Jump to content

Ко је Христос?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Trifke рече

Svi na ovoj zemlji su prolazni a jedini on je vecan jer je ustao iz mrtvih i dolazi po tebe bio ti spreman ili ne.

:))

Извини, Трифке, без првог дела звучи сабласно, као reaper. :D

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, goranger рече

i šta onda?

Онда оно што си ти рекао. Живот,буразеру.

Када сам био тинејџер једна верујућа рођака ми је рекла нешто овако "Нема смрти јер је Христос васкрсао". Одмах сам рекао "Супер, онда верујем". Стварно ме је то обрадовало што је рекла.

Прошло је доста времена док нисам кренуо у цркву од тог догађаја, али то што ми је рекла је било јако упечатљиво  и ослобађајуће.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Lady Godiva рече

:))

Извини, Трифке, без првог дела звучи сабласно, као reaper. :D

Nemam ja sta da izvinim. Da je rec o bilo kome drugom nebi bio problem ali posto je rec o Hristu ja ovaj tvoj komentar smatram neprikladim. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Џуманџи рече

Како бисте у пар реченица објаснили нпр. некој младој особи која није религиозна и која се никада није интересовала за било коју веру, те не зна ништа осим да неки верују да је Он Син Божији?

Изволите. :)

Zaista ne znam. Obicno cutim na tu temu. Ne umem nista da kazem. 

Nedavno se poveo razgovor o tome kako je biti lezbejka ili gej nesto sasvim prirodno i pozeljno. Sve zene su nekada imale ljubavnice, a muskarci ljubavnike, sve to nama nije dolso za zapada preko noci , iz Amerike, uvek je postojalo,npr. na prostorima Stare Grcke. Zemlja je ionako prenaseljena, uskoro nece imati hrane, vode, a planetu ce preplaviti kinezi i indusi , tako da je to proroda sama regulisala da se manji broj stanovnika ... 

Okrenula sam se malo oko sebe i kad sam shvatila da sam u manjini, da nema nikoga ko se ne slaze, ko drugacije misli, odlucila sam da cutim.

Sta ja tu mogu?

reading.gif

Подели на овим сајтовима

Христос је твој најближи, најдражи који никад не оставља.

Он је ту, чека те раширених руку.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Jedini covek koji je sam sebe vaskrsao, jedini koji je pobedio smrt. Mi verujemo da je to zato sto je on Bogocovek. Obecao nam je svima vaskrsenje i pobedu nad smrcu i zovot vecni. Slusajuci i ziveci njegovim zapovestima mozemo da postanemo "bogovi po blagodati". 

Dakle, On ti nudi da pobedis smrt i nudi ti obozenje

Подели на овим сајтовима

Rekao bih mu, kao ateista, naravno, da je Isus kao prvo "sin čovečiji", naziv (ili ime) koji i on sam potencira. Zatim bih mu rekao da je on takođe i "put" kojim neki kreću da bi zadobili (večni) život kada pronađu istinu. Nakon toga bih mu još rekao (a već sam počeo da ga smaram) da me ne gleda tako zbunjenim izrazom lica, jer ni ja sam nisam ništa manje zbunjen nego li je i on sam. 

(Ne dopada mi se antropocentrični univerzum, napomenuo bih mu još samo, ali ako on već želi da krene tim *putem*, neka pazi da ne zaluta i da se ne "stramputi")

Подели на овим сајтовима

Занимљиви одговори. :) Мислим да смо генерално лоши кад су овакве ствари у питању :D и да као хришћани имамо проблем у комуникацији са "светом". Као да нам нестаје осећаја за оне "који су изван". Ето, тема за размислити. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Џуманџи рече

Занимљиви одговори. :) Мислим да смо генерално лоши кад су овакве ствари у питању :D и да као хришћани имамо проблем у комуникацији са "светом". Као да нам нестаје осећаја за оне "који су изван". Ето, тема за размислити. :)

Radosti moja, nisam video da si ti napisala nesto o tome kako bi ti. Bas sam nesto zazeleo da cuje nesto od vase kraljevske mudrosti! :) Sluga ponizni! Klanjam se! :naklon:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...