Jump to content

Netflix njesra i provjera hakovanih email adresa

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ima par mjeseci kako sam se odlucio pretplatiti na ovaj famozni film servis ocekivajuci da cu dobit zauzvrat nesto basnoslovno. Zaista sam zamisljao Netflix,  najpoznatiji filmski streaming, kao bazu beskonacno mnogo filmova i dokumentaraca koji su sisli sa kino ekrana i sad su dostupni u komercijalnoj ponudi. 

Nazalost tokom vremena sam uvidio da je ovaj servis sramota svog renomea. Prvi i najupecatljiviji shit je da je ponuda filmova ocajna. Lupam 1/100 blockbastera moze se naci u ponudi za prikazivanje. Nema nista, prazno...dok ovo mozda sortiraju prema ip adresi, pa je tako u amerikama sve dostupno, dok je u bosnijama pisljiva ponuda, pokazuje se jos manjkavosti. Ocajan im je korisnicki servis!! Koristim razne internet servise, ebay, paypal, dropbox i tako ine...svi uredno posalju racun nakon bilo kakve uplate. Netflix ne salje nista. Nisam provjeravao mozda je iskljuceno, ali je to glupo trebalo bi biti u osnovi ukljuceno, pa ko nece iskljuci. I na kraju upravo sam hakovan i to na najbedastiji nacin. Ne sjecam da mi je bilo sta tako bilo hakovano evo vec ima 16 godina kako sam sa Pentium I uplovio u svijet interneta. Danas mi se odjednom pojavila email adresa sa obavjestenjem kako mi je promjenjena email adresa na moj zahtjev, i da ova stara vise nije dostupna za upotrebu....Naravno nista nisam pipnuo, neko je uspio da mi se domogne korisnickih podataka. Sad sam ostao zakljucan, jer ne mogu uopste da se ulogujem i sve sto mogu da uradim je da otkrijem da mi je neki drkac iz cilea sa msn.cl adresom capio podatke. Nevjerovanto je da jedan takav sajt ima takvav njesra servis da se promjena vitalnih podataka poput emai adrese ne radi preko same te email adrese. Live suppport je naravno ocajan, na chat niko ne odgovara, aplikacija na iphone koja ima pozive za support ne radi ako se ne ulogujes, ostaje samo da vidim hoce li se iko javiti na amerikanski broj. 

Sad trenuto malo istrazujem kako se desava to hakovanje jer mi je zanimljivo kako je drkac iz cilea (mozda nije ni on samo je na crnom marketu kupio od hakera moje podatke), pa sam nabasao slucajno na sajt:

https://haveibeenpwned.com/

Na kome mozete provjeriti da li vam je neko hakovao podatke vezane za odredjen email. Naravno radi se o uglavnom poznatim sajtovima, ciji su ukradeni podaci javno objavljeni pa je tako bilo moguce napraviti ovu bazu. Tako sa trenutnom email adresom sam vidio da sam bio u bubnju 2016 kada je linkedin bio pokraden za nekih 100 miliona korisnickih podataka. :smeh1: Zanimljivo je bilo i provjeriti neke stare adrese, i naravno bilo je hakovanih ali sve je manje vise od hakerskih napada na same sajtove ali vjerovatnonijednog kakavog imaju ovi nesrecni netflix-cani. Eto tako ko hoce da se zabai provjeravajuci svoju adresu neka proba, a ja toplo preporucujem ako je iko ikad pomislio ili je vec korisnik da se skine sa ovih ubleha. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ha nevjerovatno, nisam cekao 45 minuta :))...i javio mi se ljubazni Josh odmah i nakon sto sam mu dao svoje podatke rekao je da vidi neku sumnjivo akciju na nalogu i da ce odmah to srediti...ha samo sto ih to nece spasiti da me izgube kao musteriju. 12:smeha:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ма какав бре Нетфликс у Босни. Скидај с торента. Те филмаџије и музичке куће не заслужују ниједну пару с наших простора с обзиром на то да нас третирају као последње дивљаке и задлужили су да буду изпиратерисани. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Ма какав бре Нетфликс у Босни. Скидај с торента. Те филмаџије и музичке куће не заслужују ниједну пару с наших простора с обзиром на то да нас третирају као последње дивљаке и задлужили су да буду изпиратерисани. 

Hocu samo dok mi dzos popravi nalog, jos uvijek ne mogu uci na nalog. Ako mi ga popravi uopste....:smeh1:

Nisam to provjeravao, ali mirise mi da ogranicavaju sadrzaj prema odredjenoj zemlji. Izgleda ocito, samo mi nije jasno zasto!!. Ajde kad apple ima neku svoju politiku, isto kao sto radis sve preko itunesa, pa ne voli flash, pa otvorena politika poslovanja samo sa odredjenim drzavama, ali zasto ovi? 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Hocu samo dok mi dzos popravi nalog, jos uvijek ne mogu uci na nalog. Ako mi ga popravi uopste....:smeh1:

Nisam to provjeravao, ali mirise mi da ogranicavaju sadrzaj prema odredjenoj zemlji. Izgleda ocito, samo mi nije jasno zasto!!. Ajde kad apple ima neku svoju politiku, isto kao sto radis sve preko itunesa, pa ne voli flash, pa otvorena politika poslovanja samo sa odredjenim drzavama, ali zasto ovi? 

Мислим да није до Нетфликса, него до дистрибутера. На пример Амазон продаје у Србији Киндле књиге без проблема, али не и музику и филмове. 

На Балкану је практично немогуће одгледати легално већину филмова и серија. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Мислим да није до Нетфликса, него до дистрибутера. На пример Амазон продаје у Србији Киндле књиге без проблема, али не и музику и филмове. 

На Балкану је практично немогуће одгледати легално већину филмова и серија. 

Sve dok je tako treba ih torentovati maksimalno. Sansu treba dati samo softverima, jer tu nema problema oko kupovine. 

Tu je dakle neki problem poput toga zasto je PayPal tako dugo dolazio u Srbiju...da li lokalni zakoni, lokalna politika, birokratija, teskoce u naplativosti - toku kapitala, male zarade ili koji je handrak vec. Ako je ista od ovoga, onda nije zamjeriti ni jednima i ni drugima, vec samo lokalnim regulacijama. 

S druge strane, sta mislis u cemu se sastoji to divljastvo?...da li rade nesto za sta im ne stoji prepreka lokalna politika? Eto Amazon svoje stvari prodaje bez problema. Ne isporucuje stvari, jasno jer nemaju instlairanu logistiku u Srbiji, ali muziku i knjige ne prave oni vec samo redistribuiraju...sta je problem onda s tom muzikom i filmovima? Kakav pik distributeri imaju? 

Подели на овим сајтовима

Evo neke statistike:

https://www.finder.com/netflix-usa-vs-world-content

Koja nije uopste jasna, zar samo 6000 komada sve ukupno filmova, serija i dokumentaraca netflix prikazuje u SAD!!!! Pa to nije nista to je dovoljno samo da obuhvati zadnjih 20 godina ako ne i manje. 

Ostatak svijeta je ocajan. Japan samo 33%, Australija 38%, Singapur samo 14%, cak je i Srbija bolja!!. Cini se da ipak nije do divljastva jer ne vjerujem da bi iko iz SAD tretirao Singapurcane kao istocnoevropljane. U tekstu se navodi mozda jedan od razloga, u Hong Kongu ne mogu recimo neku seriju da prikazuju, zato sto neki drugi distributer ima pravo na ekskluzivno prikazivanje....mislim koja je ovo glupost. Americku seriju u Hong Kongu nema pravo da prikazuje americka streaming kuca...dakle definitivno je do lokalne politike. Ne moze cak da se kaze, kako bi na prvu bilo, da liberalne zemlje imaju veci pristup, jer Ekvatorijalna Gvineja ima 95% americkog sadrzaja, a korumpirani su do koske.

Neka je ozbiljna birokratska komplikacija u pitanju ne vezano za to da li je drzava korumpirana ili tradicionalno americki nastrojena. 

Gdje mi je ova statistika bila kada sam se registrovao. :bu:

Подели на овим сајтовима

Није само до Нетфликса, већ и до локалних дистрибутера, агенција за ауторска права итд. Док Нетфликс све то уговори, прође воз 100 пута. Не бих да их браним, али њима је у суштини у интересу да нам понуде што бољи садржај, само су правне заврзламе комплексне, па је то тешко спровести. Чудо је да су се уопште успели да рашире колико јесу. Рецимо, био сам претплатник Амазоновог Прајм Видеа, чекао другу сезону оног Мен ин д хај кесл, кад цврц. Неки локалци купили права за седмично приказивање на ТВу и Амазон не сме да нуди серију у Словенији због тога. Лудо скроз.

п.с.: Користите Ластпасс за генерисање и чување лозинки, неће вам бити жао.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Ненад. рече

Није само до Нетфликса, већ и до локалних дистрибутера, агенција за ауторска права итд. Док Нетфликс све то уговори, прође воз 100 пута. Не бих да их браним, али њима је у суштини у интересу да нам понуде што бољи садржај, само су правне заврзламе комплексне, па је то тешко спровести. Чудо је да су се уопште успели да рашире колико јесу. Рецимо, био сам претплатник Амазоновог Прајм Видеа, чекао другу сезону оног Мен ин д хај кесл, кад цврц. Неки локалци купили права за седмично приказивање на ТВу и Амазон не сме да нуди серију у Словенији због тога. Лудо скроз.

п.с.: Користите Ластпасс за генерисање и чување лозинки, неће вам бити жао.

Онда је ово права тема за тебе :)))

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ненад. рече

Амазоновог Прајм Видеа, чекао другу сезону оног Мен ин д хај кесл, кад цврц. Неки локалци купили права за седмично приказивање на ТВу и Амазон не сме да нуди серију у Словенији због тога. Лудо скроз.

Pa da nesto po tom pitanju smrdi u drzavi danskoj. Samo je to tolika birokratska nebuloza ne vidjena. Vlasnici prava na neki film imaju interes da sto vise toga prodaju, sto se njih tice moze svako prodavati prikazivanje sve dok ga plati. Mada nisam uvjeren previse ni u to jer onda bi na americkom netflixu bilo 50000 naslovs ne samo 6000. Ocigledno ni puno snimljeniu filmova i serija nije dostupno ni i samoj SAD.

To ogranicavanje je potpuna nebuloza, jer ispada da neka tv kuca ili neko treci otkupi prava na emitovanje i niko drugi nema prava da emituje sadrzaj samo zato sto su ovi prvi bili brzi, a ne kvalitetniji u svojoj ponudi. confused1

A Josh mi nije popravio nalog, pravi su papci netflixovci, proslo je vec 8 sati ne vjerujem da im treba toliko da mi vrate staru email adresu. Jos su mi poslali email na spanskom nakon nase konverzacije, da zahvale na komunikaciji vjervatno svima van SAD ili engleskog govornog podrucija salju spanske mailove. Ono kao pa ti vjerovatno ne znas engleski ako nisi iz engleske...Ako su divljaci u necemu to onda vjerovatno nije sta hoce da ti prodaju jer tu ima vjerovatno teskih birokratskih prepreka, ali kako tretiraju korisnike to je od vec sigurno.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

.Ako su divljaci u necemu to onda vjerovatno nije sta hoce da ti prodaju jer tu ima vjerovatno teskih birokratskih prepreka, ali kako tretiraju korisnike to je od vec sigurno.

Ниси ме разумео. Они мисле да смо ми дивљаци и тако нас третирају.

А они су само тупави. То што си описао је стандардни корсинички сервис у САД  

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Juanito рече

Ниси ме разумео. Они мисле да смо ми дивљаци и тако нас третирају.

Nisam te skontao onda. Ja sam mislio da Netflix uskracuje svoje usluge zbog tipicnih predrasuda koje imaju prema nama. 

пре 21 минута, Juanito рече

А они су само тупави. То што си описао је стандардни корсинички сервис у САД

Zezas :)):)) Pa kako oni uopste funkcionisu kada su takvi? Ti imas vise iskustva s njima, meni je ovo bio prvi live susret, a prije toga sam komunicirao sa dropbox sluzbom preko emaila i bili su korektni i momentalno rjesavali problem koji prijavim. Stvarno ne znam kako to onda ide, covjek se javio bio ljubazam potvrdio problem i kaze rijesicu odmah, i sta nakon sto smo zavrsili samo je nastavio piti kafu? WTF!!! :))

Posto si iskusniji na tom polju, u cemu se sastoji to divljastvo u relnom zivotu? SAD mi se bar cinilia normalnijom od ovih evorpskih zemalja opterenich istorijom i podjelama....kad evo. Doduse doimam se recimo nekih progama na NG i Discovery sto sam gledao pa kada su titlovali eskime na Aljasci koji su pricali engleski. Mislim americki drzavljani govore za americku TV, sa neznatnim akcentom jer im je inuitski vjerovatno prvi jezik i oni ih sabtitluju kao debille. Mislim znam da nisu eskimi debili vec ti koji rade to i ljudi zbog kojih se titluju inuiti koji pricaju engleski, koji vjerujem svaki dobronamjeran, ali ocigeldno ne glup Amer moze razumjeti. Jel to nesto na taj fazon?

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Justin Waters рече

Evo neke statistike:

https://www.finder.com/netflix-usa-vs-world-content

Koja nije uopste jasna, zar samo 6000 komada sve ukupno filmova, serija i dokumentaraca netflix prikazuje u SAD!!!! Pa to nije nista to je dovoljno samo da obuhvati zadnjih 20 godina ako ne i manje. 

Ostatak svijeta je ocajan. Japan samo 33%, Australija 38%, Singapur samo 14%, cak je i Srbija bolja!!. Cini se da ipak nije do divljastva jer ne vjerujem da bi iko iz SAD tretirao Singapurcane kao istocnoevropljane. U tekstu se navodi mozda jedan od razloga, u Hong Kongu ne mogu recimo neku seriju da prikazuju, zato sto neki drugi distributer ima pravo na ekskluzivno prikazivanje....mislim koja je ovo glupost. Americku seriju u Hong Kongu nema pravo da prikazuje americka streaming kuca...dakle definitivno je do lokalne politike. Ne moze cak da se kaze, kako bi na prvu bilo, da liberalne zemlje imaju veci pristup, jer Ekvatorijalna Gvineja ima 95% americkog sadrzaja, a korumpirani su do koske.

Neka je ozbiljna birokratska komplikacija u pitanju ne vezano za to da li je drzava korumpirana ili tradicionalno americki nastrojena. 

Gdje mi je ova statistika bila kada sam se registrovao. :bu:

Nema veze sa birokratijom. Verovatnije je da za Ekv. Gvineju prosto nema distributera koji su otkupili ekskluzivna prava za tu zemlju. Što se Kine (i Hong Konga) tiče tu jeste do lokalne politike u smislu da samo kineski distributeri mogu da distribuiraju filmove i serije, čak postoje i neka ograničenja  u broju stranih filmova koji se mogu godišnje prikazivati, zbog kojih se u poslednje vreme često prave koprodukcije sa kineskim kompanijama, kako bi se ti filmovi smatrali domaćim na kineskom tržištu.

Generalno, tržište se još uvek privikava na Netflix i slične globalne servise... verovatno će u narednim godinama producenti težiti da drugačije "pakuju" svoje pakete - npr. da srpskom distributeru prodaju ekskluzivna prava za Srbiju koja traju samo 6 meseci ili godinu dana... ili ne obuhvataju Netflix... i slično...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Justin Waters рече

Posto si iskusniji na tom polju, u cemu se sastoji to divljastvo u relnom zivotu?

Морам да нацртам, изгледа си препио оне дуњеваче. :D Амери (који продају филмове и остале интернет сервисе) мисле да смо ми неки тамо дивљаци до којих још није дошла електрична струја отприлике, па смо ми онда увек последња рупа на свирали за све то. Људи из Србије (чак и један што је радио у надлежном министарству) су контактирали Apple барем 50 пута да питају за објашњење зашто Apple нема Store и шта је потребно урадити да би грађани за то могли да пристисну владу и донесу одговарајући закон. Никада нису добили ниједан одговор.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...