Jump to content

[Fake News] - Trampov savjetnik negira da se Apolo spustio na Mesec

Оцени ову тему

Iulianus

Препоручена порука

Nedavno imenovan savjetnik za nauku i tehnologiju Donalda Trumpa, profesor Univerziteta Jejl David Gelernter, u ekskluzivnom intervjuu za Science Today ove nedelje, tvrdi da se Apolo spuštanja na Mjesec nikada nisu desila.

Novoimenovani naučni i tehnološki savjetnik Donalda Trampa, profesor Yale Univerziteta Dejvid Gelernter, već je privukao ogromnu kritiku nakon što je ove nedelje dao kontroverzne izjave tokom ekskluzivnog razgovora sa Science Today-om.

trump science

Kontroverzni kompjuterski naučnik već poznat po svom snažnom stavu protiv nauke iza globalnog zagrijavanja, otvoreno i žestoko je kritikovao svemirsku politiku administracije Baraka Obame i njen cilj da dođe do Marsa 2030.

"Kako ćemo uspjeti da sredinom 2030-ih organizujemo orbitalnu misiju na Mars sa posadom iz SAD kada nikada nismo išli na Mjesec? Ideja je smiješna, kao i Obamina administracija, ako mogu dodati "

"Spuštanja Apola na Mjesec su najveća prevara u istoriji čovječanstva, mnogo veća nego što je glupost globalnog zagrijavanja", dodao je on.

Putovanje kojeg nikad nije bilo

Ovo nije prvi put da je kontroverzni profesor napao Apolova slijetanja na Mjesec. U svojoj knjizi iz 2012. godine -  Amerika-Lajt: Kako je Carska Akademija razorila našu kulturu (i uspostavljenu u Obamakratima) - America-Lite: How Imperial Academia Dismantled Our Culture (and Ushered in the Obamacrats), autor izražava svoju zabrinutost zbog nemogućnosti kosmičkog putovanja van magnetnog polja Zemlje.

"U savremenom dobu nikada nismo bili van magnetnog polja Zemlje. Sa izuzetkom navodnih 24 ljudska bića koja su letila u lunarnim letovima u programu Apolo tokom četvorogodišnjeg perioda od 1968. do 1972. godine, svi ljudski kosmički letovi su se odvijali na niskoj Zemljinoj orbiti (LEO) ili ispod. Čak i Međunarodna svemirska stanica izvodi sve svoje operacije u LEO-u, "objasnio je u svojoj knjizi.

"Zašto je tako? Ovo je zbog toga što orbite više od niske orbite mogu dovesti do ranog kvara elektronskih komponenti zbog intenzivnog zračenja i akumulacije naboja (električnog) ", napisao je on.

Opasan pojas zračenja

Profesor Jejla takođe je dokumentovao u svojoj knjizi kako je NASA bila i još uvijek je svjesna nemogućnosti putovanja izvan Van Allenovog pojasa, visoko intezitentnog nabojnog radioaktivnog pojasa koji je dio magnenog polja planete.

"Misije Apola trebale su da budu prvi događaj na kome su ljudi putovali kroz pojaseve Van Allen-a, što je bilo jedno od nekoliko opasnosti od zračenja koje su poznavali planeri misije, ali i danas naučnici NASA-e priznaju da ne mogu proći kroz pojaseve Van Allena" tvrdi u svojoj knjizi iz 2012. godine.

"Ako naučnici NASA-e iskreno priznaju u 2012. godini da još uvijek nisu u potpunosti razradili kako je potrebno zaštititi svemirsku letjelicu od zračenja emitovanih iz Van-Allenovih pojaseva, kako smo poslali ljudska bića u svemir pokrivenim samo aluminijumskom folijom? I to u trenutku kada je Solarna aktivnost bila na vrhuncu? Odgovor je jednostavan: to se nikada nije dogodilo", zaključio je on.

Uprkos njegovim kontraverznim tvrdnjama, Dejvid Gelernter je svjetski poznati i višestruko nagrađivani kompjuterski naučnik poznat po svom doprinosu na paralelnom računanju i njegovom ranom predviđanju stvaranja World Wide Weba (interneta).

Time Magazin profilisao je u 2016. godini Gelerntera kao jednog od 100 najuticajnijih ljudi 21. vijeka, opisujući ga kao "nad-genija". New York Times ga je nazvao "rock zvijezdom" kompjuterske nauke i "jednim od najsjajnijih i vizionarskih kompjuterskih naučnika našeg vremena. "

trump science2

Prevod teksta sa:

http://worldnewsdailyreport.com/trump-science-advisor-denies-apollo-moon-landings-ever-happened/comment-page-3/#comments

http://www.astronomija.org.rs/vesti/11503-trampov-savjetnik-negira-da-se-apolo-spustio-na-mesec

Подели на овим сајтовима

Ono što je prikazano 60-ih godina je dokazani falsifikat snimljen u studiju u režiji Stenlija Kjubrika iz čisto političkih razloga jer su ih sovjeti šili u svemisrkom programu samo tako.Ko ne veruje neka pogleda dokumentarac sa svedočenjima ljudi iz samog vrha država koji otvoreno pričaju o tome.

Posle su možda i bili ali tada nisu sigurno i to jeste bila prevara u režiji američke države.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Iulianus рече

"Spuštanja Apola na Mjesec su najveća prevara u istoriji čovječanstva, mnogo veća nego što je glupost globalnog zagrijavanja", dodao je on.

Најзад! Било је време да неко призна истину, свака част овом храбром и одважном човеку! <3

Подели на овим сајтовима

Не знам како ви објашњавате ову поплаву лудака последњих година, али ја ћу да узмем у разматрање опцију да неко тајно* друштво управља светом... confused1

Измењено од Џуманџи
*

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

али ја ћу да узмем у разматрање опцију да неко друштво управља светом... confused1

Laminati, Aj supouz... :))

------------------------------------

Hteo sam da postavim temu u pdf Zona sumraka no onda sam se predomislio zbog Astronomskog magazina koji je preneo ovu dražesnu znanstvenu vijest. Ipak, nije red da tamo završi, mnijem. :)

Подели на овим сајтовима

Изгледа ипак има наде за човечанство! :))) Вест је фејк, извор је worldnewsdailyreport, чији disclaimer каже:

Цитат

World News Daily Report assumes all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content. All characters appearing in the articles in this website – even those based on real people – are entirely fictional and any resemblance between them and any person, living, dead or undead, is purely a miracle.

:) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Изгледа ипак има наде за човечанство! :))) Вест је фејк, извор је worldnewsdailyreport, чији disclaimer каже:

Мени одмах било чудно да левичари са Јејла не би склонили таквог борца за Слободу и Истину. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече

Ha! Pa onda sam naseo kao i ovi sa AM-a. :D (Neko gubi smisao za humor, a taj neko nisam ja, volim da mislim za sebe. Al` šta da radim sad :))))

ADMINI MILI EM DRAGI SKLANJAJTE OVO ODAVLEN, PLZ!  :blush:

Подели на овим сајтовима

Nema veze al sletanje apola na mesec je snimao Kjubrik i jeste čist fejk :0205_whistling: 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, GeniusAtWork рече

Можда баш и нема, пошто је све лакше поверовати у њузовске вести...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Можда баш и нема, пошто је све лакше поверовати у њузовске вести...

Ослањамо се на репутацију превише... :/

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Juanito рече

пре 27 минута, Paradoksologija рече

Molim nekog od vas dvoje da ukloni ovaj fejk njuz, da ne bode oči međ` naukama. Pošto ste vi ovde da ne molim za uslugu admine sajta na temi Pitajte administraciju. (Naravno, ako ste "vlasni" za takvu akciju).

Zahvaljujem! :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Iulianus рече

Ha! Pa onda sam naseo kao i ovi sa AM-a. :D (Neko gubi smisao za humor, a taj neko nisam ja, volim da mislim za sebe. Al` šta da radim sad :))))

ADMINI MILI EM DRAGI SKLANJAJTE OVO ODAVLEN, PLZ!  :blush:

Ма опуштено, сваком се деси. Колика је поплава глупости и зезања по интернету, чудо је да се ово не дешава сваки дан :) 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Iulianus рече

Molim nekog od vas dvoje da ukloni ovaj fejk njuz, da ne bode oči međ` naukama. Pošto ste vi ovde da ne molim za uslugu admine sajta na temi Pitajte administraciju. (Naravno, ako ste "vlasni" za takvu akciju).

Zahvaljujem! :)

Обележено да је фејк. Нек остане, и онако се не разликује претерано од стварности. :)

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, GeniusAtWork рече

Ма опуштено, сваком се деси. Колика је поплава глупости и зезања по интернету, чудо је да се ово не дешава сваки дан :) 

Hvala na utešnim rečima. Zaista. :)

Ipak, i ranije sam nailazio na ovakve naopakosti i uvek sam proveravao About Us sajta ako sam prvi puta na njemu, ali mi se nije dalo da podrobnije proveravam ovaj put. I, kao što reče @Џуманџи ovde..

1 hour ago, Џуманџи рече

Ослањамо се на репутацију превише... :/

..a @Paradoksologija na ovom mestu..

1 hour ago, Paradoksologija рече

пошто је све лакше поверовати у њузовске вести...

..nije nimalo prijatno nepotrebno se blamirati. 

Mea culpa, mea maxima culpa. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...