Danijela Написано Јануар 20, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2017 23. јануар 2017. године 12.00 часова Кеј жртава рације - Помен невино пострадалим служи Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уз саслужење епископâ Српске Православне Цркве и свештенства Епархије бачке. У име Јеврејске заједнице Србије, молитвени помен ће одржати господин Исак Асиел, врховни рабин Србије. 20.00 часова Српско народно позориште - Свечана академија Деца бесмртности http://www.eparhija-backa.rs/sr/novosti/najava-75-godina-od-novosadske-racije александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 21, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 Na današnji dan 1942. godine počela je Novosadska racija, u kojoj su mađarski fašisti izvršili pogrom nad Srbima i Jevrejima iz Novog Sada i okolnih bačkih sela (Čuruga, Gospođinaca, Đurđeva, Titela, Žablja). U naredna tri dana u vodama Dunava nestalo je preko 1.500 Novosađana, a ukupan broj ubijenih i nestalih tokom Racije iznosi preko 4.000 ljudi (2.842 Srba, 1.250 Jevreja, 64 Roma). александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 21, 2017 Гости Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 Koliko se secam, demokrate su pravile razne opstrukcije ovog dogadjaja i optuživale Eparhiju backu. Sent from my iPad using Pouke.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука