Jump to content

Teroristicki napad u Sankt Peterburgu

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 6 часа, obi-wan рече

Немачка Бранденбуршка капија има историју исказивања солидарности након сличних напада у Паризу, Бриселу, Лондону, Орланду, Истанбулу, Ници и Јерусалиму, како пише „Берлинер цајтунг“, али је један представник Немачке новинске агенције рекао је да знаменитост није у руским националним бојама јер Санкт Петербург није партнер града Берлина, а „изузеци треба да се праве само у изузетним случајевима“.

Језиво. Језиво. Језиво.

Селективна емпатија, а погибија (до сада) четрнаест невиних људи изгледа да није довољно "изузетан случај".

:(

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, АлександраВ рече

C8mkcqDXoAErLSm.jpg

A `de je mesto? Ne prepoznajem bas...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, GeniusAtWork рече

Језиво. Језиво. Језиво.

Селективна емпатија, а погибија (до сада) четрнаест невиних људи изгледа да није довољно "изузетан случај".

:(

Isto je bilo brate kad ginu deca po Africi i Aziji (deca!!), skoro da nigde i niko ni ne pominje tamo na tom Zapadu. Drustvo u celofanu, izolovano od stvarne stvarnosti.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

Isto je bilo brate kad ginu deca po Africi i Aziji (deca!!), skoro da nigde i niko ni ne pominje tamo na tom Zapadu. Drustvo u celofanu, izolovano od stvarne stvarnosti.

Nigdje se ne spominje ni na zapadu ni na istoku.

пре 27 минута, obi-wan рече

Vladivostok.

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Justin Waters рече

Nigdje se ne spominje ni na zapadu ni na istoku.

Vidi, da su Rusi, Kinezi, ili ko vec sa Istoka imali tu neku tradiciju da svetlima farbaju zgrade za neki od tih napada, ovo bi stajalo sto kazes. Ali nisu imali, prosto jer se valjda i podrazumeva da ti bude zao nevinih svuda, ma ko da su i ma gde da zive, i da to ne treba niko da ti nacrta.

Na Zapadu je, kao sto i kazu clanci, sasvim suprotno - jedni se zale do suza, o drugima se i ne govori. U tome je stvar.

Zato sam i rekao - drustva u celofanu, to je Zapad, kad ti se na ekranu ili u stampi nesto kazes ti uradi, kad ti se ne kaze - nista.

Uostalom, treba li da idemo dalje od nas samih? Mi Srbi smo mozda jos i gore satanizvoani nego Rusi sad. Tako da imamo dobar pogled i iz tog ugla.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, МиодрагМ рече

Нажалост очигледно је одсуство солидарности и на овом форуму

Na forumu se svi dogadjaji podjednako tretiraju. Pise se o teroristickim napadima kao vijestima, a ne potrebi kolektivnog prolivanja suza. To svak otreba odluci sta mu je u srcu.

Medjutim proanaliziraj svoje rijeci. Ako trazis neku izrazitu zal zato sto su stradalnici ruski narod, onda se ne razlikujes od zapadnjaka jer onda nastupas sa pozicije sa koje i oni nastupaju. Zale za sebi bliskim i kulturoloski slicnim ljudima. 

Tako sam i ja prosle godine postavio vijest o teroristickom napadu u Bangladeshu, stradali su Evropljani 20 njih mahom na brutalan nacin jos gore nego ovi u Rusiji. Tamo su ljudi bili zaklani dok su sjedili u kaficu sa rodjacima i prijateljima. Medjutim nisam izazvao neku reakciju i zal clanova. I sta onda? Da kazem kako je neko licemjeran? Ali ja jesam postavio temu jer sam blisko povezan sa mjestom u kome sam zivio tri godine, u kome mi se zivot pormjenuo i zato sto su stradali prijatelji ljudi koje znam, a i podsvejsno sam mogao i sebe zamisljati kako sam mogao otici na to mjesto sa porodicom i dozivjeti istu sudbinu.

Ko ovo ne razumije, ne razumije ni da se nista nije desilo na zapadu i teror pogadja samo Afriku u Aziju, ni Rusi ni Evroljani ni Srbi ni kuce ni mace ne bi suzu prolio. Zao mi je dobro dosli u realnost. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ta tema o Bangladesu mi je sasvim promakla, ako nadjes `de je ajd` mi prebaci link ovde ili na PP...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Vidi, da su Rusi, Kinezi, ili ko vec sa Istoka imali tu neku tradiciju da svetlima farbaju zgrade za neki od tih napada, ovo bi stajalo sto kazes. Ali nisu imali, prosto jer se valjda i podrazumeva da ti bude zao nevinih svuda, ma ko da su i ma gde da zive, i da to ne treba niko da ti nacrta.

Na Zapadu je, kao sto i kazu clanci, sasvim suprotno - jedni se zale do suza, o drugima se i ne govori. U tome je stvar.

Zato sam i rekao - drustva u celofanu, to je Zapad, kad ti se na ekranu ili u stampi nesto kazes ti uradis, kad ti se ne kaze - nista.

Uostalom, treba li da idemo dalje od nas samih? Mi Srbi smo mozda jos i gore satanizvoani nego Rusi sad. Tako da imamo dobar pogled i iz tog ugla.

Kontam te sta hoces reci, ali to je njihov nacin izrazvanja saucesca sa ljudima koje smatraju bliskim. I sa aspekta covjekoljublja to nije uredu, ali posmatrajmo prosto kako se ponasaju narodi koji u Africi i Aziji stradaju, i kako se njihove komsije ponasaju? Kako recimo evo i mi Srbi reagujemo kada bude neki teroristicki napad u za nas nebliskoj zemlji. Nista....? Jesmo li osvjetilili zgrade americkim bojama kada je bio teroristicki napad u Orlandu ili na bilo koji drugi originalni nacin odali postu 50 ubijenih ljudi? Nismo. Znam da ce uvijek neko prigovoriti NATO agresijom, ali to bi bilo bezobrazno jer zrtve u Orlandu nemaju nista sa politikom Vasingtona. Kad neko strada kao nevina zrtvam, onda stvarno nema veze iz koje je zemlje. Tako ni zrtve u Sankt Petersburgu nemaju nista sa politikom Putina, dakle jedna te ista (ne)covjekoljubna prica. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Justin Waters рече

Na forumu se svi dogadjaji podjednako tretiraju.

Kolko se dosećam kad je bilo že su i šarli mnogo je više bilo suosećajnih ođe....i stavljali su natpise na avatare,licimuri jedni....a sad ni da beknu....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Jesmo li osvjetilili zgrade americkim bojama kada je bio teroristicki napad u Orlandu

Pa mi nikad to i ne radimo tako po javnim zgradama, prosto nemamo takav neki nacin, to sam mislio. Mnoge zemlje ga nemaju, ali ga Zapad ima. Oni po svom nahodjenju osvetljavaju zgrade, sami su to uveli kao neku satro glasnu podrsku nekom, ali samo za jedne, a za neke druge i trece ne.

U svakom slucaju, izuzetno je ocigledno da ova sad prilika ima cisto politicku pozadinu, nista drugo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, obi-wan рече

Ta tema o Bangladesu mi je sasvim promakla, ako nadjes `de je ajd` mi prebaci link ovde ili na PP...

Nije tema, nego post kako god nije se niko nasao za shodno da pita nesto ili izrazi osjecaj zgrazavanja. Pa nisam dizao dreku kako su ljudi bezosjecajni. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Pa mi nikad to i ne radimo, nemamo takav neki nacin, to sam mislio. Mnoge zemlje ga nemaju, ali ga Zapad ima. Oni po svom nahodjenju osvetljavaju zgrade, sami su to uveli kao neku satro glasnu podrsku nekom, ali samo za jedne, a za neke druge i trece ne.

Tacno i zato mislim da nije rjesenje kukati na zapad, vec ako mislimo da ne valja to sto rade oni, daj da mi budemo drugaciji i bolji. Hajde neka se osvjetli svaki put u Srbiji neki poznati javni objekat kada se dogodi teroristicki napad u bilo kojoj zemlji. Ako to ne radimo, nemamo moralno pravo da ih kritikujemo. 

пре 5 минута, obi-wan рече

U svakom slucaju, izuzetno je ocigledno da ova sad prilika ima cisto politicku pozadinu, nista drugo.

Nazalost.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече

Na forumu se svi dogadjaji podjednako tretiraju. Pise se o teroristickim napadima kao vijestima, a ne potrebi kolektivnog prolivanja suza. To svak otreba odluci sta mu je u srcu.

Medjutim proanaliziraj svoje rijeci. Ako trazis neku izrazitu zal zato sto su stradalnici ruski narod, onda se ne razlikujes od zapadnjaka jer onda nastupas sa pozicije sa koje i oni nastupaju. Zale za sebi bliskim i kulturoloski slicnim ljudima. 

Не, нисмо се разумели, ја сам покушао да кажем како ми Срби, па и нама слични Руси не жалимо за нашим страдалним Србима, нити Руси за Русима... примери су многи, од Јасеновца, Братунца... итд.  

По томе смо јако слични.  И онда се као бунимо што други не поштују наше жртве, па не поштујемо их ни ми...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, obi-wan рече

Тзв. "Ђиласов мост", заправо Мост на Ади. Препознатљив по ХААРП антени путем које Сорос манипулише грађанима престоног града а и шире. Нама кад смо постављали антену рекли да је домет 120 км, али га не укључују толико јако да не би "шенули" и Румуни и Маџари...

196546571656b22e56df1e4946971366_w640.jp

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...