RYLAH Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 1 сат, Muramasa рече Pa ne baš, već sam nakupuo dve godine staža, a i moji roditelji su platili poveći porez do tada. Neće biti da ste me samo vi subvencionisali. Твоји родитељи нису ти. Ваљда би добри мали либерал то требало да зна. И твоји родитељи су такође у своје време били субвенционисани. А ако си на државном факултету, свакаки си субвенционисан од стране нас који плаћамо порезе, све и да плаћаш школарину, јер је и та цена субвенционисана. 1 hour ago, Muramasa рече Nego, recimo da pristanem da platim tu cenu, kako ćemo je odrediti? Koliko vredi školarina na fakultetu na kom govedo od docenta ima materijal koji kao da je skupljan po forumima, a ništa što liči na udžbenik ili bar skriptu, a ja sam ga platio 6*1500 po ESPB bodu? Koliko vredi ta policija koja se proslavila u Savamali i kako da procenimo njene benefite u slučaju da su mi zatrebali? Vrlo moguće da bih sam morao da branim sebe i svoju imovinu. Naravno, ne bi mi teško palo, ali ako već plaćam nekoga, situacije poput Savamale bi bile nezamislive. Koliko košta "besplatno" zdravstvo za koje sam već platio veliki obavezan reket, a koje je zamalo ubilo moju prijateljicu obolelu od miastenije svojom (ne)ažurnošću i (ne)sposobnošću i za koje sam imao ludu sreću da mi poslednjih 12 godina baš ni za šta nije trebalo. Da nije možda negativna cena? Jesi li siguran da bi me toliko koštale da su ove usluge bile tržišno obezbeđene, pa da sam mogao da glasam svojim parama i da bar to govedo od docenta pošaljem na biro, ako ništa drugo? Никада нећемо знати, јер си изабрао да користиш услуге државних (субвенционисаних) установа. У било ком тренутку ниси изабрао приватнике и платио из свог џепа да бисмо могли да знамо. Тако да си и даље на сиси порезника за милијарду ствари које су ти обезбеђене да би био добар мали либерал који по форумима кука како оне на државној сиси треба побити јер су неспособни и угрожавају га. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 6. Zapovijedamo vam pak, braćo, u ime Gospoda našega Isusa Hrista, da se klonite od svakoga brata koji živi neuredno, a ne po predanju koje primiše od nas. 7. Jer sami znate kako treba da se ugledate na nas, jer nismo živjeli neuredno među vama, 8. Niti smo zabadava jeli hljeb u nekoga. No s trudom i mukom, radeći dan i noć, da ne bi bili na teretu nekome od vas: 9. Ne kao da nemamo vlasti, nego da sebe damo vama za primjer, da bi se ugledali na nas. 10. Jer kada smo bili kod vas, ovo smo vam zapovijedali: Ako neko neće da radi, neka i ne jede. 11. Jer čujemo da neki među vama žive neuredno, ne rade ništa, a u sve se miješaju. 12. Zato takvima zapovijedamo i molimo ih u Gospodu našem Isusu Hristu da mirno radeći svoj hljeb jedu. како ви тумачите ове речи Апостола Павла из друге посланице Солуњанима? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 10 минута, Muramasa рече E, pa evo jedne ideje. Pošto već imam dve godine staža, uz natprosečnu platu, a uplatiću još koju, a penziju sigurno neću imati u Srbiji, taman da se pokrije ono što navodno dugujem, za usluge koje ne vrede pišljiva boba. Nego, da ta cena za koju sam subvencionisan nije veštački naduvana, jer ono što zauzvrat dobijam teško da vredi 1500 dinara po ESP bodu. Sta ti zelis, drustvo bez drzave, javnog zdravstva, javnih fakulteta itd.? Ti mislis da drzava uopste ne treba ds finansira skolstvo? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 18 минута, Muramasa рече E, pa evo jedne ideje. Pošto već imam dve godine staža, uz natprosečnu platu, a uplatiću još koju, a penziju sigurno neću imati u Srbiji, taman da se pokrije ono što navodno dugujem, za usluge koje ne vrede pišljiva boba. Nego, da ta cena za koju sam subvencionisan nije veštački naduvana, jer ono što zauzvrat dobijam teško da vredi 1500 dinara po ESP bodu. Ако довољно људи као ти пристане да плаћа лоша предавања лоших предавача, факултет ће бити на добитку; ако факултет може да запосли још лошијег и неискуснијег предавача - доценти су релативно скупи, морају углавном докторат да имају, може се убацити ту неки студент коме се заузврат смањи школарина - добитак је још већи. Слободно тржиште, ако ти се не свиђа, идеш на друго место... И није тако само код нас, већ све више и у САД, па и по Европи - све лошији кадар и све лошији услови студирања, за већи профит. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 15 минута, Muramasa рече Budući da sam negde na granici između republikanca i hoppeanskog ancap-a, hteo bih državu koja minimalno košta i ne nudi ništa osim zaštite obligacionih odnosa i negativnih prava. Mislis da je pogresno sto je drzava finasirala na primer teorijske fizicare kao Ricard Fajnman, Anstajn, Bor, Sredinger, Hajzenberg. Mislis da bi to neki privatnik htio da finansira, mislim i kako bi kad ne razumije kakav prakticni impakt ima QED na danasnji informaticko-tehnoloski svijet. Zamisli da ti privatnici trube da moras vratiti novac koji si ulozio, koliki bi to stres bio za nekog naucnika da masta, uziva, igra se u glavi? Objasnicu ti to ovako, Obri De Grej je naucnik koji je svoj novac ulozio, tacnije nasledstvo u podizanje laba i bavi se pronalazenjem nacina za produzenje zivotinjskog i ljudskog zivota, njegova struka je biomedicinska gerontologija i znas kakav odgovor dobije od mnogih preduzetnika na skupovima i u neformalnim razgovorima kad im pokusava da objasniti cime se bavi kako mi mozda dobio neke finansije? Otprilike Trampovski:" Sta cu zivjeti duze od ovoga" . RYLAH and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 11 минута, Muramasa рече I ja bih mu isto tako odgovorio. Meni je dosta 30 godina, a 35 je već puna kapa. Pa ta terapija ne omogucava samo produzenje zivota vec dolazak do nje indirektno otkriva i uzroke mnogih teskih oboljenja. Dovoljno ti je da zivis do 32, 33 godine? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 48 минута, Muramasa рече E, pa evo jedne ideje. Pošto već imam dve godine staža, uz natprosečnu platu, a uplatiću još koju, a penziju sigurno neću imati u Srbiji, taman da se pokrije ono što navodno dugujem, za usluge koje ne vrede pišljiva boba. Мислиш да је то изблиза довољно да покрије трошкове твоје основне и средње школе, бесплатног здрвства, полиције, судова и свега што имаш у друштву? Ако то стварно мислиш, онда те апсолутно ништа не разликује од оних које нон стоп блатиш, јер је основа таквог размишљања да се теби нешто дугује, и то џабе. Ево, сад ћеш да кукаш како те услуге не ваљају, али се до сад ниси потрудио да одеш и нађеш боље, а у међувремену си их све користио. пре 49 минута, Muramasa рече Nego, da ta cena za koju sam subvencionisan nije veštački naduvana, jer ono što zauzvrat dobijam teško da vredi 1500 dinara po ESP bodu. Никада нећемо знати, јер ниси потражио боље, него си, као сваки социјалиста, заглавио у установи која је јефтинија, уместо да си као неко са предузетничким духом потражио неку установу која нуди боље знање. Уместо тога, ти ћеш да кукаш како ништа не ваља и да будеш у установи коју мрзиш и стицаћеш знање које не цениш, само ради папира. По чему се ту разликујеш од класичног југословенског комуњаре из СФРЈ, сем што дречиш по форумима како не ваља радити оно што и сам радиш? cloudking, Justin Waters and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 8 минута, Muramasa рече Sasvim dovoljno. Planiras sepuku? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 Dzumandzi Zaboravio sam ti odgovoriti za naslov. Stavio sam osmjeh na kraju pa ne mogu da vjerujem da ti nisi shvatila. Stavio sam namjerno ovako malo jaci naslov ali i osmjeh na kraju bas zbog toga. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 Управо сада, Muramasa рече Sa policijom i sudstvom nisam imao kontakta od kada sam se rodio, sa zdravstvom poslednjih 12 godina. Koliki su ti troškovi? Jel sam beše ovu policiju finansirao ili neku u paralelnom univerzumu? http://rs.n1info.com/a331947/Vesti/Vesti/Izvestaj-MUP-a-o-Savamali.html Огромни су трошкови, јер је њихова улога у друштву пре свега превентивна. Ако би да знаш какав би живот био без њих, погледај распад и хаос кад дођу поплаве и повуку се органи државе, чак и у таквој земљи као што је САД. Или погледај земље са распаднутим системом и шта се све тамо дешава свакодневно и свакоме. Е, то плаћамо, чак и са оваквом полицијом, која уме врло често и да гази права својих грађана, али је чак и таква неупоредиво боља од алтернативе без постојања тога. Алтернативно, ако би да будеш независан од полиције, можеш да ангажујеш хрпу приватног обезбеђења. Али паре за то немаш, наравно, и уместо тога ћеш да кукаш како ништа не ваља, посебно не ваља оно што си цео живот користио паразитски, као сваки социјалиста. пре 3 минута, Muramasa рече Po toj logici, nećemo znati ni da možda ne bih otišao na MIT da moji roditelji nisu morali da plaćaju abnormalno visoke poreze. Cenim ja to znanje, nego ta ustanova mi više služi da mi propiše šta moram da naučim, a kako ću da naučim, to je moj problem. Не, него нећемо знати јер си ти прво очекивао да ти родитељи плате студије, уместо да се сам потрудиш и макар аплицираш негде где је боље. Имају они и стипендије. Или си можда и знао од старта да немаш оно што треба да би те примили у бољу школу него што је ЕТФ па се ниси ни пријављивао и изабрао си да кукаш јер је тако лакше. А онда си отишао у установу коју не цениш и опет кукаш како ништа не ваља уместо да се потрудиш да нађеш боље. Јер је тако лакше. А сад, тек пошто си прошао приправнички стаж, пљујеш по онима који имају мање од тебе и сматраш их мање вредним само зато што имају мање од тебе. Типични СФРЈ социјалиста. Justin Waters and Branka62 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 9 минута, Muramasa рече A da li smo imali opciju da ne finansiramo te loše institucije, da nam se lepo iz poreza iskjuči sve što ne koristimo? Никада нећемо да знамо, јер ниједан социјалиста попут тебе није ни питао, само је користио услуге без да плати било шта. И док се тако гребао о туђе паре које су све то плаћале, кукао како ништа не ваља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 2 минута, Muramasa рече Da znaš da bih i ja mogao da budem veoma velikodušan i da bih mogao da ti obezbednim sve što ti treba, uz jednu malu kvaku - da se zadužim u tvoje i u ime svih tvojih potomaka i usput skinem kajmak. To bi bio pravi socijalistički manir. Не, ово што ти радиш је социјалистички манир, а већ смо видели и због чега. У Пиночеовом Чилеу би тебе бацали из хеликоптера. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 6 минута, Muramasa рече Nemoj da se praviš lud, kao pravnik znaš bolje od mene kakve su mi bile opcije da ne plaćam ono što ne koristim i znaš kakav je lov u mutnom u pitanju, tako da se ničemu ne može utvrditi realna cena, a još manje vrednost. Али ради се о томе што си ти користио све до скоро то што ниси плаћао. А и данас користиш оно што се субвенционише и чему не плаћаш пуну цену. Уз, наравно, критику оних који, као и ти, користе оно што други плаћају за њих. пре 7 минута, Muramasa рече U Pinočeovom Čileu bih, pored svog redovnog posla i uplaćenog poreza, dodatno doprineo državi tako što bih deo svog vremena volontirao kao izbacivač u helihopteru. У Пиночеовом Чилеу су такве као ти, који користе оно што је џабе а још паметују против оних који користе оно што је џабе, бацали из хеликоптера. Јер се такви зову комуњаре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 Ovako izgledaju naši "levičaci" tj. ljevičari http://tinyurl.com/y9kw5p8c A ovo su njegove političke pozicije: Místopředseda Ondřej Kotas: Miluji Stalina a Putina http://tinyurl.com/ybypkocz Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 9 минута, Muramasa рече Pa ko onda subvencioniše i plaća punu cenu, ako ne oni koji zarađuju više od proseka i plaćaju više od proseka. Што би то тебе било брига кад је теби све то било дато џабе? пре 9 минута, Muramasa рече Koliko ja vidim, jedini meljševici na ovoj temi ste ti i Paradoksologija. Кад будеш научио како се правилно каже та реч и шта значи, можемо да разговарамо. Ниси чак ни комуниста, ти си самоуправљач класични Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука