Jump to content

Pobijanje ljevicarskih naglabanja o nejednakosti:-)

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Управо сада, Muramasa рече

Zato što ja zarađujem dosta iznad (zvaničnog) proseka. Bar za kuckanje kvalitetnog koda nema zime.

Зарађујеш и користиш услуге које су субвенционисане, што значи да се и даље гребеш о нас који те услуге не користимо. Екстра што си у дебелом минусу за све што си до сад примио. Али наравно, то те не спречава да по цео дан критикујеш исте као ти. Класичан самоуправљач :))) 

пре 1 минут, Muramasa рече

To su oni što bi glasali protiv Lenjina, malodušni u odnosu na boljševike, ali bi i dalje "država duradi" i oderi bogate.

Ако би да причаш о њима, прво мораш да знаш да су се звали мењшевици. А мрзи ме да причам о њима, реално, забавније ми је да видим где су корени твог самоуправљачког менталитета. Ниси ни рођен у то време, а та си психологија. Фасцинантно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Muramasa рече

Socijalistu bi bilo moguće odabrati za ukrcavanje samo na osnovu regularnih izraza "top 1 percent", "fair share", "redistribute", "social justice", "universal...", "free..". Skoro da bi moglo da se prepusti mašini.

Украцавај се, самоуправљачу :)) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Muramasa рече

nećemo znati ni da možda ne bih otišao na MIT da moji roditelji nisu morali da plaćaju abnormalno visoke poreze

Ovo znamo sa poprilično velikom sigurnošću. Tamo je školovanje toliko skupo da i sa ( za naše uslove) natprosečnim zaradama, tvoji roditelji to ne bi mogli da priušte. Osim možda ako bi dobio stipendiju. Ali za stipendiju simogao i ovako da se potrudiš.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Muramasa рече

Cenim ja to znanje, nego ta ustanova mi više služi da mi propiše šta moram da naučim, a kako ću da naučim, to je moj problem.

Ovde si u pravu. I to važi za većinu naših fakulteta. Što nisi potražio nešto bolje? Umesto što kukaš kako ne valja.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Muramasa рече

U Pinočeovom Čileu bih, pored svog redovnog posla i uplaćenog poreza, dodatno doprineo državi tako što bih deo svog vremena volontirao kao izbacivač u helihopteru.

Oko Pinočeovog Čilea sam još ranije htela da ti napišem ali sam se uzdržala.  No kako insistiraš; nisam, na sreću, bila u Čileu u doba Pinočea, ali znam ( i to lično ) ljude koji jesu, i koji su proveli nedelje na jednom od stadiona. Samo zato što su bili iz Jugoslavije. Tako da u pravu je Rylah - ti bi biomedju njima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Ne bih, jer ne bih imao razloga da idem tamo, nego par hiljada km severnije

Pa da, možda i ne bi imao razloga, jer si do cenjene diplome došao u Jugoslaviji ( tada )/ Srbiji ( danas ).

I da ponovim; Par hiljada kilometara severnije ćeš otići sa diplomom koju si stekao ovde (u Srbiji ). Što se nisi potrudio da dobiješ stipendiju za MIT? Ili, što nisi otišao na neki od kvalitetnih fakulteta u blizini ( Austrija, Madjarska, Švajcarska.. )?

P.S. Bilo bi stvarno lepo da naznačiš na šta odgovaraš a ne da sagovornici moraju da timače.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Muramasa рече

Sam sam platio tu diplomu.

Ниси. Платио си део те дипломе. Остатак сам ти платио ја и још око милион и по људи попут мене.

Самоуправљач самурај :))) 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Muramasa рече

Čak i da je tako, a nije, i dalje ostajemoje pitanje oko kvaliteta fakulteta - a. Što nisi otišao negde drugde (u okruženju ) gde je kvalitet fakulteta bolji b. što se nisi potrudio da dobiješ stipendiju za MIT ( ili nešto slično )

P.S. Molim te, naznači na šta odgovaraš!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Zato što ja zarađujem dosta iznad (zvaničnog) proseka. Bar za kuckanje kvalitetnog koda nema zime.

Placas li ti porez na tu zaradu ili radis preko neta na crno?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Nisam imao računicu da idem dalje. Smatrao sam da mi je lakše da zaradim i iskeširam školarinu ovde, pa da palim kad sve završim.

Па класичан социјалиста самоуправљач :)) Оће јефтиније без обзира на квалитет, и још да му други плаћају све или макар део, а онда иде и вришти о ПРАААВИМА и онима који би све џабе :)):)) 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Muramasa рече

To što si platio (a realno, za poštovanje je kad neko radi i studira, ali to što je tebi moguće ne znači da je svakome moguće, čak i pod ovim uslovima) samo je deo tržišne vrednosti te diplome. Sa iole manjom platom ne bi ni to mogao da platiš, a da ne možeš da živiš i jedeš kod roditelja već da moraš da plaćaš stan i hranu i još fakultet po tržišnoj ceni ne bi mogao ni kao programer. A ne mogu svi ni da budu programeri.

A ni ne treba da budu, i to je ključno - da li život na ivici egzistencije u stalnom strahu od bolesti ili povrede ili trudnoće koja će te uništiti i možda na kraju ubiti treba da bude pravedna kazna za nekog ko nije programer ili neko slično trenutno popularno i dobro plaćeno zanimanje, već obavlja bilo koji drugi posao koji je neophodan za funkcionisanje sveta? Da li i programeri jedu, piju kafu, voze se u saobraćaju, hodaju očišćenim ulicama? Da li one koji te poslove obavljaju za njih treba kazniti što nisu isto programeri? 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Branka62 рече

Čak i da je tako, a nije, i dalje ostajemoje pitanje oko kvaliteta fakulteta - a. Što nisi otišao negde drugde (u okruženju ) gde je kvalitet fakulteta bolji b. što se nisi potrudio da dobiješ stipendiju za MIT ( ili nešto slično )

P.S. Molim te, naznači na šta odgovaraš!

Sto MIT? Mogao je i ovde da upiše vrhunski privatni fakultet RAF. Cijena jedne godine oko 2700 eura koliko znam.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...