Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 12 минута, Gaša рече Pa ako devojka nije krvarila prilikom prve bračne noći ne znači da je pre braka počinila blud.No za Mojsija izgleda da jeste. Nisu znali da devojka ne mora da krvari već su tražili"znak devičanstva",krvavu postelju. Čudno,zaista čudno. Pust ti njih. Mojsije je na Gori Tavor raygovarao sa samim Hristom o predstojecim dogadjajima stradanja Sina Covecjeg u jerusalimu, i Mojsije stalno govori o Sinu a ne o judejskom rijalitiju i dramama u porodicama. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pust ti njih. Mojsije je na Gori Tavor raygovarao sa samim Hristom o predstojecim dogadjajima stradanja Sina Covecjeg u jerusalimu, i Mojsije stalno govori o Sinu a ne o judejskom rijalitiju i dramama u porodicama. Neces takvim stavom nista postici. Ne daj Boze, da dodje neko ko je malo vise nacitaniji i strucno upuceniji u ovaj problem, ......ne znam kako bi se odbranili i objasnili svoje stavove ( i ti , i ja )... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, Bokisd рече Neces takvim stavom nista postici. Ne daj Boze, da dodje neko ko je malo vise nacitaniji i strucno upuceneji u ovaj problem, ......ne znam kako bi se odbranili i objasnili svoje stavove ( i ti , i ja )... Ono što tebi nije jasno u mojim stavovima jasno je doktorima teologije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ono što tebi nije jasno u mojim stavovima jasno je doktorima teologije. Pa, znas da i kod tih doktora, postoje razne struje, sa raznim misljenjima i stavovima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pust ti njih. Mojsije je na Gori Tavor raygovarao sa samim Hristom o predstojecim dogadjajima stradanja Sina Covecjeg u jerusalimu, i Mojsije stalno govori o Sinu a ne o judejskom rijalitiju i dramama u porodicama. Слажем се да се у целом СЗ крије Нови, али цела прича осим те есенцијалне и једино битне за нас има и другу страну, мање битну али очигледно већи камен спотицања за нас, немој изгубити из вида да је у то време настајао један народ, дакако су се законодавци окористили о Бога и његов ауторитет па су се ту некако угурали и земаљски закони који са Богом немају везе и треба их посматрати у контексту тог времена и околности. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Pa, znas da i kod tih doktora, postoje razne struje, sa raznim misljenjima i stavovima. Da pravi su strujni udar ako si slep i nemaš svoj stav a ti ga nemaš čim misliš da bi te neko načitaniji pojeo za doručak. Ja se ne plašim i ovih načitanim i nekada u pravu si naletim na flipnute teologe ali u većini slučajeva ne. Izlazim na kraj svojom glavom a ne citatima svetih otaca vrlo dobro sa svima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 1 минут, Снежана рече па су се ту некако угурали и земаљски закони који са Богом немају везе и треба их посматрати у контексту тог времена и околности. Pa stari judejci su odstupili od Mojsija ja ti o tome govorim, Stari Zavet su Mojsije i proroci koji najavljuju Novi Zavet a ne stari judejsci sa svojim verskim zakonima kako boksid i ekipa hoće ovde da progura to. Ti zakoni su postojali zaista u judejcima ali ih je Hristos osudio kao zakoni koji odstupaju od Mojsijevih reči. Razumeš sada? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa stari judejci su odstupili od Mojsija ja ti o tome govorim, Stari Zavet su Mojsije i proroci koji najavljuju Novi Zavet a ne stari judejsci sa svojim verskim zakonima kako boksid i ekipa hoće ovde da progura to. Ti zakoni su postojali zaista u judejcima ali ih je Hristos osudio kao zakoni koji odstupaju od Mojsijevih reči. Razumeš sada? свашта, разумела сам те одмах, али морам и ја да се правим паметна понекад... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da pravi su strujni udar ako si slep i nemaš svoj stav a ti ga nemaš čim misliš da bi te neko načitaniji pojeo za doručak. Ja se ne plašim i ovih načitanim i nekada u pravu si naletim na flipnute teologe ali u većini slučajeva ne. Izlazim na kraj svojom glavom a ne citatima svetih otaca vrlo dobro sa svima. Nije da nemam, nego je problem, kako na advekatan nacin odgovoriti, na argumente nekog ko zna kako strucnije predstaviti ovaj problem. Ne znam, ipak treba biti oprezan. Citam nesto malo protestantsko stivo, i zaista, kakve sam sve tamo bogoslovske 'zavrzlame' u tumacenju pisma nalazio, prosto je neverovatno. U tom smiislu, bas covek treba biti bogoslovski obrazovan da nadje odgovarajuce odgovore na njihove tvrdnje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa stari judejci su odstupili od Mojsija ja ti o tome govorim, Stari Zavet su Mojsije i proroci koji najavljuju Novi Zavet a ne stari judejsci sa svojim verskim zakonima kako boksid i ekipa hoće ovde da progura to. Ti zakoni su postojali zaista u judejcima ali ih je Hristos osudio kao zakoni koji odstupaju od Mojsijevih reči. Razumeš sada? VSB, opet moram da ponovim. Kamenovanje preljubnice postoji u tom SZ od Mojsija. Pise u prici o preljubnici i Hristu : "Mojsije je u zakonu zapovedio da se takove kamenjem ubiju. A sta ti velis ? " Jov. 8, 5. Nisu to oni njihovi usmeni i licni zakoni, za koje ih Hrist osudjuje. Problem je sto oni, nisu zakon Mojsijev , kako kaze apostol,.... po duhu slova razumeli, i bili su tvrdovati i kamenog srca......to je, glavni problem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече VSB, opet moram da ponovim. Kamenovanje preljubnice postoji u tom SZ od Mojsija. Pise u prici o preljubnici i Hristu : "Mojsije je u zakonu zapovedio da se takove kamenjem ubiju. A sta ti velis ? " Jov. 8, 5. Nisu to oni njihovi usmeni i licni zakoni, za koje ih Hrist osudjuje. Problem je sto oni, nisu zakon Mojsijev , kako kaze apostol,.... po duhu slova razumeli, i bili su tvrdovati i kamenog srca......to je, glavni problem. Preljubnica sine nije žena već karakterna osobina. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Preljubnica sine nije žena već karakterna osobina. Moze da bude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 1 hour ago, Gaša рече Oprosti mi onda,sam ja pogrešno pročitao. Učinilo mi se da u 22:15 čini mi se ne pominje se sudjenje već direktno odvodjenje devojke kod oca na ubistvo.Pogledaću opet,ali nista od sudjenja. 1 hour ago, Gaša рече Pa ako devojka nije krvarila prilikom prve bračne noći ne znači da je pre braka počinila blud.No za Mojsija izgleda da jeste. Nisu znali da devojka ne mora da krvari već su tražili"znak devičanstva",krvavu postelju. Čudno,zaista čudno. Mislim da gresis u percepciji ove price iz pisma. Prica je u 5. Moj. 22, 13 - 21. Prica po svojoj naraciji i smislu, je iz dva dela. Prvi deo je od 13 - 19 stiha. Ovde bi trebalo da bude sve jasno . Ako se dokaze , da se na posteljini nalaze tragovi krvi iz prve bracne noci, onda je stvar jasna i nema dileme, da je devojka okey, i da je muz klevetnik i da mu sleduje kazna. To je zakljuceno sa 19. stihom, gde se nalazu kazne za muza. Ovde se, mislim, slazemo. Sad, u 20. stihu se kaze, da ako je istinita optuzba i ne postoji znak, da se takva devojka kazni. Same reci u stihu kazu, ...ako bude istina... Vec sam ovakav nacin izrazavanja, moze upucivati na stvar, koja mora da se ispita, da bi sa sigurnoscu moglo da se kaze, da je devojka kriva. Prvo, sasvim je ocekivano, da su i sami Jevreji znali, na osnovu iskustva svojih devojaka i zena, da se moze desiti, da neka devojke nema krvi kod prve bracne noci. Kako onda moze da se osudi devojka, zbog toga sto nema znaka na posteljini ? Zbog toga i mora da se ispita da li je istina, da devojka nije devica. Ili, moze i sam muz, kada vec, kako se kaze u stihovima....omrzne mu zivljenje sa zenom....napravi prevaru i postavi neku drugu cistu posteljinu. I, zbog toga mora da se ispita da li je istina , da devojka nije devica. I, onda, mora da se sprovede proces i rasprava, da bi se utvrdila ta istina, koja se spominje. Taj proces je najbolje objasnjen ovde, od 15 - 21 : https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ekavski&lang2=saric&book=5&chap=19 Kaze se, u 15.stihu,.....'ni za kako zlo i ni za kakav greh izmedju svih greha koji se cine'. Vidis, za svaki greh i zlo ( tu je i slucaj sa devojkom ), mora da se , kako se kaze dalje u 18.stihu....' I neka dobro ispitaju sudije'.....sta je prava istina. Dakle, nista ne biva bez detaljnog suda i isledjivanja svakog slucaja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 4 часа, Gaša рече Pa ako devojka nije krvarila prilikom prve bračne noći ne znači da je pre braka počinila blud.No za Mojsija izgleda da jeste. Nisu znali da devojka ne mora da krvari već su tražili"znak devičanstva",krvavu postelju. Čudno,zaista čudno. Па вероватно су знали, ако знаш ти што они не би знали. Вероватно се ради о обичајном брачном праву које се могло наћи и код неких околних народа. Имали су они своје судије и старешине задужене за ова питања и спорове. Прво је само Мојсије решавао спорове питајући Господа путем урима и тумима, али је по савету таста Јотора поставио поштене и проверене људе да суде, а спорне и тешке ствари су доносили к њему да разреши. Погледај другу мојсијеву 18, 13-27. Није нико могао тек тако без последица да некога усмрти. Када је једном приликом неко из Венијаминовог племена силовао и убио девојку остала племена су се подигла на њих скоро их истребивши из Израиља. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Септембар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Pust ti njih. Mojsije je na Gori Tavor raygovarao sa samim Hristom o predstojecim dogadjajima stradanja Sina Covecjeg u jerusalimu, i Mojsije stalno govori o Sinu a ne o judejskom rijalitiju i dramama u porodicama. Pobiše oni dečicu svoju ali pusti ti njih . Helouu naredba je od Boga,preko Mojsija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука