u ovom slučaju, obraćaš meni.

Gde sam napisala, makar implicitno, da sam ja Muramasi ( ili bilo kome ) platila školovanje?

Ovo je klasičan pseudo ( pa dodaj šta hoćeš ) način obraćanja - imputiraj osobi( sa čijim se pisanjem ne slažeš ) šta tebi odgovara i teraj dalje.

evo ovde si napisala:

Ne, dok ne počneš da radiš ( i plaćaš porez ) ne bi te koštao - koštao bi druge ( one koji plaćaju porez ).

On ne kosta "osobe koje placaju porez" vec svoje roditelje. To sto ste vi izgradili sistem gde su njegovi roditelji prisiljeni da placaju to, bez obzira da li se on skoluje drzavno ili privatno, bez obzira da li se uopste skoluje, to je glavni problem.

Problem je dakle nasilni sistem koji vi ovde branite a koji on ovde kritikuje. Umesto da uvazite njegovu kritiku takvu kakva jeste, vi je konstatno satanizujete, unizavate i slicno. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@Ronald Tekstovi su ti prva liga, ali dok ne krenes da argumentujes iz principa, i dok ne krenes da procenjujes politicke snage iskreno ne verujem da ces imati nekog upliva. 

moje misljenje posto vidim da ti tekstove verovatno niko sem mene i ne cita... vise ih zanima da "pwnuju" muramasu nego da se malo bolje obrazuju na temu sta kako utice u ekonomiji i drustvu.

Posebno mi se svidja onaj tekst koji ukljucuje teoriju igara. O tome sam vec pricao i pokusavao da objasnim ljudima kako teorija igara predvidja ekonomska ponasanja ljudi - medjutim neuspesno. 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Branka62 рече

Ali čoveče, pa ja ti i pričam o merdevinama a ne o levitaciji. Ne svidja ti se sistem? Idi gde je bolje. A ima i to u okruženju. Samo uz mali ( dodatni ) trud. Koji ti, očito, nisi spreman da uložiš. Što je meni OK. Samo nemoj onda da kukaš. Niko ti ne zamera što si koristio merdevine,već ti skrećemo pažnju da kada su ti drugi pružili merdevine i kada si ih ti oberučke prihvatio, nemoj pljuvati po tim merdevinama i pričati kako bi bilo super da ih nije bilo i da bi bilo bolje da si izlevitirao.

A sto da ne kuka? Ima decko pravo da se zali na stvari u sistemu i da tezi promeni. 
Vecito taj shaming "nemoj da kukas" naravno da ce da kuka i da se bori protiv nepravde.

Taj vas mentalitet "bezi gde ti je bolje" mi je dno dna. 

Ne bezi, nego kukaj, zali se, bori se, siri ideje. Sto on i radi a vi hocete da obeshrabrite. 

Kukaj @Muramasa brate slobodno, poplasili se ovi da nece da ce da umiru ljudi na ulici ako ideje koje zastupamo ja i ti urade ne sto politicki. ;)
Samo hoce da te troluju i ponizavaju da se prilagodis njihovom drustveno-ideoloskom sistemu. Ne obracaj paznju nego pricaj, libertarijanaca je sve vise kako u srbiji tako i u svetu, libertarijanske partije su nikle vise manje u svim evropskim zemljama i mainstream desnicari se mnogo vise priblizavaju libertarijanizmu svud redom. 

Samo udri brale, kulturno-ideoloski rat dobijamo, i ovo su krici ranjenog drustva koje je naviklo na marksisticke pristupe problemima. (uglavnom od onih koji zavise od takvog pristupa.)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Zagoreće mi ručak, a ne bih da mislite da vas kuliram. :D

Pa hajde onda ukratko, nije ni samo puka jednakost prilike kad su polazne tačke toliko različite a od ishoda zavisi goli život, a ne količina luksuza i uživancije, ali nije ni jednakost ishoda, jer negira slobodu, rad, trud, pa i to slobodno tržište protiv kog u principu ništa nemam.

Razmišljam baš o tom Avocadovom primeru sa decom i tu mi nedostaje varijanta u kojoj nepravedna raspodela ne znači samo da neko dete ne dobije igračku ili dobije manje igračaka, nego recimo dobije hleb i vodu uveče ako riba po ceo dan, dok drugo dete unapred ima hrane i pića i igračaka i slobodnog vremena i dobija ogroman džeparac ako roditeljima obavlja nabavku biciklom. Drugom detetu možeš reći: imaš jednake mogućnosti kao tvoj brat i slobodu izbora jer tebi niko ne brani da nabaviš bicikl i naučiš da ga voziš. Ali ako dete prestane da riba i pokuša da uči da vozi bicikl, neće dobiti ni hleb i vodu - taj rizik je jednostavno preveliki; na stranu to što ne može, nema odakle, da nabavi bicikl. Nije pravda ni da lenjivac koji neće prstom da mrdne ima isti džeparac kao dete koje pomaže; ali nije ni pravda da postoje toliko različite polazne tačke kada od ishoda zavisi život i smrt;

Priznajem da sam ja upotrebio primer sa decom, a ti se samo nadovezala na njega, ali ja sam taj primer dao da ilustrujem pojam i definiciju "pravde", a ne da napravim analogiju sa državom i građanima... nisu dobre te analogije, jer država nema i ne može da ima isti odnos i iste dužnosti prema svojim državljanima kakve dužnosti imaju roditelji prema svojoj deci.

Цитат

to ne znači da zagovaram neku revoluciju u cilju izmene polaznih tačaka, samo smatram da ta situacija nije pravedna. I da ima smisla te posledice života i smrti otkloniti kao društvo.

Tu se zaista slažemo... kao što već rekoh, ne želim da živim u državi u kojoj ljudi umiru od gladi... samo mislim da to nema veze sa pravdom... to mi je merilo valjanosti i empatije jednog društva, a ne merilo nepravednosti države... i mislim da je prilično važno da imamo jasno definisan domet do koje mere se država brine o tim stvarima... jer jedno je da se država postara da niko ne umre od gladi i izlečivih bolesti i da npr. sva deca imaju odeću, obuću i knjige za školu... a sasvim drugo sve ono o čemu se država trenutno "stara" u smislu tzv. "socijalne pravde"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Млађони рече

Posebno mi se svidja onaj tekst koji ukljucuje teoriju igara. O tome sam vec pricao i pokusavao da objasnim ljudima kako teorija igara predvidja ekonomska ponasanja ljudi - medjutim neuspesno. 

12:smeha::))12:smeha:

• Оплаках :)) 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

... i mislim da je prilično važno da imamo jasno definisan domet do koje mere se država brine o tim stvarima... jer jedno je da se država postara da niko ne umre od gladi i izlečivih bolesti i da npr. sva deca imaju odeću, obuću i knjige za školu... a sasvim drugo sve ono o čemu se država trenutno "stara" u smislu tzv. "socijalne pravde"...

Zasto mislis da je drzava efikasnija u tome (da se brine da niko ne umre od gladi) od recimo dobrovoljnih privatnih organizacija? 
Ja mislim da je tebi jasno da monopol ne valja, i da je slobodnotrzisni pristup gde iams konkurenciju znatno bolji. 
Zasto onda ne ostavimo konkurenciju u resavanju tih drustvenih problema? 

p.s. pretpostavljam da mislis da je drzva efikasnija jer si rekao da drzava treba da se bavi tim stvarima, pa pretpostalvjam da mislis da radi bolje od privatnih drustava i da je iz nekog razaloga to neophodno. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

12:smeha::))12:smeha:

Ajde nemoj da si toliko butthurt, nisi poznavao teoriju igara i njenu primenu u ekonomiji i sociologiji... nije kraj sveta... opusti se pogresis i ti ponekad. Ipak si samo strucnjak za uske oblasti gradjanskog prava. 

nije kraj sveta ako nesto neko zna a u isto vreme je manje skolovan i uspesan od tebe... 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Млађони рече

@Ronald Tekstovi su ti prva liga, ali dok ne krenes da argumentujes iz principa, i dok ne krenes da procenjujes politicke snage iskreno ne verujem da ces imati nekog upliva. 

moje misljenje posto vidim da ti tekstove verovatno niko sem mene i ne cita... vise ih zanima da "pwnuju" muramasu nego da se malo bolje obrazuju na temu sta kako utice u ekonomiji i drustvu.

Ја сам ето прочитала и нисам сигурна како тачно мислиш да аргументује твоје ставове. Појасни, молим.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Млађони рече

Svasta...

Ево га још један самоуправљач :))

пре 21 минута, Млађони рече

Ovo je laz, kao sto rekoh on VAS nije kostao nista, kostao je svoje roditelje

Ово је елементарно немање појма.

Poyy

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Zasto mislis da je drzava efikasnija u tome (da se brine da niko ne umre od gladi) od recimo dobrovoljnih privatnih organizacija? 

Ne mislim da je efikasnija... ali

"uradi uvek X"    "uradi X efikasnije ali ne uvek"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ја сам ето прочитала и нисам сигурна како тачно мислиш да аргументује твоје ставове. Појасни, молим.

Argumentuje moje stavove da je slobodno trizte i privatna svojina efikasnija od drzavno kontrolisanog trzista i javne svojine. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Ajde nemoj da si toliko butthurt, nisi poznavao teoriju igara i njenu primenu u ekonomiji i sociologiji... nije kraj sveta... opusti se pogresis i ti ponekad.

Slobodno to ponovi par puta pred ogledalom... možda pomogne...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Argumentuje moje stavove da je slobodno trizte i privatna svojina efikasnija od drzavno kontrolisanog trzista i javne svojine. 

Како тачно? Цитирај делове текста на које мислиш.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Ово је елементарно немање појма.

Njegovo skolovanje je kostalo oko 100 000 dinara godisnje, studirao je cetri do pet godina sto je 100 000 dinara x 5 dakle 500 000 dinara dakle oko 

4200 eura. 

Njegovi roditelji racunam da imaju normalne prosecne plate i vise od tih 4 200 eura daju svake godine. 

Jedini koji ovde nema pojma je onaj koji bi trebalo da ima pojma, jer mu je struka bliska tim stvarima... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...