Jump to content

Звона да поздраве наше сроднике у космосу - царству небескоме???

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Написао сам онако како овде и пише... (правописно је да се напише бар Царство небеско...), ал то нема везе, него ми је ово што сам прочитао поптуно... па не знам. Какав космос... о чему се овде ради?

Какав је смисао овог писања? Мени ово није никаква позитивна промоција Цркве, може новац да се исто заради и на бољи начин. Изгледа да у многим црквама треба озбиљан менаџер.

media-share-0-02-05-d8c2e29ea4050dabe6cd8348fef3462d1ca006922df14fe0e6696cc78df21500-b31aa6a2-9ce1-44d6-aeee-37a81a9e4f11.jpg.a755c95c7103b75285ba222bc2feffd5.jpg

Подели на овим сајтовима

Буди Бог с нама!!!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Гости
Управо сада, Vedran рече

Буди Бог с нама!!!

Ако ово није нека неслана шала или подваљотина, мислим да треба озбиљно да се забринемо. 

Заиста мислим да треба Црква да има менаџере који се разумеју у посао. Ово је пример лошег менаџеринга на подсмех Цркви.

Подели на овим сајтовима

Неко је изгледа "царство небеско" схватио мало буквално  :)))

Подели на овим сајтовима

А баш ме интересује кад се на пример четрдест људи пријави да се звони четрдесет дана по ТРИ ПУТА на дан (како они кажу великим словима). Да ли онда звоне 40х3=120 пута на дан?! Или варају људе па их све ђутуре одзвоне?

На страну смисао тога "звоњење за душе".

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, R2D2 рече

Ако ово није нека неслана шала или подваљотина

Мало је вероватно да јесте. Ако би била подвала онда је то подвала која подлеже могућности тужбе. 

Овде има грб СПЦ, печат црквене општине и потпис старешине. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Гости
Управо сада, Vedran рече

Мало је вероватно да јесте. Ако би била подвала онда је то подвала која подлеже могућности тужбе. 

Овде има грб СПЦ, печат црквене општине и потпис старешине. 

Видим, искрено покушавам да дам неко оправдање макар било невероватно бесмислено :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, R2D2 рече

Написао сам онако како овде и пише... (правописно је да се напише бар Царство небеско...),

Па изгледа да добро пише.

Јер да су навели да ће звона звонити за упокојене који су у Царству небеском, онда би морали признати теологију о Зорана Ђуровића, који говори о есхатолошким телима после телесне смрти, овако у некој другој теологији душе су још увек у космосу али у царству небеском са малим почетним словом, јер Царство небеско са великим словом и у својој пуноћи се тек има збити.

Изгледа да је овде теолошки приступ одредио величину почетног слова. Царство небеско вс царство небеско, питање је сад....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, R2D2 рече

Видим, искрено покушавам да дам неко оправдање макар било невероватно бесмислено

Разумем, зато што би свако такво оправдање било мање бесмислено него само ово обавештење.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Јел` то она капела што је звоник био изнад олтара?

Пре једно 15-ак година, одмах после бомбардовања беше, током једног пробног лета колега, иначе Мађар је то први приметио.

Контрола летења нас пошаље да се вртимо изнад Нове Пазове, јер је била гужва у аеродромској зони за кругове и углавном, пробу ми вршисмо изнад Пазове Нове.

Кад ето, упита мене Иштван, а ја нисам ни обраћао пажњу, видим да смо изнад гробља, али сам записивао неке параметре мотора, каже Пишта углавном, тј. пита ме:

- Баћо (тако ме звали, тј. или поп или Баћа), како може звоник да буде изнад олтара?

Ја у чуду, оно размишљам колика ће бити ТИГ на 1500 метара, а он мене пита за звоник изнад олтара.

Углавном, кажем да није уобичајено баш, јер просто, није нормално да црквењак скаче са олтара да би звонио, до се свршавају Свете Тајне 12:smeha:. Али и даље у чуду, јер не контам, одакле му питање.

Кад он, рече, ајмо доле ниже 

Ја у чуду прихватих, кад оно, када прелетесмо гробље православно на пристојној висини од пар метара, заиста, капела, парвославно гробље, али звоник на источној страни, тј. изнад олтара, дијаметрално супротно од улазних врата у капелу...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Милан Ракић рече

али звоник на источној страни, тј. изнад олтара, дијаметрално супротно од улазних врата у капелу...

то је збради тога јер из олтара се има директна веза с "царством небеским" па кад лупи звоно да се боље чује горе. ;)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

А видиш ти чуда и разлике у епархијама. У Новом Саду ће и живим људима да звоне мртвачка звона и то бесплатно, а овамо у Новој Пазови и мртвима наплаћују. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Vedran рече

А видиш ти чуда и разлике у епархијама. У Новом Саду ће и живим људима да звоне мртвачка звона и то бесплатно, а овамо у Новој Пазови и мртвима наплаћују. :))

In necessariis unitas, in dubiis libertas...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

A šta, teoretski, ako baš niko usled nepodnošljive bede ne može da izmiri svoje OBAVEZE (?) ... ili bar ako ulazi prema pružaocu usluga  "na crtu".."na veresiju"? Da li to povlači kamate, popis imovine, prisilnu naplatu? Liči mi na taj koncept!?  Da li se onda ti pokojnici vode u koloni "ljudi" i "dostojni".. ili u rubrici "nedostojni"? Interesantan sam znati? :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...