Jump to content

Peta Mojsijeva,22:15

Gaša

Препоручена порука

Ali, rekoh, po nekima je poslanica je pseudo-Varnavina, a glavni argument pretpostavka je Varnava  bio za nastavak doslednog postovanja Zakona, pa je iz tog razloga i napustio Pavla (kasnije su,, navodno, nasli neki zajednicko resenje)...  Zato, mislim da ti je Pavle ipak sigurniji :dedica: (tj. Pavlove poslanice)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tako čulan i grub da se čak Sin Božji usprotivi i ne dozvoli kamenovanje bludnice?

Šta bi rekli ti koji su živeli tamo, eno Bog do sada zapovedao kamenovanje a od sada je protiv kamenovanja?

Ipak , moram da te ispravim.

Nije se usprotivio Isus zakonu Mojsijevom u ovom slucaju. Pogledaj sta se kaze u tom delu pisma Jov. 8, 3 -12.

Da prepricam. Fariseji su hteli da kusaju Isusa  i da fa okrive, da je On protiv Mojsija i zakona, pa, su ga zbog toga i pitali za preljubnicu. Posto je Isus postovao Mojsijev zakon, nije mogao da bude protiv njega. Ali, posto je dosao i da ispuni i ukine taj stari zakon, On je morao nekako da odgovori farisejima.

I, odgovorio im je dolicno i pravedno, tako da su sami uvideli koja je sustina zakona, pogotovo onoga koji ce On da donese.

Подели на овим сајтовима

Pa Pavle govori da je Hristos došao da ispuni Zakon a ne da ga menja ali to svakkao nije judejski zakon to ja ne pričam a ako ja ne pričam onda ni varnava ne priča ja ga čitao nisam ti si.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ipak , moram da te ispravim.

Nije se usprotivio Isus zakonu Mojsijevom u ovom slucaju. Pogledaj sta se kaze u tom delu pisma Jov. 8, 3 -12.

Da prepricam. Fariseji su hteli da kusaju Isusa  i da fa okrive, da je On protiv Mojsija i zakona, pa, su ga zbog toga i pitali za preljubnicu. Posto je Isus postovao Mojsijev zakon, nije mogao da bude protiv njega. Ali, posto je dosao i da ispuni i ukine taj stari zakon, On je morao nekako da odgovori farisejima.

I, odgovorio im je dolicno i pravedno, tako da su sami uvideli koja je sustina zakona, pogotovo onoga koji ce On da donese.

On im je pokazao slepu ulicu zato što su oni tako tumačili mojsija Mojsij je pričao o  onome o čemu pričam ja tu slepe ulice nema.

Hristos Isus ne pribegava nikada lukavstvu a ovako postavljena priča tvoja je lukavstvo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Благовесник рече

Po nekim misljenjima, poslanica je pseudo varnavina, te da je Varnava  bio za nastavak doslednog postovanja Zakona, pa je iz tog razloga napustio Pavla... Mislim da ti je Pavle ipak sigurniji :dedica:

Mislim, da niko od mas ovde ne zagovara nastavak postovanja starog Zakona. To bi bilo nerazumno. 

Bili su neki u prvom veku koji su se zalagali za takvu stvar, ali, su ipak stvari dosle na svoje mesto.

Подели на овим сајтовима

Poslanica Vranavina tvrdi da Jevreji nisu razumeli Mojsijev zakon pa su ga pogresno interpretirali u sustini...

• Свиђа ми се 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Mislim, da niko od mas ovde ne zagovara nastavak postovanja starog Zakona. To bi bilo nerazumno. 

Bili su neki u prvom veku koji su se zalagali za takvu stvar, ali, su ipak stvari dosle na svoje mesto.

Pa Mojsijev zakon i stari judejski zakon nije jedno te isto već sam ti objasnio ranije.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

On im je pokazao slepu ulicu zato što su oni tako tumačili mojsija Mojsij je pričao o  onome o čemu pričam ja tu slepe ulice nema.

Hristos Isus ne pribegava nikada lukavstvu a ovako postavljena priča tvoja je lukavstvo.

Pre nih rekao da je mudrost u pitanju.

Naveo ih je, da sami razmisle i rasude kako bi trebalo da stoje stvari, sa onim zakonon koji On hoce da donese i da zameni SZ i Mojsijev zakon.

I, zbog toga su i pokunjenjo otisli. Niti su Ga osudili po starom zakonu, a, videli su , sta tacno hoce da ustanovi , kao novi zakon, sam Hristos.

Tako nesto, vidim ovu epizodu.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa Mojsijev zakon i stari judejski zakon nije jedno te isto već sam ti objasnio ranije.

Pa, niko i nije pominjao judejski zakon.

U prici o preljubnici se pominje Mojsijev zakon. 

Eventualno, ako mislis, na ono, da su Jevreji zamenili Mojsijev zakon sa svojim ljudskim predanjima, sto im Isus i zamera.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle ja ne ukidam istoriju svetoga pisma starog zaveta, nego ga Dopunjujem Ispunjenjem Novog Zaveta u Isusu Hristu.

Onda,  ne vidim uopste ovde problem. :945729:

Koliko vidim svi ovo pricamo. 

Malo se odjavljujem, ....Smederevska je jesen ...mora mala opustencija....:pivo:

Подели на овим сајтовима

VSB, Mojsije je bio itekako surov, dokazano, doduse i morao je biti jer je trebalo obuzdati i sacuvati izabrani Narod Bozji u veri u uslovima koji su bili veoma teski da se to postigne... Tako da je ono sa pogacom i maljem pred pragom, preko Mojsija ili cak Mojsijevom rukom sigurno napisano ... Iako danas NIKO NORMALAN ne bi to uradio svom detetu, cak se i ne smatra to nekim tolikim prestupom (u ono vreme je bilo izjednaceno sa idolopoklonostvom i ubistvom!). To je bio pokusaj da Jevrejski narod tj. izabrani Bozji narod ne postane u dodiru sa paganima drugi "Sodom i Gomor".

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Благовесник рече

VSB, Mojsije je bio itekako surov,

Ne odgovaram vam ja sada ni vrlo blag, uvek nadjete nešto van Hrista :))

Kako je moguće da kažeš Mojsije je bio surov a da to ne podvedem odmah kao Bog je bio veoma surov.

I zašto me zoveš Blagim onda?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bokisd рече

Eventualno, ako mislis, na ono, da su Jevreji zamenili Mojsijev zakon sa svojim ljudskim predanjima, sto im Isus i zamera.

Tačno. Odsupili su od Mojsija jer je Mojsije nagoveštavao nebesku Crkvu a oni su sve preveli u zemaljsko carstvo, pa je tako ispalo da se preljubnica osudjuje na smrt a ustvari Mojsije govori o Crkvi koju treba Ženik da Oženi i da je ona nevina i devičanska, te će biti nebeska Majka svojim sinovima.

A oni uzimali pa ganjali i gledali da li je krv na čaršavu prve bračne noći.... i ako nije fikete pogača na glavu pa malj. Gorštaci nepismeni...

Подели на овим сајтовима

E moj, VSB, nisu oni bili tako savrseni, a ni Mojsije, i razumni da su bez surovog zakona mogli zadrzati veru u jednog Boga i moral

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...