Jump to content

Izbori u Francuskoj 2017.-te

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Није да га браним (у ствари, први пут у животу сам чуо за њега кад је ушао у други круг), али...

Pa nije da ga braniš, nisi ga odbranio. ;)

"Ne postoji srpska kultura, postoji samo kultura u Srbiji" bi bilo isto i jednako za prezir... Karakteristika Dekonstruisanih i globalista inače je da bi npr. hteli srpsko da redukuju u srbijansko i sl. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 348
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 часа, Аурор рече

R.I.P. Francusko, sa ovim dekonstruisanim Evropejcem globalistom.

FB_IMG_1494200626010.jpg.2497f951b4ca84e54d956ec5064fd736.jpg

Kakav retard

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Аурор рече

Ne, ovo nimalo ne odise na alt rajt plagijat pod nadom da ako su ludaci u Svedskoj na vlasti, da ce plebs povjerovat da ovo govore svi koje alt rajt mrzi.

Ne...nimalo...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Аурор рече

"Ne postoji srpska kultura, postoji samo kultura u Srbiji" bi bilo isto i jednako za prezir... Karakteristika Dekonstruisanih i globalista inače je da bi npr. hteli srpsko da redukuju u srbijansko i sl. 

Pa mi preko Drine pravimo tu distinkciju. Srbijanci su stipse, a mi smo ljudi :D Vojvodina je jedan kulturni region, jugozapad drugi, Sumadija treci, jug cetvrti, Timok peti vlaski i Beograd beeeeeeoooooogradski. Razlikujemo se kilturno medjusobno, pocev od toga sto se preko Drine igra samo trokorak u kolu dok u Srbiji svaka melodija ima svoje korake maltene ( pa onda kad me pocnu ljudi lupati sa strane ramenima jer ne znam korake za neko pedeseto kolo samo sjednem ). Srbija je takodje mjesavina svega i svacega ( najvise u jeziku se to i vidi ) i Srbi sami su mjesavine raznih asimilovanih Slovena nesrba i neslovena.

Tako da... Makarona je u pravu.

Подели на овим сајтовима

Свака култура је једном настала. Тачније, не једном, култура стално настаје. Са тим се ваљда сви слажемо, осим ако и националне културе нису неки платонски ентитети који су постојали пре стварања света, па се само оваплотили у одређеном народу.

Е сад, пошто културе (на пример француске) једном није било, па се онда вековима формирала да би била ово што је данас (примајући, наравно, разне елементе других култура, као што је случај и са сваком другом културом), у ком моменту се узима да је дата култура завршила формирање и да више не може да се мења и развија, прихвата различите утицаје итд?

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Ћириличар рече

Pa sto je to problem? Vise piletine za ostalu raju.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Аурор рече

...

Jos jedna (evro)slina...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Аурор рече

Upravo tako.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

...

Ain't a defense, just "locker room talk" ^^

Al realno, ne vidim u cemu je problem. Jeste...bljak kad se pomisli da je sve pocinjalo kad je imao 15 godina, ali izgleda da su godinama u najnormalnijem braku i da on nije pretrpio nikakvu stetu.

Ako voli, nek izvoli. Njegov zivot, njegova stvar i apsolutno nebitna za ured predsjednika.

Al eto, Makron je djubre i gad jer se ozenio star(ij)om zenom, ali nisu problem bili ni Holand svaler, ni Sarkozi svaler ni Filon koji zeni namjesta drzavni posao. A Makron sa druge strane je prosto u braku sa starom zenom.

Dupli arsini brate, jer se on nasao da je liberas pa mu i najmanja stvar ne valja. Eto, da ga tako "branim".

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ћириличар рече

Al realno, ne vidim u cemu je problem.

Problem je kad `riscanin co`ek cak i u sprdnji ovlas opravda takve gadosti. Mlados` - ludos`...

Подели на овим сајтовима

Pa mi preko Drine pravimo tu distinkciju. Srbijanci su stipse, a mi smo ljudi [emoji3] Vojvodina je jedan kulturni region, jugozapad drugi, Sumadija treci, jug cetvrti, Timok peti vlaski i Beograd beeeeeeoooooogradski. Razlikujemo se kilturno medjusobno, pocev od toga sto se preko Drine igra samo trokorak u kolu dok u Srbiji svaka melodija ima svoje korake maltene ( pa onda kad me pocnu ljudi lupati sa strane ramenima jer ne znam korake za neko pedeseto kolo samo sjednem ). Srbija je takodje mjesavina svega i svacega ( najvise u jeziku se to i vidi ) i Srbi sami su mjesavine raznih asimilovanih Slovena nesrba i neslovena.
Tako da... Makarona je u pravu.

U Istočnoj Srbiji isto tako često odvajaju Srbe sa Juga i zovu ih,, vrcanima". To nigde nisam čuo da zovu južnjake tako samo ovde. Naravno, ovi njih zovu Vlasima. I tako u krug. Često znam da to zna da bude neugodno, neki ih toliko dele da naše Srbe južnjake (ili kako ih ovde zovu,, vrcani") i ne smatraju Srbima, pa u razgovoru recimo odvajaju recimo kažu,, mi Srbi" i,, oni vrcani", kao da se ne radi o istom narodu. I to zna da bude nekad neugodno, dolazilo je više puta i do svađe.

Inače u pravu si ti razlikujemo se mi, ima kod nas raznih asimilovanih nesrba i neslovena, na primer ovde u Istočnoj Srbiji ima Vlaha (romanizovano balkansko stanovništvo) i oni su uglavnom asimilovani. Velike su patriote i generalno dobri ljudi, mada ima i nezgodnih. Devojke su vatra živa. [emoji2]

Ali, da smo mi konstituisana nacija, a ja mislim da nismo, sve te razlike ne bi predstavljalje problem, jer kad imamo svest da smo svi deo jedne nacije, onda nam te razlike nisu izvor podela i svađa. Ali kod nas su te razlike izvor podela i svađa, netrpeljivosti. Taj lokal-šovinizam koji kod nas zna da bude žestok itekako je, po meni, dokaz da mi svoju naciju nismo uspešno konstituisali.

Sent from my 5045X using Pouke.org mobile app

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ћириличар рече

Njegov zivot, njegova stvar i apsolutno nebitna za ured predsjednika.

Kako nebitna, da l' smo imali prilike da kultur-tradicionalno vidimo carsaf posle prve bracne noci?! I to ti je musko? :))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...