Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ovaplotio se u vremenu, Preobrazio se vanvremenski, Vaskrsao vanvremenski i bio onaj te isti Sin Čovečji ( tako je napisano Sin Čovečji a nije napisano Sin Božji) koji se vazneo na nebo a da je pre toga sišao sa tog istog neba.

Hoćeš li ti sada meni odgovoriti hronološki vremenski kako je to uspeo?

Da li je imao telo pre postanja sveta da ili ne?To mi odgovori.Na to je već odgovoreno što se tiče Sina čovečijeg koji sišao s neba.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Samo sam odreagovao na onaj tvoj 'saljivi' post. Nije bilo u redu sa tvoje strane.

Nije u redu da se sada preganjamo, ako misliš na šaljivi post u koji sam koristio farbanje zidova, onda sam bio u pravu jer si to kasnije dokazao, govoreći da je tebi građenje netruležnog odnosa sa Hristom (Carstvo Božje) povezano sa specijalnim i mističnim stanjima, što eto vidiš kod mene nije slučaj.

Dakle nisam te ismejavao samo sam ti skrenuo pažnju da zbog toga što želiš da pomeraš planine, da imaš specijalna i mistična stanja ti zanemaruješ ono što svakako gradiš sa Hristom a to je netruležni odnos (Carstvo Božje) sada i ovde a najbliže si tome kad učestvuješ na Liturgiji.

Oprosti na otrežnjivanju, jer ja znam da ti taj odnos pokušavaš da gradiš i da imaš sa Hristom, te je bilo daleko od ismejavanja već je bilo u smislu otrežnjenja.

Sam u pravu za netruležni odnos? Se gradi sada i ovde ili se za taj odnos imaju čekati netruležna tela?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

To mi odgovori.Na to je već odgovoreno što se tiče Sina čovečijeg koji sišao s neba.

Propustio sam taj odgovor.

Svakako druže iz ozne :)) ne zagovaram tezu da je Hristos poneo sa sobom kožne haljine sa neba :))

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Da li je imao telo pre postanja sveta da ili ne?

Pre postanja sveta da li je imao stvorenu materiju a stvorio ju je ni iz čega?

O čemu ti to?

Подели на овим сајтовима

Ajde da pomognemo našem bratu Kratosu da mu razjasnimo našu jeres :))

Zašto me Kratose ne pitaš da li je Isus Hristos postojao pre postanka sveta?

Подели на овим сајтовима

Isus Hristos Kratose dragi nigde nije UŠAO On se OVAPLOTIO.

Ono što ti zagovaraš je, da je Isus Hristos UŠAO u vreme. 

Dakle pitaću ja tebe, Da li je Isus Hristos postojao pre postanka sveta?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pre postanja sveta da li je imao stvorenu materiju a stvorio ju je ni iz čega?

O čemu ti to?

Кратос је у искушењу ових дана. Сигурно су га неки ликови стартовали око мојих теза, а он није умео да одговори и секташки га избаждарили око тога. 

ја сам јасно одбио аполинаријевску тезу, као и ти, али говорим о Сину Човечијем који је сишао са неба. Кратос уводи време па пита о пре и после. Ево да и ја њега питам: Када је Логос у себи сјединио људску природу, Бог се изменио? И Бог сада није оно што је некад био, јер је у њега ушла нека друга природа? И кад се то десило, да нам Кратос каже, које године од стварања света се Бог променио, јер се СЈЕДИНИО СА ЉУДСКОМ ПРИРОДОМ, а ако вели да се није сјединио, онда је јасно јеретик (Кратос, а не Бог). Ето, о томе бих хтео да ме Кратос поучи... 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nije u redu da se sada preganjamo, ako misliš na šaljivi post u koji sam koristio farbanje zidova, onda sam bio u pravu jer si to kasnije dokazao, govoreći da je tebi građenje netruležnog odnosa sa Hristom (Carstvo Božje) povezano sa specijalnim i mističnim stanjima, što eto vidiš kod mene nije slučaj.

Dakle nisam te ismejavao samo sam ti skrenuo pažnju da zbog toga što želiš da pomeraš planine, da imaš specijalna i mistična stanja ti zanemaruješ ono što svakako gradiš sa Hristom a to je netruležni odnos (Carstvo Božje) sada i ovde a najbliže si tome kad učestvuješ na Liturgiji.

Oprosti na otrežnjivanju, jer ja znam da ti taj odnos pokušavaš da gradiš i da imaš sa Hristom, te je bilo daleko od ismejavanja već je bilo u smislu otrežnjenja.

Sam u pravu za netruležni odnos? Se gradi sada i ovde ili se za taj odnos imaju čekati netruležna tela?

Mislim da se ne preganjamo. Pogresno si razumeo, nisam ja insistirao na tim specijalnim stanjima, nego sam uputio takvu kritiku na jedan post od kolege Avgustina za koji sam smatrao da je ova kritika odgovarajuca.

Lepo sam rekao, ta osecanja carstva ( ili ta specijalna stanja ) su za mene trenutno daleka , u smislu onog sto sam rekao da se oci ceo zivot podvizavali da bi videli ta' stanja i sad cemo mi ovakvi kakvi smo nesto pricati o najsavrsenijim duhovnim stvarima. To je poenta mojih postova o tim 'stanjima'.

E, sad mora mala sala......ti VSB poceo ko ava, otreznjujes ljude 0509_music......oca i mogu da razumem, svestenik, posvetio se Bogu, ispoveda, uci teologiju. Ima ona misao od sv. Grigorija Bogoslova, ...prvo samog sebe prosveti i osveti, pa druge prosvecuj....

пре 20 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da ne bude da sam 'cepidlaka', slazem se, sada i ovde u ovom zivotu gradimo netrulezni duhovni i licnosni odnos sa Hristom i trudimo se koliko mozemo i imamo snage na tom polju, i na kraju svega kada dodje Vaskrsenje materijalnih u netrulezna tela, dobicemo nagradu za svoje trudove i nadanja.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Кратос је у искушењу ових дана. Сигурно су га неки ликови стартовали око мојих теза, а он није умео да одговори и секташки га избаждарили око тога.

I ja to mislim.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Propustio sam taj odgovor.

Svakako druže iz ozne :)) ne zagovaram tezu da je Hristos poneo sa sobom kožne haljine sa neba :))

jbga čitaj baš smo na avinoj temi govorili o tome zašto je to Isus govorio.Samo da ti ne explodira mozak.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

ја сам јасно одбио аполинаријевску тезу, као и ти, али говорим о Сину Човечијем који је сишао са неба. Кратос уводи време па пита о пре и после. Ево да и ја њега питам: Када је Логос у себи сјединио људску природу, Бог се изменио? И Бог сада није оно што је некад био, јер је у њега ушла нека друга природа? И кад се то десило, да нам Кратос каже, које године од стварања света се Бог променио, јер се СЈЕДИНИО СА ЉУДСКОМ ПРИРОДОМ, а ако вели да се није сјединио, онда је јасно јеретик (Кратос, а не Бог). Ето, о томе бих хтео да ме Кратос поучи... 

Ma jok.Mogao bi ti da mi odgovoriš kao glavni zastupnik te teze.Dakle prosto pitanje ko pasulj.Da li je Sin Božiji imao telo i pre postanja sveta da ili ne?Gde sam ja rekao da se nije sjedinio sa ljudskom prirodom?Ovo da se Bog izmenio je vaša čista projekcija i spekulacija koju ni ja niti bilo ko ovde nije zastupao.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Lepo sam rekao, ta osecanja carstva ( ili ta specijalna stanja ) su za mene trenutno daleka , u smislu onog sto sam rekao da se oci ceo zivot podvizavali da bi videli ta' stanja i sad cemo mi ovakvi kakvi smo nesto pricati o najsavrsenijim duhovnim stvarima. To je poenta mojih postova o tim 'stanjima'.

Eto ja te laički Krstim a ti prd..

Upravo sam ti rekao da specijalna i mistična stanja ne postoje u takvom obliku koji ti imaš u glavi šta ti je?

Netruležni Odnos Carstvo Božje je u tebi, preko tvojih radosti,tuga,bola,muka,milosti,ljubavi,druženja,i svih tih sitnica koje činiš najmanjem bratu (Hristu činiš), svojim bližnjima,odnosu prema neprijateljima... ma što bi ja dalje pričao ispašće da te učim a moram.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

I ja to mislim.

Nemoj da misliš mnogo nego odgovori mi na pitanje.Da li je Sin Božiji imao telo i pre postanja sveta?Da ili ne?Zašto bežiš od tog pitanja ko đavo od krsta?Ne boj se neće ti glava explodirati al ćeš odgovarajući na to pitanje da se otrezniš barem malo i da osvestiš šta u suštini zastupaš verujući u priču o već ostvareneom spasenju na nadvremenskom nivou.Dakle kaži mi da li je Sin Božiji imao telo i pre nego što je svet nastao,na tom nadvremenskom nivou odakle je po tebi sišao sa Njim?Da ili ne?Mojne da mi se koprcaš sad tu ko riba na suhom :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ma jok.Mogao bi ti da mi odgovoriš kao glavni zastupnik te teze.Dakle prosto pitanje ko pasulj.Da li je Sin Božiji imao telo i pre postanja sveta da ili ne?Gde sam ja rekao da se nije sjedinio sa ljudskom prirodom?Ovo da se Bog izmenio je vaša čista projekcija i spekulacija koju ni ja niti bilo ko ovde nije zastupao.

Ти, нажалост, не знаш ни шта говориш. 

Када се Логос сјединио са човеком, да ли се Бог изменио или није? Ако јесте, реци ми ту годину! Одговори на то питање, одговорићеш на питање које постављаш мени.

Узми и једи мало меса, изгледа да ти пост не прија. Најозбиљније говорим, не шалим се.  

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Da li je Sin Božiji imao telo i pre postanja sveta da ili ne?

Čoveče pa nismo mi teletabisi kako neko može da ima stvorenu materiju ako je još nije stvorio ni iz čega?????

Kakvo ti je ovo pitanje i čemu vodi?

Da li je Hristos pre postanja sveta stvarao svet tako da se ovaploti od Djeve Marije? Ako je to tvoje pitanje, onda je moj odgovor, jeste znao je jer je Bog taj koji stvara.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...