Jump to content

Star Wars ep. VIII - The Last Jedi

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 часа, obi-wan рече

...

Napisao sam jos onda na toj temi - Kylo je predstavljen kao iznervirani brucos, kome je profesor odbio kolokvijum. Pride st on izgledom uopste ne daje utisak sith-a - nema oziljaka iz borbi, nema pakleno gnevnog lica, nema osvete koja treba da mu se vidi u ocima, itd, itd... sa njim su do sad potpuno omasili prikazivanje lika...

Само да се разумемо, уопште не бацам хејт на Еп. 7 :) По некој мојој ранг-листи по квалитету филмова, редослед је:

1. Еп. 5 Империја узвраћа ударац

2. Ратови звезда (накнадно прозвани Еп. 4 Нова нада)

3. Еп. 7 Буђење силе

(неколико празних места)

8. Еп. 6 Повратак џедаја

(неколико десетина празних места)

116. "приквели" без неког нарочитог редоследа, јер се не зна који је од којег гори  :smeh1: 

Овај "Роуг 1"... како ли беше превод... ми је некако полу-неканонски па га нисам нигде ставио, али дефинитивно је у групи са ова прва три.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Иван ♪♫ рече

potpuno se slazem, stariji sw filmovi te uvuku u pricu, u ovim novim je sve predvidivo i klinacki

Back to the Future je sw film koji sam gledao kao klinac i jos uvek mastam da vozim hoverboard :D e to je naucna fantastika :) ... ali ubedljivo najgluplji filmovi danasnjice su oni o superherojima, osim "The Dark Knight" koji ima prodju, bar kod mene.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Дидим рече

Само да се разумемо, уопште не бацам хејт на Еп. 7 :) По некој мојој ранг-листи по квалитету филмова, редослед је:

1. Еп. 5 Империја узвраћа ударац

2. Ратови звезда (накнадно прозвани Еп. 4 Нова нада)

3. Еп. 7 Буђење силе

(неколико празних места)

8. Еп. 6 Повратак џедаја

(неколико десетина празних места)

116. "приквели" без неког нарочитог редоследа, јер се не зна који је од којег гори  :smeh1: 

Овај "Роуг 1"... како ли беше превод... ми је некако полу-неканонски па га нисам нигде ставио, али дефинитивно је у групи са ова прва три.

Ne bi ja to nikad tako visoko stavljao (ep. VII), daleko od toga...

Moj redosled je (za sad) ovaj:

1) ep. V i VI, nerazdvojno na prvom mestu

2) ep. IV

3) Rogue One

4) ep. I-III

5) Ep VII

...

Vazna stvar: za moj ukus ep. I-III, bez obzira koliko plice uradjene nego originalna trilogija, ipak jesu jedan potpuni Star Wars; kad sma gledao te filmove, ni jednog trenutka nisam bio u dilemi sta to gledam, tj. da li je to uopste pravi Star Wars. Kod ep. VII imao sam muke prvih pola sata da se razaznam jel to SW ili pokusaj nekog bednog plagijata, tek kasnije kroz film - a narocito kad Solo gine - to je pravi SW.

Inace, sto se tice Rogue One - to je film mimo glavne linije sage, ali itekako jeste u kanonu, on dopunjava mesto izmedju ep. III i IV, kao sto to radi i serija Rebels. Pride, sto je to filmski i narativno mnogo bolje uradjen film nego ep. VII.

Svojevremeno je Lukas sve to komentarisao, pa je za ep. VII rekao - "to nije ono sto sam ja zamislio u pocetku", dok je za Rogue One (pitao ga je sam reditelj tog filma) rekao reditelju "dobro je, dobro si uradio" (a ovaj kaze - "od tog sta ima Lukas da kaze sam imao daleko najvecu tremu, i sad mi je mnogo lakse!").

Dakle, bitno (mi) je pre svega sta je u duhu sage, a ne kakve specijalne efekte ima (a kad smo kod toga - efekti iz ep. IV-VI su daleko lepsi i prikladniji nego ovi sad, imaju sopstveno lice i dusu, nisu samo treskanje i blicanje na sve strane).

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A Dzej inace nije upropastio samo taj SW, nego i jos 2 Star Treka - i tamo je potpuno omasio viziju Dzina Rodenberija, kojom je ta saga i nastala.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Да, зато сам и написао "полу-неканонски", мислећи на то да је одступио од ликова које пратимо, али у праву си, канон прати главну причу. Нека врста спин-офа дефинитивно јесте, отприлике као кад у Звезданим Стазама ураде епизоду у којој су главни ликови обични војници и радници из потпалубља, а главни ликови кад прођу, прођу као фаце и ту вилица пада до земље... Као Дарт Вејдер кад се појави у Роуг 1.

Шта ја знам, мени је Еп. 7 добра, али као што сам рекао, заиста много очекујем од Еп. 8. Ако се испостави да читава прича никуда не води, то ће у мојим очима повући на дно и Еп. 7 као део пакета. Оно што ми се свиђа јесу негативци са унутрашњим дилемама, позитивци који нису баш толико позитивни, сторм-трупери који сумњају у оно што раде, сторм-трупери који заиста могу да убију мету коју гађају и који су коначно страшни уместо смешни, мистерија око тога што не знамо шта се догодило око Лука, ко је Рен итд. Оно што замара јесте што је прича пресликан оригинални филм. Звезду Смрти као најразорније оружје нису смели да дирају. Какав сад "Први Ред" и нека квази-побуна, па Република је победила итд.

О Еп. 6, а нарочито о "приквелима" имам јако лоше мишљење, али о укусима не вреди расправљати. :) Као фан франшизе, и њих на неки начин "волим", тако да... Једино сам се у Лукаса разочарао у одраслом добу. Кад сам био дете, за мене је он био визионар и стваралац једног фантастичног света, после сам сконтао да је једноставно лик који је јурио новац и који је измишљао ствари у ходу, притиснут роковима за продукцију. :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 11/25/2017 at 7:51, Дидим рече

Да, овамо пола детињства радио тренинге са Луком, сада са "дарк учитељом", а црнац који је први пут дохватио светлосни мач се равноправно мачује с њим, а девојчица га надјача у контроли Силеjoooj 

Знаш кад би неко ко је први пут дохватио мач имао икакве шансе против некога ко је имао само месец дана тренинга? То као да први пут видиш шаховску таблу и кренеш равноправно да играш против јуниорског шампиона. :smeh1: 

Добро, брат нигер је, да кажемо, "одгајан" за ратовање па то мож да прође оно једва баш, али она досаааадна, она Реееј, јао мајко мила. :bu: Испале ми очи кад му је "прочитала страх". Оцена: -1869

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Дидим рече

Кад сам био дете, за мене је он био визионар и стваралац једног фантастичног света, после сам сконтао да је једноставно лик који је јурио новац и који је измишљао ствари у ходу, притиснут роковима за продукцију.

Ima toga sa parom, neminovno, ali nije sve ni blizu tako. Treba da pogledas dokumentarce "Star Wars Legacy" i "Empire of Dreams", da bi imao potpunu sliku. :)

пре 2 часа, Дидим рече

Шта ја знам, мени је Еп. 7 добра,

Pa mislim da u tome bas i jeste problem (kao i kod ova 2 Trek-a) - sve su to, izdvojeno gledano, solidni filmovi, ali temeljno mase sustinu svoje sopstvene sage. Videcemo sta ce da ispadne dalje, ne svidja mi se sto je pre neki mesec Mark Hamill onako izokola kritikovao ceo ovaj pristup (ep. VII, pa sad ep. VIII) - tako nesto ne bi smelo da dodje od jednog sasvim glavnog glumca, koji je u svemu tome od pocetka, a kad dodje, to znaci da je sve to ipak relativno suplje u odnosu na stare originale. Svejedno, ja ostajem ljubitelj sage, treba nesto bas mnogo kretenski da me odbije od svega toga, a nadam se da toga nece da bude.

пре 3 часа, Дидим рече

Нека врста спин-офа дефинитивно јесте

Sad je u izradi i zavrsnoj montazi slican projekat o mladjanom Han Solu, a zucka se i o jos nekim slicnim mogucim filmovima (Boa Fet, Obi-Wan...)...

Подели на овим сајтовима

:)

Подели на овим сајтовима

On 11/26/2017 at 2:37, Djapa рече

Back to the Future je sw film koji sam gledao kao klinac i jos uvek mastam da vozim hoverboard :D e to je naucna fantastika :) ... ali ubedljivo najgluplji filmovi danasnjice su oni o superherojima, osim "The Dark Knight" koji ima prodju, bar kod mene.

Het Ledzer je odradio fantastican posao. Omiljene linije: ,,Why so serious" i ,,All it takes is a little push". Narocito ova druga, jer vazi u oba pravca, mala nepravda, los savet i sl. moze coveka gurnuti na stranputicu, isto tako i najmanje dobro delo, makar i osnovna uljudnost, moze coveka pokrenuti na dobro.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 11/26/2017 at 17:33, Дидим рече

Оно што ми се свиђа јесу негативци са унутрашњим дилемама, позитивци који нису баш толико позитивни, сторм-трупери који сумњају у оно што раде, сторм-трупери који заиста могу да убију мету коју гађају и који су коначно страшни уместо смешни, мистерија око тога што не знамо шта се догодило око Лука, ко је Рен итд.

Samo sto likovi uopste nisu razradedjeni, onaj Ren vise deluje kao besni tinejdzer kome tata nije kupio najnoviji lightsaber. Dalje kako moze Rej bez ikakvog treninga da se odupre treniranom situ u borbi prsa u prsa... Ide se vise na efekte, na 'vauuu' momenat, akcija, akcija, bum, tras i na kraju dobri pobedili, ko preziveo tj.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Иван ♪♫ рече

onaj Ren vise deluje kao besni tinejdzer

Iznervirani brucos kome je profesor vratio seminarski... to mi jos kad je izas`o film palo na pamet...

Подели на овим сајтовима

Inace, postoM novinari dobijadu te neke privilegije i ostale regulatorijume da mogu da gledaju neki film i pre same premijere, evo da vidite iz prve ruke kako to izgleda u slucaju npr. ovog filma, i kakve sve imbecilne pojave nalaze prolaz do stvarnosti u ovakvim slucajevima... izvor je nas veliki Qzma, alias novinar SK-a Miodrag Kuzmanovic...

...

https://www.facebook.com/miodrag.kuzmanovic

Novinar koji želi da pogleda nesrećni Star Wars: The Last Jedi dan pre oficijelne premijere mora da se složi sa sledećim uslovima:

1. Ova pozivnica odnosi se samo na ime pozvanog novinara i ne može se preneti na drugu osobu, niti druga osoba može ući u prisustvu pozvanog novinara.
2. Na ulasku u dvoranu ovlašćeno obezbeđenje će pregledati torbe i koristiće ručni metal detektor.
3. Zabranjeno je unošenje kamera i svih drugih snimača slike i zvuka u dvoranu.
4. Mobilni telefoni moraju da se predaju na ulazu u dvoranu, ukoliko ih novinar nije ostavio na svoje privatno sigurno mesto van bioskopa.
5. U sali će biti prisutno obezbeđenje sa uređajima za noćno izviđanje.

Ju sak, Taramaunt... Ulazio sam u generalštab, u simulator MIG-29 na vojnom aerodromu i na tonu much cooler lokacija bez izvrtanja džepova. Jebo vas ušati Kajlo Ren, mene nećete pretresati, a samim tim ni videti.

...

I odgovor na jedan od komentara ispod:

Ali stavka br. 5, obezbeđenje sa Night Vision hedsetima... "Džoker 1, Džoker Alfa-6... Peti red, sedmo sedište, lik istovremeno kopa nos i češe jaja, please advise".

...

:laugh1:12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Iznervirani brucos kome je profesor vratio seminarski... to mi jos kad je izas`o film palo na pamet...

A, pazi, oni su verovatno hteli foru kao sa Anakinom/Vejderom, da to bude lik sa problemima i nedoumicama, ,,nesrecni" sociopata, za koga ima nade, i sam glumac je docarao onaj ,,s problemima" deo. Ali nemamo nikakav kontekst, nemamo istoriju, vec samo lika koji vristi i baca stvari oko sebe. Nije negativac u ravni sa Vejderom i Palpatinom jer nije gord, vec izbezumljen, svi negativci su gordi, inace nisu negativci.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Иван ♪♫ рече

Nije negativac u ravni sa Vejderom i Palpatinom jer nije gord, vec izbezumljen, svi negativci su gordi, inace nisu negativci.

Ma kakva ravan s njima, omasili su ga vasionski. Jedino ako ga mozda nasteluju sad u ovom novom delu...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...