Jump to content

Star Wars ep. VIII - The Last Jedi

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 42 минута, ГрешниСлуга рече

Какви су утисци са новог филма, оби ? :)

Premijera tek sutra. A ja necu moci jos neki dan posle toga da gledam.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A sto se tice toga, evo odvojene teme, da ovde izbegnemo spoiler-e...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Јао, Оби, откако сам погледао филм, само мислим на ову тему. :D

Нећу спојлерисати ништа, за то ћу отићи на ону тему.

Али морам нешто да кажем. Ако неко прати ИМДБ као и ја, приметиће ОГРОМНУ масу оцена од 1-3 и пљувачину како је сага мртва, како је филм убио Ратове Звезда итд.

То уопште није тачно. Дух оригиналне трилогије никад није био живљи, филм је одличан, није клишеиран, није предвидљив, није предугачак иако траје дуже од 2 сата.

Након серије очајних или разочаравајућих наставака који су ове године ишли по биоскопима и након онолике пљувачине по филму након премијере, заиста сам се двоумио да ли да уопште бацам паре на њега.

Само не губите једну ЈАКО битну ствар из вида. Оригиналну трилогију Ратова звезда сте гледали као деца или тинејџери, то је била циљна публика тих филмова. Критике које видим углавном долазе од сазрелих фанова који у својим 30-им или 40-им годинама очекују да их сага прати по зрелости и да парира њиховој генерацији, искуству, очекивањима и свим стотинама филмова одгледаним у међувремену. Кад гледате Ратове Звезда, једноставно их морате гледати очима оног вашег младог себе кад сте први пут гледали "Империја узвраћа ударац". И обавезно, обавезно, "ресетујте" у глави да сте икада гледали "приквеле" и све оне анимиране серијале са Анакином у главној улози. Са те стране, усуђујем се да кажем, филм је чак и бољи од "Империје". Богатији је дешавањима, ликовима, бочним причама. Комплетан је, није баналан, држи пажњу до краја. Има своје мане (о њима на "спојлерима") и због њих од мене оцена 9/10. Али за нове генерације, Ратови звезда живе и даље, Дизни није закуцао ексере у ковчег саге него ју је васкрсао.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...