Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Јелена011 рече

Sto je najcrnje njih razumem :D 

Razumem i da ne postoje recepti i algoritmi i da cini mi se Kratos zeli apsolutni odgovor iz vremenske dimenzije kako izgleda vanvremenska, sto su babe i zabe i ne mogu se objasniti istim pojmovima. 

Vanvremenski je samo i isključivo Bog.Sve ostalo je u vremenu.Kako izgleda ne zna niko osim Boga.Vanvremensko,nadvremensko je Božija ravan postojanja koju ne može da dostigne stvoreni svet nikada to je jedna varijanta ili druga da kažemo da je Bog svet što nas uvlači u panteističko shvatanje.Svet je večan-tj Bog.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

nego postavlja tu dilemu mesanja vremenske i vanvremenske dimenzije postojanja Boga i coveka.

Upravo to.Monofizitizam.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Vanvremenski je samo i isključivo Bog

Управо сада, Кратос рече

Upravo to.Monofizitizam.

Ma taman posla da je Bogočovek Druga Ličnost Boga Živoga.

Dobro sam vas ocenio, treniraju vas ovi što zagrle Hrista Isusa poljube Ga na brzinu i odlepršaju u nebo da zagrle bestelesnog Logosa.

Ta skrivena sekta postoji u pravoslavlju od Jude dalje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Немо ти мени за прецизност! Ццццц. Мене си нашла да цепидлачиш :))

Ко се протеже до 4-5? Ноћ? А ја сам рекао да ти ноћ почиње око 3-4, а не да се протеже до 3-4.

Е сад. Није искључено да ти почиње од 3-4 и да ти се протеже се до 4-5. Може бити да је тако.

И знаш шта. На плажи (песковитој) ти јесте без мрава али није беж живог света. То ти све врви од живота, најозбиљније. А кад гледаш ншта не видиш све скривено. Као у матриксу, кутији... :))

Него муке моје, сад ме натера да мислим да идем на плажу да копам оне посне пиписе, па да ручам ко чоек.   

Ajmeee :D necu vise :D Rekoh da ne pocinje pre 4-5 :D tri je jos predvece :D

Da se razumemo, ja nisam sveCki putnik neki al znam sta volim :D plaza sa peskom sigurno nije mesto gde bih bila srecna da vidim ikoga pa ni Hrista :D ja sam odrasla u Boki, molicu barem sljunak :D ako moze kamen jos bolje :D na one skorpijaste oblike zivota sam navikla al se bojim da u pesku zive mnogo gadnija stvorenja. Inace ja sam ti od onih koji u zivotu kampovali nigde ne bi :D ja volim temelj ispod sebe :D to sa prirodom i drustvom mene moz' da zaobidjes :D

Tako da glede buduceg veka imam gadan problem zivljenja mimo civilizacije jer ja "oka necu sklopiti" u bilo kakvom vrtu molicu lepo :D 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Na ovakvo pitanje hoću da odgovorim naravno.

Logos se nije promenio Ličnost Božanskog Logosa prisnije rečeno Sina Božjeg se nije izmenila kad se ovaplotio. Isus Hristos Bogočovek je onaj te isti Božanski Logos koji postoji pre vremena.

Dakle Logos nije UŠAO u vreme Logos se Ovaplotio u vremenu i postao čovek. Logos nije UŠAO nigde Logos Sin Božji Isus Hristos  Bogočovek je onaj kroz koga je sve postalo.

Vidim da razumes stvari, ali bih samo jedno napomenuo. Onoliko koliko znam, sve je stvoreno kroz Sina Bozijeg , tj. Kroz Logosa. Mislim da je to ono sto prica sv. Maksim o logosima stvari.

Onaj isti Logos pre vremena, kada se ovaplotio postao je Bogocovek u vremenu. Tako bi trebalo terminolosko bogoslovski da stoje stvari.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Onoliko koliko znam, sve je stvoreno kroz Sina Bozijeg , tj. Kroz Logosa.

Znači nije stvoreno kroz Bogočoveka Hrista Isusa?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јелена011 рече

al se bojim da u pesku zive mnogo gadnija stvorenja.

Ај да те искушавам. Живе ова створења што ти малопре споменух. 

wpid-PicsArt_1384334411120.jpg.49c5b690cea1f0ffd32353642e3ad4a6.jpg

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma taman posla da je Bogočovek Druga Ličnost Boga Živoga.

Dobro sam vas ocenio, treniraju vas ovi što zagrle Hrista Isusa poljube Ga na brzinu i odlepršaju u nebo da zagrle bestelesnog Logosa.

Ta skrivena sekta postoji u pravoslavlju od Jude dalje.

Probaj da poljubiš eshatološkog sebe u toj nadvremenoj dimenziji,proslavljenog,i oboženog :))

Подели на овим сајтовима

Ja bih ipak krompir ako moze przen, ako ne onda kuvan :))

Nisam ti ja za te specije, daklem ja bih se bojala ovo da probam :D sta je ovo :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јелена011 рече

daklem ja bih se bojala ovo da probam :D sta je ovo :D

Пипис

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Probaj da poljubiš eshatološkog sebe u toj nadvremenoj dimenziji,proslavljenog,i oboženog :))

Ne mogu ne ljubim sebe sigurno i da kad bi se mogao videti i dodirnuti tu drugačiju materiju koju sam nekada(sada) imao ne bi uvlačio jezik na sopstven jezik.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nije.Stvoreno je kroz Sina Božijeg da postane Bogočovek.Bogočovek je cilj.Ako je stvoreno kroz Bogočoveka onda imaš oduvek telo,tj tvorevina i tvorac su jedno.Koristi malo mozak,razmisli bem mu miša od kilo i po do dva.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Nije.Stvoreno je kroz Sina Božijeg da postane Bogočovek.Bogočovek je cilj.Ako je stvoreno kroz Bogočoveka onda imaš oduvek telo,tj tvorevina i tvorac su jedno.Koristi malo mozak,razmisli bem mu miša od kilo i po do dva.

Ajde sad objasni krompiru da ne leti kad ga ja bacim?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne znam kako da spojimo vremensko ovaplocenje Hrista sa Njegovim vanvremskim postojanjem ?

Jeste ta Licnost Hristosa Bogocoveka ista kao i Njegova Licnost pre ovaplocenja, ali, koliko sam citao i znam, Njega pre vremena poznajemo samo kao Sina i Logosa Bozijeg.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Njega pre vremena poznajemo samo kao Sina i Logosa Bozijeg.

A o kom mesiji su govorili proroci? Kako to misliš poznajemo?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...