Jump to content

Дал би Срби који су водили и обликовали Српску свест хтели да буду део Евопске Уније?

Оцени ову тему

Аристарх

Препоручена порука

Дал би Срби који су спасавали и обликовали Српску свест и слободу, хтели да буду део Евопске Уније, како ми да се орентишемо. Немамо владара типа Путина јер нисмо Русија, немамо моћну војску. Да је имамо, да са њом кренемо да решавамо своје проблеме и спасавамо Србе ван Србије и вратимо отето. Ми би морали геноцид или сеобу да изазовемо у више балканских држава. Притом и заратимо са Европским силама. Чак ни Русија која има преко 25.000.000 људи у бившим републикама СССР-а, од тога су многи јако угрожени и етнички омаловажни. Ипак Русија не ратује против литваније, украине и понеких јер зна да то води у општи рат са силама које су у коалицији данас са тим државама. 

Српско ропство под Римском Царством је је била компликована прича над србима која је довела до стварања римокатоличке "хрватске државе" и поделе срба на два хришћанска правца. Касније имамо део где срби прелазе на ислам, док је са друге стране аустроугарска. Па имамо постепену албанизацију, хеленизацију и романизацију неких већих српских група у нашој прошлости. 1200 и неке године џингис кан је покренуо војску и покорио кину, индију, русију... Дошао је чак овде код нас, та освајања су покренула турска племена која су са монголима примила ислам. Ислам је уништио друштвено уређење изазвавши поларизацију, док је Русија војним путем уништила матицу монгола и свела их на даншљу парализовану државу у модерном свету. 1300 и неке године ми имамо косовску битку, због тога и падамо под ропство. Турци, Арапи и остали муслимански народи су уништили тај бисер источног хришћанства где су живели разни народи па и словени. То су биле теме наших интелектуалаца, даље од тога нисмо превише стигли да одемо јер смо трпели велике жртве и стално били у фазама опоравка. Проласком тих стогодишњих ратова, од малих битки па до тог Хришћанског расколног рата и исламске окупације ми немамо континуитет мира ни 50 година. 

Европска Унија насупрот тога није верска или културно обједињена група која нам може наметнути нешто туђе. Тамо у ЕУ, ако додамо ЦГ, РС или БиХ, живи око 4.000.000 срба. Били би смо без граница и забрана. И ако би ушли у ЕУ то би било за најмање 8 година. Ја не видим ништа друго круцијално битно за нас тамо, сем овога. 

Пошто живимо у времену када смо подељени на Евроскептике и оне који хоће да постанемо чланица ЕУ, повео сам се размишљањем шта би на то рекли Интелектуалци који су довели до очувања Српског народа, језика, вере и културе у нашој прошлости. Михајло Пупин, Вук Караџић, Свети Сава Немањић, Владика Николај, Његош, Цар Лазар па и други мање помињани битнији Срби... Дали је неко од њих показао и оставио нама данас пример како да се заштити и оснажи народ када је територијално разједињен, притиснут и политички ограничен?

Подели на овим сајтовима

shutterstock_158421098.770x474.jpg

Češki naučnici oživljavaju san Nikole Tesle, razvijaju sistem za bežični prenos energije.

Najveći spomenik Nikoli Tesli na svijetu nalazi se u Pragu

Aleksandar Vučić kao jedan od najistaknutijih Srba sadašnjice koji takodjer na vrlo značajan način svojim političkim djelovanjem kao premijer i sada kao predsjednik Srbije "vodi i oblikuje srpsku svijest" - proglašava da je spas Srbije u Uniji, dakle u EU, Evropskoj Uniji a za pravo mu daju, u tom ga podržavaju i to potvrdjuju i ti sami najviši funkcioneri Unije. A svi ostali "spasitelji" i Vučicevi oponenti imaju vrlo nejasne, maglovite i konfuzne predstave o tome ko ce da spasi Srbiju i kako ili ih najčešce, za razliku od Vučica, ustvari nemaju nikakve. Narodu u toj takvoj situaciji onda preostaje zaista samo Vučic i ta njegova Unija, kakva god da je, Evropska, takova ili makova. Niko nema ništa drugo, glasači se nemaju za šta opredijeliti. Izbor izmedju EU i nečeg "ničega", nečeg što je "ništa" i čega nema, što ne postoji - može zakonito i logično završit samo biranjem Vučica, Mogerinijove i njihove Evropske Unije. A Aleksanda Vučica bi u tome podržali i svi ostali Srbi koji su ikad "vodili i oblikovali srpsku svijest" kad bi se i oni sami kao i srpski gradjani i glasači danas našli u istoj sitaciji da biraju izmedju Vučica, EU i "ničega". Šta bi im drugo i preostalo kao razumno uvažavajućim i mudrim ljudima? I Nikola Tesla i Mihajlo Pupin su znali da je nula uvijek nula, nula+nula je nula i da nešto što je nula i ništa, ne može biti nikakva alternativa ni Vučicu ni bilo čemu drugom što nije nula i što postoji i na osnovu toga bi se odlučili i oni. Na tom se nikad ništa nije promjenilo ni od njihovih vremena, nula je i danas nula, jedinica je jedinica a oni bi to znali odmah šta da izaberu. Nikoli Tesli kao američkom državljanu sigurno ne bi smetalo ni NATO (1884 se natrvalo usadil ve Spojených státech - občanství USA získal v roce 1891).

Istina je na žalost ta da izbora NEMA!

"ZA SPAS SRBIJE" Formiran novi poslanički klub u Skupštini Srbije .

Klub Za spas Srbije bez zajedničke ideje ko će da je "spasi"

Mogerini: EU je nepotpuna bez Srbije

Подели на овим сајтовима

On 9/20/2017 at 5:29, Zayron рече

Aleksandar Vučić kao jedan od najistaknutijih Srba sadašnjice koji takodjer na vrlo značajan način svojim političkim djelovanjem kao premijer i sada kao predsjednik Srbije "vodi i oblikuje srpsku svijest" - proglašava da je spas Srbije u Uniji, dakle u EU, Evropskoj Uniji a za pravo mu daju, u tom ga podržavaju i to potvrdjuju i ti sami najviši funkcioneri Unije.

Да се разумемо, они да га подржавају, подржали би српске интересе и примили би Србију у ЕУ. Ако су могли читави источни блок да приме, ако су могли британију, шпанију са својим проблемима од међународних до унутрашњих примили... онда могу и Србију са свим Српским проблемима. Јер ако није тако, онда значи да ми у ЕУ улазимо не да би заштитили своје интересе, већ да их неби имали више.

По мени гледано, Александар није међу најистакнутијим Српским интелектуалацимс или Србима. Могао би да напише неки добар научни рад о Информисању, реторици и сигурно би могао неку аналитику микро или макро политике да разуме кад прочита. Али по мени војни успон 1.Руске војне технологије, 2.Светског капитала и 3.Српских научних (еминентних у свету) радова је могао да искористи и постави Србију на ноге каква није била никад до сада. Да се није бавио политичким цинизмом и шпекулацијама. Па кад има дела иза себе, не може ти нико ништа рећи. Шта значи да он има озбиљних проблема у перцепцији и прављењу разлике између реалног и иреалног.

Нећу да цитирам од енергетике, инфраструктуре, медицине, војске... шта кажу стручњаци (доктори наука и интелектуалци својих области-притом реални медијски неекспонирани људи), на последице рада његове владе. Сада као председник, може да буде свашта, од тога да војска добије нове пешкире и постане туристичка организација до тога да Косово постане независно неби ли престали да нас смарају упорни албанци.

Izbor izmedju EU i nečeg "ničega", nečeg što je "ništa" i čega nema, što ne postoji - može zakonito i logično završit samo biranjem Vučica, Mogerinijove i njihove Evropske Unije. A Aleksanda Vučica bi u tome podržali i svi ostali Srbi koji su ikad "vodili i oblikovali srpsku svijest" kad bi se i oni sami kao i srpski gradjani i glasači danas našli u istoj sitaciji da biraju izmedju Vučica, EU i "ničega". Šta bi im drugo i preostalo kao razumno uvažavajućim i mudrim ljudima

То није никакав разлог човеку који ради, има породицу и живи у овој земљи. То може само да значи да смо ми уцењени од ЕУ на челу са Вучићем. Како Србија може да буде "ништа" за тог човека и његову породицу који су већина?

А Тесла је био задрт са нумеролошким симболом "бесконачно" не са нулом, такође био познат по ставу где је политику сматрао за најгорим лицем антихуманости, док са друге стране Михајло Пупин је већ за анализу:dobro:.

Istina je na žalost ta da izbora NEMA!

Е то си у праву, јер ако избора буде било 80% вероватноће је да би ми морали да вршимо сеобу неких са балкана или би наступила сеоба нас. Ја рецимо као и већина никад не бих подржао онога који би слао Србе у рђавим конзервама старим 30 година притом "импровизовано сервисираним", да ратују за своје право да живе нормално и јединствено на српским земљама самим тим својој целовитој територији. Нити рат против словена муслимана или римокатолика...

Не може нико са стране па ни ми изнутра да растури онакву Југославију која је тоталитарна на онакав начин и каже "било је само од себе" јер је вештачки створено док ЕУ није вештачки створена. А шта хвали идеји која је настала у Прагу која је довела до стварања Југославије као предходнице свесловенској унији. Ту је југославија добила химну, заставу и основу устава на Пансловенском Савезу где су учествовали између осталих и српски интелектуалци. То би била доминантна сила у Европи по броју становника и технологији. Не може нико да створи ниоткуд оружије и новинаре који направе пометњу и грађански рат, притом оптужи за то пар другоразредних политичара који су на власт дошли као људи који земљу воде ка западу са све западним амбасадорима. А ЕУ као није била део тога јер је била на Марсу цело време. 

Тако да неко мора да нам сумира где је Европску Унију довело ових 40 година постојања и у шта се претворила. У смислу политике и идеје, да би могли сами да видимо шта нам је практично и у складу са интересима када би и да би можда постали чланица исте. 

Подели на овим сајтовима

On 9/20/2017 at 0:19, Mиљан Л. рече

Европска Унија насупрот тога није верска или културно обједињена група која нам може наметнути нешто туђе. Тамо у ЕУ, ако додамо ЦГ, РС или БиХ, живи око 4.000.000 срба. Били би смо без граница и забрана. И ако би ушли у ЕУ то би било за најмање 8 година. Ја не видим ништа друго круцијално битно за нас тамо, сем овога. 

Пошто живимо у времену када смо подељени на Евроскептике и оне који хоће да постанемо чланица ЕУ, повео сам се размишљањем шта би на то рекли Интелектуалци који су довели до очувања Српског народа, језика, вере и културе у нашој прошлости. Михајло Пупин, Вук Караџић, Свети Сава Немањић, Владика Николај, Његош, Цар Лазар па и други мање помињани битнији Срби... Дали је неко од њих показао и оставио нама данас пример како да се заштити и оснажи народ када је територијално разједињен, притиснут и политички ограничен?

Били би засигурно подијељени као и ми данас, али би сви до једног жељели да Срби постану "дио европске породице народа" - што је подложно тумачењу да ли то значи строго улазак у ЕУ или само културну идентификацију са Европом и прихватање њених тековина ( значи сукоб ДС-ДСС ономад ).

Погледајмо нпр. Саву Текелију, Доситеја Обрадовића, Вука Караџића и краља Петра који су итекако били културно оријентисани Европи, Француској, Њемачкој и Бечу прије свега. Они сигурно не би жељели да се одвајамо од земаља ЕУ на културном нивоу, а сами су доказ како културно богаћење може ићи у оба правца ( краљ Петар је код нас довео по први пут савремени начин владања гдје се он као краљ није превише мијешао у рад Скупштине и пустио је Србију да буде заиста демократска земља - што је донио из Француске; а са друге стране Вук је своје збирке народних прича и пјесми "пласирао" у Европу преко Гетеа и браће Грим што је било толико успјешно да данас су Ивица и Марица као и Пепељуга једне од најпознатијих свјетских бајки - а наше су ). 

Свети Сава и Лазар ту сувишни јер су они људи неког другог времена, потпуно другачијег од данашњег.

Ту само се оставља питање - шта је нужно постићи како бисмо (п)остали дио Европе? Онда је питање и које Европе - западне или источне?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Grizzly Adams рече

Он је дао живот бранећи Европу.

Od sirenja islama.
A danas subvencionisu uvoz islama u ime multikuturalizma

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Mиљан Л. рече

Да се разумемо, они да га подржавају, подржали би српске интересе и примили би Србију у ЕУ. Ако су могли читави источни блок да приме, ако су могли британију, шпанију са својим проблемима од међународних до унутрашњих примили... онда могу и Србију са свим Српским проблемима. Јер ако није тако, онда значи да ми у ЕУ улазимо не да би заштитили своје интересе, већ да их неби имали више.

По мени гледано, Александар није међу најистакнутијим Српским интелектуалацимс или Србима. Могао би да напише неки добар научни рад о Информисању, реторици и сигурно би могао неку аналитику микро или макро политике да разуме кад прочита. Али по мени војни успон 1.Руске војне технологије, 2.Светског капитала и 3.Српских научних (еминентних у свету) радова је могао да искористи и постави Србију на ноге каква није била никад до сада. Да се није бавио политичким цинизмом и шпекулацијама. Па кад има дела иза себе, не може ти нико ништа рећи. Шта значи да он има озбиљних проблема у перцепцији и прављењу разлике између реалног и иреалног.

Нећу да цитирам од енергетике, инфраструктуре, медицине, војске... шта кажу стручњаци (доктори наука и интелектуалци својих области-притом реални медијски неекспонирани људи), на последице рада његове владе. Сада као председник, може да буде свашта, од тога да војска добије нове пешкире и постане туристичка организација до тога да Косово постане независно неби ли престали да нас смарају упорни албанци.

То није никакав разлог човеку који ради, има породицу и живи у овој земљи. То може само да значи да смо ми уцењени од ЕУ на челу са Вучићем. Како Србија може да буде "ништа" за тог човека и његову породицу који су већина?

А Тесла је био задрт са нумеролошким симболом "бесконачно" не са нулом, такође био познат по ставу где је политику сматрао за најгорим лицем антихуманости, док са друге стране Михајло Пупин је већ за анализу:dobro:.

Е то си у праву, јер ако избора буде било 80% вероватноће је да би ми морали да вршимо сеобу неких са балкана или би наступила сеоба нас. Ја рецимо као и већина никад не бих подржао онога који би слао Србе у рђавим конзервама старим 30 година притом "импровизовано сервисираним", да ратују за своје право да живе нормално и јединствено на српским земљама самим тим својој целовитој територији. Нити рат против словена муслимана или римокатолика...

Не може нико са стране па ни ми изнутра да растури онакву Југославију која је тоталитарна на онакав начин и каже "било је само од себе" јер је вештачки створено док ЕУ није вештачки створена. А шта хвали идеји која је настала у Прагу која је довела до стварања Југославије као предходнице свесловенској унији. Ту је југославија добила химну, заставу и основу устава на Пансловенском Савезу где су учествовали између осталих и српски интелектуалци. То би била доминантна сила у Европи по броју становника и технологији. Не може нико да створи ниоткуд оружије и новинаре који направе пометњу и грађански рат, притом оптужи за то пар другоразредних политичара који су на власт дошли као људи који земљу воде ка западу са све западним амбасадорима. А ЕУ као није била део тога јер је била на Марсу цело време. 

Тако да неко мора да нам сумира где је Европску Унију довело ових 40 година постојања и у шта се претворила. У смислу политике и идеје, да би могли сами да видимо шта нам је практично и у складу са интересима када би и да би можда постали чланица исте. 

Naravmo da Srbija nije i ne može nikada biti nekakvo "ništa". Riječ je bila o političkim projektima, s jedne strane je taj Vučicev koji bolju i ljepšu buducnost Srbije vidi u EU a s druge strane su ti svi ostali koji u odnosu na Vučicev glasačima ne govore ni ne znače mnogo nešto - ili praktično "ništa" u odnosu na taj Vučicev, o tom je bila riječ. Prosto ih ti drugi projekti ne oslovuju a naravno da svaki od njih nudi bolje sutra. Što se tiče slovenskog sabora ili slovanskog sjezda Slovena nastanjenih u Austrougarskoj možete pročitati ovdje na 68 strana detaljno o čemu se sve tamo raspravljalo od 2. do 12. 6: 1848. godine:

http://kramerius.mlp.cz/kramerius/MShowPageDoc.do?id=12916&mcp=&author=&s=jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
On 9/25/2017 at 17:58, Grizzly Adams рече

И Америку на дуже стазе гледано. Да није било таквих људи у Европу и Америка би данас била калифат :945729:

Вероватно би у таквој ситуацији несметане исламизације европе, Америка тек сада била откривена, хришћанства неби било0703_read

Подели на овим сајтовима

On 25.9.2017. at 17:58, Grizzly Adams рече

Цар Лаза је бранио своје, само Србију, а друго је то што је та борба имала позитиван ефекат и на остатак Европе.

Да су Османлије заобишле Србију у том походу, било би га баш брига да диже војску због Јевропе, имао би он другог посла. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...