Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kratose ja ti moram reći sledeće, tata se zabrinuo za tebe u kakvo si društvo upao ovde i sad kad si ti otišao malo sa drugarima na limunadu tata ti se ulogovao na tvoj profil i hoće da te posvađa sa nama jereticima.

Nemojte to gospodine da radite pogotovo ne sa Vasilijem Ostroškim, on je znate živ možete da nastradate ako se lažno prestavljate pa taman da se prestavljate za sina svog.

Што тако оштро па човек жели да верује не провоцира Ти му објашњаваш и онд бум.

Подели на овим сајтовима

Kratose, da izvines sto se molis Svetom Vasiliju. Jer upravo ti ava daje odgovor na to. On je vec proslavljen kao sveti u Bogu. Da nije kako ava misli, on bi lepo spavao i cekao sveopste vaskrsenje. Ili to Bog zna pa neke koji su sveti digne lepo iz sna, a one obicne ostavi da spavaju :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kratose ja ti moram reći sledeće, tata se zabrinuo za tebe u kakvo si društvo upao ovde i sad kad si ti otišao malo sa drugarima na limunadu tata ti se ulogovao na tvoj profil i hoće da te posvađa sa nama jereticima.

Nemojte to gospodine da radite pogotovo ne sa Vasilijem Ostroškim, on je znate živ možete da nastradate ako se lažno prestavljate pa taman da se prestavljate za sina svog.

Pa šta ćeš to ti je suočavanje sa šizofrenijom takve teologije,imaš dva Vasilija,jedan je tamo u eshatološkom telu i ovaj ovde za nas iz matriksa.Paralelno postoje.Zat ti i kažem da se obratiš eshatološkom sebi a ne ovom u matriksu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Сестро, није то тако како ти замишљаш. Као поп, и неко ко има искуства у овим стварима, мислим да се ти не кајеш јер си себе поставила за свог судију. А ти ниси своја, то треба да знаш. Не гради Бога по својој слици него се смири пред њиме. Јер је он милостив. Људи су често немилосрдни и ускогруди зато што нису отворени за Милосрдног Оца. 

И ту настаје бркање лончића које правиш. Бог је бескрајна љубав, али је и бескрајна строгоћа, јер инсистира на љубави. Морамо да се сетимо лудих и мудрих девојака. Не завитлавати се са Богом. Врата се затварају кад склопимо очи. Управо зато што нема дланом о длан, ти мораш да свакодневно бдиш над собом, да се стално молиш, да имаш љубави према ближњем и онда нећеш имати снаге да грешиш. Али, то је радикална промена себе. Успутне глупости сви чинимо. Али, са друге стране, не правити од комарца магарца! И онда имаш Бога који опрашта све као дланом о длан. Као Разбојнику са крста. Опет, треба расуђивати, па видети разлике у животима, и у складу са тиме живети наше животе. Јер, сви смо различити. Иако је Бог милосрдан, не треба мислити да не поштује наше слободе. Зато може да се неко зачуди како иде некоме дланом о длан, а некоме са 100.000 дланова или никако.

На једној вечери, рече мој кум Влада Вукашиновић (ја њему пре тога кумовао на венчању, па смо се узајамно осветили:D): Зоран је живи доказ да Бог дели дарове како коме хоће! Он доби жену коју ни у најлуђем сценарију нико не би могао да замисли: добра, лепа, паметна, а он, сви знамо... - знају и поукаши:))

Зато ми треба да се поверавамо Господу, да идемо тим путем, да истрпимо све недаће које нас сналазе, али да верујемо у та блаженства која нам је он испричао, а која су ван памети. Наравно да опрелешћени и лажови могу да се умисле, а имамо доста примера, ових што мрзе најпре инославне а онда и све друге православне, али то је друга тема. 

АМИН!!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јелена011 рече

Kratose, da izvines sto se molis Svetom Vasiliju. Jer upravo ti ava daje odgovor na to. On je vec proslavljen kao sveti u Bogu. Da nije kako ava misli, on bi lepo spavao i cekao sveopste vaskrsenje. Ili to Bog zna pa neke koji su sveti digne lepo iz sna, a one obicne ostavi da spavaju :D

Proslavljen je bez sopstvenog tela?Nema spavanja.To postoji samo kod subotara.Duša svetoga Vasilija nastavlja zajednicu sa Hristom  a Bog kroz blagodat čuva telo svoga svetog.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Pa šta ćeš to ti je suočavanje sa šizofrenijom takve teologije,imaš dva Vasilija,jedan je tamo u eshatološkom telu i ovaj ovde za nas iz matriksa.Paralelno postoje.Zat ti i kažem da se obratiš eshatološkom sebi a ne ovom u matriksu.

Pa gospodine ako ste vi navikli da se molite mrtvacima ja znam da vaš sin kratos to ne radi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa gospodine ako ste vi navikli da se molite mrtvacima ja znam da vaš sin kratos to ne radi.

Samo ti huli na Boga i svete...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Samo ti huli na Boga i svete...

A koju biste vi gospodine truležnu kost poneli za uspomenu u netruležno Carstvo Božje i gde biste je okačili na buduće netruležno telo svoje?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Proslavljen je bez sopstvenog tela?Nema spavanja.To postoji samo kod subotara.Duša svetoga Vasilija nastavlja zajednicu sa Hristom  a Bog kroz blagodat čuva telo svoga svetog.

Tako bi valjda trebalo, sad, ako je drugacije, pogresno smo obavesteni. :gleda:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Tako bi valjda trebalo, sad, ako je drugacije, pogresno smo obavesteni. :gleda:

Još da sakupimo prah Svetoga Save pa ga vi čuvajte u zdelici negde jer je to truležno bitno da se sačuva.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A koju biste vi gospodine truležnu kost poneli za uspomenu u netruležno Carstvo Božje i gde biste je okačili na buduće netruležno telo svoje?

Ma ne bi nijednu jer su sve moje kosti već obožene u eshatološkoj realnosti.:ok::sunce:Tamo se moje kosti druže sa svima svetima i vesele s Hristom dok ove moje kosti ovde na zemlji stare u matriksu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Još da sakupimo prah Svetoga Save pa ga vi čuvajte u zdelici negde jer je to truležno bitno da se sačuva.

Kolko ti huliš nisi ni svestan.....popišao si se na svaku hrišćansku i pravoslavnu relikviju.Ajde budi mi pozdravljen.....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Kolko ti huliš nisi ni svestan.....popišao si se na svaku hrišćansku i pravoslavnu relikviju.Ajde budi mi pozdravljen.....

Na pravoslavnu nisam. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Ne razumem, mislis da je proslavljen bez sopstvenog tela ili me pitas posto stoji znak pitanja?

Dakle on ne spava, Hrist je vaskrsao Svetog Vasilija ali kao duha, bez tela, ako sam te dobro shvatila? Dok mu telo lezi "ovde", on je bez tela, dakle samo dusa koji obitava tamo negde?

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...